Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Írási hibák

hapsikam

Recommended Posts

hapsikam

:huh: LG GSA-4082B DVD RAM-om van. Bizonyos DVD lemezeket nem hajlandó írni.

Az írási sebességet csak részben ismeri fel.

CD-ket megírja, viszont a sebességeket itt is hasonlóan kezeli.

Mit tudok tenni? Hardver hiba, szoftver ftrissítés, vagy egyéb?

nascar

A Caps Lock használata mellőzendő! ;)

De hogy a kérdésedre válaszoljak, milyen író szoftvereid vannak gépen, volt-e frissítve a firmware, milyen lemezeket ront, milyen lemezeket használsz?

Ezeket tudnunk kéne, hogy segíthessünk!

Az LG írók nem szeretik a gyenge minőségű lemezeket!

Ulala

GSA-4081B-mnek majdnem ugyan ezek a tünetei voltak, és totál károssá lett nyilvánítva. Az az szervíz, majd csere. :) De nem akarlak ijeszgetni kapásból ilyenekkel.

hapsikam

:huh: A PRINCO lemezeket nem rontotta, a RIDISC 4x-est sem.Viszont a Ridisc

8x-ost egyáltalán nem irja.Az UL-TRAN 1-2-4x-est csak 2x-esen ismeri fel,

90%-ig megirja,és ismét CD-irási hiba üzenet.Lemez kuka

cereal180

Vidd vissza szerintem, ha van rá még gari.

Utonium

Szerintem egy firmware frissítést azért meg lehetne próbálni.

cereal180

Az eddigi tapasztalok szerint az LG-knél az csak rontani fog a helyzeten :unsure:

- ProFiler -

Továbbá a garancián! :(

Ciao.

nascar

Hát a borzasztóan márkás Ul-Tran lemezektől ne várj sokat! :S

Mint említettem, az LG írók nem szeretik a silány minőségű lemezeket!

Csodálom, hogy a Princo-t megírta!

Szerintem első lépésben firmware-t kéne frissítened, és ha több író-program van a gépeden, akkor a fölöslegeseket le kéne szedni, majd egy alapos rendszertakarítás után próbálkozz újra!

Ha ezek után sem megy, akkor mehetsz szervízbe! ;)

ddt500

Sziasztok!

Nekem is egy LG-4082B tip. DVD íróm van. 1 hete elkezdett szemétkedni. Nem akarja megírni a lemezeket. Konkrétan Fujifilm 4X minuszosról van szó. Ez már csak azért is érdekes mert már vagy egy tucat pont ugyan ilyet megírt gond nélkül.3 lemezt is megpróbáltam, de azt írja ki a CLONE-DVD 2, hogy nem írható a lemez. Ha a dvd decrypterrel próbálom, a meg azt, hogy a device nem áll készen. Egyébként lejátszani le tudok vele. Az lehet, hogy 10 hónap alatt úgy elkoszolódott, hogy meghalt tőle?

benkovics

Nem, az nem lehet! vidd el szervízbe, mert úgy is garanciális még! ;)

ordító egér

@hapsikám

Egyetlen olyan író sincs, amelyik az összes lemezt egyformán kezeli. Itt nem a márkás/gagyi összehasonlításra gondolok.

Minden lemez más kalibrációt igényel. Ezen a mezei user nem tud állítani (jobb is). A kompatibilitási listákat a jobb gyártók folyamatosan frissítik.

Az azonban tőlük sem várható el, hogy a kifutott szériákhoz fejlesszenek ezerrel.

Javaslat:

1. Minden típusból először keveset kell venni. Ha beválik lehet spájzolni

2. Attól hogy egy író 4X 8X 12X 16X -os sebességgel tud írni, az nem jelenti azt, hogy így is kell használni.

3. Lassan járj tovább érsz.

4. Ha egy író (vagy bármely más eszköz) minden ok nélkül másként kezd viselkedni mint a megszokott, akkor lehet gyanakodni.

5. A szervizeket arra találták ki, hogy megállapítsák valamiről, hogy az jó, vagy sem.

Ui.: Meg kéne oldani, hogy témánként a legfontosabb alapvetések mondjuk a képernyő jobb oldalán mozgó bannerben mindíg láthatóak legyenk.

Windows_3.1

Nekem LG 4163B-m van. Ridata -R 8x-os lemezt használok. 4x-esen írva rontotta (a folyamat végig ment hiba nélkül, de csak részben volt olvasható a DVD). 8x írva jó. Rátettem a legújabb fw-t és a 4x-es írásnál is jó lett a DVD. De 4x-esnél lassabban nem lehet írni. Vettem egy Benq minuszos 4x-es DVD-t 4x írva a régebbi szoftverrel tökéletes lett. Ennél felkínálta 2x-es írást is.

A Ridatát nem ajánlom, főleg nem aki filmet akar ráírni. Nem egy jó minőség.

@dtt500: Mindenképp vidd vissza. Kizárt hogy elkoszolódott volna.

Shia-ko

A FW frissítés mindenképpen ajánlott, mert az új lemezekhez szükséges stratégiát azok tartalmazzák.

A 82es LG a 81es javított változata, nem kellene gondok legyenek vele.

És akkor újra a lemezekről

Ritek, Traxdata: Abszolut eredeti, minőség azért nem garantált.

Arita, Ridata, szitázatlan, nyomtatható (utóbbi 2 lehet gyengébb is, de nem valószinű)

Aritából 1. osztályú az ezüst szitázású 4X, a többi "B", kivétel az újraszitázott, mert az újraszitázott Traxdata, Ridata, persze ha a szitázás alatt Ridisc felirat van, akkor az se eredeti, mivel az a skóciai változat)

Nem gyári Ritek: Ridisc, Datasafe, Premium Grade, és sokan mások, pl. ANV.

Platinum pl. első osztályos, az hiovatalosan is Ritek, de a fentieket mind 1 cég szitázza, vegyes minőségre. Lehet jó, lehet rossz.

Nem eredeti, de nagyon jó minőségű volt mindig, a "lila etalon" Ritek.

Ezen kivűl van a Ritek X Series, ha nem is Európában, az gyári Ritek feliratos Ritek.

Ezenkivül TDK, Verbatim, Fuji, Memorex, Maxell, Philips lemezek legjobb tudomásom szerint mind eredeti, ezeket nem hamisitják, tehát nyugodtan lehet venni őket 150-200 Ft körül (plusz jogdíj...), de még ezeknek sem mindig ugyanaz az alapanyaga.

A noname lemezeket kerülni kell leginkább, 1-1 kivétel van, de az csak a szabályt erősíti.

Néhány megjegyzés ami túl kézenfekvő figyelmen kivül hagyáshoz...

Platinum: Mindig és kizárólag Ritek G05 a minuszos lemez, a pluszos volt CMC is, de nagyon régóta Ricoh. Nagyon stabil lemez.

Maxell minőséghez annyit, hogy a legutóbbi széria Ritek G04-es lemez volt a 4X DVD-R kategóriában, ami az "igazi" maxelltől azért messzebb van...

"etalon" Ritek: én nem szerettem, nem irtam rá, de mindenki dicsérte folyamatosan.

Márkás lemez: Én kamut még nem láttam, pedig nagyon sokféle lemez megfordult a kezemben, egyedül a fake maxell kódos 2x volt ami kamu volt, de arra sem volt Maxell rászitázva azért.

Tehát a TDK, Verbatim stb lemezt nem hamisitják felénk, max. más szitázással van gyengébb belőlük.

(Pl. a Ridisc új 8Xes lemeze TTG02 kóddal van, ami ugye TDK.)

hapsikam

Köszönöm az infókat! Frissitettem a Firmwaret, valamit javult a helyzet,felismerte az irási sebességet,viszont ugyanúgy elcseszte alemezeket. Többek között egy TDK dvd-r lemezt is. Szereztem egy új DVD irót amit most tesztelek. Úgy néz ki ez hibátlanul működik. Nagyon köszönöm a tanácsaitokat, sokat segitett.

Problémám van vásárlással kapcsolatban. Hol kérhetek információt?

cereal180

hapsikam

:upsz: Rendeltem egy LG-4163B-s DVD irót telefonon.Az üzlettel megegyeztünk egy dobozos változatban,.Kb.3000Ft. árkülönbség volt,Így 16000Ft-ért megkaptam volna,szoftverrel,adatkábellel,2 év garanciával.Átvételkor közölték,nemtudtak hozni csak mezei változatot,1 év garival.Ráadásul a csomagolás nyerte meg a bizalmamat.Kérdésem:milyennek kell lenni-e egy gyári csomagulású Hardvernek,

mit kell tartalmaznia,akár a legegyszerűbb kivitelnek is és milyen szankciók alkalmazható a forgalmazó ellen?

nascar

Ez az író két kiszerelésben kapható :!:

1., OEM kiszerelés, ahol kezedbe nyomják az írót egy műanyag tasakban! Nagyon fontos, hogy az OEM verziónál NINCS az író fiókja alatt a füstszínű díszcsík :!: :S

2., Dobozos verzió, ahol a doboz tartalma: 1 db LG 4163b DVD-író, 1 db IDE kábel, 1 db belső hangkábel, 4 db csavar, 1 db "Super Multi DVD Drive" használati utasítás CD-n (!), 1 db (zöld színű CD) "LG DVD Writer Solution", mely tartalmazza a PowerDVD, PowerProducer Gold, Nero Express, In CD, Acrobat Reader programokat.

Bármilyen más kiadás kamu, és becsapás! :S

hapsikam
:hááát: Szupi!Az én kifogásom,hogy megkaptam egy müa.zacskóban celluxal leragasztva,amit bárki-bármikor nyomtalanul kibonthat,és helyettesithet egy használtal.Ennek a zacskónak hogyan kell lezárva lennie?

benkovics

@Hapsikám!

Téged csúnyán átvertek! Szerintem! Miért nem mentél akkor másik üzletbe? Nem tudod visszavinni valahogy? Amúgy a garancia papíron rajta kell lennie a széria számnak! Azt mindenesetre ellenőrizd!

Az OEM változat másik hátránya, hogy a RAM driver sem jár hozzá!

hapsikam

;) Én is úgy hiszem hogy palira akartak venni,csak amikor belekötöttem a gariba

megegyeztünk ,hogy jövő héten hoznak egy dobozost,ezt pedig vissza veszik!!!!

Innentől kezdve nekem ez gyanús! Pont ezért érdekelne az OEM-es hivatalos

csomagolása.Ha átakarnak verni,megvannak az eszközeim hogy érvényesitsem a

jogaimat.Ha mégis átvernek,megkeserülik!

UI:Az iró eddig jól működik.

benkovics

Az OEM verziót, akár a kezedbe is nyomhatják, mert az kifejezetten beépítésre szánták anno.... Persze itt Középkelet Európában el lehet adni! 8) nDe ilyesmiben én sem vennék OEM-et semmiképpen!

Csak dobozosat!

eremit

Én nem vettem volna át, ha nem az van a csomagban, amit rendeltem! Ne má! A dobozos mégiscsak jobb!

ordító egér

Mennyi paranoiás ember!

Ti mindíg azt feltételezitek, hogy mindenki át akar verni benneteket.

Semmi baj az OEM hardverekkel. Csak tudomásul kell venni, hogy azzal nem kapsz semit, csak egy zacskót, hogy ne porosodjon, amíg a polcon áll. :)

Tele van a piac bruttó 12.000 Ft alatti árú DVD írókkal. Igaz nem kap hozzá semmit az ember, de ha nem most kezdte a barátkozást a PC-vel, már amúgy is tele van a fiók kábelekkel, csavarokkal, meg szoftverekkel. A doboz meg csak a helyet foglalja. :démonikacaj:

Szal én lealkudtam volna a 4.000 Ft különbözetet és elvittem volna az OEM verziót.

Greene

Én az OEM írómhoz kaptam ajándék Cyberlink PowerDVD 5-öt, meg Nero-t, a Samsung drivere mellett. :punk: