Pozoki Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Szeretnék egy olyan kódot, mely felismeri a böngészõt! Létezik ilyen?
eremit Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Szerintem ehhez javascript kell. http://twm.faxunil.hu/muhely/index.php?kat=1&page=8&id=813 De akár ez is jó lehet: <p><script language="JavaScript"> <!-- with (document) { write("appCodeName : " + navigator.appCodeName + "<br>"); write("appName : " + navigator.appName + "<br>"); write("appVersion : " + navigator.appVersion + "<br>"); write("userAgent : " + navigator.userAgent + "<br>"); } // --> </script> </p>
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 php-ben ez a kód lehet jó: <?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "MSIE")) { header("Location: indexie.html"); } elseif(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Opera")) { header("Location: indexop.html"); } elseif(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Gecko")) { header("Location: indexmoz.html"); } else { header("Location: index.html"); } ?>
Mezofi Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 @ MiniDisc Kipróbáltam a kódot amit beírtál. Ha IE-t nyitok valóban az indexie.html -t nyitja meg. Ha Operát nyitok újra csak az indexie.html -t nyitja meg.(De ez biztosan nem jó). Ha Firefox-ot nyitok akkor indexmoz.html -t nyitja meg. (Ez lehet hogy jó így).
Mezofi Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Ide felraktam:Próba php Ha operával nyitjuk meg , akkor azonkivül, hogy a megadott lapot nyítja meg ki kell írnia, hogy Ez Opera. Próbáljátok ki, mert nekem azt írja ki, hogy Explorer. IE esetén is, és Opera esetén is, Firefoxnál jó. A kód: <?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "MSIE")) { header("Location: indexie.html"); } elseif(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Opera")) { header("Location: indexop.html"); } elseif(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Gecko")) { header("Location: indexmoz.html"); } else { header("Location: indexmas.html"); } ?>
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Akkor az Opera Internet Explorernek hazudja magát. Ennyire egyszerû. A következõ verzióktól (Opera) már kiszedik belõle az IE azonosítást, tehát az Opera az Opera lesz.
Mezofi Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Köszi, akkor a hiba nem az én készülékemben van! Jó lett volna. mert van egy lapom, ahol a nagy képek közt lapozni lehet, de érdekes mód a lapozás IE-vel nem müködik, de Operával és Firefox-al igen. Ilyenkor kiirhattam volna, hogy sajnos IE-vel nem müködik a lapozás. De ha az elöbbi scriptet berakom akkor Operánál is figyelmezteti. Hát most mindig kinmarad a figyelmeztetés.
tzoli Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Érdekes a dolog. Localban tesztelve hibátlan, míg amit felraktál ott nekem sem mûködik...
arpsoft Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Otthon és a szerveren ugyan az a web kiszolgáló és PHP verziód van?
tzoli Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Valószínûleg nem (és valószínûleg ott van az eb elásva), de hát ezt innen nem fogom tudni megmondani.
Pozoki Posted August 3, 2005 Author Posted August 3, 2005 Köszönöm hozzászólásaitokat, és a megoldást ! Jó lesz ez a kód. Még valami, nem tudnátok megírni mi a rosz a kódomban? <?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Gecko")) { document.write("Az oldal megtekintéséhez az Internet Explorer szügséges !!!"); } ?>
Mezofi Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Próbáld így: <?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Gecko")) { print ("Az oldal megtekintéséhez az Internet Explorer szügséges !!!"); } ?> A javascript és a php script nem ugyanaz!
MacGyver Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 A kód: <?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "MSIE")) { header("Location: indexie.html"); } elseif(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Opera")) { header("Location: indexop.html"); } elseif(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Gecko")) { header("Location: indexmoz.html"); } else { header("Location: indexmas.html"); } ?> Ha ezt egy az egyben berakom az oldalam <head> részébe, ezt az üzenetet kapom: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\program files\easyphp1-8\www\test2\index.php:7) in c:\program files\easyphp1-8\www\test2\index.php on line 15 Kicsit megváltoztattam, hogy CSS-eket tötsön be: <?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "MSIE")) { <link rel="stylesheet" href="tel/1024ie.css"> } else { <link rel="stylesheet" href="tel/1024.css"> } ?> Így ezt írja ki: Parse error: parse error in c:\program files\easyphp1-8\www\test2\index.php on line 9 Mit rontok el? Egyébként hogyan lehetne megvalósítani, hogy felbontás szerint is válasszon CSS-t?
Mezofi Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Van a kódban egy ilyen rész: header("Location: indexmas.html"); Ha ezt a sort megelõzi bármilyen html kimenet, akkor kapod a fenti hibaüzenetet. Cannot modify header information Már van küldve információ! Kicsit megváltoztattam, hogy CSS-eket tötsön be: Nem kicsit! Talán így jobb lenne: <?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "MSIE")) { echo '<link rel="stylesheet" href="tel/1024ie.css">'; } else { echo '<link rel="stylesheet" href="tel/1024.css">'; } ?>
h.arpad Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Több böngészõre (és elkülöníti az IE6-ot az IE7-tõl): >>klikk<<
MacGyver Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Talán így jobb lenne: <?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "MSIE")) { echo '<link rel="stylesheet" href="tel/1024ie.css">'; } else { echo '<link rel="stylesheet" href="tel/1024.css">'; } ?> Kösz, tökéletesen mûködik!
Ducktor Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Azt tapasztaltam, hogy a böngészõk nagy részének a USER_AGENT headerjében szerepel az MSIE karakterlánc (talán a buta pluginok miatt, de inkább azért, mert a motorok valahol összefolynak), ha ezt ellenõrizzük utoljára, akkor valószínûbb, hogy sikeres az ellenõrzés. <?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Opera")) { header("Location: indexop.html"); } elseif(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Gecko")) { header("Location: indexmoz.html"); } elseif(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "MSIE")) { header("Location: indexie.html"); } else { header("Location: indexmas.html"); } ?> Egyébként pedig, soha nem fogjuk tudni rendesen leellenõrizni a böngészõt, lásd Netscape re mindig Firefoxot fog kiírni, mert azt a motort használja, amit a Firefox. Ez akkor nem is baj, ha csak más CSS-t akarunk betölteni, mert ugyanaz a motor, és ugyanúgy jeleníti meg mindkét böngészõ, de ha az ember írt mondjuk pluginokat, akkor az ugye minden egyes böngészõnél más, és akkor nem mindegy, hogy Firefox, vagy Netscape. Ahhoz talán tényleg JavaScript kell, de szerintem ez nem gond, ma már minden rendes böngészõ tud ilyet.
h.arpad Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Olvass vissza, ott belinkeltem valamit. Egyébként, ha nem a Gecko, hanem a Firefox szóra keresel rá, akkor kiértékeléskor a kifejezés nem lesz igaz a Netscape-re. Ennek a Firefox 3 esetén lehet majd jelentősége, mert az új Gecko motor biztosan néhány esetben másként jeleníti meg majd az oldalakat. A kevés Netcsape-felhasználó miatt viszont csak elvi lehetőség, a gyakorlatban nincs sok értelme. Több értelme lesz majd megkülönböztetni a két fajta Gecko-t [Firefox 1.5 és 2 vs. Firefox 3 (Gran Paradiso)]. Egy ideig...
Recommended Posts