Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Gyors fájlcserélõ programot keresek


marcos99

Recommended Posts

marcos99

Szasztok! Tudna valaki valami gyorstöltő progit mondani, amivel érdemes tölteni, mert DC++-om van és a dolgok elég lassan jönnek pedig 512kb/s a netem? Ha tud valaki, akkor a címét is írja már le, ahonan lelehet tölteni (persze ha tudja a cimét)!

Link to comment
Share on other sites

fapuma

Bittorrent. 8)

Ez úgy mûködik, hogy weboldalakon egy óriási adatbázisban össze van gyûjtve általában több száz(néha ezer) cuccról hogy mekkora, és egyéb adatok. Letöltöd ezt a pár KB-os .torrent állományt, majd a kliensedben megnyitod. Ekkor a kliens csatlakozik a .torrent fájlban megjelölt helyhez(tracker), amely megadja, hogy kiknek van meg az adott dolog, és kik azok akik töltik lefele(IP alapján).

A kliens mind a feltöltõktõl(seeder), mind a letöltõktõl(leecher) tud letölteni, ugyanis a protokoll lényege, hogy a dolgokat parányi szeletekre osztja, és ha a Te kliensednek akár 1 kis szelet megvan, azt tovább tudja adni másoknak. Ebbõl következik, hogy letöltés közben Te is töltesz fel.

Érdemes a feltöltésedet a névleges feltöltési sebesség 80%-a köré limitálni, mivel az internet protokollja miatt a letöltött adatról a Te géped nyugtázást küld, azaz feltölt egy keveset, erre kell a 20%. Ha az adó gép nem kapja meg a nyugtázást, akkor újra- és újra elküldi az adott részt, így "befagy" a letöltés adott szála.

Ebbõl látszik, a bittorrent többszálú protokoll.

A legtöbb ilyen oldal regisztrációt igényel a használathoz, ezeknél az oldalaknál pedig a tisztelet és a "jogok" feltétele a jó le/feltöltési arány. Ahhoz hogy ne legyenek letöltési korlátozásaid, általában a letöltött mennyiség 0,6 részét kell visszaadni, ahhoz pedig hogy különleges jogokat is kapj, általában 1,05-ös arányt kell elérni(tehát 10giga letöltés mellé 10,5 giga feltöltést).

A DC-vel szemben itt nem kell saját dolgaidat megosztanod, elég csak a letöltött dolgokat a letöltés után "visszaadni", azaz feltölteni belõlük.

Ha nem jó az arányod, akkor a korlátozás általában annyit jelent, hogy egy frissen felrakott dolgot csak pár órával késõbb kezdhetsz el letölteni.

Népszerû kliensek:

BitTorrent(az eredeti)

BitTornado

BitComet-ez már fejlettebb, plusz szolgáltatásokkal bír, de nem terheli különösen a rendszert

Azureus-ez az egyik legfejlettebb, de Java-t igényel, és ebbõl kifolyólag kicsit ráül a rendszerre.

G3-ez is nagyon fejlett

 

a filmek elég lassan jönnek

Nono! :démonikacaj:

Link to comment
Share on other sites

Adani

A torrent lényegét Fapuma kitűnően leírta. A gyorsaság attól függ hány seeder/leecher osztja vissza az anyagot. Tehát minél több embert érdekel egy bizonyos anyag, annál gyorsabban lehet letölteni. Ritkaságok letöltésére nem az igazi a torrent, mert vélhetően kevés lesz a seeder, és lassabban fog jönni.

 

A feltöltésről még annyit, hogy ha ADSL-ed van mindenképp limitált, mert előfordulhat ( és elő is szokott fordulni), hogy ha sokáig teljesen ki van használva a feltöltési sebesség akkor jelentősen lerontja a letöltési sebességedet is.Ennek elkerülésére használj limitálást, esetleg a CFos nevű progit.

 

Ha pedig mégis szeretnél a DC-nél maradni, akkor javaslom a Strongdc nevű klienst, képes többszálon letölteni, ezzel gyorsítva a letöltést. Sok HUB nem enged be vele, de az újabb verziók már biztosabban emulálják a DC++-t így átveri a hubot.

Link to comment
Share on other sites

Shiwer

Próbálj meg olyan valakitől letölteni, akinek nagy sebességű nete van. (ezt kiírja a kliens). Tehát egy kábelnetestől nem hiszem, hogy túl gyorsan jönnének le az adatok. Nálam leggyorsabban a LANT3-asoktól jön. (250-300kb/s - 1 Mbites netem van. :D )

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

rmDC, strongDC

Link to comment
Share on other sites

marcos99

Kösz mindenkitõl, hogy segitettetek! A BitComettel próbálkozok, ha problémám lesz akkor írok.

Link to comment
Share on other sites

marcos99

Na szóval az a probléma áll fenn, hogy nem tudom, hogy mit kell csinálni! :upsz: A beállítások mentek (szerintem), de eddig semmi nem történt, és gondolom hogy a Torrentet kell megbütykölni. A DC-t be tudtam állítani, de ehhez hülye vagyok! :Sír: Valaki leírná, hogy hogyan tovább, az jó lenne! Előre is kösz!

 

Link to comment
Share on other sites

Adani

Pedig mi sem egyszerűbb. Letöltöd a torrentet, megnyitod a progival és kész.

Link to comment
Share on other sites

marcos99

Kösz Adani eddig ok, de a torrentet honnan vagy hogyan töltsem le? :S Utána már gondolom, hogy csak a létrehozásnál kell megnyitni és jó! marcos99 :gépel:

Link to comment
Share on other sites

gabesz.68

Üdv! Én is most ismerkedem a bitcomettel, a bal oldali kedvencek sávon találsz néhány linket ahonnan szedhetsz torrenteket...

Link to comment
Share on other sites

fapuma

@Marcos99

Vannak regisztrálós oldalak meg teljesen nyitottak, a regisztrációsak kicsit jobb minőségűek, de nehezebb is bejutni. Az oldalak megtalálásának módja: Google+kedvenc webböngésző.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Magyar tracker csak kettõ van, de mivel ugye a warezolás tiltva van, nem mondom meg a nevüket, de értelme sem lenne, mert regelõs mind a kettõ, és már nem lehet regisztrálni, csak ha meghív valaki. A legnagyobb oldalon ehhez 30 GB feltöltés kell, a másikon pedig bizonyos aránynak kell meglenni. Külföldieket meg Fapuma már írt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Molt@m

Én rmDC++-os vagyok. Reinstall után nem tudom letölteni mert megváltozott a cím.

Link to comment
Share on other sites

ephébos
Próbálj meg olyan valakitõl letölteni, akinek nagy sebességû nete van.

Sajnos ez így, ebben a formában ma már nem igaz, legalábbis biztos, hogy nem jellemzõ. De talán ha újra "rend" lesz a hubokon, talán újra igaz lesz, amire meg kell valljuk kevés esély van, sajnos. Az meg (már meg ne sértõdj, de) igen erõs túlzás hogy 1Mbites nettel 250-300 kb/s-kel töltesz, vagy 2 Mbites a neted, vagy nem töltesz annyival, ez ilyen egyszerû. 1 Mbittel a 160 - 180kb/s os letöltési sebesség elérése is csodaszámba megy, illetve lehetséges többször is adattorlódás esetén.

 

A torrentrõl meg nekem semmi jó véleményem nincs, csak tömegcikket ad, és így persze hogy gyorsabb, mint a dc, bár ez sem igaz így, mert a dc-rõl is lehet gyorsan tölteni, annyi szerintem a különbség, hogy a dc-vel körülményesebb elérni a max sebességet bárminél, itt meg legalább a tömegcikk jön kényelmesen.

Link to comment
Share on other sites

Soma01

Nem értem, hogy megy itt a megosztás. Addig osztok csak amíg töltök? Vagy a Downloads könyvtáramat osztom meg ha lent van már a cucc akkor IS! Mert azt értem, hogy letöltés közben osztok is, de mi van ha kész vagyok? Hagyjam a letöltés könyvtárban a cuccot, hogy mások szedhessék onnan késõbb??

Link to comment
Share on other sites

fapuma

Igen, és ne állítsd le a feladatot a kliensben.

Link to comment
Share on other sites

Zazu

" . Ne hivatkozz illegális módszerekre, programokra, kalóz webhelyekre, ezeket nálunk ne népszerûsítsd! A Segélyvonalon nem engedélyezett a warezkodó, hackelõ, crackelõ és egyéb üzelmek folytatása, kezdeményezése. Szériaszámot, töréseket, warezoldal linkjét elhelyezni nem illendõ dolog! Ezeket szó nélkül töröljük (elõbb-utóbb az illetõt is). "

Link to comment
Share on other sites

tzoli

Ez pontosan így van...

Link to comment
Share on other sites

apacs

Szerintem nem lett itt megemlítve semmilyen illegális tevékenység! :P

Link to comment
Share on other sites

Adani

Szerintem se. A fájlcserélés nem feltétlenül illegális, pl: ha csak filmeket és zenéket töltesz le, akkor teljesen legális. Annyi a lényeg, hogy ne ossz meg semmi illegálisat.

Link to comment
Share on other sites

fapuma

@Zazu

Ez igaz, de hol látsz itt illegalizálást? :hááát:

Link to comment
Share on other sites

eremit

@Zazu

 

Ez most miről jutott eszedbe és miért épp most?

 

Azok a fájlok fenn vannak az interneten. Hogyan? Nem tudjuk. Mi csak hozzájuk férünk és letöltjük. Mi ebben az illegális?

 

Én a BitTorrentet használtam egy kicsit, de korlátos vagyok (4 GB), így leszedtem. Már túl is léptem a határomat.

Link to comment
Share on other sites

fapuma

Nem szegtünk meg semmilyen törvényt, se a Fórumszabályzatot. Semmi okod Admint hívni. A fájlcserélés nem minősül wareznak, csak az, ha másolt, jogvédelem alatt álló dolgokat teszünk közzé, és a Fórumszabályzat is ezt erősíti meg. Nyugi.

 

Amúgy meg honnan veszed, hogy mi bármiféle illegális tartalommal foglalkozunk? Mondtunk mi ilyet? Még Eremit sem ezt mondta.

Link to comment
Share on other sites

Adani

De a törvény szerint is így van. Filmet vagy zenét letölteni nem bûn, semmit nem von maga után, mivel beleesik a magáncélú másolás hatókörébe. Mindaddig legális marad a tevékenység, ameddig te nem másolod másnak pénzért, tehát nem haszonszerzés a célod, ill. ameddig csak egy szûk kör mûélvezetét szolgálja ( a szûk körön persze lehet vitatkozni, pl. mi van ha lemásolod a fél városnak? ). Az pedig a letöltés szempontjából teljesen mindegy, hogy honnan töltötted le, ez már annak a baja, aki feltöltötte. Szoftvereknél más a helyzet, ott már a letöltés is büntetendõ, de mondom filmnél és zenénél nem.

 

A torrent meg a Dc amiatt aggályos, hogy megosztani viszont nem lehet a törvény szerint illegális dolgokat. DC-nél még csak-csak megoldható, hogy ha ügyes vagy legális tartalmak megosztásával is elérheted a min. megosztást, de Torrenten addig mindenképpen meg kell osztanod a letöltendõ dolgot, ameddig lejön. Ill. nem muszály itt se visszaosztani, de akkor meg egy idõ után kitiltanak a trackerrõl, mert lecsööken az arányod.

Link to comment
Share on other sites

eremit

Nem tudom, mi a bajod Zazu! Miért kell így lerohanni valakit? Ha más is a véleményed, akkor is kulturált stílusban kell elõadni!

 

Adani (és Fapuma) fogalmazta meg a lényeget! :oké:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...