Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Amióta szepepelt a PCWorldben az EAC (LAME-mel) azóta ezt a programot használom grabbeléshez. A parancsssorba az alt-preset standard beállítást alkalmazom, de nekem olyan kéne ami nem vbr típusú mp3-at készít, hanem fix 192 kbitest. Ennek tudja valaki a parancssori megfelelõjét, vagy tud-e ilyet egyáltalán a LAME? Esetleg ezt máshol kell beállítani?

Posted

--alt preset cbr 128

Rákerestem Google-ban, és több oldalon is ezt ajánlják. Továbbá arra érdemes még figyelni, hogy nem mindig a legújabb LAME adja a legjobb minõséget -- hogyha ez számít egyáltalán (legtöbben valószínûleg meg sem hallják a különbséget, még az is lehet, hogy én sem). Én például a 3.90.3-ast használom.

Posted

Én is EAC-ot használok, de én a wav-ot flac-be konvertálom. Érdemes kipróbálni, nagyon jó minõségû audioformátum, az összes zeném ebben van.

Posted

Valóban egyre többen használják a FLAC-ot, fõleg azért, mert az egy veszteségmentes formátum, tehát pont olyan jó minõségû, mint a szám, amit a CD-rõl kigrabbeltél. :) Ugyanakkor viszont lejátszók szintjén nagyon alacsony a támogatottsága. Csak emiatt tartom MP3-ban a zenéimet.

• 4 weeks later...
Posted

Most, hogy újra elõvettem az EAC-os PCWorld-t, megláttam, hogy te írtad a cikket. Azt kell, hogy mondjam, nálam mindenidõk legjobb PCWorld cikkje, akárki, akármit mond :)

• 2 months later...
Posted

Mikor a CD anyagát másolom fel winyóra (WAV-ba), a legutolsó szám legutolsó másodpercénél mindig kiír egy hibát, íme:

Track 9

Filename D:\Music\Children Of Bodom\Are You Dead Yet\Children Of Bodom - 09 - We're Not Gonna Fall.wav

Suspicious position 0:03:17

Missing samples

Peak level 0.0 %

Track quality 99.7 %

Copy finished

There were errors

Track 22

Filename D:\Music\Nirvana\Sliver - The Best Of The Box\Nirvana - 22 - All Apologies (Home Demo).wav

Suspicious position 0:03:33

Missing samples

Peak level 0.0 %

Track quality 99.7 %

Copy finished

There were errors

De a wav fájl hibátlannak tûnik, csak egyszerûen nem értem ezt a hibaüzit.

Posted

Hibajavítás van? Azaz látod, hogy szenved vele?

Posted

Ha "Suspicious position"-t ír ki, az azt jelenti, hogy nem tudta 100%-osan biztosan leolvasni az adott pillanatot, de ettõl még lehet hibátlan a track. ;)

Nálam is elõfordult ilyen, de amikor visszahallgattam a kiírt másodpercet, nem hallottam hibát(persze ettõl még lehet...). :)

Posted
Hibajavítás van? Azaz látod, hogy szenved vele?

Igen futnak azok a piros négyzetek, ha erre gondolsz.

Posted

Minden CD végén, vagy csak ennél a kettõnél?

Posted

Hát most 3 grebbelni való CD-m volt, ebbõl 2-nél ezt csinálta.

Posted

A PC WORLD cikk megírása óta használom én is az EAC-ot és nálam is voltak hasonló és egyéb más jellegû hibák, de aztán nálam jött a megoldás:

Engedélyezni kellett az Audio pufferelést!

Ha kikapcsolom (ahogy azt a varázsló is detektalja) akkor egyes lemezeknél egy idõ után csak cikázik a piros csík felfele. (Itt a hibajavításra gondolok).

Posted

Ha bekapcsolod az Audio pufferelést, akkor adtál egy pofont a hibajavításnak. :hátpersze:

Posted

A cikk pont arrol szol hogy UA a végeredmény nem??

• 4 weeks later...
Posted

megnéztem ezt a FLAC nevû konverter, de a nem tudom bekonfigolni az EAC-ot, hogy ezt használja.

a FLAC oldaláról van egy link egy faq-hoz (http://www.saunalahti.fi/cse/EAC/index.html), ahol leírják, csak éppen azt a file-t nem találom, amire hivatkozni kell (mppenc.exe).

leszedtem a win installert meg a tools onlyt is, de egyikben sincs.

tudna valaki segíteni?

Posted

lehet, hogy egyszerûbb, de nem szeretnék felrakni egy egész progit, ha elég csak néhány file-t felmásolni a vinyóra (pl.: lame.exe).

érted a dörést... 8);)

• 3 weeks later...
Posted

Daemon Tools segítségével beolvasott image fájlt is lehet grabbelni a virtuális meghajtót kiválasztva?

(Saját CD-rõl van szó, csak másolás védett :mérges: )

Posted

WAV -> FLAC konvertálást követõen a zenék halkabbak lesznek. Mitõl van ez?

• 5 years later...
Posted

Tisztelt Fórumozók!

Ismételten grebbelnem kellene 1-2 CD-t. Frissítésül elővettem a PCWorld 2004. januári és februári számát, ahol az EAC telepítése, beállítása, kezelése nagyon jól le van írva, Spányik Balázs a cikk(ek) írója. A cikkben foglaltakat már a korábbi "munkáim" során is kíválóan tudtam alkalmazni, a kis laptopomon még talán ott is van szépen beállítva.

Arra gondoltam, hogy megnézem, van-e a fejlesztőnek újabb változatú EAC-ja. Van! EAC v. 1.0 beta 2.

Mivel a korábbi változat (ha jól emlékeszem) 0.95 prebeta3 volt, teljesen jól dolgozott, talán ez a változat is (hiába beta állapotú) képes erre.

Nem tudom, nem volna-e jó dolog újra egy ilyen, kicsit fajsúlyosabb cikket (mert valljuk be, fajsúlyos) az újabb változatról megjelentetni. Pl. én követtem Balázs útmutatását és a LAME 3.90.3-at használtam. Most a már eltelt több mint 7 év távlatában ez még megállja-e a helyét? Milyen előnyök lehetnek ennél az 1.0 beta 2-nél, hogyan viszonyul a LAME valamelyik újabb változatához? Nyilván utána lehetne keresni a világhálón és lenne is irodalom, de angolul. Megvallom, én nem tudok angolul és életkoromnál fogva (50+) már nem is fogom a tanulást elkezdeni.

Elnézést kérek, hogy a hozzászólásom szösszenet lett.

Üdvözlettel: István

Posted

Kicsit vadregényesen fog hangozni, de van a világon egy erősen megkérdőjelezhető legalitású, MP3-at (meg most már sok mást is) csereberélő szervezet, amely nagyon szigorú szabályokat ír elő arra nézve, hogy hogyan kell egy zenei CD-ből MP3-at készíteni, és ezt különböző eszközökkel ellenőrzi és betartatja.

Ők mind a mai napig a cikkben szereplő verziójú EAC és LAME használatát írják elő és teszik kötelezővé, mondván egyik szoftverben sem történtek olyan fejlesztések az elmúlt évek során, amely a RIP vagy az MP3 minőségének javulását hozná.

Röviden: igen, megállja a helyét. :)

Posted

Röviden: igen, megállja a helyét. :)

T. Balázs!

Köszönöm: István