Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Általános kérdések 2006-2009

Recommended Posts

Posted

A hivatalos bejelentés megvolt, a kiszivárgott híreknek végül igaza lett. A következõ Windows változat, amelyet eddig Longhorn kódnéven emlegettünk

IPB kép

néven vonul be a történelebe.

Magyarországi honlapja.

Gyakran Feltett Kérdések és Válaszok V2.0 béta

Kérdés: Mikor jelenik meg a Vista?

Válasz: A jelenlegi tervek szerint 2007 elején kerül a boltokba az angol nyelvû változat. A magyar ehhez képest 1-3 hónappal késõbb várható.

Kérdés: Letölthetõ-e a Vista bármelyik változata? Honnan?

Válasz: A Beta 2 kb. egy hónapig letölthetõ volt, azonban a Microsoft n millió kiadott termékkulcs után leállította a nyilvános tesztelési programot. Jelenleg hivatalosan nem elérhetõ semelyik Vista változat.

Kérdés: Felkerül-e a Vista valamelyik Beta-változata a PC WORLD DVD-mellékletére?

Válasz: Nem. A Beta 1 biztos nem, mert sosem volt nyilvános, meg már a múlt. A Beta 2 azért nem, mert már nem nyilvános. Ha lesz nyilvános Release Candidate, és a Microsoft hozzájárul, hogy feltehessük a DVD-re, és az idõzítés is megfelelõ lesz, akkor és csak akkor fog felkerülni a DVD-re.

Kérdés: Miért változtatta meg a Microsoft a Longhorn nevét? Nekem az jobban tetszett.

Válasz: A Microsoft a fejlesztés alatt álló programjainak különbözõ kódneveket ad, azonban sosem ezen a néven adja ki az elkészült, végleges terméket. A következõ Windows változat kódneve Longhorn volt, a kicsit korán bejelentett piaci neve Windows Vista lesz.

Kérdés: Milyen változatokban jelenik meg a Vista?

Válasz: Hat különbözõ változatban:

• Windows Vista Business: kis és közepes méretû vállalatoknak szánt változat.
  • Windows Vista Enterprise: Nagyvállalatok számára készült változat. A Businessben foglalt valamennyi szolgáltatáson felül az adatvédelem magasabb szintjeinek biztosítására is képes, hardver alapú titkosítási technológia használatával. csak olyan ügyfelek számára lesz elérhetõ, akiknek birtokában lévõ PC-k Microsoft Frissítési Garancia (Software Assurance) vagy Microsoft Enterprise Agreement nagyválalati licencszerzõdés hatálya alá esnek.
  • Windows Vista Home Basic: alap otthoni változat egyszerû számítógépes igényekkel rendelkezõ háztartások számára. Internetes szörfölésre, e-mailezésre, valamint alapvetõ dokumentumkészítõ és szerkesztõ feladatok ellátására, csili-vili felület nélkül.
  • Windows Vista Home Premium: ütõs otthoni változat, hatékonyabb gépkihasználás, új, izgalmas digitális szórakoztató élmények élvezetét is lehetõvé teszi. A fotók és videók megtekinthetõségén túl, TV és mozifilmek nézésére, és a videojátékokkal való szórakozásra is tökéletesen alkalmas. Tartalmazza az új Aero felhasználói felületet, valamint a Media Center, illetve a Tablet PC szolgáltatásokat is.
  • Windows Vista Ultimate: tok, vonó. Enterprise + Home Premium = Ultimate.
  • Windows Vista Starter Edition: alapváltozat fejlõdõ országok piacai számára! Lehet, hogy hazánk is köztük lesz. Nagyon olcsó gépekhez fogják adni nagyon olcsón, érdekes elõfizetéses konstrukcióban (kb. mint a feltöltõkártyás telefonok). Egyelõre több nagy cég együtt Brazíliában teszteli ezt az üzleti modellt.
Kérdés: Mi lesz az a minimális hardver, amin a Vista még futni fog?

Válasz: Neked pont annyi ideig tart megkeresni a neten, mint nekem, de ha egyszer szembe jön, majd berakom ide.

Kérdés: Hol olvashatok sok okosságot a Vistáról (Longhornról)?

Válasz: Ha tudsz angolul, akkor Paul Thurrot Supersite nevû oldalán, 2002-ig visszamenõleg rengeteg dolgot olvashatsz róla. Magyarul a PC World szeptemberi számában úgy 8 oldalon. Meg az azóta megjelent számokban elvétve, PC Studióban is megmutattuk párszor, esetleg az 2006. augusztusi számban lesz egy hosszabb szösszenet. :hááát:

Kérdés: A mostani XP-s programok kompatibilisak lesznek a Vistával?

Válasz: A nagy részük nyilván igen. Nem, a nagy részük most még nem az, de ez idõvel változni fog.

Kérdés: A Vista 64 bites lesz?

Válasz: Igen. A jelenlegi tervek szerint a megvásárolt operációs rendszerrel egyszerre kapod meg a 32 bites és a 64 bites változatot, és azt telepíted, amelyik jól esik.

Kérdés: Tényleg vörös halál lesz a kék halál helyett a Vistában?

Válasz: Nem.

Kérdés: Nem mûködik egyik CD-emulátor sem! A gonosz Microsoft letiltotta õket?

Kérdés: Mi az a WinFS, és benne lesz a Vistában vagy sem?

Kérdés: Tudjátok már mennyibe fog kerül a Vista?

Kérdés: Ugyanarra a merevlemezre feltelepíthetem az XP mellé?

Kérdés: Hol találok a Vistához ATI, NVIDIA, VIA STB. drivereket?

Kérdés: Hol találok a Vistához vírusirtókat?

Posted

Tudom hogy nem igazán illik egyszavas hozzászólásokat írni, de most azzal hogy leírom hogy ezt nem jó megtenni, máris feltornásztam a mondókámat egy jó hosszú mondattá. A kérdésem eredetileg csak annyi lenne hogy:

Miért?

Posted

Vista... mint látkép? :pislog: A fene tudja, nekem a Longhorn kódnév jobban tetszett. Már csak annak okán is hogy talán a MS szakít a "jól csengő" Windows márkanévvel...

Posted (edited)

Nekem mindegy, hogy mi lesz a neve. :D Funkcionalitása érdekel és hogy mennyire lesz stabil. Bár, a Vista nekem jobban tetszik. ;)

--- Beszerkesztve ---

A hír igaznak bizonyult. Windows Vista lett a neve.

Edited by Athos
Posted

A miért kérdést nem értem. Azt viszont tudni lehetett, hogy nem marad Longhorn, ez csak a fejlesztési kódneve volt. A Windows XP Whistler volt, amíg készült, a Windows 95 meg Chicago.

Ha megnézitek, mit jelent a vista, szerintem nem rossz választás.

Posted

Nekem tetszik a név 8) (Astala Vista XP) :P

Posted

Nem valószínû, hogy a magyar anyanyelvû fülnek jól hangzó néven gondolkodnának! :hmm:

Egyébként ez is biztos csak átmeneti név! MS Vista. Kezdjük szokni!

Posted

Hát lehet hogy jelentését tekintve találó a név, de szerintem undormány. Már bocsánat, de errõl nekem egy gagyi, saját fantáziám szülte reklám ugrik be, amint az MS sztárolja magát.

A Longhorn sokkal jobban tetszett. A Chicago és a Whistler is jól hangzik, de végülis a végsõ nevük sem annyira el...szabott, mint ez a Vista.

Posted
Nem valószínû, hogy a magyar anyanyelvû fülnek jól hangzó néven gondolkodnának!  :hmm: 

Egyébként ez is biztos csak átmeneti név! MS Vista. Kezdjük szokni!

Valóban nem gondolkodnak más nyelveken is jól hangzó néven, azt azonban ellenõrizni szokták a külképviseletekkel, hogy lehetõleg ne legyen trágár, vagy negatív értelmû az adott nyelven.

Egyébként abban a tekintetben természetesen átmeneti, hogy néhány év múlva majd jön egy új Windows, aminek más lesz a neve. :) De a Longhorn már ezen a néven fog megjelenni.

fapuma, nekem elsõre a Hasta la Vista, Baby ugrott be, aztán az Alta Vista keresõ, utána pedig a Buena Vista Social Club zseniális zenéje. :D

Egyébként érdekes gondolat utálni valamit, mert arról neked egy saját fantáziád szülte reklám ugrik be. :pislog::lol:

Posted

Szerintem, jól hangzik. Az augusztus 3-án megjelenõ beta talán az új desingba is enged némi betekintést. Az elmúlt 2-2,5 évben már annyi Longhorn képernyõképet és skint láttunk, hogy ember legyen a talpán, aki megmondja milyen lesz a következõ Windows.

Posted
Egyébként érdekes gondolat utálni valamit, mert arról neked egy saját fantáziád szülte reklám ugrik be. :pislog::lol:

Hogy megnyugodj: nem szoktam szabadidõmben reklámokon gondolkozni, de ahogy ezt elolvastam, elkezdtem gondolkozni, és semmi más nem jutott eszembe, önkéntelenül is megszületett ez a gondolat. :D

Posted

Na, ezt hallgassátok meg, leteszitek a hajatokat. Bink és barátai máris kitalálták a Windows Vista rövid nevét a Windows XP --> WinXP mintájára: WinVi.

Indoklás: a Vi a Vista elsõ két betûje, továbbá a Vista NT számozás szerint Windows NT 6.0, a 6-os római számmal pedig: VI. Hölgyeim és uraim: WinVi. :P

Posted

Állati jó! Én szívesen letenném a hajam, de már alig van! :P

Posted

Én meg már csak egyet várok, hogy legyen itt a gépemen és jól funkcionáljon.

Bár sajnálom a Longhornt, de majd én így hívom és kész. :lol:

Posted

Én meg a Hasta la Vistá-t, Astala Vistá-nak írtam... :upsz::birka::hátpersze:

Azért érdekes, hogy mennyire húzódott ez a dolog, és mindenki úgy megszokta a Longhorn nevet. Most meg csak úgy Vista lett. :pislog::)

Posted

Nem teljesen mindegy, hogy minek hívják? :hmm:

Mûködik vagy nem mûködik? Hogyan teszik? Mit tud? ... :ötlet:

Posted

Akkor lassan kezdetjük megszokni a Blackcombot, elvileg utána az következik.

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Nekem is jobban tetszett a Longhorn. Remélem azért a Beta rajta lesz a mellékleten.

Posted

Igazából hidegen hagy, hogy mi lesz a neve. Ha maga a rendszer is olyan kaotikus lesz, mint amit eddig hallottunk vele kapcsolatban (névváltozás, lesz új fájlrendszer/ nem lesz, gépigény ennyi / annyi, ekkor jelenik meg / akkor), az nem lesz valami szívderítõ.

De reméljük, nem így lesz. Én bízom bennük. :D

Posted

Én nem bízom bennük, ezért kezdtem el a Linuxszal is foglalkozni. :P

Guest GoodSpeed
Posted

Szerintem adni kell neki egy esélyt, bár az igaz, hogy nekem a Longhorn jobban tetszett, de ez már más tészta.

Posted

Én azon röhögök, hogy már mennyi longhornos, Longhornt imitáló cucc született, és ezeket most mind ki lehet dobni az ablakon. :) Egyébként az a belinkelt film, hát az fájt. A kép úgy néz ki minta mutogatnának... :)

LOL ez a kapkodás! Viszont jó lenne ha tudnának csinálni egy stabil, erős, jól működő rendszert!

Posted

Szerintem nem rossz, de nálunk lehetne mondjuk Windows Pista... Bocs a gyenge poénért. :upsz:

Guest GoodSpeed
Posted

A fórum címét meg nem ártana átnevezni, de a longhornos imitált cuccokból majd kiadnak egy olyat ami már az új nevet viseli, mellesleg ezt tudhatták, hogy meg lesz változtatva, hiszen az XP-nek is volt kódneve.

Posted
A miért kérdést nem értem...

Persze hogy nem érted, mivel átszerkesztetted a hozzászólásodat és kiszedted belõle az utolsó mondatot, ami miatt feltettem a kérdést. ;)

Valahogy így szólt: "Én személy szerint örülök neki."

Erre kérdezem akkor ismét: Miért?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...