Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Azureus

[root]

Recommended Posts

[root]

Hogy lehet csatlakozni egy készforráshoz?

Letöltésnél kiírja, hogy van 7 készforrás is, de mégse csatlakozik hozzájuk.

Csak a kliensekhez, de így meg lassú (1536-os chelloval töltök 7 KB/s-mal) :dühös:

Aki tudja a választ, írjon!

Blazkowicz

Ha azt írja hogy 7 készforrást talált, de te egyikhez se tudtál csatlakozni, akkor célszerű a beállítások menüben szétnézni, mert lehet hogy ott nincs jól valami beállítva, és emiatt nem tudsz a készforrásokkal kapcsolatot létesíteni. Nézd meg a Beállításokban a Városor és az Átvitel menüpontot.

payskin

Én a BitTornadót használom, mert egyszerűen ki nem állhatom, hogy a többiben mind hegyekben állnak a menük, és mindenfélét lehet csinálni, noha nekem egy dologra van szükségem: hogy letöltsön. A BitTornadónak az a titka, hogy nyitni kell neki 2-3 jól eldugott portot a tűzfalon, beállítani, hogy azon keresztül töltsön, és ha zöldre vált a lámpa, akkor előbb-utóbb felkúszik a sebesség is, ha megtalálja a megfelelő kuncsaftot, akitől tölthet. Persze, ez függ attól is, mit tölt az ember, hányan vannak még a "buliban" rajta kívül... szóval nincs általános recept.

Adani

Azureusom van. Hogyan tudom átengedni a routeren? Melyik portot nyissam ki neki?

Greene

A 6881-es TCP-t. Ez a BitTorrent default-ja. De az Azureusban is be lehet állítani, hogy melyik portot akarod használni, és akkor azt kell belõni a routeren is :)

Shiwer

Nekem is irtó lassan tölt le. (1M-es net) Kb. 10-12 kbps. Mitõl lehet?

Blazkowicz

Elsõsorban a bolyban lévõ seederek/leecherek számától, és arányuktól függ.

Adani

Meg persze attól, te mennyi adatot adsz nekik, ha most kezdesz el letölteni valamit, keveset kapsz, mert még nem tudsz adni cserébe semmit, a vége felé, pedig ha kevés vagy nincs seeder, akkor nehéz összeszedni, azokat a darabkákat, ami neked még nincs meg.

Wackor

A telepítéskor végigvitted a beállítás-varázslót? Letesztelted a portot,hogy nyitva van-e?

És még annyit ,hogy ha nyitsz egy portot a tüzfalon ,akkor azt nem az azureusnak ,ill. az azureus.exe-nak kell,hanem a jawaw.exe-nek kell a 6881-es tcp/ip port.

szabika 21

Honnan tudok BitTorrent file-t letölteni a progihoz?Pár helyen néztem,de nem találtam. :(

Adani

Vannak különbözõ torrent oldalak, ahonnan a torrenteket le lehet tölteni, de nem mondhatom meg, mert wareznak minõsül.

Utonium

Tényleg? :pislog: Pedig egy korábbi PC World-ben említettek néhányat. Azt hiszem abban, aminek a mellékletén elõször szerepelt az Azureus.

Adani

Igen, de azok közül sok megszünt már (Supernova, Lokitorrent).

Egyébként a legnagyobb a Supernova volt, de neki már klónja Mininova néven. A címet nem írom le, mindenki derítse ki maga :D

• 1 month later...
Kovács Dávid ( Davs )

Hy!

Hol kell a ZA-n átengedni az Azureust?

Greene

Nyiss neki egy TCP portot, amit ír, hogy használ.

Kovács Dávid ( Davs )
Hy!

Hol...?

:?:

Godkingz

Hi

Én is Azu-t használok és nekem tök jól Mûködik :D

Jó a 6881-es port csak rengeteg torrentoldalon feketelistás... ezért inkább mást javaslok

ZoneAlarm:program control fül/programs...

Kovács Dávid ( Davs )

Hy!

Ott ki van engedve a javaw, és az azureus is...Hogyan kell portot megnyitni?

csum-pi

Huhh... én sajnos nem tudok aktív lenni, és ez nagyon zavar. Mikrohullámú netem van, és egyszerûen mindig azt írja ki az Azureus, hogy "Nat hiba..." amikor a portot ellenõrzi. Emiatt sajnos csak passzív tudok lenni... Van valami megoldás, hogy mégis aktívvá váljak?

• 2 weeks later...
fapuma
Hy!

Ott ki van engedve a javaw, és az azureus is...Hogyan kell portot megnyitni?

Ha nem használsz hardveres tûzfalat, akkor nem kell neki portot nyitni, ugyanis a szoftveresre beállítottad, hogy mindig, mindenfelé engedje ki az adott programokat, és ez elég.

Portot csak akkor szokás nyitni, ha azt nem egy program használja, hanem többféle kommunikáció zajlik rajta, és ezért állandóan nyitva kell lennie.

Ha viszont(mint esetünkben) csak az Azureus mûködéséhez kell, akkor elég akkor nyitva lennie, amikor a program kéri, ezt pedig a tûzfal zokszó nélkül teljesíti.

• 4 weeks later...
igike251

Hi!

Meg tudja nekem mondani valaki, hogyha az Azureusom azt írja a "a teljes sebesség 60kB/s" akkor miért tolja csak 17kB/s-el az adatot :?:

60-nal tudná, de 17 tolja fel.

fapuma

17KB/s-ez le vagy fel?

Lehet, hogy a teljes sebesség a le+fel. Kicsit konkrétabban írd, légy szíves, mert nem ismerem a programot! ;)

• 1 month later...
nakos

Van egy kis problémám az Azereus-szal. Próbálok letölteni, az elején megy is egy darabig (1-2 perc), majd teljesen behal a következõ hibaüzenettel a torrent mellett: UnknownHostException tracker.prq Ezután nincs kapcsolat, se fel-, se letöltés. Ha ezután kilépek az Azereus-ból, akkor egy jó darabig nincs kapcsolat az internettel. Mi lehet ez? Más is tapasztalta ezt? A gépemen nincs vírus.

nakos

Megvan a megoldás:

a program a letöltött torrent fájlt máshova tette, mint amit én megadtam letöltési könyvtárnak. Amint átmásoltam a torrenteket a letöltési könyvtárba, töltött 1000-el. :D:D

• 4 weeks later...
Vikitorony
Hi!

Meg tudja nekem mondani valaki,h ha az Azureusom azt írja a "a teljes sebesség 60kB/s" akkor miért tolja csak 17kB/s-el az adatot :?:

60-nal tudná,de 17 tolja fel.

Úgy gondolom, hogy az a 60 KB/s-es teljes sebesség azt jelenti, hogy van 1 seeder és 3 leecher, és összesen 60KB/s-cel megy az összes ember feltöltése.

Vagyis tegyük fel, hogy a seeder 45KB/s-re állította be az Azureust, õ 45k-val tolja fel, aztán a már letöltött szeleteket a 3 leecher is küldözgeti egymásnak, õk pedig 5k-ra állították be az Azureusukat.

Tehát: 45+5+5+5=60 (KB/s)