zoltánszól 0 Share Posted May 14, 2005 Alapfokon érdekelne mi az, hogy kártyafüggetlenítés. Tudom nem szeretitek az illegális dolgokat, de ha a Vodafone-fiókban sejtelmesen azt mondják: "Mi is meg tudnánk csinálni, csak drága. De forduljon "valakihez" aki megoldja." Nos miért tilos, ha szabad, ill. hogyan lehet mégis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty 0 Share Posted May 14, 2005 A kedvezményes készülékárért cserébe hozzá vagy kötve a szolgáltatódhoz. Úgy gondolom ez így fair. Ha ez nem tetszik neked, akkor vegyél kártyafüggetlen telefont (persze jóval drágábban mintha a szolgáltatónál vennéd), vagy függetlenítsd súlyos tízezrekért a Vodánál. Illegális módszerekben nem fog itt neked senki se segíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltánszól 0 Author Share Posted May 16, 2005 Több, mint két éves a telefonom. A hűségnyilatkozat nem köt, sőt a számhordozhatósági nyilatkozatot már meg is kaptam a Vodafone-tól. Megkerestem a Pannont, ahol vállalták volna 7 ezer forintért a kártyafüggetlenítést (a börtöntöltelékek!). Kicsit sokallom, magam is megcsinálnám, de még nem tudok mindent erről. Ehhez kérném a segítséget. Így érthető jogászkám? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty 0 Share Posted May 17, 2005 Jogászkám.. nah kösz szépen. Azt azért remélem érted, hogy legálisan a szolgáltatónál tudod csak függetleníteni az előfizetés lejárta után is. Ha Te minden áron feketén akarod függetleníteni, akkor menj az apronetre minden második hirdetés a kártyafüggetlenítést vállalóké. Ha otthon akarsz függetleníteni, akkor szerezz be egy adatkábelt, megfelelő programot, vagy a nyitáshoz szükséges kódot - a Google a Te barátod. A Te kis jogászkád... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 17, 2005 Nem kéne ezt a hangnemet ezen a fórumon. Viszont a téma érdekes, hogy egyáltalán legálisan ez megoldható. Biztos másokat is érdekelne. Szóval kéretik lenyugodni és utána lehet folytatni a beszélgetést. Nekem is van véleményem: szerintem a hűségszerződés lejárata után a telefon tulajdonjoga a vásárlóra száll. Szóval innentől kezdve azt csinál a készülékkel amit szeretne. Az olcsó árért a hűségszerződést kell aláríni, de ez korlátozott időre szól csak. Szerintem a szerződésben benne van, hogy lejárata után mit lehet csinálni a telefonnal. De például eladni is ellehet. Ha viszont ezt lehet, akkor nem a szolgáltató a tulajdonos. Szerintem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 17, 2005 Nem a függetlenítés tényével, hanem a mikéntjével van a gond. A kedvezményes áru készüléket addig nem szabad más szolgáltató kártyájával használni, magyarul függetleníteni, amíg a hűségszerződés le nem jár, ezért kerül többe az ez idő alatti netlock feloldása a telefonon, mint ezután. A sarki gyerek meg azért függetlenít egy ezresért, mert illegális forrásból szerezte a softot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted May 17, 2005 A sarki gyerek, lehet, hogy nem is jó softot szerzett hozzá, mert mondjuk átírja az IMEI-t is unlock közben ami igen kellemetlen is lehet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted May 17, 2005 Csak mellékesen kérdem, hogy mi a helyzet a feltöltőkártyás készülékekkel?... Ezeknél ugyanis -értelemszerűen- nincs hűségszerződés, viszont több-kevesebb kedvezmény van rajtuk.. Hűségszerződésnél pedig nem tökmindegy?.. A szolgáltatónak az előfizuból van a della, nem a készülékből... Kikódolod, és akkor mi van? Attól még ugyanúgy kell fizetni a havidíjat plusz a többi költséget... Megjegyzem, merőben teoretikusnak tartom a dolgot, mert ez még a szolgáltatókat sem érdekli, nemhogy a usernek legyenek skrupulusai emiatt.. A garancia ugrik, maximum ezt az egyet kell figyelembe venni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 17, 2005 A kártyás telefonok is kódoltak, manapság már nem is tudsz a szolgáltatódtól kártyazár nélküli telcsit venni, csak boltban, vagy a gyártó viszonteladójától. De a függetlenítés sem egy nagy szám. Összekötöd a telefont a számítógéppel, elindítasz egy progit és megnyomod az unlock gombot és kész. Sőt progi sem kell feltétlen vannak, akik fizikai kontaktus nélkül is ki tudják kódolni. Csak a gyártási számra, a szolgáltató kódjára, és a telefon típusára kíváncsiak. Ezeket elküldöd egy mailben, majd kapsz egy kódot azt bepötyögöd és kész. Azt pedig, hogy szabad vagy nem, ill. a morális dolgait kiszúrás-e a szolgáltatóddal, vagy jogos védekezés (Ők is megpróbálnak lehúzni ahol tudnak, hát én is lehúzom őket ahol tudom) pedig mindenki döntse el maga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted May 17, 2005 Már van honlap is, ahol a telefon adatait beírva, rögtön megkapod a feloldó kódot. De a netről is bármikor letölthetőek az Unlock progik, és kb. 30 mp alatt kikódolhatóak a telefonok, de még a PDA-k is! Persze hűségnyilatkozat előtt nem lehetne, és a garancia is elveszik... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 17, 2005 Sőt volt egy honlap, ahol ingyen kaptad a kódot. És nem kamu volt kipróbáltam független lett :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 17, 2005 Csak mellékesen kérdem, hogy mi a helyzet a feltöltőkártyás készülékekkel?... Ott nincs kedvezményes kikódolás elviekben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 17, 2005 Most kerestem rá és 15,99 fontért komplett szettet vásárolhatok. Kapok kábelt és szoftvert, amivel kikódolhatom a telefont. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted May 17, 2005 Csak a gyártási számra, a szolgáltató kódjára, és a telefon típusára kíváncsiak. Ezeket elküldöd egy mailben, majd kapsz egy kódot azt bepötyögöd és kész. Nem küldök én mailt senkinek, miután már 2003 nyarán ilyen progival kódoltam ki a 6610-esem.. És lám, hova fejlődik a világ, ma már Java-alkalmazásként telcsire is le lehet tölteni ilyesmit.. Mondjuk ezért is jók a Nokiák, mert nem kell hozzájuk adatkábel... (Van még pár, amihez szintén nem kell...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted May 17, 2005 A Sony-Ericsson-okhoz kell kábel pl.. A Nokia-khoz nem, a Samsung-okhoz létezik univerzális kód, ami minden típushoz jó, stb., stb.. A hűségnyilatkozat után, mindenki azt csinál a telefonjával, amit akar! Legális magyar oldalakról is letölthetőek ezek a progik! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 17, 2005 @nascar Az utolsó előtti mondatottal egyetértek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 17, 2005 Kikódolod, és akkor mi van? Attól még ugyanúgy kell fizetni a havidíjat plusz a többi költséget... Ez eddig igaz, csak ha ki van kódolva, akkor már azt feltételezik, hogy másik szolgáltató szolgáltatását (is) szeretnéd igénybe venni, ami nekik már veszteséget is jelenthet. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted May 18, 2005 Nekem ezzel a 'feltételezés' dologgal van gondom. Ha meg akarnak büntetni vagy a kedvezményemet megvonni, mert kikódoltam a telcsimet, akkor először bizonyítsák be, hogy kárt okoztam nekik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted May 18, 2005 A másik fele a dolognak, hogyha hűséges előfizető (vagy kártyás) vagy, akkor meg minek kódolgatni? Max. eladás előtt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 18, 2005 Végülis én is kikódoltam a telcsimet, de csak mert ingyen meg tudtam csinálni, de szolgáltatót és telefont nem váltottam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Painkiller 0 Share Posted May 19, 2005 Ki lehet kódolni LEGÁLISAN. A szolgáltatás neve HÁLÓZATKORLÁTOZÁS FELOLDÁSA! azt hiszem a T-Mobile-nál ez poton 20 000 Ft. A teló menüjében is benn van Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampalini 0 Share Posted May 19, 2005 Vodafone hálózatkorlátozás feloldása 2 év hűség után 2500 Ft. Hivatalos adat az ÁSzF-ből. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiskalóz 0 Share Posted May 19, 2005 Én csak egy dologt nem értek. Ha a szolgáltató megcsinálja Neked 7 ezerért. Akkor min kell tökölni? Ha valamit elszúrnak van hova visszavinned. Emberünk aki a parkolóban csinálja, nem valószinű, hogy foglalkozik eféle dolgokkal. Vagy sikerül vagy nem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 19, 2005 Van aki ad rá garanciát, de nemszokott ezzel gond lenni. A kódós módszernél nem is lehet elrontani. azt hiszem ha rosszul írod be a kódókat párszor akkor max. leblokkol a kártyazár és kóddal már nem csak kábellel tudod függetleníteni, de a telefon használható marad. Sőt láttam már olyan telcsit (nokia 3410), hogy kétsimkártyás hátlapja volt (lehet hozzá kapni kb. 5e) és egy kapcsolóval lehet állítani éppen melyiket használja. Ilyenkor jó ha független a telcsid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiskalóz 0 Share Posted May 20, 2005 @Adani Ilyen hátlapot nagyon sok telcsihez lehet kapni. Nem egy ujdonság. Álltalában amikor kikapcsolod akkor átvált a másik kártyára és azzt kapcsolja be. Tehát nincs semmi kapcsoló, csak egy kikapcsolás majd vissza és már a másik kártya müködik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts