Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Elméletileg lehetséges, de gyakorlatilag szinte kizárt, hogy ez lenne a gond, mivel ehhez szerintem a tápnak olyan forrónak kellene lennie, mint vulkáni lávának, és ebben az esetben a házhoz sem lehetne hozzáérni, mert megégetné az ember kezét.

Még azt javaslom, nézd meg, hogy a processzor milyen feszültséget kap, illetve azt, hogy a többi feszültség a szabványon belül van-e. Talán megpróbálhatod visszavinni a boltba/szervizbe, hogy nézzék meg, mitõl van ez.

Posted

Ebben teljesen egyetértek veled! :)

A régi gépemen szedte szét a tápot (4éves gép) azon meg már nem fenyeget a garancia! :D

Kíváncsi voltam mennyi por rakódott le benne, de meglepõdtem amikor szétszedtem, mert szinte semmi nem volt benne![/color][/b]

Este nyitva volt az ablak és reggel 31 fokos volt a CPU-m! :)

Winyó meg 19. Azért egy kicsit lehült a gép...!

Posted

Feszültség értékek:

CPU mag -- 1.22 V

+3.3 V -- 3.38 V

+5 V -- 5.00 V

+12 V -- 11.83 V

+5 V készenléti -- 5.02 V

Debug Info F -- FF 29 FF

Debug Info T -- 45 53 255

Debug Info V -- 4C 00 D3 BA B8 E1 FA (01)

Debug Info I -- 60 6012

A CPU mag feszültsége néha változik!Van amikor 1.23 ,1.18, 1.20

Szerintem veszek egy hűtő ventit a procira.Milyet ajánlatok?

-->Intel Pentium D Dual Core 3.20GHz

Itt van kettő fotó ,hogy milyen hűtő férne bele:kép1 kép2

Posted

Ha a mért értékek valódiak, akkor ez normális. Azt viszont nem árt tudni, hogy a szoftveres mérések megbízhatósága nem garantált, ezért nem is érdemes ezzel bajlódni.

Hûtõnek pedig ajánlom a Cooler Master Hyper TX-et vagy a Scythe Ninját (attól függõen, hogy mennyit szánsz rá). Ezek elég sok helyen kaphatóak, és élvonalbeliek. Azt pedig, hogy mi fér rá, könnyebb lenne megállapítani az alaplap típusa alapján. (Bár a Hyper TX-nél még egy ilyen problémáról sem hallotam, a Ninjánál is csak olyat, hogy kicsit szûkösen fért el a kondenzátorok mellett.)

Posted

Az Arctic Cooling Freezer 64 Pro is elég jó hûtõ. A Hyper TX2 pedig a TX univerzális változata, a felfogatáson kívül semmi különbség nincs köztük.

Posted

CPU: 51 fok

HDD: 37 fok

kb. 2-3 fokkal melegebbek, mint télen voltak.

Posted (edited)

Hello! Van egy problémám! Segítsetek! Van egy Thermaltake Big Typhoon-om és már felszereltem az alaplapra és át szeretném épiteni egy másik alaplapra csak nem tudom mert az a része ami az alaplapra van rögzitve az nagyon jól oda van ragasztva és nem merem leszedni.

Edited by Gereby
Posted

Át lehet tenni új gépbe, nem kell aggódni, csak a szerelés elõtt szerezz hõ elvezetõ pasztát (ezüst vagy szilikon). Ha leszedted a ventit, akkor egy ruhával töröld le az aljáról a maradék pasztát, utána a másik gépben vékony egyenletes rétegben vidd fel a friss pasztát a processzorra (egy bankkártyával vagy hasonlóval oszlasd el rajta), majd szereld rá a ventillátort.

Posted (edited)

Nem, nekem az a bajom, hogy az alaplap hátuljára van fel ragasztva. Itt egy kép, ez van fel ragasztva: >>KÉP<<

Edited by Gereby
Posted

Van egy módszer ilyenre. Körbetakarod a fém körényékét, hogy ne legyen baja véletlenül se, majd fogsz egy hajszárítót, és elkezded óvatosan melegíteni. Erre lehet, hogy elvállik. Talán mûködhet.

Posted

Akkor ezekszerint nekem jó hûtés van a gépembe! ;):P:D

Posted

Szoba: 29°C

Északi Híd: 35°C

CPU: 36°C

Érdekesség kedvéért:

Core 1: 35°C

Core 2: 34°C

Most, hogy ebbõl, hogy jön ki a 36°C procira azt ne kérdezétek:)

Alaplap: 37°C

HDD 1: 42°C

HDD 2: 35°C

És csak 2db 8cm-es venti van a gépházban 1 az oldalán és 1 a hátulján.

Posted
Core 1: 35°C

Core 2: 34°C

Most, hogy ebből, hogy jön ki a 36°C procira azt ne kérdezétek:)

Úgy, hogy a mérés nem megbízható. :)

Posted

Hol vannak ezek a mérõpontok? Lehet ezeket valahogy látni :D vagy ezek bele vannak építve az alaplapba?

Posted

Foglalattól függõen vagy a processzorban, vagy az alaplapban van(nak), de nem nagyon lehet látni.

Posted

Alaplap: 32°C

HDD:32°C

CPU: 42°C

Egy kicsit több, mint máskor. 8)

• 3 weeks later...
Posted

Üdv!

Nekem annyi problémám van a hûtéssel, hogy nagyon zajos a proc. ventillátor. AMD XP 1600+ proci, 453 foglalat (ua. 462). A baj az, hogy a táp álló (a ház is) így egy nagyobb hûtõ (jelenlegi 60x60x55 - 55 a magasság) nem fér el. mert a hûtõ félig benn van a táp mögött, és ~1 cm van köztük, tehát ha be is férne egy nagyobb (mondjuk 120-as) ventillátor, valószínûleg romlana a hûtés. Én vízhûtésre gondoltam, de egy másik fórumtémán (Vízhûtés v. léghûtés) nem nagyon ajnározták. Akkor mit lehet tenni? Létezik (elfogadható áron) valamilyen jó megoldás, vagy vegyek füldugót? :D

Kösz:

KL

Posted

Sziasztok!

Nálam is a zaj a probléma. Most probáltam tenni ellene de nem jártam sikerrel :( A gyári intel cpu hűtőm idővel elég zajos lett, ellenben jól végzi a dolgát 47-50 fok a proci. Vettem egy Spire hűtőt, ami elvileg papíron 3 GHz-es procit is meghűt, és csak 19 dB. Ráadásul csak 2400 Ft. Régi hűtő le, új fel, indít, minden szuper, tényleg egy pisszenést sem hallani. A probléma csak az, hogy a cpu alapból 57-60 fokos, és ha ráindítok egy izmosabb játékot is, akkor viszlát. Feltettem a Motherboard Monitort, ami kb 30 mp játék után jelzett is, hogy akkor most Turn Off-olni kellene, mert a proci kritikius hőmérsékletet ért el (75 fok). Turn off, hűtő le, régi vissza, és láss csodát cpu temperature 47 fok, és 5 perc játék után alt+tabbal kilépve az MBM is 52 fokot mutatott. Ilyenkor mi van? Vissza menjek a boltba, hogy bár szépen pörög a hűtő tetején a ventillátor, de talán egy PIII 500-ast tudna hűteni, vagy buktam a 2400 Ft-ot? :nem::mérges:

Amúgy ha valaki tudja, érdekelnének a gyári intel hűtő (S478) paraméterei is, zajszint, légszállítás, ilyenek.

Tudom, tudom egy 2400 Ft-os hűtőtől mit vár az ember, de elég nehéz ma már S478-hoz hűtőt találni. Illetve biztos van megoldás, de egy 3 éves konfigra már nem költenék 10-ezreket. Inkább egy core2duo-s erőműre gyűjtögetek :)

Posted

Szerintem vidd vissza, szükség esetén minél határozottabb fellépéssel. Jó eséllyel visszaveszik, főleg ha 3 napon belül viszed vissza, számla-csomagolás-stb. hiánytalanul.

Ha nagyon bunkók, akkor lehet hogy buktad a pénzt. Törvény szerint vissza kell venniük, de nem hiszem hogy a Fogyasztóvédelmet ez érdekelné és szerintem ezt minden boltos tudja, ezért a jó(rossz)indulatukra vagy bízva. :(

S478-ra én se tudok jó és olcsó hűtőt. Egy AC Freezer 7 Pro-t javasoltam volna 3 ezerért, de most olvasom, hogy az se jó 478-ra. Szóval csak a Ninja és 10 ezres univerzális társai maradnak, de egy hamarosan lecserélendő gépre én se költenék ennyit.

A gyári Intel csodáról semmit nem tudok, de könnyű megbecsülni a zajszintjét. Valamilyen programmal (SpeedFan, Everest...) megnézheted, terhelésnél mennyit pörög. Gondolom valahol 3000 RPM fölött lehet. Figyelembe véve, hogy a gyári Inteles ventik azonos fordulaton is hangosabbak a társaiknál meg hogy pár év alatt még fel is hangosodik, valahol 40dB(A) körül/fölött lehet a névleges maximális zajszintje.

Szerk.: A Spire hűtő pasztázása rendben volt?

Posted

Megtörtént a visszavitel...kicsit húzta a száját a srác. Közölte, hogy ez nem egy Zalman, és a gyári hűtő után ne várjam, hogy ugyanolyan hatásfokkal fog hűteni. Erre mondtam, hogy nem is vártam, de azért nem normális, hogy egy rendszer 65 fokon indul, majd 75-ön kifagy. Miután átnézte, látta, hogy a paszta a borda alján szétkenődött, és odabökte, hogy modjam már el neki, hogy ezt most hogy adja el. Mégis mit gondolt, hogy zacskóval együtt tettem a procira, nehogy elkenődjön a paszta? :P Különben is ne akarja ezt már sehogy eladni, miután egy használhatatlan sz_r. Vissza adta a pénzem, majd bepróbálkozott, hogy legközelebb azért olvassak utána, mielőtt vásárolnék, hogy mit veszek. Erre megkérdeztem tőle, talán tud-e ajánlani másik hűtőt P4 2,6-ra S478-hoz? Természetesen nem tud... Őőőő, akkor minek is kellene utána olvasnom? :hááát: Az egészben az volt a legjobb, hogy rajtam kívűl még 4-en voltak a boltban, így elég cikisre sikeredett szegénynek, de a pénzem visszaadta, úgyhogy végülis jófej volt...

A gépem meg zúg, de mostmár örülök neki :D

Posted

Akkor most már gyűjthetsz a C2D-re... Azoknak már a gyári hűtője is egész halk. 8)

• 3 months later...
Posted

Sziasztok!

Olvasgattam a dolgokat de nem találtam.

A géppben egy Celeron Core 2 Duo E6750 proci van Asus p5kc alaplap.

Chieftech ház 2 venti plusz a táp jó ventije.A procin gyári hûtõ van.-

Bekapcsolom a gépet és sípol ,hogy CPU Fan ERORR!

Nézem a Biosba nézem az Asus programján. 17 fokos a proci és a a gép is.De a CPu ventije ennyivel pörög 41 rpm elvileg kihasználtság játék mellett is max 50%.

Míg a másik 3 ventillátor kb 2000 körüli az RPm-je.

A boltban azt mondták,hogy ez nem hiba.!

Tényleg ez érdekes.

Posted

Szerintem meg hiba. Rosszul mér a szenzor. (Esetleg egy BIOS frissítés megoldaná, de ezt nem tudom...)