Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Stronghold - Kingdoms

ELTomY

Recommended Posts

ELTomY

Stronghold - Kingdoms

F2p mmo, városépítés, fejlesztések, harc. Hasonló a Travian-hoz, vagy a Khan Wars-hoz.

Nekem elsõre nagyon tetszik, eléggé kidolgozottnak tûnik, bár még elég bonyolult. Lenne is jópár kérdésem hozzá, azért is hoztam létre a topicot, hátha játszik innen még valaki vele.

It8ZCrvL5HU

Stronghold Wiki

blacky

hát ez rohadt gagyinak tûnik :D :biglol:

Hor1

Grafra zenére ugyanaz mint az eredeti Stronghold. Én azt imádtam, bejön ez is. :)

ELTomY

hát ez rohadt gagyinak tûnik :D :biglol:

kinézetre gagyi az tény. de nagyon összetett játék.

mondjuk ahogy így elnézem egy hibája van, hogy aki hajlandó fizetni a játékban ilyen bónusz kártyákért az elég nagy elõnyre tesz szert. de mondjuk ez sok helyen így van.

_Greb_

én ezt anno még zárt bétában toltam,azóta nem.

nem rossz cucc amúgy.

ELTomY

Na eddig jónak tûnik és nem is vesz annyi idõt el mint egy Travian.

Csak én tolom? :D

• 1 month later...
ELTomY

na senki többet? :D

ilyen a váram:

[GSF] Picture

hátha meghozza valakinek a kedvét a game-hez. :D

• 2 weeks later...
mr_zone

Én is játszok, World 5, Baron rank.

• 2 weeks later...
ELTomY

Én is játszok, World 5, Baron rank.

és hogy megy? mennyire vágod a dolgokat?

nekem már megvan a 2. városom :)

mr_zone

Annyira azért nem bonyolult a játék. Azóta már feljebb léptem Viscount rangra, 5 városom van.

ELTomY

Annyira azért nem bonyolult a játék. Azóta már feljebb léptem Viscount rangra, 5 városom van.

nekem van 1-2 kérdésem ha ráérsz:

- mi az a vassals és mire jó?

- klánokat, szövetségeseket lehet szervezni?

- mikor van vége a játéknak?

- el tudok foglalni más játékos városát?

egyelõre ennyi, amugy baromi szép lett a váram, rakok majd be képet :D

mr_zone

- mi az a vassals és mire jó?

* ha vassal (vazallus) vagy, akkor bónusz honor pontot kapsz naponta. Ha a League Lord-od minél nagyobb rangon áll hozzád képest, annál többet, de ha eléred az ő rangját (mert mondjuk kevésbé aktív), akkor automatikusan megszűnik a LL-vassal kapcsolat, és akkor is megszűnik, ha valamelyik várost elfoglalják vagy lerombolják. A LL küldhet a városodba katonákat, ezeket fel tudod használni a várad védelmére. Ha megszűnik a LL-vassal kapcsolat, akkor ezek a katonák is eltűnnek. Minél magasabb rangon van valaki, annál több vazallusa lehet.

- klánokat, szövetségeseket lehet szervezni?

* Ha Page rangot eléred, akkor kreálhatsz Faction-t saját zászlóval vagy beléphetsz egybe, ez lényegében itt a guild/klán. Ha már van 5 tag a Faction-ben, akkor lehet csatlakozni az egyik House-hoz a 20 közül. Ezeknek a színeit lehet látni a térképen. Ha egy House-nak több, mint 3 tagja van, akkor már az aktuális tagok szavazzák meg, hogy melyik Faction-t veszik be.

Persze már Page rank előtt is lehet szervezni saját Faction-t, vagy helyet keresni egy meglévőben, ilyenkor a város nevében jelzik a játékosok, hogy leendő tag.

- mikor van vége a játéknak?

* Ez egy MMO, nincs vége...

- el tudom foglalni más játékos városát?

* Igen. Ugyanúgy kell hozzá egy Captain, mint egy új város vételéhez, a különbség, hogy ez nem kerül pénzbe. Ha a megtámadott játékos alacsonyabb rangú, akkor honor pontba kerül, annál többe, minél nagyobb a rangkülönbség. Én pl. Viscount rangúként egy Squire rangú játékos városát foglaltam el, ez kb. 150 ezer honor pontomba került.

Akkor fogod elfoglalni a várost, ha a katonáid közül valamelyik eljut a vár közepéig, de a Captain-nek életben kell maradnia. Ha sikerül, tiéd a város minden meglévő épülettel, áruval és munkással együtt. Ami nem áll át hozzád azok a kiképzett egységek, pl. Scout, katonák.

Ugyanez az info egyébként ott a játék wiki oldalán, ami a Help menüből közvetlenül elérhető.

Cori

na senki többet? :D

ilyen a váram:

[GSF] Picture

hátha meghozza valakinek a kedvét a game-hez. :D

ez a stronghold 1 motorját használja? :D :D

mr_zone

ez a stronghold 1 motorját használja? :D :D

Csak a grafikai elemek ugyanolyanok, a játékmenet teljesen más.