t_ibor 0 Share Posted June 17, 2005 Sziasztok, Ilyet még nem láttam, de érdekes... MS Office 2000 professional. Van a hálózaton egy adott .xls file, (közös)-sé van téve mérete:~3M. Egy, ismétlem egyetlen egy felhasználó nem tudja megnyitni, megnyitás közben kifagy. Próbáltam a hálózatról átmásolni C:\-re, onnan sem nyitotta meg. Hálózati korlátozás egyáltalán nincs. Kb 15 másik excel file-t próbáltam megnyitni ugyanerrõl a géprõl, volt ami 6M méretû is, és néhány közös szintén. Mindet megnyitotta. Kb 6 másik gépen megnyitottam a problémás file-t, minden probléma nélkül megnyitották. Kisebb teljesítményû számítógépek is. Szerencsétlen csajnak dolgoznia kellene azon a file-on, de nem tud. Valaki esetleg valami tippel tudna szolgálni? Újratelepítettem az Office-t is, mondjuk ezt szerintem teljesen feleslegesen. Üdv, t_ibor Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 876 Share Posted June 17, 2005 Két (három) ötletem van: 1. Toljatok fel minden frissítést az Office-ra (újratelepítéssel szemben ez segíthet). 2. Egy olyan gépen, ami meg tudja nyita, változtassatok bármit a fájlon, mentsétek vissza, és próbáljátok meg azt visszaolvasni. 3. Legvégsõ esetben: valahova toljatok fel egy OpenOffice-t vagy valamit, ami tudja olvasni a Excel-fájlt, ott változtassatok rajta valamit, és exportáljátok vissza XLS-be. Jártam már úgy az Excellel, hogy 3 éve vezetett tankolási naplómat soha többet nem tudtam megnyitni, míg végül beolvastattam egy Corel programba, onnan visszaexportáltam, és azt már hajlandó volt olvasni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted June 18, 2005 Akkor azért csak jó valamire az az OpenOffice! Én bizonyos régebbi excel fájljaimmal járok úgy rendszeresen, hogy sorszámozott listában, pl. 1. 2. 3. 4. 5. stb, tehát pont van a számok után, sokszor vesszõre cseréli a pontokat, így: 1, 2, 3, 4, 5, Olyan hü*én néz ki, és nem értem, miért teszi ezt. Az átjavítás pár kattintás csak, de akkor is. Excel verzió váltásnál sajnos törvényszerû a konvertálási bug. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_ibor 0 Author Share Posted June 27, 2005 Úgy tûnik megoldódott a probléma... A csaj, aki használta a közös file-t, mindig csak nála akadt ki az excel Õ tette közössé. Kósza ötletként jött, hogy szüntessük meg a közös felhasználást, és egy másik munkaállomásról tegyük közössé. El sem hiszem, de mûködik. Azóta nincs probléma senki részérõl, és az is meg bírja nyitni a file-t, aki most tette közössé. Köszönöm a segítõ hozzászólásokat utólag is. t_ibor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts