Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows Live CD készítése

kjana

Recommended Posts

kjana

Valószínûleg nagyon sok embert érdekelne ez a téma. Az interneten olvastam, hogy, lehet Windows Live CD-t készíteni, egy Bart PE Builder nevû programmal. Természetesen hogyha van eredeti jogtiszta XP vagy Win 2000 CD. A problémám az, hogy azon leírás alapján nem tudom elkészíteni a Live CD-t. A kérésem az lenne, hogy legyenek szívesek a Live CD készítésének menetét lépésrõl-lépésre leírni, hogy egy átlag felhasználó is el tudja készíteni.

Halasi Miklós

Az egész ott bukik meg, hogy "Készítsük elõ ANGOL nyelvû Windows XP telepítõnket!" Na aki viszont angol nyelvû Windowst használ, annak a CD elkészítése sem okozhat gondot.

Szóval ezért nem írtunk róla.

Magyar nyelvû XP-vel sajnos gondok vannak a betûtípus miatt... Tapasztalatból mondom. Nekem sikerült egy áthidaló megoldást (egy plugint) készíteni, de az meg ismét nem kezdõknek való.

• 2 weeks later...
Atyafi

Minden különösebb nehézség nélkül elkészítettem és megírtam a CD-t a leírás alapján.

Kicsit látványosabb mint a Windows PE (Preinstallation Environment).

Korántsem tud annyit, mint a Linuxos live CD-k inkább a Win98-as boot floppyra hasonlít W2K/XP környezetben.

Halasi Miklós

Hát ha rendesen felcuccolod, akkor egy elég szép kis lemezed lesz teli hasznos programmal.

• 9 months later...
Aptyuka

Kedves Miklós!

Én most estem bele az általad jelzett (2005. July 05.) problémába a Preinstalled Environment,

illetve Bart's PE karakter megjelenítési nehézségbe.

Akkor írtad, hogy egy általad írt pluginnal sikerült megoldanod.

Ez publikus lehet?

A gond nálam a (magyar) Total Commander integrálásával jelentkezik XP Proff HU esetén.

A Google nagyon szűkszavú - illetve nem találtam használhatót...

És még egy kérdés, ha belefér.

Van olyan, hogy Microsoft Windows Preinstalled Environment? És az free, vagy venni lehet?

Végül: Sok szerencsét kívánok - szülinapod miatt is!

Üdvözlettel

Halasi Miklós

Köszönöm. :)

A plugint azért nem merem még közzétenni, mert a legutolsó verzióban állítólag meg lett csinálva a nemzetközi (így a magyar) font támogatása. Azzal még nem próbáltam ki, mert időm nem volt rá, és egy ilyen lemez összeállítása nem kevés idő.

Annyit elárulok, hogy a lényege az volt, hogy a gépen található összes fontot (mert ez volt a kényelmesebb megoldás) és azok registry beállításait mentettem ki, majd egy kis progival konvertáltam pluginné.

Tehát kell egy fontkészlet-másolás, és azok registry beállításai. Sajnos a fontok nem lesznek így sem tökéletesek, de legalább megvannak. :hááát:

Létezik Windows PE, amit OEM Preinstallation Kit néven kapnak az OEM forgalmazók, de az csak arra való, hogy hálózaton keresztül áthúzza a telepítőfájlokat a telepítendő gépre. :)

(az emilcímedet töröltem, mert így könnyen spam áldozatává válhatsz. ;) )

nagygabor

Mi ez a windows PE? :upsz:

Halasi Miklós

PE = Preinstallation Enviroment, teháét elõptelepítéshez használt mini-Windows, ami CD-rõl fut.

Ezt kicsit átvarázsolták, és ebbõl lett a CD-rõl futtatható Windows, amit BartPE-vel lehet készíteni. Volt is róla cikk pár hónapja az újságban.

Aptyuka

Kedves Miklós!

Köszönöm a választ.

Én megpróbáltam a legutolsó verziót - csak a Bart's PE menüt magyarítja...

Tehát érdemes a pluginoddal foglalkozni, ha Te is úgy gondolod.

Még egyszer: köszönöm.

• 2 months later...
Gereby

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy Win98-as Live CD-t is lehet készíteni? Illetve van még egy "aprócska" bökkenõ, mégpedig: a gépben 32MB RAM van... :pislog: Van egyáltalán esély arra, hogy tudjam használni? :hááát:

Elõlre is köszi!

BlueGold

A hálozati támogatást nektek sikerült elinditani a magyar SP2-es XP-vel ? Ha igen hol és mit kell átirni a készítõben?

Pjotr

Ahhoz, hogy működjön benne a Total Commander, mit kell csinálni? Én csak a megfelelő mappába belemásoltam a fájljait, de nem ment. :(

Köszi!

BlueGold

Ebbe a könyvtárba másoltad bele öket: " plugin\total commander\files " ? Ez a file "put totalcmd files here" mellé kell bemásolni öket + a készítõben a Plugins menüben engedélyezni kell a Total Commander-t is.

Pjotr

OKé, köszi!

Másnap:

Megnéztem, hogy az Everest és a WinRAR is működik.

wizard

Sziasztok!

A Bart's PE segítségével megcsináltam én is az XP SP2 "lite-omat". A hálózatot letiltottam, ahogy az az újságban írva volt + hozzáadtam a Putty-ot és a Total commander 6.53-at. Mindent a leírás alapján csináltam, de a Commandernél semmilyen betűt nem jelít meg, kivéve egy b nevű meghajtót, amit ő hoz létre. A paracssorban viszont minden karakter a helyén van. Nem hinném, hogy a magyar fontokkal lenne a gond, mert az angol ABC karakterei sem jelennek meg. Hogy lehet ezen javítani?

+ Érdekelne, hogy a Firefox 1.5.0.4-et, hogy tehetném bele? Kell valamit plusszba letölteni, vagy elég ezt is csak belemásolni?

kösz előre is!

• 2 months later...
sskgbr

Help me, please!

Én is készítettem egy CD-rõl futó XP-t, ahogy az a 2005/12. számban írva volt. Sikerült, a pluginek is. Igaz, a Totalcommander angol, de ez legyen a legnagyobb baj!!

Kérdésem viszont a következõ: Hogyan lehetne megoldani, hogy fusson a Pinnacle Studio 9 a WinXp PE alatt. Plugin, vagy egyéb megoldás érdekelne. Valami olyasmire gondolok, ami az említett lapszám 129.oldalán "Nérót a CD-re" keretes cikkben le van írva a Nero 6-ra vonatkozóan.

Aki tud segítsen!

• 2 months later...
KeLa

Sikerült már valakinek az internetet elindítani live cdn? Ha igen ossza meg a mikéntjét.

A Bart PE 3.1.10a-val készített cdre nemkerül fel az ntldr fájl. Ennélkül nemmûködik a boot, utólag kell az isot szerkeszteni.

KeLa

REATOGO-X-PE live cd készítõ program. A Bart PE alapjaira épül, de annál többet tud.

Figyelem!! a Bitdefender veszélyes kódot talált benne pskill.exe, ezt csréljétek le. Az igazi mérete 310k. az innen letölthetõ PsTools.zip tartalmazza az igazit.

Egyébként egész jó lemezes vagy usb-s wint lehet vele összehozni. Sajnos ha hang és net is kell, fizetni kell a keykódért. Az ingyenes keykód letölthetõ az oldalról.

KeLa

Na uraim! Elkészült az elsõ mûködõképes lemezes Windows XP prof.

Van nagyfelbontású képernyõ (állítható), mûködõ creativ hangkártya, nyomtató, Thunderbird, Openoffice,Opera stb. külömbözõ karbantartó programok, outpost tûzfal, Bitdefender vírusirtó és hálózat. Jelenleg lemezes win fut! Ja magyar Windows!! Erre jó a REATOGO-X-PE. Ja és megfelelõ méretû USB kulcsról is tud mûködni.

Sok sikert a próbálkozásokhoz, sok segítséget találtok a Reatogo fórumába (pliginokat is.) :D:P

• 3 years later...
joni935

Sziasztok!

Valaki elküldené nekem ezt a programot?

REATOGO-X-PE live cd készítő program

Kérek szépen valakit töltse fel a tárhelyére és küldje át nekem, mert az oldaláról nem nagyon tudom leszedni.

Válaszotokat előre is köszönöm szépen

üdv

joni935

joni935

Á senki se segít na mindegy.

[OP]Destroy-man

Miért nem tudod leszedni? Tökéletessen müködik a letöltés. Ennél nagyobb Downloads felirat már rondán nézne ki a menüben. (Az alján van.)

Deha nem megy, akkor nézd meg itt:

http://www.reatogo.de/Reatogo_Download_MAIN.htm

Egyébként ha már itt elakadsz, akkor késöbb egyre több problémába fogsz ütközni. :hááát:

[OP]Destroy-man

Nincs megfelelően konfigurálva a program. Én XP-vel már vagy 4 éve nem foglalkoztam (hál istennek megszabadultam tőle :P).

Nézd meg, hogy van-e hozzá külön beállításokat tartalmazó program, ha nincs, akkor kézzel szerkeszd a programot.

Egyébként a weblapon nagyon szép fényképes tutorial van a lemez elkészítésével kapcsolatban.