Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Optimális Konfig 4.

XCube

Recommended Posts

XCube

Értelemszerûen az Optimális Konfig 3. topik folytatása :) .

Folytatás innen.

Edited by chrisnagy13

feherbence

Helló!

Éppen gépfejlesztés elõtt állok, éhez kérnék segítséget. Jelenlegi gépem:

-Gigabyte GA-EP35-DS3 alaplap

-Inte Core 2 Duo E4600 2,4Ghz proci

-2 giga DDR2 ram

-NVIDIA GeForce GTS 450 1 GB vga

Ebbõl a videókártya új, ahhoz nem szeretnék nyúlni, jelenleg kb 40-50 ezer Ft ból szeretném a többit lecserélni.

Amit kinéztem: AMD FX-6100 proci LINK

plusz ehhez ugye új alaplap kéne, ezekhez nem nagyon értek kinéztem a legolcsóbbat amibe ez a proci illik (AM3+), nem tudom hogy itt még mit kéne figyelembe venni. LINK

ezt néztem ki, ebbe remélem illik a proci, illetve ugy láttam 4 db ddr3 ram fér bele, ez bõven elég lenne.

A ram ról LINK

ezt néztem ki, nem tudom menyire jó, úgy láttam illik az alaplapba és olcsó is. ( 8 gigát szeretnék a gépbe, ha már ilyen olcsó).

Ezek kb. 60 ezer Ft ba kerülnek úgy láttam, lehet így a ram a jövõ hónapra csúszik, de addíg kibírom a mostanival.

Szóval ezeket az alkotóelemeket találtam, de mivel eddig intel em volt amd-hez nem konyítok semmit szeretném megkérdezni hogy amiket fent felsoroltam jók-e, kompatibilisek-e egymással, illetve a gép többi részével( VGA, ddr2 ramom egy darabig)

Illetve ha valaki kb ennyi pénzért tudna jobbat szívesen meghalgatnám.

Köszi elõre is! :D

Lord_KROK

Helló!

Éppen gépfejlesztés elõtt állok, éhez kérnék segítséget. Jelenlegi gépem:

-Gigabyte GA-EP35-DS3 alaplap

-Inte Core 2 Duo E4600 2,4Ghz proci

-2 giga DDR2 ram

-NVIDIA GeForce GTS 450 1 GB vga

Ebbõl a videókártya új, ahhoz nem szeretnék nyúlni, jelenleg kb 40-50 ezer Ft ból szeretném a többit lecserélni.

Amit kinéztem: AMD FX-6100 proci LINK

plusz ehhez ugye új alaplap kéne, ezekhez nem nagyon értek kinéztem a legolcsóbbat amibe ez a proci illik (AM3+), nem tudom hogy itt még mit kéne figyelembe venni. LINK

ezt néztem ki, ebbe remélem illik a proci, illetve ugy láttam 4 db ddr3 ram fér bele, ez bõven elég lenne.

A ram ról LINK

ezt néztem ki, nem tudom menyire jó, úgy láttam illik az alaplapba és olcsó is. ( 8 gigát szeretnék a gépbe, ha már ilyen olcsó).

Ezek kb. 60 ezer Ft ba kerülnek úgy láttam, lehet így a ram a jövõ hónapra csúszik, de addíg kibírom a mostanival.

Szóval ezeket az alkotóelemeket találtam, de mivel eddig intel em volt amd-hez nem konyítok semmit szeretném megkérdezni hogy amiket fent felsoroltam jók-e, kompatibilisek-e egymással, illetve a gép többi részével( VGA, ddr2 ramom egy darabig)

Illetve ha valaki kb ennyi pénzért tudna jobbat szívesen meghalgatnám.

Köszi elõre is! :D

Ha FX4100, akkor én inkáébb még Phenom II-t vennék.

feherbence

Ha FX4100, akkor én inkáébb még Phenom II-t vennék.

FX 6100-ra gondoltam azmár 6 magos ugyláttam itt

XCube

Három modulos, ami nem egészen hat mag teljesítményét tudja. Mindegyik modulban két integer mag van, viszont csak egy lebegőpontos egység.

Egyébként mehet ez az összeállítás, ennyi pénzért nem kapsz jobb intel -t vagy AMD -t. Az alaplapból talán lehetne kicsivel frissebb lapkakészleteset választani (800 vagy 900) de ez is megteszi.

Lord_KROK

Jaj FX6100-ra gondoltam. De jó lesz ez is. (persze csak ha nemtelik Phenom X6-ra.)

oliba

Vennék használtan egy 4 magos procit bele használtan

XCube

Használtan vennél használtan egy négymagos procit bele használtan :D ?

oliba

Használtan vennél használtan egy négymagos procit bele használtan :D ?

Ja, mert telóról írtam, miközben néztem az Overhaulint :D

Tomiee17

Hali gépet szeretnéj fejleszteni és ehhez szeretném a segítségeteket kérni.ez a konfigom jelenleg:

CPU típusa DualCore AMD Athlon II X2 250, 2854 MHz (15 x 190)

Alaplap neve J&W JW-G82UM-PVHD+ (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Videokártya ATI Radeon HD 4850 512MB GDDR3

Ram 2*2GB DDR2 Kingston 400Mhz

a táp ahogy néztem vmi noname lehet ugyh ha az is kellene azt írjatok meg pls meg ha szükséges ram.

50-60.000 forintom lenne erre a célre.egy bf3-at megfelelõ fpssel ki lehet hozni ebbõl az árból?

köszi szépen a segítséget!

Lord_KROK

A kulcs azon van, hogy HASZNÁLT legyen az a proci :D

Hali gépet szeretnéj fejleszteni és ehhez szeretném a segítségeteket kérni.ez a konfigom jelenleg:

CPU típusa DualCore AMD Athlon II X2 250, 2854 MHz (15 x 190)

Alaplap neve J&W JW-G82UM-PVHD+ (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Videokártya ATI Radeon HD 4850 512MB GDDR3

Ram 2*2GB DDR2 Kingston 400Mhz

a táp ahogy néztem vmi noname lehet ugyh ha az is kellene azt írjatok meg pls meg ha szükséges ram.

50-60.000 forintom lenne erre a célre.egy bf3-at megfelelõ fpssel ki lehet hozni ebbõl az árból?

köszi szépen a segítséget!

Hát nem hiszem h 4GBnál több RAM kellene.

Viszont egy 4 magos proci mindenképp kellene, ahogy Oliba mondaná HASZNÁLTAN.

Valami Phenom II, az szerintem menne is ebben a lapban.

Meg mondjuk egy HD6850

Tomiee17

A kulcs azon van, hogy HASZNÁLT legyen az a proci :D

Hát nem hiszem h 4GBnál több RAM kellene.

Viszont egy 4 magos proci mindenképp kellene, ahogy Oliba mondaná HASZNÁLTAN.

Valami Phenom II, az szerintem menne is ebben a lapban.

Meg mondjuk egy HD6850

oksa köszi. procit tucc mondani 1 konkrétat?meg a vidkari ha jól olvastam dx11 et támogat de a lapom csak 10et.ez most akkor pontosan mit jelent?h nem tudom majd kihasználni a kártya dx 11 ét a lap miatt?

TetPeti

A lapra integraltadf tud csak dx10-et de a win7(8) tudja a dx11 karikat hasznalni,én egy azért ha esetleg maxon akarod tolni ,hd 6950 alá nem mennék és procibol is 2500k a min(persze a ha maxon full hd-be akarod tolni)

Tomiee17

A lapra integraltadf tud csak dx10-et de a win7(8) tudja a dx11 karikat hasznalni,én egy azért ha esetleg maxon akarod tolni ,hd 6950 alá nem mennék és procibol is 2500k a min(persze a ha maxon full hd-be akarod tolni)

az am3 as tokozású procik jók az én lapomba?am2+

chrisnagy13

Na ne már! -_-

az am3 as tokozású procik jók az én lapomba?am2+

Itt a lista a támogatott procikról. Hát én vennék új lapot. :unsure:

Tomiee17

Na ne már! -_-

Itt a lista a támogatott procikról. Hát én vennék új lapot. :unsure:

és tudnál írni vmi normálisabb lapot?normális ár teljesítmény kategória szerint.

chrisnagy13

és tudnál írni vmi normálisabb lapot?normális ár teljesítmény kategória szerint.

Lap

RAM

Táp

Proci

Aztán már csak VGA kell. Milyen felbontáson játszol?

Tomiee17

Lap

RAM

Táp

Proci

Aztán már csak VGA kell. Milyen felbontáson játszol?

eddig mindent 1680*1050 en jáccottam.a legtöbbet elvitte rendesen high beállításokkal pár game volt amit mediumon kellett jáccanom.csak egy bf3 at pl már nagyon neccesen viszi mediumon is.annyit nem is jáccottam vele mer szenvedés.ezér gondoltam h vmit be kéne újítani,de proci vga val keztem aztán már komplett gép kell.hihetetlen:D áltnosságban megy minden rendesen.

chrisnagy13

eddig mindent 1680*1050 en jáccottam.a legtöbbet elvitte rendesen high beállításokkal pár game volt amit mediumon kellett jáccanom.csak egy bf3 at pl már nagyon neccesen viszi mediumon is.annyit nem is jáccottam vele mer szenvedés.ezér gondoltam h vmit be kéne újítani,de proci vga val keztem aztán már komplett gép kell.hihetetlen:D áltnosságban megy minden rendesen.

Hát a gépfejlesztés ilyen, fõleg, ha annyira gyenge már az alaplap, mint a tiéd is.

Lord_KROK

oksa köszi. procit tucc mondani 1 konkrétat?meg a vidkari ha jól olvastam dx11 et támogat de a lapom csak 10et.ez most akkor pontosan mit jelent?h nem tudom majd kihasználni a kártya dx 11 ét a lap miatt?

Phenom II 955 például még tutira belemegy. Lehet újjabbak is.

Ki tudod használnia DX11-et. AZ h az integrált mit támogat nem lényeg.

TetPeti

Na ne már! -_-

Hát hallod a hd6870 es PIIX4 975 nem birja maxon el stabil fps-el maxon.(igaz a multit)

kaliban

Hát hallod a hd6870 es PIIX4 975 nem birja maxon el stabil fps-el maxon.(igaz a multit)

Máhogy mit nem bír a micsoda ? :)

TetPeti

Máhogy mit nem bír a micsoda ? :)

Battlefield 3 at...

gbal65

Battlefield 3 at...

Visszakell venni picit a grafikából, sokat nemromlik. Egy játék miatt nevegyen már +kemény ezrekért VGA-t meg procit :rolleyes:

GustyX

Haveromnak kellene egy gép, AMD fronton (proci+VGA is):

Max. 200-ból, alaplap, proci, memória, vga, táp, ház. Vinyó van.

Játékra, tuning nem érdekli, valószínûleg egyesével venné meg õket, úgyhogy gondolom VGA-ból lehet várnia kellene, illetve azt kellene utoljára vennie, hogyha kijön a Radeon 8xxx vagy Gf 6xx.

Ha gf téren van, illetve hamarosan lesz (mittomén nyár elejére) ár/értékarányban radeon oldalon jobb mint a Gf560Ti, akkor jöhet Gf is.

Meg azért én kérnék 200-ból egy gépet, bármilyen összeállításban.