Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Sapphire Theatrix 550pro

gaspikoma

Recommended Posts

gaspikoma

Csak kérdezni szeretném, hogy van-e valakinek ilyen kártyája, vagy hasonló, az ATI Theatre 550 pro chipre épülõ kártya? Esetleg meg tudnánk osztani a tapasztalatokat.

gaspikoma

Köszönöm Chabi!

Tényleg jó a leírás, kár hogy nem láttam elõbb.

Már megvettem a kártyát 21 eFt volt. Igazából az érdekelne, hogy van-e valaki rajtam kívül akinek ilyen kártyája van. Milyen programot használ hozzá, mivel tudnánk a legtöbbet kihozni ebbõl a vasból.

Chabi1

El is olvastad ?

A kártyát kipróbáltuk más fejlesztõk szoftvereivel is (ATI Multimedia Center, BeyondTV, GB-PVR, Media Portal, VirtualVCR, WinDVR2, WinDVR3), de sehol sem jutottunk tökéletes, vagy az eredeti programnál jobb minõséghez.

:(

gaspikoma
El is olvastad ?

Persze!

Sõt a többi programmal is kipróbáltam. Szerintem a GB-PVR a legjobb. Nagyon jól megy a TV Guide része csak az a baj, hogy az xmltv magyar grebbere néha nem megy (html page parsing error!).

Nekem is feltûnt a TV kép bal oldalán a fekete sáv, nagyon remélem, hogy ez csak valami driver probléma.

Egyébként eléggé fájó, hogy Magyarországot még mindig Secam rendszerként tartják nyilván (Microsoft specifikáció) így aztán a csatorna beállításoknál egy másik PAL rendszerû országot kell kijelölni (pl. Németország).

Ez egy hozzá nem értõ felhasználónál gond lehet.

Nekem például gondom van az MPEG2 rögzítéssel: a rögzített képnek a formátuma (aspect ratio) nem olyan mint az élõ képé: függõleges irányban meg van nyúlva.

A minõsége sem a legjobb (a beharangozott mindenféle csoda szûrõk /3d stb../ ellenére sem).

Az ATI All-in-wonder 9600XT kártyám szebben vesz fel SVCD beállítással.

Chabi1
Az ATI All-in-wonder 9600XT kártyám szebben vesz fel SVCD beállítással.

OFF:

Ha van egy All-in-wonder kártya a gépedbe, akkor minek vettél bele még egy tunert ? :pislog:

gaspikoma

Azért tettem bele még egy tunert, mert így ki tudom használti a két tuner adta lehetõséget, vagyis amíg nézek egy mûsort, egy másikat fel tudok venn azalatt, vagy egyszerre két mûsort is fel tudok venni így.

Ez a mai médiaversenyben jól jön, mert a TV csatornák egymásra licitálnak a különféle

mûsorokkal.

Ez egyébként olyan "sláger" dolog is, például a Panasonic egyik legújabb asztali felvevõje is két tuneres, vagy a Microsoft kiegészítet XP-je az Média Center Edition 2005-ben is a Média Center egyszerre több tunert tud kezelni.

De egyre több TV-s softver kezd el kezelni több tunert.

Ja meg még PIP-et tudok használi.

Shia-ko

A médiaverseny elérte, hogy nem nézek TVt. :hááát:

gaspikoma

Legtöbbször nem is érdemes.

De van olyan, hogy az asszonynak a Barátok Között kell, a gyerekeknek valami más, én meg nem szeretném a Bajnokok Ligáját elszalasztani.

De visszatérve az eredeti kérdéshez; használ ilyen kártyát valaki? Szerintem egyre több lesz, mert elég sok gyártó ráállt.

Egyébként én azért vettem plusszba ilyet, mert az ATI AIW nagyon bejött.

A szoftvere nagyon tuti. Kár hogy ehhez egyenlõre az ATI még nem ad saját szoftvert. Reélem ez változni fog, mert a gyártói fórumokon nagyon szidják ezért õket. Vagy ha nem, akkor a Cyberlink átírja a programját mert most még eléggé gagyi. Igaz, legalább mûködik.

• 3 months later...
mattheus

Látom nagyon régen nem történt ebben a topicban hozzászólás. Nekem jelenleg egy HAuppauge WinTV Go2 TV Tunerem van. Szobaantennával nézem az adásokat és a kérdésem az lenne, hogy mennyire javítottak a Theater driverén, mert hallottam, hogy eléggé gyengus. Sztetek lenne valami érezhetõ különbség, ha Theatert használnék a Hauppauge helyett? WinDVR támogatja ezt a TV TUnert? Egyáltalán érdemes a cserén gondolkoznom?

• 9 months later...
totalpc

Na akkor jövök én.

Nekem szerdán jön meg a kari. Már nagyon várom

lehet egy hülye kérdésem

Ugy normál RF csatijai vannak?

Ilyenek?:

IPB kép

Halasi Miklós

Ilyenek. ;)