Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Gyors fájlcserélõ programot keresek

Recommended Posts

Posted

Szasztok! Tudna valaki valami gyorstöltő progit mondani, amivel érdemes tölteni, mert DC++-om van és a dolgok elég lassan jönnek pedig 512kb/s a netem? Ha tud valaki, akkor a címét is írja már le, ahonan lelehet tölteni (persze ha tudja a cimét)!

Posted

Bittorrent. 8)

Ez úgy mûködik, hogy weboldalakon egy óriási adatbázisban össze van gyûjtve általában több száz(néha ezer) cuccról hogy mekkora, és egyéb adatok. Letöltöd ezt a pár KB-os .torrent állományt, majd a kliensedben megnyitod. Ekkor a kliens csatlakozik a .torrent fájlban megjelölt helyhez(tracker), amely megadja, hogy kiknek van meg az adott dolog, és kik azok akik töltik lefele(IP alapján).

A kliens mind a feltöltõktõl(seeder), mind a letöltõktõl(leecher) tud letölteni, ugyanis a protokoll lényege, hogy a dolgokat parányi szeletekre osztja, és ha a Te kliensednek akár 1 kis szelet megvan, azt tovább tudja adni másoknak. Ebbõl következik, hogy letöltés közben Te is töltesz fel.

Érdemes a feltöltésedet a névleges feltöltési sebesség 80%-a köré limitálni, mivel az internet protokollja miatt a letöltött adatról a Te géped nyugtázást küld, azaz feltölt egy keveset, erre kell a 20%. Ha az adó gép nem kapja meg a nyugtázást, akkor újra- és újra elküldi az adott részt, így "befagy" a letöltés adott szála.

Ebbõl látszik, a bittorrent többszálú protokoll.

A legtöbb ilyen oldal regisztrációt igényel a használathoz, ezeknél az oldalaknál pedig a tisztelet és a "jogok" feltétele a jó le/feltöltési arány. Ahhoz hogy ne legyenek letöltési korlátozásaid, általában a letöltött mennyiség 0,6 részét kell visszaadni, ahhoz pedig hogy különleges jogokat is kapj, általában 1,05-ös arányt kell elérni(tehát 10giga letöltés mellé 10,5 giga feltöltést).

A DC-vel szemben itt nem kell saját dolgaidat megosztanod, elég csak a letöltött dolgokat a letöltés után "visszaadni", azaz feltölteni belõlük.

Ha nem jó az arányod, akkor a korlátozás általában annyit jelent, hogy egy frissen felrakott dolgot csak pár órával késõbb kezdhetsz el letölteni.

Népszerû kliensek:

BitTorrent(az eredeti)

BitTornado

BitComet-ez már fejlettebb, plusz szolgáltatásokkal bír, de nem terheli különösen a rendszert

Azureus-ez az egyik legfejlettebb, de Java-t igényel, és ebbõl kifolyólag kicsit ráül a rendszerre.

G3-ez is nagyon fejlett

a filmek elég lassan jönnek

Nono! :démonikacaj:

Posted

A torrent lényegét Fapuma kitűnően leírta. A gyorsaság attól függ hány seeder/leecher osztja vissza az anyagot. Tehát minél több embert érdekel egy bizonyos anyag, annál gyorsabban lehet letölteni. Ritkaságok letöltésére nem az igazi a torrent, mert vélhetően kevés lesz a seeder, és lassabban fog jönni.

A feltöltésről még annyit, hogy ha ADSL-ed van mindenképp limitált, mert előfordulhat ( és elő is szokott fordulni), hogy ha sokáig teljesen ki van használva a feltöltési sebesség akkor jelentősen lerontja a letöltési sebességedet is.Ennek elkerülésére használj limitálást, esetleg a CFos nevű progit.

Ha pedig mégis szeretnél a DC-nél maradni, akkor javaslom a Strongdc nevű klienst, képes többszálon letölteni, ezzel gyorsítva a letöltést. Sok HUB nem enged be vele, de az újabb verziók már biztosabban emulálják a DC++-t így átveri a hubot.

Posted

Próbálj meg olyan valakitől letölteni, akinek nagy sebességű nete van. (ezt kiírja a kliens). Tehát egy kábelnetestől nem hiszem, hogy túl gyorsan jönnének le az adatok. Nálam leggyorsabban a LANT3-asoktól jön. (250-300kb/s - 1 Mbites netem van. :D )

Posted

Kösz mindenkitõl, hogy segitettetek! A BitComettel próbálkozok, ha problémám lesz akkor írok.

Posted

Na szóval az a probléma áll fenn, hogy nem tudom, hogy mit kell csinálni! :upsz: A beállítások mentek (szerintem), de eddig semmi nem történt, és gondolom hogy a Torrentet kell megbütykölni. A DC-t be tudtam állítani, de ehhez hülye vagyok! :Sír: Valaki leírná, hogy hogyan tovább, az jó lenne! Előre is kösz!

Posted

Pedig mi sem egyszerűbb. Letöltöd a torrentet, megnyitod a progival és kész.

Posted

Kösz Adani eddig ok, de a torrentet honnan vagy hogyan töltsem le? :S Utána már gondolom, hogy csak a létrehozásnál kell megnyitni és jó! marcos99 :gépel:

Posted

Üdv! Én is most ismerkedem a bitcomettel, a bal oldali kedvencek sávon találsz néhány linket ahonnan szedhetsz torrenteket...

Posted

@Marcos99

Vannak regisztrálós oldalak meg teljesen nyitottak, a regisztrációsak kicsit jobb minőségűek, de nehezebb is bejutni. Az oldalak megtalálásának módja: Google+kedvenc webböngésző.

Posted

Magyar tracker csak kettõ van, de mivel ugye a warezolás tiltva van, nem mondom meg a nevüket, de értelme sem lenne, mert regelõs mind a kettõ, és már nem lehet regisztrálni, csak ha meghív valaki. A legnagyobb oldalon ehhez 30 GB feltöltés kell, a másikon pedig bizonyos aránynak kell meglenni. Külföldieket meg Fapuma már írt.

• 2 weeks later...
Posted

Én rmDC++-os vagyok. Reinstall után nem tudom letölteni mert megváltozott a cím.

Posted
Próbálj meg olyan valakitõl letölteni, akinek nagy sebességû nete van.

Sajnos ez így, ebben a formában ma már nem igaz, legalábbis biztos, hogy nem jellemzõ. De talán ha újra "rend" lesz a hubokon, talán újra igaz lesz, amire meg kell valljuk kevés esély van, sajnos. Az meg (már meg ne sértõdj, de) igen erõs túlzás hogy 1Mbites nettel 250-300 kb/s-kel töltesz, vagy 2 Mbites a neted, vagy nem töltesz annyival, ez ilyen egyszerû. 1 Mbittel a 160 - 180kb/s os letöltési sebesség elérése is csodaszámba megy, illetve lehetséges többször is adattorlódás esetén.

A torrentrõl meg nekem semmi jó véleményem nincs, csak tömegcikket ad, és így persze hogy gyorsabb, mint a dc, bár ez sem igaz így, mert a dc-rõl is lehet gyorsan tölteni, annyi szerintem a különbség, hogy a dc-vel körülményesebb elérni a max sebességet bárminél, itt meg legalább a tömegcikk jön kényelmesen.

Posted

Nem értem, hogy megy itt a megosztás. Addig osztok csak amíg töltök? Vagy a Downloads könyvtáramat osztom meg ha lent van már a cucc akkor IS! Mert azt értem, hogy letöltés közben osztok is, de mi van ha kész vagyok? Hagyjam a letöltés könyvtárban a cuccot, hogy mások szedhessék onnan késõbb??

Posted

Igen, és ne állítsd le a feladatot a kliensben.

Posted

" . Ne hivatkozz illegális módszerekre, programokra, kalóz webhelyekre, ezeket nálunk ne népszerûsítsd! A Segélyvonalon nem engedélyezett a warezkodó, hackelõ, crackelõ és egyéb üzelmek folytatása, kezdeményezése. Szériaszámot, töréseket, warezoldal linkjét elhelyezni nem illendõ dolog! Ezeket szó nélkül töröljük (elõbb-utóbb az illetõt is). "

Posted

Szerintem nem lett itt megemlítve semmilyen illegális tevékenység! :P

Posted

Szerintem se. A fájlcserélés nem feltétlenül illegális, pl: ha csak filmeket és zenéket töltesz le, akkor teljesen legális. Annyi a lényeg, hogy ne ossz meg semmi illegálisat.

Posted

@Zazu

Ez igaz, de hol látsz itt illegalizálást? :hááát:

Posted

@Zazu

Ez most miről jutott eszedbe és miért épp most?

Azok a fájlok fenn vannak az interneten. Hogyan? Nem tudjuk. Mi csak hozzájuk férünk és letöltjük. Mi ebben az illegális?

Én a BitTorrentet használtam egy kicsit, de korlátos vagyok (4 GB), így leszedtem. Már túl is léptem a határomat.

Posted

Nem szegtünk meg semmilyen törvényt, se a Fórumszabályzatot. Semmi okod Admint hívni. A fájlcserélés nem minősül wareznak, csak az, ha másolt, jogvédelem alatt álló dolgokat teszünk közzé, és a Fórumszabályzat is ezt erősíti meg. Nyugi.

Amúgy meg honnan veszed, hogy mi bármiféle illegális tartalommal foglalkozunk? Mondtunk mi ilyet? Még Eremit sem ezt mondta.

Posted

De a törvény szerint is így van. Filmet vagy zenét letölteni nem bûn, semmit nem von maga után, mivel beleesik a magáncélú másolás hatókörébe. Mindaddig legális marad a tevékenység, ameddig te nem másolod másnak pénzért, tehát nem haszonszerzés a célod, ill. ameddig csak egy szûk kör mûélvezetét szolgálja ( a szûk körön persze lehet vitatkozni, pl. mi van ha lemásolod a fél városnak? ). Az pedig a letöltés szempontjából teljesen mindegy, hogy honnan töltötted le, ez már annak a baja, aki feltöltötte. Szoftvereknél más a helyzet, ott már a letöltés is büntetendõ, de mondom filmnél és zenénél nem.

A torrent meg a Dc amiatt aggályos, hogy megosztani viszont nem lehet a törvény szerint illegális dolgokat. DC-nél még csak-csak megoldható, hogy ha ügyes vagy legális tartalmak megosztásával is elérheted a min. megosztást, de Torrenten addig mindenképpen meg kell osztanod a letöltendõ dolgot, ameddig lejön. Ill. nem muszály itt se visszaosztani, de akkor meg egy idõ után kitiltanak a trackerrõl, mert lecsööken az arányod.

Posted

Nem tudom, mi a bajod Zazu! Miért kell így lerohanni valakit? Ha más is a véleményed, akkor is kulturált stílusban kell elõadni!

Adani (és Fapuma) fogalmazta meg a lényeget! :oké: