sarkan 0 Share Posted May 14, 2005 Sziasztok! Újra telepítettem xp home-omat. Minden hardwer maradt a régi. Induláskor mégis sokat gondolgozik az Üdvözlet feliratnál, majd csippent egyet és kiírja lapozófájl hiba, inditás után állítsam be a lapozófájl mértetét. Enter elindul, saját gép tulajdonságok, beállítom a méretet, újra indítás ugyan az a hiba. Mit lehet csinálni, tegyem fel újra az xp-t? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted May 14, 2005 Először egy lemezellenőrzést ejtsél meg, hátha ott a bibi. Aztán ezt próbáld meg, ha minden rendben van: lapozófájl méretét állítsad 0-ra. indulj újra töröld le a lapozófájlt, ha esetleg még létezne. indulj újra állítsál be automatikus lapozófájl méretet Ha ez sem segít, akkor reinstall. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ephébos 0 Share Posted May 16, 2005 Sziasztok. Olyan problémám van, hogy Xp prof újratelepítés után beállítottam az egyik winyón a lapozófájl méretét egy külön erre a célra létrehozoztt partícióra. A gond az hogy a másik merevlemezen is le van foglalva egy 1 gigás pagefile, amit nem tudok sehogysem eltüntetni. Mit lehetne ezzel kezdeni, szerintetek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted May 16, 2005 A lapozófájlt a Vezérlőpult --> Rendszer --> Speciális --> Teljesítmény --> Beállítások --> Speciális fül --> Módosítások --> Virtuális memória ablakban kell beállítani. Törölni, ahol nem szeretnénk, hogy legyen, beállítani, ahol akarjuk. A rendszer RAM 1,5-szerese is lehet, de pl. 512 MB RAM, vagy afölött elég vele megegyező méretben. Ne feledd a 'Beállítás' gombbal jóváhagyni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ephébos 0 Share Posted May 16, 2005 A lapozófájlt a Vezérlőpult --> Rendszer --> Speciális --> Teljesítmény --> Beállítások --> Speciális fül --> Módosítások --> Virtuális memória ablakban kell beállítani. Igen ezt tudom itt is állítottam be és ezért sem értem mert itt arra a meghajtóra sincs beállítva lapozófájl amelyiken fölöslegesen kijelzi, hisz a másik winyó egyik partícióján már beállítottam h legyen, ezértnem értem h mit keres ott is egy.. (nem először csinálom de még ilyennel nem találkoztam) Link to comment Share on other sites More sharing options...
majom 0 Share Posted May 22, 2005 Esetleg még emlékszik rá valaki, hogy pár hete én is ilyen problémát írtam, megoldás akkor sem volt. Hiába akarom E:-re tenni ezt a nyomorék fájlt, boot után létrehoz a C:-n és a E:-n is egyet-egyet, de a E:-n levőt nem használja, le is törölhetem menetközben, a C:-t viszont nem, tahát használja. Nyekergek, mert a C kis particíó, ráadásul FAT32. Azt ne ragozzuk, hogy Beállítások meg ilyesmi, az úgy van csinálva, ahogy kell! Egyszerűen hiába hozza a létre a E:-n is, NEM azt használja, hanem a C:-n levőt, de a C:-n JELENLEG is az van beállítva, hogyNE LEGYEN LAPOZÓFÁJL, de mégis van és ezt használja! Higgyétek már el. Nem örömmel, de végre valakinek is ez a problémája... Nem vagyok egyedül, tehát nagyon is valós ez a HIBA! Közelebb kerüljünk a probléma lokalizásához, - SP2? - a partícióknál betű hozzárendeléseket nem változtattad meg? - a C-re nem tettél fel Win98-at? Arra gyanakszom, hogy SP2 alatt drive betű megváltoztatás hozzárendelés hülyíti meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted May 22, 2005 Valami nagy gubanc lehet nálatok. Nálam C:, D:, E: partíciók vannak. A C-n magyar Windows xp, a D-n német. Oda rakom a lapozófájlt, ahová tetszik. Egy indiszkrét kérdés. Legális a Windows? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majom 0 Share Posted May 22, 2005 Persze, hogy gubanc van, Bill okozta! Természetesen legális, érdekes lenne, ha sorozatszám alapján tenné ide-oda a lapozófájlt Esetleg előbbre vivőbb válasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
benkovics 0 Share Posted May 22, 2005 Csökkentett módban, Rendszergazdaként, (tehát nem rendszergazdai jogosultsággal :!: ) próbáld meg a rosszat törölni! Hátha úgy sikerül! Link to comment Share on other sites More sharing options...
majom 0 Share Posted May 22, 2005 Sóhaj. A probléma nem a törlés. Jó, töröltem. Mármint a C:-n. De természetesen új boot után ismét ez a helyzet. Hamarosan feldobok pár képet, mert látom senki nem érti mi a szitu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majom 0 Share Posted May 22, 2005 Képek a problémáról Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 22, 2005 Egyéni mérettel próbálkoztál már? Lehet az a beállítás, hogy a Windows kezelje a lapozófájlt nem csak a méretére vonatkozik. Bocsi, nem azért mert bántani szeretnélek, de ugye amikor bepöttyözöd, hogy ne legyen lapozófájl a Beállítás gombra is kattintasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 22, 2005 Azt ne ragozzuk, hogy Beállítások meg ilyesmi, az úgy van csinálva, ahogy kell! Link to comment Share on other sites More sharing options...
majom 0 Share Posted May 22, 2005 Egyéni mérettel próbálkoztál már? Lehet az a beállítás, hogy a Windows kezelje a lapozófájlt nem csak a méretére vonatkozik. Bocsi, nem azért mert bántani szeretnélek, de ugye amikor bepöttyözöd, hogy ne legyen lapozófájl a Beállítás gombra is kattintasz? Igen, úgyis, hogy egyéni méret. Úgy is, hogy a Windows kezelje. Így van, Beállítás gomb megnyomva. Tehát a képen látható állapot már boot után van, nem beállítás közben. E:-re állítom be és C:-re teszi, ennyi a történet. Nem tudom tovább ragozni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benkovics 0 Share Posted May 22, 2005 De legalább valamennyi lapozófájlra szükség van! Anélkül nem működik rendesen..... Lehet ez a gond????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majom 0 Share Posted May 23, 2005 Hüm? Ezt mire írtad?????? ------------ Bepróbáltam, D:-re rendben. Továbbra is az a gyanúm, hogy megcseréltem a Drive betűjeleket a Számítógépkezelésben ezért hülyül meg. Nincs valakinek üres gép és 2 HDD, hogy bepróbálgassa? Meg persze ideje. De ővé a dicsőség. Írhat levelet Billnek Újabb képek a problémáról Link to comment Share on other sites More sharing options...
Windows_3.1 0 Share Posted May 26, 2005 Megnéztem a képeket. Érdekes... Reinstall, betûváltoztatás nélkül. Nincs jobb ötletem. Vagy csináld vissza a betûket, ahogy eredetileg volt. Hátha. Nekem C:, D:, E: van, a C-rõl leszedtem, D:-re beállítottam, mûködik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ephébos 0 Share Posted May 30, 2005 Arra gyanakszom, hogy SP2 alatt drive betû megváltoztatás hozzárendelés hülyíti meg. Nálam is volt meghajtó-betûjelcsere (és persze sp2-m van), de nálammegoldódott. Egyszeûen kitöröltem csökkentett módban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majom 0 Share Posted June 1, 2005 Ez nem az a vonat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zazu 0 Share Posted June 10, 2005 Ugy tudod "kitörölni" a C-rõl, hogy az E meghajtóra beállítasz 800-1600-at, a Beállítás gombbal elfogadod. Ekkor a C-n is és az E-n is látsz beállítást. Ezek után azt mondod a C-n, hogy egyedi méret, és mind a két helyre 0-át írsz be. Mert törölni nem tudod. Amikor a két nulla után a beállít gombot megnyomod, eltûnik a C-rõl. Ennyi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majom 0 Share Posted June 11, 2005 Most õszintén, hol volt itt téma a lapozófájl törlése??? Ehhh Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaynee-jay 0 Share Posted June 7, 2006 Sziasztok! Elnézést ha esetleg már van egy ilyen téma, én nem találtam meg, de ez valószínûleg az én hozzánemértésembõl adódik. A kérdésem az lenne, hogy a gép (laptop) néha olyat ír ki. Mostanában elég gyakran. "a windows virtuális memóriája túl kicsi" vagy valami hasonlót. Mitõl lehet ez? 40GB a hard disk és még van rajta 7,5 GB hely. Válaszotokat elõre is köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
warynski 0 Share Posted June 7, 2006 Azt nem írod, hogy milyen operációs rendszer van a gépen. Ha XP, akkor a következõképpen tudod növelni a virtuális memória részére fenntartott hely méretét: Sajátgép > Tulajdonságok > Speciális > Teljesítmény > Beállítások > Speciális > Vírtuális memória > Módosítás, itt kiválasztod a meghajtót (partíciót) amin a swap fájlok vannak, egyéni méret, itt megadod a min. és max. méretet és OK, majd újraindítás. Azt nem írod, hogy mennyi a fizikai memória (RAM) mérete. A Windows alapesetben a fizikai memória másfélszeresét ajánlja alsó határnak és a háromszorosát felsõnek. Nekem 512 MB RAM mellett 1400 MB van megadva alsó és felsõ értéknek is. De ez izlés dolga. Ha a Windows panaszkodik, hogy kevés a virtuális memória, akkor növeld az alsó és a felsõ értéket is. Persze jobb lenne tudni, hogy mennyi fizikai memória van a gépben és mi van a virtuális memória kezelésnél megadva alsó és felsõ értéknek. Ha úgy van beállítva a virtuális memória mérete, hogy a rendszer kezelje, és van még hely a HDD-én - ezt írod - akkor nem tudom miért reklamál a Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaynee-jay 0 Share Posted June 8, 2006 Szia! Köszönöm a választ!! Amúgy amit tudok a gépről: - 3,06 gigahertz - 512 MB memória - 40GB HDD és nincs particionálva Többet nem tudok. Ja és XP van a gépen Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 824 Share Posted June 8, 2006 Azt mondd még meg, hogy mit futtatsz akkor, amikor ez történik? Nálam is elõ szokott fordulni, fõleg akkor, ha már tele van a Tálca futó programokkal, például Firefox több példányban, sok sok füllel, Paint Shop Pro valami megnyitott szerkesztett képpel stb. Szóval, ilyenkor betellik neki, és sír, de csak ki szoktam lépkedni pár felesleges nyitva levõ ablakból, és megoldódik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts