Machado Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Amióta szepepelt a PCWorldben az EAC (LAME-mel) azóta ezt a programot használom grabbeléshez. A parancsssorba az alt-preset standard beállítást alkalmazom, de nekem olyan kéne ami nem vbr típusú mp3-at készít, hanem fix 192 kbitest. Ennek tudja valaki a parancssori megfelelõjét, vagy tud-e ilyet egyáltalán a LAME? Esetleg ezt máshol kell beállítani?
payskin Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 --alt preset cbr 128 Rákerestem Google-ban, és több oldalon is ezt ajánlják. Továbbá arra érdemes még figyelni, hogy nem mindig a legújabb LAME adja a legjobb minõséget -- hogyha ez számít egyáltalán (legtöbben valószínûleg meg sem hallják a különbséget, még az is lehet, hogy én sem). Én például a 3.90.3-ast használom.
Aneurysm Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Én is EAC-ot használok, de én a wav-ot flac-be konvertálom. Érdemes kipróbálni, nagyon jó minõségû audioformátum, az összes zeném ebben van.
payskin Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Valóban egyre többen használják a FLAC-ot, fõleg azért, mert az egy veszteségmentes formátum, tehát pont olyan jó minõségû, mint a szám, amit a CD-rõl kigrabbeltél. Ugyanakkor viszont lejátszók szintjén nagyon alacsony a támogatottsága. Csak emiatt tartom MP3-ban a zenéimet.
Machado Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 Most, hogy újra elõvettem az EAC-os PCWorld-t, megláttam, hogy te írtad a cikket. Azt kell, hogy mondjam, nálam mindenidõk legjobb PCWorld cikkje, akárki, akármit mond
Aneurysm Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Mikor a CD anyagát másolom fel winyóra (WAV-ba), a legutolsó szám legutolsó másodpercénél mindig kiír egy hibát, íme: Track 9 Filename D:\Music\Children Of Bodom\Are You Dead Yet\Children Of Bodom - 09 - We're Not Gonna Fall.wav Suspicious position 0:03:17 Missing samples Peak level 0.0 % Track quality 99.7 % Copy finished There were errors Track 22 Filename D:\Music\Nirvana\Sliver - The Best Of The Box\Nirvana - 22 - All Apologies (Home Demo).wav Suspicious position 0:03:33 Missing samples Peak level 0.0 % Track quality 99.7 % Copy finished There were errors De a wav fájl hibátlannak tûnik, csak egyszerûen nem értem ezt a hibaüzit.
google Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Hibajavítás van? Azaz látod, hogy szenved vele?
fapuma Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Ha "Suspicious position"-t ír ki, az azt jelenti, hogy nem tudta 100%-osan biztosan leolvasni az adott pillanatot, de ettõl még lehet hibátlan a track. Nálam is elõfordult ilyen, de amikor visszahallgattam a kiírt másodpercet, nem hallottam hibát(persze ettõl még lehet...).
Aneurysm Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Hibajavítás van? Azaz látod, hogy szenved vele? Igen futnak azok a piros négyzetek, ha erre gondolsz.
payskin Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Minden CD végén, vagy csak ennél a kettõnél?
Aneurysm Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Hát most 3 grebbelni való CD-m volt, ebbõl 2-nél ezt csinálta.
Alucard™ Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 A PC WORLD cikk megírása óta használom én is az EAC-ot és nálam is voltak hasonló és egyéb más jellegû hibák, de aztán nálam jött a megoldás: Engedélyezni kellett az Audio pufferelést! Ha kikapcsolom (ahogy azt a varázsló is detektalja) akkor egyes lemezeknél egy idõ után csak cikázik a piros csík felfele. (Itt a hibajavításra gondolok).
Shia-ko Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Ha bekapcsolod az Audio pufferelést, akkor adtál egy pofont a hibajavításnak.
Alucard™ Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 A cikk pont arrol szol hogy UA a végeredmény nem??
dirty dogg Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 megnéztem ezt a FLAC nevû konverter, de a nem tudom bekonfigolni az EAC-ot, hogy ezt használja. a FLAC oldaláról van egy link egy faq-hoz (http://www.saunalahti.fi/cse/EAC/index.html), ahol leírják, csak éppen azt a file-t nem találom, amire hivatkozni kell (mppenc.exe). leszedtem a win installert meg a tools onlyt is, de egyikben sincs. tudna valaki segíteni?
dirty dogg Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 lehet, hogy egyszerûbb, de nem szeretnék felrakni egy egész progit, ha elég csak néhány file-t felmásolni a vinyóra (pl.: lame.exe). érted a dörést...
Alucard™ Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Eddig GodFatherrel nevezgettem szerkesztgettem át az mp3-akat, de most jó lenne ha az EAC beírna automatikusan az ID3-at is! De sajna nem így van... ID3 beállitások Fájlnevek Hasznát tömörítési eljárás mixalbumoknál Megmondanátok mit kell még belõnöm, hogy sikeres legyen az ID3-írás?
Machado Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 Daemon Tools segítségével beolvasott image fájlt is lehet grabbelni a virtuális meghajtót kiválasztva? (Saját CD-rõl van szó, csak másolás védett )
Aneurysm Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 WAV -> FLAC konvertálást követõen a zenék halkabbak lesznek. Mitõl van ez?
PistiApu Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Tisztelt Fórumozók! Ismételten grebbelnem kellene 1-2 CD-t. Frissítésül elővettem a PCWorld 2004. januári és februári számát, ahol az EAC telepítése, beállítása, kezelése nagyon jól le van írva, Spányik Balázs a cikk(ek) írója. A cikkben foglaltakat már a korábbi "munkáim" során is kíválóan tudtam alkalmazni, a kis laptopomon még talán ott is van szépen beállítva. Arra gondoltam, hogy megnézem, van-e a fejlesztőnek újabb változatú EAC-ja. Van! EAC v. 1.0 beta 2. Mivel a korábbi változat (ha jól emlékeszem) 0.95 prebeta3 volt, teljesen jól dolgozott, talán ez a változat is (hiába beta állapotú) képes erre. Nem tudom, nem volna-e jó dolog újra egy ilyen, kicsit fajsúlyosabb cikket (mert valljuk be, fajsúlyos) az újabb változatról megjelentetni. Pl. én követtem Balázs útmutatását és a LAME 3.90.3-at használtam. Most a már eltelt több mint 7 év távlatában ez még megállja-e a helyét? Milyen előnyök lehetnek ennél az 1.0 beta 2-nél, hogyan viszonyul a LAME valamelyik újabb változatához? Nyilván utána lehetne keresni a világhálón és lenne is irodalom, de angolul. Megvallom, én nem tudok angolul és életkoromnál fogva (50+) már nem is fogom a tanulást elkezdeni. Elnézést kérek, hogy a hozzászólásom szösszenet lett. Üdvözlettel: István
payskin Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Kicsit vadregényesen fog hangozni, de van a világon egy erősen megkérdőjelezhető legalitású, MP3-at (meg most már sok mást is) csereberélő szervezet, amely nagyon szigorú szabályokat ír elő arra nézve, hogy hogyan kell egy zenei CD-ből MP3-at készíteni, és ezt különböző eszközökkel ellenőrzi és betartatja. Ők mind a mai napig a cikkben szereplő verziójú EAC és LAME használatát írják elő és teszik kötelezővé, mondván egyik szoftverben sem történtek olyan fejlesztések az elmúlt évek során, amely a RIP vagy az MP3 minőségének javulását hozná. Röviden: igen, megállja a helyét.
PistiApu Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Röviden: igen, megállja a helyét. T. Balázs! Köszönöm: István
Recommended Posts