Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PDF

Kovács Dávid ( Davs )

Recommended Posts

Posted

Ez pontosan így van.

De azért azt is tegyük hozzá, hogy a PDF mégis csak egy dokumentum, ahogy pl. a Word-dokumentumok esetén is annyi ablak van nyitva, ahány dokumentum. Webes böngészésnél meg – a beépülõnek köszönhetõen – nyitva lehetnek a PDF-ek a böngészõfüleken is.

Úgyhogy bár sokszor én is hiányolom a füleket, azért nem ugrom a kútba emiatt. ;)

Posted
(Nem, a Foxit nem.)

Nincs összehasonlítási alapom, de problémám sincs.

Posted

Nekünk volt. Szerettük volna a Foxit jegyzetelési képességeit használni, de kiderült, hogy a több layeres pdf állományokat nem minden esetben jeleníti meg helyesen (rossz a layer sorrend).

Posted
Úgyhogy bár sokszor én is hiányolom a füleket, azért nem ugrom a kútba emiatt.

Én igen. Sokszor elõfordul, hogy 5+ PDF-et kell nyitva tartanom egyszerre, akkor nekem nehogy már 5 ablak legyen nyitva!

Posted

Megértem a problémát, de nekem meg gyakran 10+ Word-dokumentumot kell nyitva tartanom... Ott is ahány dokumentum, annyi ablak. Ha ezzel együtt tudok élni, akkor azzal is, hogy minden PDF egy külön ablakot jelent. Úgyhogy az Adobe programjával nekem nem ez a legnagyobb gondom.

És hát szerencsére a problémádra ott a Foxit mint alternatíva. ;)

Posted

PDF-XChange Viewer. Ismeri az MDI-t (fülek használata), kevesebb hiba van benne mint a Foxitben, van portable változata is és persze ingyenes. Magyarított, akár túlságosan is testre szabható felülete van. Sajnos nem jelenít meg beágyazott Flash- és 3D objektumokat és az Adobe Reader biztonsági hibáit is kifelejtették belõle :démonikacaj: . Rendszeresen frissítik.

Posted

Megnézzük. :) Már hallottam errõl valahol egyébként, de azt hittem, csak valami sufnituningos vacak; nem gondoltam, hogy jobb a Foxitnál.

Posted
azt hittem, csak valami sufnituningos vacak

Dettó. :) De kipróbálás után azt kell mondjam, nem is rossz!

IPB kép

van portable változata

:oké: Lehet, hogy le is cserélem a Foxitot.

gyakran 10+ Word-dokumentumot kell nyitva tartanom... Ott is ahány dokumentum, annyi ablak. Ha ezzel együtt tudok élni...

Elfelejted, hogy a program van értünk, és nem mi a programért. Nézd meg pl. a Photoshopot, már jó pár verzió óta egy ablakon belül n számú képet szerkeszthetsz egyszerre. Wordben is simán megoldható lenne a "füles szerkesztés".

Posted

Nem felejtettem el, de kompromisszumot még tudok kötni. :) A Wordre sem a füles megoldás hiánya miatt haragszom...

Posted

Ezt csináljátok meg akármelyik másik PDF olvasóval! :)

Posted

Azért megnézném, hogy az a szöveg tényleg eltûnt-e, vagy csak nem látszik. Mert sok esetben azért a kettõ nem ugyanaz. Egyébként ezt - amennyiben tényleg csak a szöveg kitakarása - az Acrobat Readerrel is meg lehet csinálni.

Egyébként ezekkel az olvasókkal ki lehet tölteni egy belsõ logikákat tartalmazó (pl. JavaScripttel támogatott) kérdõívet, és az eredményeket vissza lehet küldeni XML formátumban?

Posted
az a szöveg tényleg eltûnt-e, vagy csak nem látszik

Nyilván csak nem látszik. De ilyet a Foxit nem tud.

• 2 weeks later...
Posted

Linux alatt az Operából pdf-be nyomtattam. A pdf-et Gmail-en keresztül elküldtem egy Windowsos gépre. A gépemen az Okular az eredeti és az elküldött fájlt is szépen megnyitja. A Windowsos gépen sem a Foxit, sem az Adobe Reader nem tudja megnyitni. Ötlet?

Posted

Az a baj, hogy nem az én gépem, és nem is férek hozzá. Arra kéne rájönni, hogy mitõl olvashatatlan a pdf-em.

Posted
Nálam kiválóan fut a FOXIT Reader, végleg számûztem az Adobe-t. Sajnos a Flash Playereket nem lehet.
:)
Posted

Miért, neked több is van? De jó neked.

Posted
Esetleg nézzél körül a PDF Planet-en. Ott van pl a PDF-Analyzer

Elnézést, nem felejtettem el, csak azóta nem volt dolgom Winen. Nagyon be vagyok havazva, de egyszer csak eljutok addig, hogy megnézzem :)

• 5 months later...
Posted

Az AppStorm csinált egy "összehasonlító" PDF-olvasó "tesztet", és kihozta az Adobe Readert gyõztesnek. :facepalm:

Nem értem. Tök jó weboldalnak indult ez tavaly, azóta sorozatban ontják ezeket a "teszteknek" álcázott szarokat. Gyakorlatilag tõmondatokban öntik a specifikációk egyes sorait. Hol maradt a memóriateszt a megnyitott PDF-fájlokkal, de ami leginkább fáj: HOL MARADT A TELEPÍTÉS UTÁN ELFOGLALT HELY? Ahol az Adobe Reade akkorát esett volna pofára, mint ide Lacháza.

Egy dologra jó a cikk: megerõsít abban, hogy a jelenleg általam is használt PDF-Xchange remek funkciókkal abszolút ott van az élvonalban, nem döntöttem rosszul, amikor lecseréltem a Foxitet.

• 2 weeks later...
Posted

A segítségeteket szeretném kérni.

Ismét "beleütköztem" egy újabb problémába!

Online Pdf esetében, amit le lehet tölteni a saját gépre is, de kitöltés után csak nyomatatás van engedélyezve.

Hogyan tudnék, kitöltött állapotában lementeni egy ilyen jellegû ûrlapot?

...sokszor praktikus lenne, ha nem kellene minden adatot újból kitöltenem, hanem csak a változókat.

Posted

Link?

---

PDF-be nyomtatással?

---

Ez így sajnos nehéz lesz, mert PDF-be nyomtatással már nem lesz szerkeszthetõ a form. Viszont biztos, hogy a nyomtatáson kívül minden le van tiltva? Mert ha mondjuk el tudnál helyezni egy fehér téglalapot egy üres helyen, majd kitölteni az ûrlapot, majd elmenteni, akkor talán a mentés után megmaradnak az addig kitöltött mezõk.

Posted

iMacros-al talán lehet automatizálni.