Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Én igazából nem is hozzászólni szeretnék, csak egy megfigyelést tennék... ezt a Mobiltelefon című vásárlás azzal kezdve, hogy fel lett sorolva néhány telefon köztük a T230, ha jól emléxem, akkor 32.000 Ft volt. Manapság már a Vodafonnál lehet kapni T290-est, ami nem több mint 12.000 Ft (100 Ft. hián :D ). Mennyit fordult a világ???

Na szál, én egy ping-pong ütőt használok pontosan egy Nokia3650-est, melyet használtan vettem nagyon jó állapotban 20.000 Ft-ért (azt hiszem jó üzletet kötöttem), azóta vettem bele memótriakártyát egy 128 MB-sat és telenyomtam jobbnál jobb szoftverekkel. Azért nem vettem jobbat, mert igazából a telefon az telefon, és a legfontosabb funkciója a telefonálás, másodlagos az sms küldés és a többi meg csak ezek után jön. 8) Ez a telefon alap helyeztben, "origin", alig tud valamivel többet mint egy fele annyiba kerülő, de figyelembe véve hogy memória kártyával bővíthető, bluetoot-os, infrás....... és ráadásul lehet hozzá letölteni millió szoftvert, ahhoz képest nem is rossz, mert aki jól bővítgeti, kihozhat belőle egy olyan masinát, amely nem piskóta! :lol::superman:

Posted

Bizony. Sőt én egyszer láttam egy 7650-es Nokián, hogy C64 emulátor futott rajta. Ez azért már nemsemmi. Nagyon állat lehet Commandozni mobilon :-)

Posted

Tudom. :D8)

Ciao.

Posted

Csak kár, hogy az én telcsimen (3100) nem megy, mert Symbian-ra írták.

Posted

Nekem is volt 7650-esem! Nagyon jó telefon, bár nagy, de imádtam!

Aztán tettem egy kis kitérőt egy PDA-val (XDA II), de nem tudtam megbarátkozni vele, és rájöttem, hogy inkább telefonra van szükségem, mint PDA+telefonra!

Jópofa az érintőképernyő, meg minden, de nem használtam ki, jampiskodni meg nem akartam (nem a stílusom! :P ), ezért gyorsan túladtam szegénykén, és vettem egy NOKIA 6630-at, ez gyakorlatilag mindent tud, amire szükségem van!

Csak kisebb, és könnyebben használható, mint egy PDA! :P

Painkiller
Posted

HEY!

Nekem Siemens St60-om van és többé kevésbé meg vok vele elégedve! Szép képeket csinál.

Sajnos T-mobilos szoftvere van.

:?: Kérdésem: hol tudok hozzá letölteni JAVA alkalmazásokat, csengőhangokat, képeket stb?

Posted

Remélem fizetős tartalomra kérdeztél rá! (?)

Ciao.

Posted

Van oldal, ahol ingyen letölthető tartalmak vannak. Próbáld meg ezt:

mobil.redirectme.net Wap-ról megnyitod és regisztráció után rengeteg java játékot, programot letölthetsz ingyen. Pontosabban az adatforgalmat kell csak fizetni.

Posted

Én gyűlölöm a google-t tanácsolni, mert én útálom bogozni a helyes és helytelen linkek tömkelegét :mérges: !!! DE! Ebben az esetben most én ezt tanácsolom, mert szinte csak a telefonomhoz használom a google-t hogy programokat :upsz: , alkalmazásokat töltsek le! :nyíl: http://www.google.co.hu/

Posted

Én a k700i-t tudom javasolni, fõleg a pannonos-t, mivel ott érintetlenül hagyták a szoftvereket. Nagyon jó kis telefon, és ha megengeditek, megosztom veletek a két hónap alatt megszerzett tapasztalataimat:

Összeszerelés, ház:

Igazából a minõségre nem lehet panasz, hiszen nem a belépõ szintrõl beszélünk. Nagyon jól összerakott a cucc, és a hátlapján lévõ fémbetét igazán kellemessé teszi a tapintását.

Hogy egy negatívumot is említsek: a billentyûzet hangja. Én nem tudom, miért van ez, de az elõzõ telefonomál (t230) is jelentkezett ez a bizonyos nyekergés. Sajnos e megvan itt is, és bár nem zavaró mértékû, mégis rontja az összerakottság érzését. Itt azért ráfért volna még némi csiszolgatás a technikára.

Kijelzõ, kamera:

Azt hiszem, a kijelzõrõl bátran mondhatom, hogy remek minõségû. A 65k ellenére nagy ritkán lehet csak észrevenni hiányosságokat, a fényerõ pedig szerintem pazar.

A kameránál nem igazán tudom, mit is írjak. Egyrészrõl nem mondhatom, hogy rossz képeket csinál, de a gépre átküldve már érzõdik a VGA felbontás hátránya. Színeiben nem rossz, relatíve még a fehéregyensúlyt is jól méri.

Szofvterek, Java

Na ez az igazán erõs ebben a telefonban. Net szerte hemzseg a letölthetõ tartalom, és jó része legálisan ingyenes. Ilyen például a Lasyk oldala, ahol mellesleg rengeteg SE-hez lehet találni exkluzív tartalmat. Témák, szoftverek, játékok, videók, szóval minden, ami kellhet. Szintén frankó oldal a Pappfer.hu, ahol a letöltések mellett rengeteg tanácsot is találsz a fórumban. ezen túlmenõen minden problémádra találhatsz valamilyen megoldást... :ötlet:

A java eddig nálam minden programot rendesen futtatott, a játékok közül sok nokiára íródott, mégis ment nálam is.

A beépített menü szerintem kellemes, követi az se sajátosságokat, a maga erõsségeivel és gyengéivel együtt. Becsületére legyen mondva, stabil a cucc, eddig egyszer sikerült lefagyasztanom, de akkor is alacsony aksifesz mellett akartam még egy sms-t kipréselni a telefonból, és valahogy nem akart elindulni, csak a kijelzõ :D

Hát, körülbelül ennyi tapasztalatom van jelenleg a típussal, azonban mindenkinek bátran ajánlom, aki hasonló tudású telefont szeretne a közeljövõben vásárolni. Bár itt az újabb fejlesztés, a k750, én azt mondom, ez a telefon még mindig megéri az árát, ugyanis az újabb is csak dizájnban, és a kamerában változott meg (plusz memókártya is mehet bele, de mivel én nem walkmanként használom a telefonom, számomra ez elhanyagolható). A beépített 42 mega a szoftverekhez bõven elég, zenéhez meg nem, dehát ez van :upsz:

Ha már szofvert mondtam: az FMA tudása külön megérne egy misét :!:

Posted

Azért a k700i szoftvere minden csak nem erös. Inkább a tetülassú kifejezés illik rá :hááát:

Posted

Hellosztok!

Nekem meg T610-esem van és ezerszer jobb mint a K700i :bibibí:

Nem recseg, ropog a gombja mint a 700-asnak és ahogy látom, a csicsázáson kívûl semmi újat nem tettek a gépbe fejlesztésként.

K700 az kis tömzsi, mondhatni bumszli, míg a T610 az a valaha gyártott telók közül talán a legelegánsabb 8)

Én is elegáns vagyok, a telefonom passzol hozzám :D

Posted

No akkor.

1. A gomb recsegés igaz, ezt említettem is.

2. Az, hogy a szoftver "tetûlassú" lenne, erõsen megítélés kérdése. AZ EREDETI (hangsúlyozom, nem témobilmegvodafóóóóón) szerintem megfelelõ sebességet biztosít. Ha nem hiszed, fogj meg egy t230-ast, és írj rajta egy sms-t.

3. Az, hogy a k700 nem tud többet, mint a t610, ugye Te sem gondoltad komolyan. Nézz utána kicsit...

4. Dizájn. Na ez a rész rengeteg támadást kapott a közönségtõl. Lehet szeretni, meg gyûlölni. De azt azért nem hiszem, hogy egyöntetûen rossz lenne. Ez a kétarcúság szerintem sem nyerõ, de nekem ne akard azt mondani, hogy a 610-es monokróm színezése elegánsabb, mint a fémesszürke. Mellesleg ez is ízlés kérdése.

Nem vagyok marketinges az SE-nél, mielõtt valaki rám szólna, egyszerûen csak kedvelem ezt a telefont. Ennyi.

Posted

Nekem is egy T610-esem van, és én is NAGYON meg vagyok vele elégredve. Egyszerûen tökéletes. Infra, Bluetooth, (ami akkor nagyon-nagynak számított!!!). Nekem ezek a fõ szempontok, hogy jól lehessen géppel összekapcsolni. Mert van egy-kettõ olyan új teló, amin ugyan van infra meg bluetotth, de sehogy sem megy. Pl: Sharp GX30. Van rajta minden. Namármost: infra: csak ünnepnapokon, és akkor is csak úgy, ha minden Sharpos baromságot feltesz az ember. Arról, hogy telóról telóra, azt rögtön el lehet felejteni. A bluetooth, meg olyan mintha nem is lenne. Még soha nem sikerült belõle életjelet kicsikarni.

Nagyon jó kis teló az a T610 az átához képest, talán a legjobb választás ami most van a piacon. Egy-két dolog amit hiányolok:

- Egy kicsit nagyobb mem

- VGA cam

De ezektõl eltekintve ja kis teló, nagy a készenléti idõvel, elegáns külsõvel, gyönyörû csengõhangokkal, szép kijelzõvel.

Posted

A T610 tényleg nem egy rossz telcsi, sokan dicsérik, akiknek van.

Szerdahelyi Gergely
Posted

Van valakinek Nokia 6630-asa? Nokia 3650-rõl cserélném és érdekelne, hogy milyen érdemi különbségek vannak? Van benne rádió? Egyáltalán érdemes erre cserélni a 3650-et?

Posted

Szerintem érdemes. Már csak a Symbian miatt is.

Ciao.

Posted

Az már igaz, Symbianra több alkalmazás készül, mint Java-ra.

Szerdahelyi Gergely
Posted
Szerintem érdemes. Már csak a Symbian miatt is.

A 3650 is Symbianos! De ebben a 60as széria van, azt hiszem a 6630 meg 70-es. Milyen hangchip van a 6630-ban? Az enyém elég gyenge.

Posted

Nekem az van (6630)! :P

A 3650-es inkább a 7650-es kicsit átdolgozott változata volt.

A 6630 pedig egy új irányvonal, kitûnõ készülék, könnyen használható, konfigurálható, nagyon jó az energia felhasználása (akksi!) :!: :ötlet::P

Rádió nincs benne!

Kétfajta kiszerelésben kapható:

1., készülék + akksi + töltõ + CD + memória kártya

2., készülék + akksi + töltõ + CD + memória kártya + sztereó fülhallgató + USB adatkábel (ez persze kicsit drágább, én 1000 Ft-val vettem drágábban :!: :!: :ötlet::P:P )

Az eredeti adatkábel, ha külön veszed kb. 8000 Ft!!

Egy kis hibát helyesbítenék: ProFiler, Adani a 3650-es már Symbian-os telefon! ;)

Posted

És tényleg. Akkor tévedtem, megesik az ilyen.

Posted

De már csak a kijelzõ miatt is érdemes váltani. :)

Ciao.

Szerdahelyi Gergely
Posted

A 6230 fülhallgatója jó ehhez is? USB nem kell nekem (Bluetooth van), ha jó, akkor az olcsóbb csomag. De lehet, hogy maradok a 3650-nél. Hangchiprõl tud valaki valamit? Mert a kijelzõ meg a skinelhetõ felület nem igazán ér ennyit (nekem)

Ja és még valami: A .sis programjaim futni fognak ezen is?

Posted

Ezt .sis-e válogatja! :P:P

Van amelyik megy, van ami nem.

A hangchip pedig biztos jobb, mint a 3650-é, hiszen sokkal újabb, gyakorlatilag most ez a legmodernebb készülék.

A 6230 fülhallgatója, szerintem jó bele! ;)

De a két fõ magyar Nokia-s oldalra felmész, és tengernyi program van, természetesen csak kipróbálásra! :démonikacaj:

www.nokiaprogramok.hu

6600sector