gaspikoma 0 Share Posted May 25, 2005 Csak kérdezni szeretném, hogy van-e valakinek ilyen kártyája, vagy hasonló, az ATI Theatre 550 pro chipre épülõ kártya? Esetleg meg tudnánk osztani a tapasztalatokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted May 25, 2005 >> ATI Theater 550 Pro tévétuner << Egy nagyon jó kis leírás errõl. Olvasd el. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaspikoma 0 Author Share Posted May 27, 2005 Köszönöm Chabi! Tényleg jó a leírás, kár hogy nem láttam elõbb. Már megvettem a kártyát 21 eFt volt. Igazából az érdekelne, hogy van-e valaki rajtam kívül akinek ilyen kártyája van. Milyen programot használ hozzá, mivel tudnánk a legtöbbet kihozni ebbõl a vasból. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted May 27, 2005 El is olvastad ? A kártyát kipróbáltuk más fejlesztõk szoftvereivel is (ATI Multimedia Center, BeyondTV, GB-PVR, Media Portal, VirtualVCR, WinDVR2, WinDVR3), de sehol sem jutottunk tökéletes, vagy az eredeti programnál jobb minõséghez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaspikoma 0 Author Share Posted May 27, 2005 El is olvastad ? Persze! Sõt a többi programmal is kipróbáltam. Szerintem a GB-PVR a legjobb. Nagyon jól megy a TV Guide része csak az a baj, hogy az xmltv magyar grebbere néha nem megy (html page parsing error!). Nekem is feltûnt a TV kép bal oldalán a fekete sáv, nagyon remélem, hogy ez csak valami driver probléma. Egyébként eléggé fájó, hogy Magyarországot még mindig Secam rendszerként tartják nyilván (Microsoft specifikáció) így aztán a csatorna beállításoknál egy másik PAL rendszerû országot kell kijelölni (pl. Németország). Ez egy hozzá nem értõ felhasználónál gond lehet. Nekem például gondom van az MPEG2 rögzítéssel: a rögzített képnek a formátuma (aspect ratio) nem olyan mint az élõ képé: függõleges irányban meg van nyúlva. A minõsége sem a legjobb (a beharangozott mindenféle csoda szûrõk /3d stb../ ellenére sem). Az ATI All-in-wonder 9600XT kártyám szebben vesz fel SVCD beállítással. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted May 27, 2005 Az ATI All-in-wonder 9600XT kártyám szebben vesz fel SVCD beállítással. OFF: Ha van egy All-in-wonder kártya a gépedbe, akkor minek vettél bele még egy tunert ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaspikoma 0 Author Share Posted May 29, 2005 Azért tettem bele még egy tunert, mert így ki tudom használti a két tuner adta lehetõséget, vagyis amíg nézek egy mûsort, egy másikat fel tudok venn azalatt, vagy egyszerre két mûsort is fel tudok venni így. Ez a mai médiaversenyben jól jön, mert a TV csatornák egymásra licitálnak a különféle mûsorokkal. Ez egyébként olyan "sláger" dolog is, például a Panasonic egyik legújabb asztali felvevõje is két tuneres, vagy a Microsoft kiegészítet XP-je az Média Center Edition 2005-ben is a Média Center egyszerre több tunert tud kezelni. De egyre több TV-s softver kezd el kezelni több tunert. Ja meg még PIP-et tudok használi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 29, 2005 A médiaverseny elérte, hogy nem nézek TVt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaspikoma 0 Author Share Posted May 29, 2005 Legtöbbször nem is érdemes. De van olyan, hogy az asszonynak a Barátok Között kell, a gyerekeknek valami más, én meg nem szeretném a Bajnokok Ligáját elszalasztani. De visszatérve az eredeti kérdéshez; használ ilyen kártyát valaki? Szerintem egyre több lesz, mert elég sok gyártó ráállt. Egyébként én azért vettem plusszba ilyet, mert az ATI AIW nagyon bejött. A szoftvere nagyon tuti. Kár hogy ehhez egyenlõre az ATI még nem ad saját szoftvert. Reélem ez változni fog, mert a gyártói fórumokon nagyon szidják ezért õket. Vagy ha nem, akkor a Cyberlink átírja a programját mert most még eléggé gagyi. Igaz, legalább mûködik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mattheus 0 Share Posted August 31, 2005 Látom nagyon régen nem történt ebben a topicban hozzászólás. Nekem jelenleg egy HAuppauge WinTV Go2 TV Tunerem van. Szobaantennával nézem az adásokat és a kérdésem az lenne, hogy mennyire javítottak a Theater driverén, mert hallottam, hogy eléggé gyengus. Sztetek lenne valami érezhetõ különbség, ha Theatert használnék a Hauppauge helyett? WinDVR támogatja ezt a TV TUnert? Egyáltalán érdemes a cserén gondolkoznom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
totalpc 0 Share Posted June 19, 2006 Na akkor jövök én. Nekem szerdán jön meg a kari. Már nagyon várom lehet egy hülye kérdésem Ugy normál RF csatijai vannak? Ilyenek?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 19, 2006 Ilyenek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts