Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Multimédiás billentyűzet

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Megvettem a Genius Kb-29e Calculator jelzésű billentyűzetét. Minden tök jól megy rajta, viszont a Genius a Windows MediaPlayerre készítette fel a meghajtóprogiját.

Ezzel semmi probléma, csak annyi, hogy én inkább Winamp párti vagyok, abból is a legújabbat használom. A Winamp 5-ös verziójnak van egy Global Hotkey funkciója, amit a billentyűzetem nem támogat. Egészen pontosan a Genius logó körül lévő 8 gomb nem hajlandó a Winamppal együttműködni.

Tudtok erre valami gyógyírt, hogy működjön a dolog? Mert nem szeretnék még egy "multimédiás billentyűzetet", aminek nem használom az extra gombjait, és a Winamp használatárólról sem szeretnék lemondani.

Köszi a segítséget!

Üdv.

Posted

Elvileg a driverében lehet szabályozni melyik gomb mit csináljon. Nálam legalábbis így van. Igaz nekem régebbi Genius van (kalkulátor nélkül). Nekem a media gomb a Winampot hívja elő.

Posted

Nekem is Geniusom van, de egy másik típus. Nálam a Media Keyből a 7K2.0 verziójú van fenn. Ha jól vettem ki, akkor itt is szabályozható milyen lejátszó induljon el. Esetleg kipróbálhatod, hogy letöltöd a Genius honlapjáról. Hátha kompatibilis a te billentyűzeteddel. ;)

Posted

És milyen típusú a te billentyűd?

Az én programomban csak a mediagomb és a play/pause gomb állítható, de nekem az lenne a lényeg, hogy a Winampon belül használhassam ezeket a gombokat (stop, előző/következő szám, play/pause), de a Winamp tudomást sem vesz ezekről a gombokról amikor megnyomom őket, hogy beállítsam.

Posted

Nekem egy LuxeMate Scroll típusú billentyűzetem van.

Kivettem a driver linkedet mert nem lehet közvetlenül behivatkozni, ezért nem volt jó a link. ;)

Posted

Nekem is a 7K2.0 verzió van fent, de szerintem azzal nem lehet minden olyat, ami nekem kell, beállítani.

Hogy milyen lejátszó induljon, azt valóban lehet, de a többit nem...