szg Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Elméletileg lehetséges, de gyakorlatilag szinte kizárt, hogy ez lenne a gond, mivel ehhez szerintem a tápnak olyan forrónak kellene lennie, mint vulkáni lávának, és ebben az esetben a házhoz sem lehetne hozzáérni, mert megégetné az ember kezét. Még azt javaslom, nézd meg, hogy a processzor milyen feszültséget kap, illetve azt, hogy a többi feszültség a szabványon belül van-e. Talán megpróbálhatod visszavinni a boltba/szervizbe, hogy nézzék meg, mitõl van ez.
Ice-T Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Ebben teljesen egyetértek veled! A régi gépemen szedte szét a tápot (4éves gép) azon meg már nem fenyeget a garancia! Kíváncsi voltam mennyi por rakódott le benne, de meglepõdtem amikor szétszedtem, mert szinte semmi nem volt benne![/color][/b] Este nyitva volt az ablak és reggel 31 fokos volt a CPU-m! Winyó meg 19. Azért egy kicsit lehült a gép...!
barmar Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Feszültség értékek: CPU mag -- 1.22 V +3.3 V -- 3.38 V +5 V -- 5.00 V +12 V -- 11.83 V +5 V készenléti -- 5.02 V Debug Info F -- FF 29 FF Debug Info T -- 45 53 255 Debug Info V -- 4C 00 D3 BA B8 E1 FA (01) Debug Info I -- 60 6012 A CPU mag feszültsége néha változik!Van amikor 1.23 ,1.18, 1.20 Szerintem veszek egy hűtő ventit a procira.Milyet ajánlatok? -->Intel Pentium D Dual Core 3.20GHz Itt van kettő fotó ,hogy milyen hűtő férne bele:kép1 kép2
fapuma Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Ha a mért értékek valódiak, akkor ez normális. Azt viszont nem árt tudni, hogy a szoftveres mérések megbízhatósága nem garantált, ezért nem is érdemes ezzel bajlódni. Hûtõnek pedig ajánlom a Cooler Master Hyper TX-et vagy a Scythe Ninját (attól függõen, hogy mennyit szánsz rá). Ezek elég sok helyen kaphatóak, és élvonalbeliek. Azt pedig, hogy mi fér rá, könnyebb lenne megállapítani az alaplap típusa alapján. (Bár a Hyper TX-nél még egy ilyen problémáról sem hallotam, a Ninjánál is csak olyat, hogy kicsit szûkösen fért el a kondenzátorok mellett.)
barmar Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Ezek közül melyik éri meg? http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=06510 http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=01429 -Spire Coolwave IIII -Arctic-Cooling Fr.64 PRO Cooler Master Hyper TX2-t találtam neten ami webshop-os. Amugy max. 6-7ezret adok egy ventiért!
fapuma Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Az Arctic Cooling Freezer 64 Pro is elég jó hûtõ. A Hyper TX2 pedig a TX univerzális változata, a felfogatáson kívül semmi különbség nincs köztük.
Shia-ko Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 CPU: 51 fok HDD: 37 fok kb. 2-3 fokkal melegebbek, mint télen voltak.
a7800gs Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 (edited) Hello! Van egy problémám! Segítsetek! Van egy Thermaltake Big Typhoon-om és már felszereltem az alaplapra és át szeretném épiteni egy másik alaplapra csak nem tudom mert az a része ami az alaplapra van rögzitve az nagyon jól oda van ragasztva és nem merem leszedni. Edited July 27, 2007 by Gereby
gergo66 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Át lehet tenni új gépbe, nem kell aggódni, csak a szerelés elõtt szerezz hõ elvezetõ pasztát (ezüst vagy szilikon). Ha leszedted a ventit, akkor egy ruhával töröld le az aljáról a maradék pasztát, utána a másik gépben vékony egyenletes rétegben vidd fel a friss pasztát a processzorra (egy bankkártyával vagy hasonlóval oszlasd el rajta), majd szereld rá a ventillátort.
a7800gs Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 (edited) Nem, nekem az a bajom, hogy az alaplap hátuljára van fel ragasztva. Itt egy kép, ez van fel ragasztva: >>KÉP<< Edited July 27, 2007 by Gereby
Gereby Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Van egy módszer ilyenre. Körbetakarod a fém körényékét, hogy ne legyen baja véletlenül se, majd fogsz egy hajszárítót, és elkezded óvatosan melegíteni. Erre lehet, hogy elvállik. Talán mûködhet.
vpeti88 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Szoba: 29°C Északi Híd: 35°C CPU: 36°C Érdekesség kedvéért: Core 1: 35°C Core 2: 34°C Most, hogy ebbõl, hogy jön ki a 36°C procira azt ne kérdezétek:) Alaplap: 37°C HDD 1: 42°C HDD 2: 35°C És csak 2db 8cm-es venti van a gépházban 1 az oldalán és 1 a hátulján.
fapuma Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Core 1: 35°C Core 2: 34°C Most, hogy ebből, hogy jön ki a 36°C procira azt ne kérdezétek:) Úgy, hogy a mérés nem megbízható.
Ice-T Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Hol vannak ezek a mérõpontok? Lehet ezeket valahogy látni vagy ezek bele vannak építve az alaplapba?
fapuma Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Foglalattól függõen vagy a processzorban, vagy az alaplapban van(nak), de nem nagyon lehet látni.
Thermal Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Alaplap: 32°C HDD:32°C CPU: 42°C Egy kicsit több, mint máskor.
Voda2 Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Érdemes elolvasni!!! Nagyon tanulságos! http://www.sg.hu/cikkek/53854/a_hoseg_a_ge...ek_sem_tesz_jot
McLaci Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Üdv! Nekem annyi problémám van a hûtéssel, hogy nagyon zajos a proc. ventillátor. AMD XP 1600+ proci, 453 foglalat (ua. 462). A baj az, hogy a táp álló (a ház is) így egy nagyobb hûtõ (jelenlegi 60x60x55 - 55 a magasság) nem fér el. mert a hûtõ félig benn van a táp mögött, és ~1 cm van köztük, tehát ha be is férne egy nagyobb (mondjuk 120-as) ventillátor, valószínûleg romlana a hûtés. Én vízhûtésre gondoltam, de egy másik fórumtémán (Vízhûtés v. léghûtés) nem nagyon ajnározták. Akkor mit lehet tenni? Létezik (elfogadható áron) valamilyen jó megoldás, vagy vegyek füldugót? Kösz: KL
intruder Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Sziasztok! Nálam is a zaj a probléma. Most probáltam tenni ellene de nem jártam sikerrel A gyári intel cpu hűtőm idővel elég zajos lett, ellenben jól végzi a dolgát 47-50 fok a proci. Vettem egy Spire hűtőt, ami elvileg papíron 3 GHz-es procit is meghűt, és csak 19 dB. Ráadásul csak 2400 Ft. Régi hűtő le, új fel, indít, minden szuper, tényleg egy pisszenést sem hallani. A probléma csak az, hogy a cpu alapból 57-60 fokos, és ha ráindítok egy izmosabb játékot is, akkor viszlát. Feltettem a Motherboard Monitort, ami kb 30 mp játék után jelzett is, hogy akkor most Turn Off-olni kellene, mert a proci kritikius hőmérsékletet ért el (75 fok). Turn off, hűtő le, régi vissza, és láss csodát cpu temperature 47 fok, és 5 perc játék után alt+tabbal kilépve az MBM is 52 fokot mutatott. Ilyenkor mi van? Vissza menjek a boltba, hogy bár szépen pörög a hűtő tetején a ventillátor, de talán egy PIII 500-ast tudna hűteni, vagy buktam a 2400 Ft-ot? Amúgy ha valaki tudja, érdekelnének a gyári intel hűtő (S478) paraméterei is, zajszint, légszállítás, ilyenek. Tudom, tudom egy 2400 Ft-os hűtőtől mit vár az ember, de elég nehéz ma már S478-hoz hűtőt találni. Illetve biztos van megoldás, de egy 3 éves konfigra már nem költenék 10-ezreket. Inkább egy core2duo-s erőműre gyűjtögetek
fapuma Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Szerintem vidd vissza, szükség esetén minél határozottabb fellépéssel. Jó eséllyel visszaveszik, főleg ha 3 napon belül viszed vissza, számla-csomagolás-stb. hiánytalanul. Ha nagyon bunkók, akkor lehet hogy buktad a pénzt. Törvény szerint vissza kell venniük, de nem hiszem hogy a Fogyasztóvédelmet ez érdekelné és szerintem ezt minden boltos tudja, ezért a jó(rossz)indulatukra vagy bízva. S478-ra én se tudok jó és olcsó hűtőt. Egy AC Freezer 7 Pro-t javasoltam volna 3 ezerért, de most olvasom, hogy az se jó 478-ra. Szóval csak a Ninja és 10 ezres univerzális társai maradnak, de egy hamarosan lecserélendő gépre én se költenék ennyit. A gyári Intel csodáról semmit nem tudok, de könnyű megbecsülni a zajszintjét. Valamilyen programmal (SpeedFan, Everest...) megnézheted, terhelésnél mennyit pörög. Gondolom valahol 3000 RPM fölött lehet. Figyelembe véve, hogy a gyári Inteles ventik azonos fordulaton is hangosabbak a társaiknál meg hogy pár év alatt még fel is hangosodik, valahol 40dB(A) körül/fölött lehet a névleges maximális zajszintje. Szerk.: A Spire hűtő pasztázása rendben volt?
intruder Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Megtörtént a visszavitel...kicsit húzta a száját a srác. Közölte, hogy ez nem egy Zalman, és a gyári hűtő után ne várjam, hogy ugyanolyan hatásfokkal fog hűteni. Erre mondtam, hogy nem is vártam, de azért nem normális, hogy egy rendszer 65 fokon indul, majd 75-ön kifagy. Miután átnézte, látta, hogy a paszta a borda alján szétkenődött, és odabökte, hogy modjam már el neki, hogy ezt most hogy adja el. Mégis mit gondolt, hogy zacskóval együtt tettem a procira, nehogy elkenődjön a paszta? Különben is ne akarja ezt már sehogy eladni, miután egy használhatatlan sz_r. Vissza adta a pénzem, majd bepróbálkozott, hogy legközelebb azért olvassak utána, mielőtt vásárolnék, hogy mit veszek. Erre megkérdeztem tőle, talán tud-e ajánlani másik hűtőt P4 2,6-ra S478-hoz? Természetesen nem tud... Őőőő, akkor minek is kellene utána olvasnom? Az egészben az volt a legjobb, hogy rajtam kívűl még 4-en voltak a boltban, így elég cikisre sikeredett szegénynek, de a pénzem visszaadta, úgyhogy végülis jófej volt... A gépem meg zúg, de mostmár örülök neki
fapuma Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Akkor most már gyűjthetsz a C2D-re... Azoknak már a gyári hűtője is egész halk.
seals Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Sziasztok! Olvasgattam a dolgokat de nem találtam. A géppben egy Celeron Core 2 Duo E6750 proci van Asus p5kc alaplap. Chieftech ház 2 venti plusz a táp jó ventije.A procin gyári hûtõ van.- Bekapcsolom a gépet és sípol ,hogy CPU Fan ERORR! Nézem a Biosba nézem az Asus programján. 17 fokos a proci és a a gép is.De a CPu ventije ennyivel pörög 41 rpm elvileg kihasználtság játék mellett is max 50%. Míg a másik 3 ventillátor kb 2000 körüli az RPm-je. A boltban azt mondták,hogy ez nem hiba.! Tényleg ez érdekes.
Pjotr Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Szerintem meg hiba. Rosszul mér a szenzor. (Esetleg egy BIOS frissítés megoldaná, de ezt nem tudom...)
Recommended Posts