pigri Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 Hello all!Nem láttom az NTFS particíokat a Linuxom : Debian i686 , probáltam az összes parancsot amivel meg lehet nézni milyen meg hajtókat látt a linux vagy érzékel.De csak a ext2 és a cdromokat látja.Probáltam mountolni de az se jött össze aki tud segíteni meg köszöném.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 És én is várnám erre a megoldást, mert én ezért telepítettem újra a Linuxomat!
chipmix Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 Egyforma a Linuxotok? Mert én még ilyennel nem találkoztam.
pigri Posted August 8, 2005 Author Posted August 8, 2005 Szerintem tuti nem. de ki tudja MiniDisc Debian Sarge i686-tott használsz?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 SuSE 9.3 De ugyanúgy "eltünnek" az NTFS partíciók.
chipmix Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 Hát mi ez járvány? .... mert egy harmadik ember is panaszkodik, csak nem ebben a topicban. A 9.3-t meg én is eléggé ismerem, hát igazán, nem nehéz megtalálni vele az NTFS partíciót. Bocs, hogy megkérdeztem segítség helyett.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 Elvileg igen. Ajnásszal módosítottunk is valamit, de nem jött elõ. Nagy nehezen elõl lehetett ugyan varázsolni, az egyiket, de akkor meg a másik partíció tünt el, a C meg zárolva lett, azaz nem lehetett Linux alól hozzáférni. Szóval káosz, és semmi olyat nem csináltam, amivel ennek kellett volna elõjönnie.
pigri Posted August 8, 2005 Author Posted August 8, 2005 Nekem még elõjönni se akkart de telepítõbe meg látszik úgy , hogy nem értem mi ez a betegség.
aty Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 A "mount" parancs kimenete. Illetve az /etc/fstab fájl tartalma szerintem sokat segítene a problémamegoldásban. Másoljátok be pls.
pigri Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 még az a jó , hogy kiderült , hogy nincs benne a kernelbe az NTFS támogatás
kovazo Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Sziasztok! Én is a 9.3-at használom, de szerencsére olyant még nem tapasztaltam, hogy valamelyik Win-es partícióm ne látszódna. Azt tudom, hogy az NTFSt nem írja, de olvasni mindig rendesen tudtam Suse alól is. Ha valaki tudja a hibára a megoldást, az engem is nagyon érdekelne, ha netalán nálam is jelentkezne ez a hiba.
pigri Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 Nekem sikerült meg csinálnóm Debiantba.Kaptam egy nagyon jó 5letett mástól és sikerült.
FrankieFIsh Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Sziasztok! Légyszi írjátok meg hogy meilyik terminal parancsal láthatnám az ntfs partició mappáit és egyébb fáljokat. Mert a partíciot látom de olyan mint ha üres lenne és nem látom a cuccaim. Köszi szépen.
Gereby Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Milyen disztróról beszélünk? (Föl van mountolva, vagy csak a helye van meg?)
Recommended Posts