Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mobiltelefon-vásárlás


ProFiler

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
csum-pi

Én igazából nem is hozzászólni szeretnék, csak egy megfigyelést tennék... ezt a Mobiltelefon című vásárlás azzal kezdve, hogy fel lett sorolva néhány telefon köztük a T230, ha jól emléxem, akkor 32.000 Ft volt. Manapság már a Vodafonnál lehet kapni T290-est, ami nem több mint 12.000 Ft (100 Ft. hián :D ). Mennyit fordult a világ???

Na szál, én egy ping-pong ütőt használok pontosan egy Nokia3650-est, melyet használtan vettem nagyon jó állapotban 20.000 Ft-ért (azt hiszem jó üzletet kötöttem), azóta vettem bele memótriakártyát egy 128 MB-sat és telenyomtam jobbnál jobb szoftverekkel. Azért nem vettem jobbat, mert igazából a telefon az telefon, és a legfontosabb funkciója a telefonálás, másodlagos az sms küldés és a többi meg csak ezek után jön. 8) Ez a telefon alap helyeztben, "origin", alig tud valamivel többet mint egy fele annyiba kerülő, de figyelembe véve hogy memória kártyával bővíthető, bluetoot-os, infrás....... és ráadásul lehet hozzá letölteni millió szoftvert, ahhoz képest nem is rossz, mert aki jól bővítgeti, kihozhat belőle egy olyan masinát, amely nem piskóta! :lol::superman:

Link to comment
Share on other sites

Adani

Bizony. Sőt én egyszer láttam egy 7650-es Nokián, hogy C64 emulátor futott rajta. Ez azért már nemsemmi. Nagyon állat lehet Commandozni mobilon :-)

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Tudom. :D8)

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Csak kár, hogy az én telcsimen (3100) nem megy, mert Symbian-ra írták.

Link to comment
Share on other sites

nascar

Nekem is volt 7650-esem! Nagyon jó telefon, bár nagy, de imádtam!

Aztán tettem egy kis kitérőt egy PDA-val (XDA II), de nem tudtam megbarátkozni vele, és rájöttem, hogy inkább telefonra van szükségem, mint PDA+telefonra!

Jópofa az érintőképernyő, meg minden, de nem használtam ki, jampiskodni meg nem akartam (nem a stílusom! :P ), ezért gyorsan túladtam szegénykén, és vettem egy NOKIA 6630-at, ez gyakorlatilag mindent tud, amire szükségem van!

Csak kisebb, és könnyebben használható, mint egy PDA! :P

Link to comment
Share on other sites

Painkiller

HEY!

 

Nekem Siemens St60-om van és többé kevésbé meg vok vele elégedve! Szép képeket csinál.

Sajnos T-mobilos szoftvere van.

 

 

:?: Kérdésem: hol tudok hozzá letölteni JAVA alkalmazásokat, csengőhangokat, képeket stb?

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Remélem fizetős tartalomra kérdeztél rá! (?)

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Van oldal, ahol ingyen letölthető tartalmak vannak. Próbáld meg ezt:

mobil.redirectme.net Wap-ról megnyitod és regisztráció után rengeteg java játékot, programot letölthetsz ingyen. Pontosabban az adatforgalmat kell csak fizetni.

Link to comment
Share on other sites

csum-pi

Én gyűlölöm a google-t tanácsolni, mert én útálom bogozni a helyes és helytelen linkek tömkelegét :mérges: !!! DE! Ebben az esetben most én ezt tanácsolom, mert szinte csak a telefonomhoz használom a google-t hogy programokat :upsz: , alkalmazásokat töltsek le! :nyíl: http://www.google.co.hu/

Link to comment
Share on other sites

Timer

Én a k700i-t tudom javasolni, fõleg a pannonos-t, mivel ott érintetlenül hagyták a szoftvereket. Nagyon jó kis telefon, és ha megengeditek, megosztom veletek a két hónap alatt megszerzett tapasztalataimat:

 

Összeszerelés, ház:

 

Igazából a minõségre nem lehet panasz, hiszen nem a belépõ szintrõl beszélünk. Nagyon jól összerakott a cucc, és a hátlapján lévõ fémbetét igazán kellemessé teszi a tapintását.

Hogy egy negatívumot is említsek: a billentyûzet hangja. Én nem tudom, miért van ez, de az elõzõ telefonomál (t230) is jelentkezett ez a bizonyos nyekergés. Sajnos e megvan itt is, és bár nem zavaró mértékû, mégis rontja az összerakottság érzését. Itt azért ráfért volna még némi csiszolgatás a technikára.

 

Kijelzõ, kamera:

 

Azt hiszem, a kijelzõrõl bátran mondhatom, hogy remek minõségû. A 65k ellenére nagy ritkán lehet csak észrevenni hiányosságokat, a fényerõ pedig szerintem pazar.

A kameránál nem igazán tudom, mit is írjak. Egyrészrõl nem mondhatom, hogy rossz képeket csinál, de a gépre átküldve már érzõdik a VGA felbontás hátránya. Színeiben nem rossz, relatíve még a fehéregyensúlyt is jól méri.

 

Szofvterek, Java

 

Na ez az igazán erõs ebben a telefonban. Net szerte hemzseg a letölthetõ tartalom, és jó része legálisan ingyenes. Ilyen például a Lasyk oldala, ahol mellesleg rengeteg SE-hez lehet találni exkluzív tartalmat. Témák, szoftverek, játékok, videók, szóval minden, ami kellhet. Szintén frankó oldal a Pappfer.hu, ahol a letöltések mellett rengeteg tanácsot is találsz a fórumban. ezen túlmenõen minden problémádra találhatsz valamilyen megoldást... :ötlet:

A java eddig nálam minden programot rendesen futtatott, a játékok közül sok nokiára íródott, mégis ment nálam is.

A beépített menü szerintem kellemes, követi az se sajátosságokat, a maga erõsségeivel és gyengéivel együtt. Becsületére legyen mondva, stabil a cucc, eddig egyszer sikerült lefagyasztanom, de akkor is alacsony aksifesz mellett akartam még egy sms-t kipréselni a telefonból, és valahogy nem akart elindulni, csak a kijelzõ :D

 

 

Hát, körülbelül ennyi tapasztalatom van jelenleg a típussal, azonban mindenkinek bátran ajánlom, aki hasonló tudású telefont szeretne a közeljövõben vásárolni. Bár itt az újabb fejlesztés, a k750, én azt mondom, ez a telefon még mindig megéri az árát, ugyanis az újabb is csak dizájnban, és a kamerában változott meg (plusz memókártya is mehet bele, de mivel én nem walkmanként használom a telefonom, számomra ez elhanyagolható). A beépített 42 mega a szoftverekhez bõven elég, zenéhez meg nem, dehát ez van :upsz:

 

Ha már szofvert mondtam: az FMA tudása külön megérne egy misét :!:

Link to comment
Share on other sites

Greene

Azért a k700i szoftvere minden csak nem erös. Inkább a tetülassú kifejezés illik rá :hááát:

Link to comment
Share on other sites

ladany

Hellosztok!

 

Nekem meg T610-esem van és ezerszer jobb mint a K700i :bibibí:

Nem recseg, ropog a gombja mint a 700-asnak és ahogy látom, a csicsázáson kívûl semmi újat nem tettek a gépbe fejlesztésként.

K700 az kis tömzsi, mondhatni bumszli, míg a T610 az a valaha gyártott telók közül talán a legelegánsabb 8)

Én is elegáns vagyok, a telefonom passzol hozzám :D

Link to comment
Share on other sites

Timer

No akkor.

 

1. A gomb recsegés igaz, ezt említettem is.

 

2. Az, hogy a szoftver "tetûlassú" lenne, erõsen megítélés kérdése. AZ EREDETI (hangsúlyozom, nem témobilmegvodafóóóóón) szerintem megfelelõ sebességet biztosít. Ha nem hiszed, fogj meg egy t230-ast, és írj rajta egy sms-t.

 

3. Az, hogy a k700 nem tud többet, mint a t610, ugye Te sem gondoltad komolyan. Nézz utána kicsit...

 

4. Dizájn. Na ez a rész rengeteg támadást kapott a közönségtõl. Lehet szeretni, meg gyûlölni. De azt azért nem hiszem, hogy egyöntetûen rossz lenne. Ez a kétarcúság szerintem sem nyerõ, de nekem ne akard azt mondani, hogy a 610-es monokróm színezése elegánsabb, mint a fémesszürke. Mellesleg ez is ízlés kérdése.

 

Nem vagyok marketinges az SE-nél, mielõtt valaki rám szólna, egyszerûen csak kedvelem ezt a telefont. Ennyi.

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Nekem is egy T610-esem van, és én is NAGYON meg vagyok vele elégredve. Egyszerûen tökéletes. Infra, Bluetooth, (ami akkor nagyon-nagynak számított!!!). Nekem ezek a fõ szempontok, hogy jól lehessen géppel összekapcsolni. Mert van egy-kettõ olyan új teló, amin ugyan van infra meg bluetotth, de sehogy sem megy. Pl: Sharp GX30. Van rajta minden. Namármost: infra: csak ünnepnapokon, és akkor is csak úgy, ha minden Sharpos baromságot feltesz az ember. Arról, hogy telóról telóra, azt rögtön el lehet felejteni. A bluetooth, meg olyan mintha nem is lenne. Még soha nem sikerült belõle életjelet kicsikarni.

Nagyon jó kis teló az a T610 az átához képest, talán a legjobb választás ami most van a piacon. Egy-két dolog amit hiányolok:

- Egy kicsit nagyobb mem

- VGA cam

 

De ezektõl eltekintve ja kis teló, nagy a készenléti idõvel, elegáns külsõvel, gyönyörû csengõhangokkal, szép kijelzõvel.

Link to comment
Share on other sites

Adani

A T610 tényleg nem egy rossz telcsi, sokan dicsérik, akiknek van.

Link to comment
Share on other sites

Szerdahelyi Gergely

Van valakinek Nokia 6630-asa? Nokia 3650-rõl cserélném és érdekelne, hogy milyen érdemi különbségek vannak? Van benne rádió? Egyáltalán érdemes erre cserélni a 3650-et?

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Szerintem érdemes. Már csak a Symbian miatt is.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Az már igaz, Symbianra több alkalmazás készül, mint Java-ra.

Link to comment
Share on other sites

Szerdahelyi Gergely
Szerintem érdemes. Már csak a Symbian miatt is.

A 3650 is Symbianos! De ebben a 60as széria van, azt hiszem a 6630 meg 70-es. Milyen hangchip van a 6630-ban? Az enyém elég gyenge.

Link to comment
Share on other sites

nascar

Nekem az van (6630)! :P

A 3650-es inkább a 7650-es kicsit átdolgozott változata volt.

A 6630 pedig egy új irányvonal, kitûnõ készülék, könnyen használható, konfigurálható, nagyon jó az energia felhasználása (akksi!) :!: :ötlet::P

Rádió nincs benne!

Kétfajta kiszerelésben kapható:

1., készülék + akksi + töltõ + CD + memória kártya

2., készülék + akksi + töltõ + CD + memória kártya + sztereó fülhallgató + USB adatkábel (ez persze kicsit drágább, én 1000 Ft-val vettem drágábban :!: :!: :ötlet::P:P )

Az eredeti adatkábel, ha külön veszed kb. 8000 Ft!!

 

Egy kis hibát helyesbítenék: ProFiler, Adani a 3650-es már Symbian-os telefon! ;)

Link to comment
Share on other sites

Adani

És tényleg. Akkor tévedtem, megesik az ilyen.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

De már csak a kijelzõ miatt is érdemes váltani. :)

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Szerdahelyi Gergely

A 6230 fülhallgatója jó ehhez is? USB nem kell nekem (Bluetooth van), ha jó, akkor az olcsóbb csomag. De lehet, hogy maradok a 3650-nél. Hangchiprõl tud valaki valamit? Mert a kijelzõ meg a skinelhetõ felület nem igazán ér ennyit (nekem)

 

Ja és még valami: A .sis programjaim futni fognak ezen is?

Link to comment
Share on other sites

nascar

Ezt .sis-e válogatja! :P:P

Van amelyik megy, van ami nem.

A hangchip pedig biztos jobb, mint a 3650-é, hiszen sokkal újabb, gyakorlatilag most ez a legmodernebb készülék.

A 6230 fülhallgatója, szerintem jó bele! ;)

De a két fõ magyar Nokia-s oldalra felmész, és tengernyi program van, természetesen csak kipróbálásra! :démonikacaj:

www.nokiaprogramok.hu

6600sector

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...