gigi Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Sziasztok! PCTV kártyát kaptam a gépembe. Már egész jól boldogulok vele, de nem tudom beállítani úgy, hogy a programozott felvétel után kikapcsolja a számítógépet is. Lehet, hogy nem is itt kell? Ha valaki tud, segítsen! Előre is köszönöm.
HK Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Hello! Még én sem találtam ilyen beállítást, de ha időzített a felvétel, akkor a felvétel lejárta utáni fél percre állíts be egy windows-lelövő progit. PL: SwitchOff. Nekem mondjuk az alaplap időzítve is be tud kapcsolni, így pl. sorozatoknál ez nagyon jó.
Zarnóczki László Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Szió! Nekem is PCTV kártyám van, én az időzítéses kikapcsolást szintén külső progival oldom meg.(Win OFF).Jó, mert magyar nyelvű a hazsnálati utasítása.Az olyan programokat is "lelövi" mely emberi kikapcsolásra vár. Ellenben, nekem más problémám van. 1. A PCTV távirányítóját szeretném programozni, valami progi ill. magyar használati kéne hozzá. 2. Plusz szeretném aktiválni az MPEG-2 kódolását. Hozzá kéne valami részletesebb útmutatás. (angol tudásom-Nulla) !!! Előre is köszönöm szíves segítségeteket
Chabi1 Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 1. A PCTV távirányítóját szeretném programozni, valami progi ill. magyar használati kéne hozzá. ...(angol tudásom-Nulla) http://users.atw.hu/chabi/Driver/PCTV.remote-0.2.7.exe http://users.atw.hu/chabi/Driver/Pinnacle....onfigurator.zip Angol szótár meg létezik, vedd a fáradságot hogy kikeresed a szavakat...és megérted.
nyekk Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 Sziasztok! Pctv pro kártyát vettem a gépembe.Az lenne a problemám hogy nem tudom divx felvételnél beállítani a febontást,meg az audió tömörítést mp3-ra!A felbontás ua. mint a vcd-nél,az audio töminél meg bármit állítok be,wav-ot csinál.vagy mpeg audio-t.Valamit nem jól csinálok?Esetleg ismertek valami ingyenes progit a PCTV vision helyett ehhez a kártyához? A remote configuratorral be tudom azt is álítani,hogy valamelyik távirányító gombbal a gépet lelõjjem? Köszi!
gigi Posted May 25, 2005 Author Posted May 25, 2005 Sziasztok! PCTV kártyát kaptam a gépembe. Már egész jól boldogulok vele, de nem tudom beállítani úgy, hogy a programozott felvétel után kikapcsolja a számítógépet is. Lehet, hogy nem is itt kell? Ha valaki tud, segítsen! Elõre is köszönöm. Köszönöm a Switch Off program kifogástalanul mûködik.
Chabi1 Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 Az lenne a problemám hogy nem tudom divx felvételnél beállítani a febontást,meg az audió tömörítést mp3-ra! ... Esetleg ismertek valami ingyenes progit a PCTV vision helyett ehhez a kártyához? Használd a rögzítéshez a Virtualdub-ot ! Én is ezzel állítom be DivX felbontását és a hang tömörítését. http://virtualdub.sourceforge.net/
nyekk Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Köszi a tippet! Leírnád,hogy kell beállítani?(behangolni az adott adóra,meg beállítani a video felbontást,meg tömörítést,meg az audio tömit.meg hogy milyen sorrendben. Csakpár lépésben,nagyjából. Az apraját meg kitotozom. Köszi!
Chabi1 Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Kiválasztod a videoban a forrást: http://users.atw.hu/chabi/other/virtualdubcapt1.JPG Utána a panelon találsz egy TV tuner gombot: http://users.atw.hu/chabi/other/virtualdubcapt2.JPG Rákattintasz és vagy kézzel keresed a csatornákat vagy AutoTune mehet. Nekem nagyon sok csatornát nézett végig, kb. 3-4 perc. http://users.atw.hu/chabi/other/virtualdubcapt3.JPG
nyekk Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Nekem a tuner része nem hoz be semmit sem auto hangolásnál! Pedig a pctv vision behozza az összes adót rendesen! Mit szoktál beállítani az xvid kodekben? Én mondjuk kb. 640x480-as felbontásra gondoltam. Ezt milyen bitrate-vel kodoljam? A VirtualDub-bal nem lehet idõzített felvételt indítani ugye?
nascar Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Óriási problémám van! A kollégám gépébe telepítettünk egy Pinnacle PCTV tuner kártyát. A gyártó honlapjáról letöltöttem az SP2 kompatibilis drivert, maga a program a lehetõ legfrissebb (5.9-es), a telepítés után lefut az ellenõrzõ, és a végén talál valami hibát, pedig az antenna be van dugva a gépbe, az eszközkezelõben minden rendben! Elindul a keresés, és nem talál semmit!! (Van adás!) Lövésem sincs, hogy mi lehet a gáz! Ha valaki tud, segítsen, köszi!
Chabi1 Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 a telepítés után lefut az ellenõrzõ, és a végén talál valami hibát... Írd le pontosan hogy mi az a hiba.
nascar Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 A program telepítése után lefut egy ellenörzõ. Leellenõrzi, hogy rendesen telepítve lett-e a szoftver, majd a DirectX-et, majd kontraszt, és a legutolsó lépésként a kártyához csatlakoztatott dolgokat ellenõrzi le. Na itt van a bibi, nem látja a csatlakoztatott antennát!
Chabi1 Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Volt ilyen nekem is. Másik PCI slotban próbáltad a kártyát ?
kornél Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Létezik olyan élõ ember akinek PCTV Stereo 5.9 + SP2 driver kompatibilitás frissités kifogástalan TV adást produkál? Nekem néhány adás kivételével szellemképes, homályos a vétel. A chello koaxkábelérõl van elágaztatva a PCTV kábél, + egy zavarszûrõ toldat is van elé rakva. Felvétel, távirányító müködik. Több slotban is próbálgattuk. Mi lehet a gond? Mivel nem mûködik együtt a gépemben? Kösz a segítséget!
nascar Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Nekem már kezd elegem lenni ebbõl a sz.rból! Minden adott, hogy jól mûködjön, és nem teszi! Még szerencse, hogy nem az én gépemben van ez a ... :!:
Chabi1 Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Chello elágaztatás nélkül kipróbáltátok a kártyát, hogy úgy is szellemképes az adás ? Ha a PCTV szellemképes, akkor próba-cseresznye alapon én kipróbálnám a chello elágazással a PCTV helyére egy TV-t kötni (biztos van otthon...). Ha azzal is szellemképes marad az adás akkor nincs más mint minõségi, árnyékolt koax kábelt vásárolni és úgy kipróbálni a dolgot. A régi fórumon valaki mondta hogy van neki 1km ha jól emlékszem (és ha még megvan neki...)
kornél Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Árnyékolt kábel, roppantott csatlakozódugokkal! Erre direkt figyeltem. Nascar te milyet tunerkártyát használsz? Leírnátok néhány tipus ami bevált! Kösz!
nascar Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Nascar te milyet tunerkártyát használsz? Hál'istennek nem én használom, csak én szívok vele, mivel nekem kell szerelgetni! Pinnacle PCTV Stereo a szentem!
kornél Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Miután megvettem, nagyboldogan hazahoztam, a PC szerelõ srác megsúgta, hogy nem találkozott még olyannal akinél kifogástalanul mûködött volna. Rendes volt nem? Tudja valaki, hogy ki a fõ-fõ kizárolagos forgalmazója a PCTV-nek? Üdv!
nascar Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 >>Pinnacle HUN<<, de a felhívható support telefonszám természetesen egésznap foglalt. Magyarán félre tették! Üdv. Magyarországon!
kornél Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Tudom nem szabad de mégegyszer: Ismer valaki olyan egyént, akinek bevált a PCI slotos PCTV Stereo! Guruk, Jedik annyira ajánlották. Hátha mégis mûködik. ÜDV!
ProFiler Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 A Jedik nem ajánlották, már csak azért sem, mert egy van. Azthiszem Halasi Miklós válaszára vársz. Ciao.
Chabi1 Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Nekem a régi BT878 chip-es, nem sztereo PCTV kártyám van és nagy megelégedéssel használom.
Recommended Posts