ikegava 0 Share Posted July 25, 2005 Sziasztok! Dual chanel-es alaplapomba most vásároltam DDR2-es Corsair TwinX memóriát. Twin2x1024-5400C4-es 675mhz típusut, ez 2db 512-es modul. A csomagoláson még ugyanez a típusszám van, ám a 2db modulon már: CM2x512-5400C4, 675 MHz ami a szimpla memória jele. Kérdésem az lenne: - Valóban TwinX (Dual Chanel-re hangolt, párban tesztelt) memóriát kaptam, vagy kicserélhették? - Ha jól tudom ugyanúgy néz ki mindkettõ. - Illetve a TwinX valóban típus jelölés, vagy 2db sima memóriát összehagolak (szimpla jelöléssel) és csak a Pack (csomagolás)-t jelölik így? Aki tud kérem segítsen! Elõe is köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted July 25, 2005 A Twinx csak azt jelzi hogy dual-channel kit, azaz hogy garantáltan mûködni fognak ilyen üzemmódban; egyébként ilyen fantázianevû (típusjelzésû) modul nem létezik. Vagy ahogy te fogalmaztál: csak a csomagolást/kiszerelést jelöli. (Twins = ikrek) Szóval azt kaptad, amiért fizettél, megnyugodhatsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted July 25, 2005 Igen, a TwinX csak azt jelenti, hogy két darabot egybe csomagoltak, amik tuti együttmûködnek dual-channel módban. Ha a BIOS felismeri 4-4-4-12 késleltetési értéken, akkor nincs baj. Memóriád linkje: http://www.corsair.com/corsair/xms2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikegava 0 Author Share Posted July 25, 2005 Köszi az infót! Most megnyugodtam. Bár az alaplap nem 4-4-4-12-es idõzítésben ismerte fel,hanem 5-5-5-20-ba. Ez miért lehet? Bios-ban átállítottam manuálra és így átírtam 4-4-4-12 és ezt elfogadta. Auto idõzítésben miért nem megy ez az érték? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.jános 0 Share Posted July 25, 2005 ...... Bios-ban átállítottam manuálra és így átírtam 4-4-4-12 és ezt elfogadta.Auto idõzítésben miért nem megy ez az érték? Azért mert a gyártó a rosszabbik idõzítéseket "égette" be a modulokba, és Auto állásban ezeket "olvassa" ki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dózsi 0 Share Posted August 21, 2005 A Cosair value select kit mit jelent? Hogy dual channelben együttmûködnek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.jános 0 Share Posted August 21, 2005 Igen, a kit azt jelenti, hogy párba van válogatva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
istfod 0 Share Posted September 21, 2005 Sziasztok! Azt kérdezem én is "azt kaptam, amiért fizettem?" A gépem ABIT IS7 alaplapon, Intel 2,4 MHz-s prockoval, Samsung 2×264 MB 400 MHz 3200-as DDR rammmal üzemelt, az utobbi ídõben kifogástalanul. A jövõre gondolva /VISTA/ vettem ismét 2db-t a fenti ram-bol az AQUA-nál. A ram berakása után a gépet eliditva konstatáltam. A MB-k megduplázodtak. A gépen XP és WIN98 fut. Mindkettõre Office 97 telepítve. Az ACCES-sel könyvelni akartam az XP-n, de nem hajlandó elindulni. Hibaüzenet: "Kevés a memória" Na akkor nézzük meg az AIDA mit mutat. Megdöbbentem a most vett ramokat az AIDA 2100 133 MHz-nek látja. Én nem ezért fizettem. Tanulság nem szabad ólcsó tucat árut venni. Kivettem az új rammokat az ACCES hibátlanul müködik. Elvileg ez nem függhet össze, vagy rosszul tudom? Segitsetek erre magyarázatot adni. Visszatettem a rammokat, a WIN98-t inditva az ACCES müködik. Értitek Ti ezt, mert én nem?! Segitségeteket kérem mielõtt begolyózók! Nyugodtan írj folyamatosan, nem kell minden sor végén entert nyomni. Aki nagyobb képernyõfelbontást használ, annál így "nyomott" lesz a hozzászólásod. <PF> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted September 21, 2005 Kivettem az új rammokat az ACCES hibátlanul müködik. Elvileg ez nem függhet össze,vagy rosszul tudom? Segitsetek erre magyarázatot adni. Vissza tettem a rammokat, a WIN98-t inditva az ACCES müködik. A Win98/Millenium nem kezeli problémamentesen az 512MB-nál nagyobb rendszer memóriát. XP alatt ugye nem volt ilyen probléma íl: fejlettebb op.rendszer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
istfod 0 Share Posted September 21, 2005 Chabi! Kösz a gyors reagálás. Alapvetõen nem értem. A fejlettebb XP-n az ACCES mûködik 512 MB-al és nem 1 GB-al. A Win98-on mûködik 512 MB-al és 1GB-al is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 22, 2005 A helyedben azért egy memtest86-ot lefuttatnék. Lehet, hogy probléma van a memória valamelyik részével. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
istfod 0 Share Posted September 22, 2005 ProFiler! Javaslatodat sajna nem tudtam realizálni.Az aug.-i lemezröl telepítettem a memteszt86-ot, de mivel nem ingyenes állandóan csak regisztráltatni akarja magát, nem indul. Kérlek ha tudsz valami használható megoldást, segits. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.jános 0 Share Posted September 22, 2005 A Memtest86 progit megtalálhatod a Letöltések ---> Diagnosztika oldalon. Ez ingyenes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
istfod 0 Share Posted September 23, 2005 sz.jános! Köszi a tipp. Letöltöttem, ellenöriztem a memoriával nincs probléma.A proléma valószinüen szowtver eredetü. Átköltözöm az Office részre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 23, 2005 Tényleg ez a legegyszerûbb megoldás. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
istfod 0 Share Posted September 25, 2005 Sajnos ettõl a lépéstõl az Access továbbra sem indul. Nincs valami tömörebb ötleted? Szia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rozoli 0 Share Posted September 27, 2005 Hello! Lehet, hogy a problémámra van máshol válasz, de sajnos nem nagyon van idõm keresgélni, szóval beírom ide. Tehát: Abit BD7-es alaplapomban volt 1db 256MB-os modul, a rendszerrel nem volt semmi probléma. Vettem egy ugyanilyen modult, beleraktam, most 2db 256MB-os modul van az alaplapon. A HIBA: A rendszer fogja magát és megnem határozható idõközönként lefagy. Biztos, hogy az újonnan vett modul a hibás, mert kivettem, nem fagy, berakom fagy a Windows (XP Pro). Próbáltam Memtest86-3.1 programot, de 4 óra elteltével sem történt semmi, csak a százalékok váltakoznak. Kérek valakit, aki tudna megoldást a problémámra, segítsen! Köszönettel Roznyik Zoltán Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 27, 2005 Ha a BIOS-ban a memóriabeállítások automatikusra vannak állítva, akkor inkább azt ajánlom, hogy cseréltesd ki a memóriát. A memtestet egyébként illik végigvárni. Tudom, sokáig tart, de akkor is. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Watto 0 Share Posted December 13, 2007 Szevasztok! Vettem egy Corsair XMS2 2× 1 GB ddr 2 memóriát CL4-es időzítéssel. Csak annyi a baj hogy 5-5-5-18 -ban ismeri fel az xp. Az lenne a kérdésem h a biosban hol és mit kell átállítani, hogy menjen max sebességen. Biosban nem vagyok otthon. ui.: áttettem manual-ra a feszültség állításokat, de a DDR2 feszkóknál 1.9-et enged max a 2.1 helyett. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted December 13, 2007 A feszültséget mindenképpen 2,1 voltra kellene állítani hozzá, talán BIOS frissítés után tudja majd az alaplap. (Nézd meg a BIOS frissítés topicot!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts