web 0 Share Posted July 3, 2005 Hello! Tudom, hogy ez vagy ilyen téma létezik de ezt olyan céllal hoztam létre, hogy egy komplett Web kiszolgáltatót akarok létrehozni magamnak és barátaimnak, amin a weblapjukat tudjuk tárolni. Nah, remélem érthetõ eddig? De elkezdem. Szereztem egy P2 Intel Celeron 333Mhz 120Mb SD ram 3Gb-os gépet és ebbõl szervert akarok építeni. (Win. 2000 van fönt) Akkor mit kell tennem, hogy fiókokat hozzak létre saját username és password-al. Én az URL elérési utat IP címmel akarom majd elérni. De akkor hogyan kezdjem, milyen progik kellenek +Mysql is kell rá. OP rendszer milyen kell? Köszi elõre is a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benkovics 0 Share Posted July 3, 2005 Elõször nézz utána, hogy a szolgáltatód mit szól hozzá? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted July 4, 2005 Elõször is nem ártana egy fix IP. . Aztán meg kéne nézni a szerzõdésed, hogy a szolgáltató engedi-e (lásd: Benkovics Tomi). Win2000 az jó, csak a Server változat kéne fent legyen... Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted July 4, 2005 Axeleros a netem, de nem értem, hogy "lásd: Benkovics Tomi";ezzel mit akarsz? Neki is saját szervere van? De az axeleronak írtam egy @-cot és kiderül, hogy engedi-e? Akkor a gép az jó amit összeraktam? Hálókártya elég egy benne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted July 5, 2005 Akkor, 1. Milyen OP rendszert tegyek fel? 2. Kell e érte fizetnem, hogy van egy hosting szerverem? 2a. PHP-t tudja kezelni majd? 3. Az axelero engedi ezt? 4. Fix IP címet hogyan csináljak? Mert olyat is hallotam, hogy a windows szerverért fizetni kell, melyik a jobb, a Linux vagy a Windows??? A lépésben elég csak egy hálókártya és ADSL vonal összedugni és már megy is a net? Köszi a segitséget elõre is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benkovics 0 Share Posted July 6, 2005 A 2;- 3;- 4-dik kérdésedre, mindenképpen a szolgáltatónak kell választ adnia! Valószínû, hogy ezekért fizetni kell! A fix IP általában elég sokba kerül... 1; Valamilyen szerver oprendszert.... pl: Linuxot, vagy az ingyenesen megrendelhetõ Server 2003 SBS-t, esetleg, egy Windows 2000 Server...... Szóval csak a pénztárcád szab határt..... 2a; Ha feltelepíted, akkor minden bizonnyal! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apacs 0 Share Posted July 6, 2005 A fix ip címet ki lehet kerülni ezzel: http://www.dyndns.hu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted July 6, 2005 Nos, amire Neked szükséged van, az egy web-szerver programocska. Bármelyik Win változaton futtathatod. Van ingyenes is, olyan is, ami több oldalt tud kezelni egyszerre. Használd a Google-t, keress "freeware webserver"-re. Ha myip-t vagy dyndns-t fogsz használni, akkor ki kellene próbálni, hogy beenged-e regisztrálni egy ip címre több oldalt. De jobb lenne a fix ip, ami kifizethetõ, ha többen osztoztok a költségeken. A szolgáltatód biztosan nem engedélyezi szerver telepítését magán jellegû elõfizetésre, ez a szerzõdésedben is benne van, csak el kell olvasni. Ezen kívül elég satnya lesz az átvitel is, mivel a küldési sávszélesség töredéke csak a fogadásinak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted July 6, 2005 De ha mégis telepítek egy szervert ez kitudódik? Felhívtam õket és azt mondták, hogy szervert telepíthetek ez szolgáltatótol kötetlen azaz lehet a fix IP cím 4000 Ft havonta és ez csak cégeknek van, úgy hogy maradok apacs ajánlatánál azon az oldalon. De akkor ez azt jelente @arpsoft, hogy amit mondtál OP rendszer bármilyen jó, mert Benkovics szerint szerver OP-nak kell fentlennie? Mert nekem Win. Me. van rajta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benkovics 0 Share Posted July 6, 2005 Oké! Csak én nem tudtam, hogy van free webszerver program is! Még soha sem foglalkoztam ezzel a provlémával.... De valószínû, Arpsoft mesternek lesz igaza! A feltöltési sávszéllel borzalmas lesz a ti oldalaitokat böngészni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted July 6, 2005 @benkovics Igen, iró gyorsz lesz majd, jó sokat kell várni és a nyugtatókat enni folyamatossan. (csak vicc) Akkor megkérem @arpsoft segítségét, hogy segítsen nekem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted July 7, 2005 Én javasolni tudom a Sambar szervert. Van ingyenes verziója, és egy csomó mindenre képes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted July 7, 2005 Akkor most melyiket töltsem le? Akkor a windows me. maradhat most ami a gépen van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apacs 0 Share Posted July 7, 2005 Szerintem maradhat. Ezek közül töltsd le valamelyiket: DOWNLOAD 6.2 Windows (.ch) DOWNLOAD 6.2 Windows (.us) DOWNLOAD 6.2 Windows (.za) DOWNLOAD 6.2 Windows (.net) Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted July 7, 2005 Telepítsem fel és akkor hogyan fog a neten megjenni az oldal, úgy mondom, hogy IP címet adjak majd meg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted July 8, 2005 Ha beállítottad a szerveredet, akkor másik géprõl elvileg el tudod érni a következõ módon: h ttp://gé.ped.ip.je Persze, ha a http portot nem állítod el 80-ról, különben: h ttp://gé.ped.ip.je:port Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted July 8, 2005 Kipróbáltam a szervert de nem tudom, hogy a weblapokat hova tegyem be rajta és nem tudom a localhost user ill. passwordomat sem? Akkor most hogy is van? Az elérési utat meg akkor úgy tudom elérni a gépen levõ oldalt, hogy http://gé.ped.ip.je azaz pl. http://tomi.221.000.00.je? Vagy ezt is be kell állítani? Azaz nem tudok semmit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted July 21, 2005 No, tudd valaki valamit, egy kis segitséget adni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted July 22, 2005 Most nincs elõttem a progi, de megpróbálom. A szerverben be lehet álítani, hogy melyik könyvtár legyen a www gyökere. Ebben kell elhelyezni a weboldalt. A jelszavakat az útmutató alapján tudod beállítani, alapesetben, ha jól emlékszem üres a jelszó. Ha nincs domain regisztrálva a gépedre, akkor a publikus ip címével lehet elérni, amit a hálózati kapcsolatoknál tudsz megnézni, vagy az ipconfig paranccsal lehet lekérdezni. Utána bárhonnan elérhetõ a h ttp://idejönazipcím/ útvonalon. Ha van dinamikus domain hozzárendelésed, pl myip, akkor azon keresztül is megy a dolog, pl h ttp://ezazennevem.myip.com/ Van még, amit nem érersz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted August 25, 2005 Nos! A gép az írja ki, hogy a jelszót a localhost ban van. De azt nem tudom, hogy merre van, és a jeslzót nekem kell létrehozni? A www. gyökere meg nem az user mappában van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted August 27, 2005 Jelszóra nincsen írva semmi, de és azt akarom, hogy legyenek userek létrehozvan, hogy a barátaimmal meg tudjam osztani, azt hogyan lehet. Jah! Egy nagyon fontos! Amikor beléptem a szerveren az jelszó kérõs lapra és okét nyomtam, igaz belépet de az oldal nem találtahó, írta ki, de miért nem találja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted October 17, 2005 Sziasztok! Mostanában mindenféle servert próbálgatok (ftp, vnc...) Így hát úgy gondoltam, hogy próbálok indítani egy webservert is. A no-ip szolgáltatását használom már egy ideje, azzal még nem volt gondom, sõt nincs is, szóval az nem is lehet a problémám okozója. Problémám pedig a következõ: Elindítom a Sambar servert, az megy tökéletesen 127.0.0.1-es ipvel is (localhost) és domain name-el is. (Síma netes IP címmel is). Viszont mikor lelövöm a Sambart, és helyette elindítom az EasyPHP-t, localhost-on az is megy tökéletesen, viszont domainrõl nem Mi lehet a gond? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babó22 0 Share Posted May 26, 2006 Nemrégiben leltem egy cikket, hogy hogyan csináljunk egy FTP szervert egy otthoni Windows XP-s gépből. Íme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted May 26, 2006 Az IIS-sel az a baj, hogy csúnya rések tátonganak rajta alaphelyzetben. Az összes frissítést fel kell hozzá rakni, mielőtt a hálóra engednéd a gépedet, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted May 26, 2006 Pfujj. Hát ez meg milyen összetákolt megoldás? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts