Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok,

Körülnéztem, de nem találtam erre vonatkozóan semmit.

A kérdésem, hogy hogyan lehet (kell) megcsinálni azt, hogy egy angol office-hoz legyen magyar nyelvű helyesírás ellenőrzés?

Köszi

Zso

Halasi Miklós
Posted

El kell menni a Morphologichoz és megvenni a helyes-e csomagot, és akkor lesz magyar helyesírás ellenőrző az officeban. ;)

• 3 months later...
Posted

Hú ez nagyon jó! Én már régóta szenvedek de semmi.... :(

Megnézem mit tud ez a Morfolódzsik:)

Drága? :)

Posted

VÁáááá! Ez 20.000 ft, ennyiért én magamtól bepötyögöm a saját szótárba :) Hát milyen rablás ez kérem szépen, egy bolti 2 nyelvû szótár az 1/3adába kerül, és itt még papaír sincs, csak egy 200ft-os korong...

És ha van magyar meg angol office is, akkor nem lehet valahogy kicsalni, vagy összehozni a kettõt? Vagy az angol úgyis elterjedtebb, és akkor magyar office-hoz angol helyesírás ellenõrzõ biztos van nem?

Posted

Találtam egy gyanús oldalt...

Halasi Miklós
Posted

Gyanús volt, ezért töröltem a hivatkozást... 8)

Posted

Kár pedig igen jó Multi language helyesírásellenörzõ volt:)

Halasi Miklós
Posted

Azok a magyar verzióból kiszedett fájlok voltak...

Posted

Csak tudnám, hogy hogy lehet, hogy a spanyol fájlok akkor ezek szerint 4X akkorák mint a magyar!

Halasi Miklós
Posted

Passz, spanyol modulra nem volt szükségem. :)

Posted

Kérdezted már a Microsoftot, hogy lehet-e Multi Language Packot venni a meglévõ licenchez?

Halasi Miklós
Posted

Azt csak cégeknek lehet, x darabszám után tudtommal...

Posted
VÁáááá! Ez 20.000 ft, ennyiért én magamtól bepötyögöm a saját szótárba :) Hát milyen rablás ez kérem szépen, egy bolti 2 nyelvû szótár az 1/3adába kerül, és itt még papaír sincs, csak egy 200ft-os korong...

A helyesírás-ellenõrzõ nem egy szótár! Annál egy picit több. Ismernie kell a szavak toldalékolását, az igék összes alakját és idejét, továbbá a nyelvtani ellenõrzõjének még elemezni is kell tudnia a mondatokat.

Posted

Jó tudom:) De akkor is sok. Az Office ha megvan jogtisztán, (azt hiszem angol is magyar is, bár nem ugyanabban a verzióban) akkor jó lenne ha lehetne kombinálni a helyesírásellenõrzést. No mindegy.

• 1 year later...
Posted

Sziasztok!

Én hasonló problémára kerestem a választ, és ekkor bukkantam erre az oldalra:

Link

Ez kicsit olcsóbb, mint 20.000HUF, talán megéri kipróbálni...

• 4 weeks later...
Posted

Ez ugyanaz, amirõl korábban beszéltünk, csak a MorphoLogic racionalizálta az árát. Ennyiért remélem, már nem sok! :)