Mezofi Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 De olyan nincs ami a Firefox kedvencei közé felvenne egy lapot. Legalább is én nem tudok ilyenrõl.
payskin Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Halkan jegyzem meg, rühellem, ha egy oldal így akar beköltözni a kedvenceim közé. Majd én eldöntöm, és én berakom, ha jónak látom. Valószínûleg a Mozillások is így gondolkodhattak.
Sanzi Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Ha megnézed a Blogomat, akkor nem olyan Script van benne, ami rögtön felteszi a weboldalt a kedvencek közé, ha megnyitom az oldalt. Van egy kis szöveg, amire ha az ember kattint, akkor jön elõ a kis ablakocska, hogy vegyem fel az oldalt. Csak ha esetleg valakinek nem jut eszébe, és meglátja a szöveget, lehet felveszi.
Guest Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Hello! Tudtok egy javascriptes kódot, ami megmondja, hogy kinek a névnapja van? Magyar névnapok szerint.
blackdragon Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Meg szeretném kérdezni, hogy Firefox alá nincs valami metódus amivel be lehetn zárni az aktuális ablakot? (window.close() nem mûködik)
eremit Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 <form> <input type=button value="Bezár" onClick="java script:self.close()"> </form> Ez mûködik Firefox alatt is.
Sanzi Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Én szeretnék valami Java Media Player menücskét. Olyat, ahova több számot is be lehet tenni. Mindenféle megoldás érdekel.
Botond Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Helló! Hogyan kell csinálni olyan linket, hogy mikor rákattintasz egy megadott méretű böngésző ablakban jelenjen meg (azt hiszem felugró ablaknak hívják)? A prizee.com-on van egy olyan dolog, hogy az ajándékoknál, hogy ha rákattintassz a képére, akkor az ajándék képe kinagyítódik. Ilyet JavaScriptel lehet csinálni, vagy ez valószínűleg flash?
payskin Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Az egész weboldal Flash-ben van megírva. JavaScriptben a window.open-nel tudsz felugró ablakot nyitni.
Mezofi Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 @Botond Ehhez mit szólsz? Persze kell egy kis kép, és kell nagy kép. Én is ezt használom a webshopban. Itt.
Botond Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Igen azt észrevettem hogy flashben van, mivel már egy ideje játszok ott, és mellesleg mindenkinek csak ajánlani tudom! Az a problémám ami választ attál, az pöttyet lassú. Nincs valami gyorsabb megoldás (egyébkén igen jó ám de tényleg)?
mizsi Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Balázs megoldása miért nem jó? Mégcsak nem is php.
Botond Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Egy szóval sem mondtam azt hogy nem jó. De abba a másik JavaScript-be lehet szöveget írni?
payskin Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Milyen szöveget hova? A felugró ablakba egy komplett másik weboldalt beletölthetsz, azt raksz bele, amit akarsz. Az csak egy böngészőablak.
Botond Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Tudom nem a tiedre gondoltam, hanem Mezofi-éra.
payskin Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Ja! Egyébként az övébe is lehet, nézd meg azt Image Set alatti példákat: minden képnek van képaláírása.
enjoys1ng1ng Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Sziasztok! Mivel javascriptbõl sajnos még nulla a tudásom, nagyon hálás lennék ha valaki megnézné aki ért hozzá, hogy mi lehet a hiba ezen a próbaoldalon. IExplorerben nem mûködik egyáltalán (meg sem jelenik a konzol), Operában pedig két fehér csík van fölötte - alatta. Elõre is köszönöm a segítséget!
Botond Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Bocsi de error 404. Nem lehet, hogy elgépelted a linket?
enjoys1ng1ng Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Ne haragudj! Éjszaka átraktam az igazi oldalra. Az a helyzet, hogy csak az én gépemen nem jelenik meg IE-ben, úgyhogy a gépemmel van a gubanc. Köszi, hogy megnézted!
Benoc Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Sziasztok! Lehet, hogy rosz helyre írom, és lehet, hogy lehetetlen megcsinálni, (mert még sehol sem láttam ilyet) de kiváncsi vagyok. Hogy lehet megcsinálni azt, hogy ha az egeret egy képre viszem, megváltozik, de nem egy másik képre, hanem egy honlapra. Próbálkoztam az OnMouseOver-el, azt tudom, ogy lehet képet-képre váltani, de hogy lehet képet-honlapra? Ha tudjátok a megoldást légyszi írjátok le!
mizsi Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Sziasztok! Rászántam magam egy weboldal elkészítésére, melyet majd Chello-s tárhelyemre töltök fel. Viszont mivel elég tartalmasra tervezem az oldalt, szeretnék egy "Error 404" oldalt is csinálni. Kérdésem: mivel a Chello (tudomásom szerint) nem támogatja a PHP-futattást a szerverén, lehetséges-e ez Java Scripttel? Köszönöm a válaszokat.
payskin Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 mizsi, ehhez nem kell sem php, sem javascript, a probléma az viszont, hogy hozzá kéne férjél a kiszolgáló hibakezeléséhez. Tehát a webszerveren, ahol az oldal fut majd, be kéne tudnod állítani, hogy 404-nél melyik HTML oldalt jelenítse meg a szerver. Ha csak a Chello nem olyan intelligens, hogy ilyenkor automatikusan bedobja a felhasználó területén levő, mondjuk 404.html-t, akkor ez meglehetősen esélytelennek tűnik számomra. @Benoc, nem pontosan értem. Van egy kép, ráviszem az egeret, és betöltődik egy új weboldal? Erről van szó?
Recommended Posts