Utonium 0 Share Posted May 9, 2005 Alig jelent meg a leggyorsabbnak és legbiztonságosabbnak tartott böngésző legújabb, 8-as változata, máris kijött belőle egy javított verzió, az Opera 8.01 TP1. A teljes, ezzel kapcsolatos cikket itt olvashatjátok, az új kiadás letöltése pedig minden Opera rajongónak javasolt. És azoknak is akik eddig másmilyen böngészőt használtak. A belinkelt oldalról továbbá magyarosítást is le lehet tölteni a programhoz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 9, 2005 Jól hangzik. Biztosan ki fogom próbálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted May 11, 2005 Legnagyobb megelégedésemre használom felváltva az Opera 8-at, ill. a Mozillát... Nagyszerű böngésző az Opera, én is csak ajánlani tudom Mindenkinek, bár a beállításairól nem mondhtó el, hogy éppenséggel a legegyszerűbb lenne, de ha egyszer sikerült "belőni", utána már nagyon kezes... Az egyetlen hibájának az róható fel -és nagyon remélem, hogy ezt a későbbiekben korrigálják -, hogy nem lehet a kijelölt szöveget egérvontatással mozgatni, márpedig ez például pont fórumozáskor, a hozzászólások szerkesztésénél nagyon hasznos feature lenne... Ez volt az 5000. hozzászólásom.. Gondolkoztam, hogy hová írjam, aztán úgy döntöttem, hogy Utonium topikja igazán méltó hely erre... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 11, 2005 Foobar2000 panel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted May 13, 2005 Feltettem a legújabb verziót belőle, ugyebár egy angol nyelvű szöveg figyelmeztet, a szokásos rutinokra, amit általában nagy ívben kihagyok (zárjam be az összes alkalmazást, és ne telepítsem olyan könyvtárba amit az opera már előzőleg létrehozott, és még benne csücsül), most is így tettem, operát bezártm, mondom ha nincs használatban úgyis felülírja, fel is ment, indítom a böngészőt, fórum nem jön, be haon, nem jönbe, index nem jön be... firefoxxal meg ie-vel rendben, megnézem, hogy sygate-nél biztosan kiengedtem el, mert hát ismerős alkalmazásnál, ha sietek (ez annyira nem jellemző) akkor reflexből kattintok. Az is rendben mégsem megy, igazából nem tudom miért nem ment, mert hát 100 esetből ezzel a módszerrel 96 esetben megy minden, így hát jött a jól bevált klissé, opera uninstall, opera reinstall, és most megy. Van még valami ami fura, ugyebár múltkor mondtam, hogy az opera eleve tartalmazza a magyarítást elméletileg ez is, de ez alapból nem megy, így ez lehet az oka csodálkozásom tárgyának, hogy a Hardware OC-n külön ott volt a magyar nyelvű állomány ,ami az előző verziókra volt jellemző (gyengébbek, és újdonsült Opera júzerek kedvéért Opera 6x és 7x) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 16, 2005 BB Code menü Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipmix 0 Share Posted May 16, 2005 Na hát most én is kipróbálom, hogy milyen is az az Opera, azzal jöttem fel, de eddig még jól ment, egy kicsit nehezen magyarosítottam, de most aztán megy. Még minden beállítása nincs belőve. Az furcsa inkább, hogy kevesebb a helyem a képernyőn. A fórum az primán müködik eddig. Gondolom, azért még lesz gondom vele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted May 17, 2005 (edited) Feltelepítettem a 8-as Operát. Jó. Jobb, mint az előzőek! Csak valamit elállítván, - nincs Ablak(ok) menüpont [csak gondolom, hogy ez a neve, Fenster lenne]; - az Asszisztenst nem tudom behívni, nem jelenik meg. Nincs ötletetek? u.i. Az Asszisztens probléma megoldására rájöttem: Ctrl + Tab-bal tudok váltani az ablakok között! Edited May 17, 2005 by eremit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 17, 2005 Az furcsa inkább, hogy kevesebb a helyem a képernyőn. Ezt pontosan hogy érted? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruzsa Dániel 0 Share Posted May 21, 2005 Hogy lehet megcsinálni az OPERA-ban, hogy támogassa a letöltésvezérlőmet(FDM)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 21, 2005 Beépülő kell hozzá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
priby 0 Share Posted May 21, 2005 Talán még használnám is szívesen, de van egy gondom vele. Nem lehet a menüknek (címsor, menüsor) színét valahogy megváltoztatni? Tettem föl egy nem alap XP skint, és kicsit megmódosította... Szürke alapon fehér betűk ír: sokat nem látni belőle... és elég zavaró is! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipmix 0 Share Posted May 21, 2005 @Shia-ko Tudod, a reklám sor is vesz el a WEB lap megjelenítésénél, azután egy alsósort kiktattam, most már átalakítottam, az szerint, hogy nekem, mire is van szükségem. Meg az olyan oldalakat sem szeretem, amire abszolut nincs szükségem. De az elején eléggé bénáztam vele. Most nálam majdnem minden létező böngésző fent van. Hát midegyiken akadt bőven mit testreszabni. Nagyon puritán külső hive vagyok, inkább valaminek hasznossága szabja meg nálam, hogy használom-e funkciót vagy sem, mert nem szeretek elveszni a részletekben. Üdv:chip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Author Share Posted May 22, 2005 Nem lehet a menüknek (címsor, menüsor) színét valahogy megváltoztatni?...Az Opera-ban nem, mint ahogy más böngészők sem adnak erre lehetőséget. Viszont a Képernyő tulajdonságainál beállíthatod a kívánt színeket. Segítségképpen: íl: Asztalon jobb klikk -> Tulajdonságok íl: Megjelenés fül íl: Speciális (vagy fejlett ) gomb íl: A legördülő menüből kiválasztod az Üzenetdobozt() vagy üzenetpanelt() (<-- Message Box) íl: A színét megváltoztatod neked tetszőre (ez a betűszínt befolyásolja többek között az Opera címsorában is) Javaslom egyébként a feketét, az jó eséllyel "normálisan" fog kinézni minden ablakban. És amúgy is az lenne az alapbeállítás. (Bocs, de nekem angol XP-m van, úgyhogy a fordításom nem biztos hogy tökéletes, de remélem azért megtalálod.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 22, 2005 @Shia-ko Tudod, a reklám sor is vesz el a WEB lap megjelenítésénél, Bopcs, én megvettem, így az nincs, és a 7esben még egy sorban volt a navigációs gombokal, így nem vett el + helyet. A paneleket én is kilövöm, mert 1024*768ban feleslegesen foglalja a helyet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruzsa Dániel 0 Share Posted May 22, 2005 Honnan tudom letölteni a beépülõt, a letöltésvezérlõhöz?(meg majd hogy kell használni?) Valaki segítsen! Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 22, 2005 Ha nem találod a letöltésvezérlő gyártójánál, akkor a google a te barátod. Utána az opera plugin mappájába kell bemásolni, és alegközelebbi indulásnál már használja is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruzsa Dániel 0 Share Posted May 22, 2005 Azóta megutáltam az OPERA-t és visszaálltam Mozilla-ra azért kösz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted May 22, 2005 Kíváncsi lennék, hogy miért ment el a kedved tőle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruzsa Dániel 0 Share Posted May 22, 2005 Hát lassab, mint a FIREFOX, meg nem annyira barátságos a felülete számomra! Kb. ezekért! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zazu 0 Share Posted May 22, 2005 Opera õrület ide, opera õrület oda, engem nem hat meg. Látványosan kissebb a hasznos képernyõ felület, mint pl. az IE-nél. Egyetértek az elõttem szólóval. Ha böngészõ, akkor csak is Firefox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipmix 0 Share Posted May 30, 2005 Az Operánál vettem észre ezt a jelenséget, valamelyik honlapon hozzászóltam, és utána meglepetten tapasztaltam, hogy a hosszú magánhangzók helyett krix-kraxokat írt. Tudok én ez ellen tenni valamit, azonkivül, hogy oda nem az Operát használom? Valamit nem helyesen használok, vagy nem rajtam múlik? Ezt most nem azért kérdeztem, hogy továbbra is oda szeretnék írni, de azt hiszem többen nem tudjuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Author Share Posted May 30, 2005 Esetleg elárulnád melyik az a lap? Hátha nem is az Opera hibája, szeretném leellenõrízni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipmix 0 Share Posted May 31, 2005 @Utonium Elnézést, hogy csak most válaszolok, de van már saját gépem, és arra újból telepítenem kellett még az Operát is. Nem szerettem volna emlékezetbõl rossz WEB-lapot megadni: www.telefonguru.hu. A WEB-lapra én is gondoltam. Csak azokhoz - mivel nem próbáltam még készíteni - semmit nem értek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Author Share Posted May 31, 2005 Kipróbáltam, igazad van. Én is írtam két hozzászólást, egyet Opera, egyet pedig IE alól. Az elsõ esetben a hosszú õ hibásan jelent meg, a másodikban pedig jeleztem a hibát a fórum (vagy mi? ) Házigazdái felé. Remélem észreveszik és javítják. Ha nem, akkor egy e-mailt kellene hozzájuk vágni, vagy sajnos (de ezt csak a legeslegvégsõ utáni esetben: ) Internet Explorer-t használni azon a lapon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts