8 ZenByte Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Kb. él éve van ez a FLATRON ez T710B monitorom az LG-tõl. Ma zúgni és néha sercegni kezdett egy játék közben. A PCWorld egyik számában ördögûzés néven van írva valami ilyesmirõl, hogy kiszolgált a monitor, venni kell újat, addig is legyen minél több hertzre állítva. Hát ez a monitr nem régi az biztos. Most 85-rõl 200-ra vettem a hertzet (Asztal - tulajdonnságok - beállítások - specciális - monitor). Baj, ogy ilyen sokkal több az eredti értéknél? Sercegés azóta sincs, a kép meg tökéletes, mint mindig. SZERKESZTÉS: A sercegés a hangfalból jjött, már csak a "baj-e a sok hertz" kérdés áll.
Dózsi Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Nálam is szokott néha sercegni, de csak akkor ha a gép nagyon dolgozik, de nem hinném hogy monitorhiba,mert nálam az újnál is és a réginél is csinálta néha.
Ulala Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Most 85-rõl 200-ra vettem a hertzet Még örülj neki, hogy nem romlott el teljesen a monitorod! Ezt nem kellett volna! Inkább ellenõrizd a kábeleket! Ha ez sem, akkor pedig az LG monitor döglõdik. Ciao. /ProFiler/
Dózsi Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Nekem tök mindegy, hogy milyen monitort kötök a géphez. Van egy LG, egy Belinea és volt egy GABA. Mindegyiknél sercegett a hangfal, szerintem semmi köze nincs a sercegésnek a monitorhoz (legalábbis nálam)! Mikor monitor nélkül indítottam a gépet, akkor is sercegett.
arpsoft Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Én azon csodálkozom, hogy még mutat valamit a monitorod. (Persze ha hinni lehet a Windowsnak, hogy 200 Hz-en megy a monitorod) A megjelenítõd max 160Hz-et támogat 640x480-as felbontásnál. Szerintem nem így használod.
Molt@m Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Nekem is flatron ez t710b-m van és 85 herczen megy 2 éve. (a windows szerint csak 60 at bír)
Garono Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Jaj, nekem ilyen volt az elõzõ monitorom. Most egy SAMSUNG SyncMaster 713N-em van, /8 ms, 75Hz-1280*1024/. Visszatérve az LG-re, nálam egyszer a három alapszínbõl /RGB = Red Green Blue/ elment a /valószínûleg/ a piros, és mindnennek sárga színe volt, mint a fekete-fehér monitor, csak itt sárga-fehér. Kész szerencse, hogy még volt rá garancia, és megcsinálták. Most meg a nagymamámnál tölti nyugdíjas éveit.
titusz1 Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Kb. él éve van ez a FLATRON ez T710B monitorom az LG-tõl. Ma zúgni és néha sercegni kezdett egy játék közben. A PCWorld egyik számában ördögûzés néven van írva valami ilyesmirõl, hogy kiszolgált a monitor, venni kell újat, addig is legyen minél több hertzre állítva. Hát ez a monitr nem régi az biztos. Most 85-rõl 200-ra vettem a hertzet (Asztal - tulajdonnságok - beállítások - specciális - monitor). Baj, ogy ilyen sokkal több az eredti értéknél? Sercegés azóta sincs, a kép meg tökéletes, mint mindig. SZERKESZTÉS: A sercegés a hangfalból jjött, már csak a "baj-e a sok hertz" kérdés áll. Nekem is ilyen monitorom van és 75Hz-en tökéletesen mûködik, mert, ha 85Hz-re veszem akkor sípol egy idõ után. A hangszórónak van egy alap zúgása, de csak akkor idegesítõ, ha nagyon fel van véve a hangerõ egyébként nem hallható. Egyéb esetben cseréld ki a hangszórd. A zúgás nincs összefüggésben a monitoroddal. Nekem is flatron ez t710b-m van és 85 herczen megy 2 éve. (a windows szerint csak 60 at bír) Most kivételesen nem a windows hibája, mert a monitor gyári adata szerint 1280x1024-es felbontáson 60Hz lenne az alapértelmezett.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Na akkor, hogy én is mondjak valamit: amióta számítógépezem (6 éve lassan) azóta mindig LG monitorom volt, és sercegés sosem volt. Egyszer sem. A felbontásnál a 200Hz kicsit sok, kizárt, hogy mûködjön úgya monitor. Vagy valami nagy hibája lehet akkor. 1024x768-on 85Hz-et tud, 1280x1024-en 60Hz-et. Én a kettõ között, 1152x864-en használom 75Hz-en. Az nVidia beállítópaneljén fel tudom tolni egészen 78Hz-ig, de feljebb már nem.
titusz1 Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Én úgy tudom, hogy a katódsugárcsöves monitoroknál valamilyen szinten normális ez a jelenség. Azért, mert az én monitorom nem bírja a 85Hz-et tartósan, vagyis bírja csak sípol. Ezért én nem fogom visszavinni, hogy csinálják meg, mer úgysem lenne jobb (nem csinálnak vele semmit, de azt mondják és visszaadják tapasztaltam ilyet) nem ér meg annyit, inkább üzemeltetem 75Hz-en kibírom még nem lesz TFT-monitorom (remélem minél hamarabb )
Recommended Posts