Csubi90 0 Share Posted July 16, 2011 Honival megtudtuk egymásról, hogy nagy Red Hot Chili Peppers rajongók vagyunk és furcsálltuk, hogy nincs nekik külön topik, holott biztos nem mi vagyunk az egyetlenek így vele. Na szóval, aki nem tudná (bár õ nem biztos, hogy bejön ide :D ), a banda 1983-ban alakult és azóta, kisebb nagyobb szünetekkel, boldogítanak minket remekmûveikkel. Az énekes Anthony és a basszusgitáros Flea már az eleje óta a basszusgitáros. Chad Smith, a dobos 1988 óta állandó tag, míg John, a vokálos és gitáros is akkor csatlakozott, de õ 4 év után szünetet tartott a bandával, de '98-ban visszajött újabb 11 évre, viszont már ismét nem tag, így az új albumban sem vesz már aktívan részt. Akit nagyon érdekel a történelmük, vagy csak simán többet szeretne tudni róluk, ajánlom nekik ezt a könyvet: Maguk írták a maguk tapasztalataikról, érzéseikrõl. Volt tagok is írnak benne, akárcsak a volt és jelenlegi producerek (pl Lindy Gomez). Angol tudás kell, mivel angolul van. Nekem kb 3 hónapja sikerült vennem egyet és nagyon szeretem ezt a könyvet, mindenkinek ajánlom. Az új album, ha valaki nem tudná, augusztus 30.-án jön, I'm with you címmel, melynek elsõ szólója már meghallgatható. Szerény véleményem szerint nagyon jó lett, de én szubjektív vagyok, nagyon szeretem a bandát, nincs olyan számuk, amit ne hallgatnék. :D (nemrég csak a Stadium Arcadiumot, a Best hitset, a Californicationt és a By the wayt hallgattam sûrûbben, persze, hallottam a régieket is, de inkább az újakat. Nemrég elkezdtem mindet hallgatni, már napok óta mind fent van a playlistemen. :D ) Vizsgaidõszakokban például csak RHCP-re tudok tanulni, vagy csendben. Más zene zavar, õk valahogy nem. Sõt, jobban is megy velük. Ha csend van, a gondolataim elkalandoznak a tanulásról, mert már unom, a Chili Peppers dalai valahogy segítenek fókuszálni. :D Gondolkodom, kihagytam-e valamit, de szerintem nem. Szóval ide várjuk tapasztalataitokat, véleményeiteket, bármilyen gondolataitokat a bandáról. Remélhetõleg pozitív gondolatokra vagyunk kíváncsiak, ha már ez egy, direkt a bandának szánt topik, minek jönne ide bármi flamelni, hogy utálja õket? Hmm, mondjuk mert troll, de ezt továbbra sem tudom megérteni. Mindenesetre, ha valaki kíváncsi az új szólóra, azt itt találhatja, The Adventures of Rain Dance Maggie címen. Nyitópostom zárásul a legelsõ klipjüket gondoltam, a True Men don't Kill Coyotes c. számot: 0F7M0oqJR08 Jöhetnek a kommentek. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted July 16, 2011 B) köszi a nyitást, Csubi :D Az új szám lement vagy ötször, pofás kis sláger, feszes dög :D . Frusci-t persze sokan hiányolják belõle, nincsenek a megszokott szólók, meg a háttérvokál... most mit picsogjunk, Klinghoffer se tolja rosszul, kicsit több szóló jöhetett volna, de várjuk ki a végét az albumnak :D. Ja el ne felejtsem, a kissrác alig múlt 30, a többiek szépen szólva is vén f*szok hozzá képest, szóval kell a vérfrissítés ;) . És Frusciante távozása után körülbelül õ lehetett a legjobb választás, John szólóanyagaiban segédkezett, meg amúgy se nyomja éppen szarul a korábbi anyagaiban. Amúgy szerintem lehetne tágabban értelmezni a dolgot, tehát ne csak RHCP jöjjön ide, hanem mondjuk Frusciante szólói, meg Ataxia, meg Bicycle Thief, esetleg még Warpaintsrõl is lehetne szó(majd írok pár sort róluk, hátha valaki rákattanna), szóval bátran lehet mindenrõl, aminek kicsi köze is van a dologhoz, ne haljunk már ki akkor se, ha lecsengett az új album körülötti õrület :D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csubi90 0 Author Share Posted July 16, 2011 B) köszi a nyitást, Csubi :D Az új szám lement vagy ötször, pofás kis sláger, feszes dög :D . Frusci-t persze sokan hiányolják belõle, nincsenek a megszokott szólók, meg a háttérvokál... most mit picsogjunk, Klinghoffer se tolja éppen rosszul, kicsit több szóló jöhetett volna, de várjuk ki a végét az albumnak :D. Ja el ne felejtsem, a kissrác alig múlt 30, a többiek szépen szólva is vén f*szok hozzá képest, szóval kell a vérfrissítés ;) . És Frusciante távozása után körülbelül õ lehetett a legjobb választás, John szólóanyagaiban segédkezett, meg amúgy se tolja éppen szarul a korábbi anyagaiban. Amúgy szerintem lehetne tágabban értelmezni a dolgot, tehát ne csak RHCP jöjjön ide, hanem mondjuk Frusciante szólói, meg Ataxia, meg Bicycle Thief, esetleg még Warpaintsrõl is lehetne szó, szóval bátran lehet mindenrõl, aminek kicsi köze is van a dologhoz, ne haljunk már ki akkor se, ha lecsengett az új album körülötti õrület :D. Ja, meg régebben volt ugye sok kapcsulatuk pl. a Jane's Addictionnel, bár ez már tényleg elég tág. :D De bármi, ami kötõdik az RHCP-hez, jöhet. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted July 16, 2011 Még annyit gyors, hogy aki facebookon fenn van, és nem ismeri, ajánlom a FunkyForumot, naprakészek a srácok, szóval sok infót össze lehet szedni onnan is ;). Az afrikai ritmusokra, amiket beharangozott az együttes, na, arra még azért kíváncsi vagyok ^_^ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csubi90 0 Author Share Posted July 16, 2011 Még annyit gyors, hogy aki facebookon fenn van, és nem ismeri, ajánlom a FunkyForumot, naprakészek a srácok, szóval sok infót össze lehet szedni onnan is ;). Az afrikai ritmusokra, amiket beharangozott az együttes, na, arra még azért kíváncsi vagyok ^_^ . Hát, már ebben is benne van. "hey now, we've got to make it rain somehow" Bár ez a dalszövegében van így, kis esõtáncos dal, most nekünk pont aktuális a meleg miatt. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
adesz444 0 Share Posted July 16, 2011 Hejj, volt régen csili topik, csak kevesen voltunk hozzá, aztán törölték. :( Most hallgatom ezt az új számot, tetszik. :) Mondjuk én az összes csilit szeretem, mindben más a jó, leginkább a Californication/By The Way korszakot szeretem, aztán One Hot Minute, old-school csili, majd Stadium Arcadium. Kedvenc koncertvideóm a Live @ Slane Castle, legalább milliószor láttam. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csubi90 0 Author Share Posted July 16, 2011 Hejj, volt régen csili topik, csak kevesen voltunk hozzá, aztán törölték. :( Most hallgatom ezt az új számot, tetszik. :) Mondjuk én az összes csilit szeretem, mindben más a jó, leginkább a Californication/By The Way korszakot szeretem, aztán One Hot Minute, old-school csili, majd Stadium Arcadium. Kedvenc koncertvideóm a Live @ Slane Castle, legalább milliószor láttam. :D Most életben tartjuk a topikot. :D Jaja, mind jó, nincs olyan szám ami ne tetszene nekem akárcsak egy kicsit. :D Bármikor tudom hallgatni õket, nem unom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adesz444 0 Share Posted July 16, 2011 Most életben tartjuk a topikot. :D Jaja, mind jó, nincs olyan szám ami ne tetszene nekem akárcsak egy kicsit. :D Bármikor tudom hallgatni õket, nem unom. Mondjuk én eléggé meguntam, évek óta nem hallgattam csilit. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted July 16, 2011 Mondjuk én eléggé meguntam, évek óta nem hallgattam csilit. :D Nekem még adósság a Freakey Styley meg a The Uplift Mofo Party, szóval szerencsére van még mivel kísérletezgetni :rolleyes: . Ja, közben youtube-ról sorra törlik lefele az új cuccot, szóval adok soundcloud linket, ez remélhetõleg jó ideig meglesz :D Különben nagyon vegyes fogadtatású, mert vannak ugye, akik a Blood Sugar Sex Magik kijötte óta egy új BSSM-et követelnek, õk kollektívan temetik õket már lassan 20 éve... Csak hát közben megöregedett mindenki, bejött az élet, szóval még egy olyan állat albumot kompletten szerintem hülyeség is lenne várni, viszont szerencsére egy-egy számban még feltûnik az a régi kraft B) . Klinghoffer gitárjátékára viszont nagyon kíváncsi leszek, annak örülnék, ha tényleg hozzátenne valamit az eddigiekhez, felõlem maradhat a popos beütés, csak érezzem azt a gitárt. Most még egy kicsit háttérbe szorul, úgy érzem. És persze elviekben nincs több heroin, ahogy Chad Smith mondta ez Ethiopia kapcsán: It reflects the new spirituality of the band. Instead of drugs and alcohol, meditation, and injections of ozone, not heroin. Love for children and family. Respect and hope. Hippik :lol: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csubi90 0 Author Share Posted July 16, 2011 Nekem még adósság a Freakey Styley meg a The Uplift Mofo Party, szóval szerencsére van még mivel kísérletezgetni :rolleyes: . Ja, közben youtube-ról sorra törlik lefele az új cuccot, szóval adok soundcloud linket, ez remélhetõleg jó ideig meglesz :D Különben nagyon vegyes fogadtatású, mert vannak ugye, akik a Blood Sugar Sex Magik kijötte óta egy új BSSM-et követelnek, õk kollektívan temetik õket már lassan 20 éve... Csak hát közben megöregedett mindenki, bejött az élet, szóval még egy olyan állat albumot kompletten szerintem hülyeség is lenne várni, viszont szerencsére egy-egy számban még feltûnik az a régi kraft B) . Klinghoffer gitárjátékára viszont nagyon kíváncsi leszek, annak örülnék, ha tényleg hozzátenne valamit az eddigiekhez, felõlem maradhat a popos beütés, csak érezzem azt a gitárt. Most még egy kicsit háttérbe szorul, úgy érzem. És persze elviekben nincs több heroin, ahogy Chad Smith mondta ez Ethiopia kapcsán: It reflects the new spirituality of the band. Instead of drugs and alcohol, meditation, and injections of ozone, not heroin. Love for children and family. Respect and hope. Hippik :lol: . Lol. :D Az Oral Visual Historyban is sokat foglalkoznak a drogproblémákkal, Anthonynál volt baromi súlyos, aztán amikor pont leszokott róla, amikor kvázi kicsapták a csapatból, akkor jött John, aki javában benne volt, ez sok feszültséget keltett. Nekem a Stadium Arcadium irány baromira bejött, ha ezt folytatják, teljesen jó. adesz: nekem is volt néha olyan, hogy hetekig nem hallgattam õket, viszont egy ideje már nap mint nap hallgatom :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted July 16, 2011 A könyvet amúgy külföldrõl rendelted vagy itthonról? Valami linkkel megdobsz, csak hogy álmodozzak még egy sort? :lol: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csubi90 0 Author Share Posted July 16, 2011 A könyvet amúgy külföldrõl rendelted vagy itthonról? Valami linkkel megdobsz, csak hogy álmodozzak még egy sort? :lol: . Szegeden vettem. Az egyetemnek van ott egy Tanulmányi-, és Informatikai Központja (TIK), abban van könyvesbolt is. Ott volt a kirakatban. Az az egy volt, de elvileg volt korábban több, csak kelendõ. Így nekem egyszerû dolgom volt. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csubi90 0 Author Share Posted July 17, 2011 Mostanában erre a számra kattantam nagyon rá, baromi jó. B) FfbKrphheQk Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamszekely 0 Share Posted July 20, 2011 Nekem még adósság a Freakey Styley meg a The Uplift Mofo Party, szóval szerencsére van még mivel kísérletezgetni :rolleyes: . Ja, közben youtube-ról sorra törlik lefele az új cuccot, szóval adok soundcloud linket, ez remélhetõleg jó ideig meglesz :D Különben nagyon vegyes fogadtatású, mert vannak ugye, akik a Blood Sugar Sex Magik kijötte óta egy új BSSM-et követelnek, õk kollektívan temetik õket már lassan 20 éve... Csak hát közben megöregedett mindenki, bejött az élet, szóval még egy olyan állat albumot kompletten szerintem hülyeség is lenne várni, viszont szerencsére egy-egy számban még feltûnik az a régi kraft B) . Klinghoffer gitárjátékára viszont nagyon kíváncsi leszek, annak örülnék, ha tényleg hozzátenne valamit az eddigiekhez, felõlem maradhat a popos beütés, csak érezzem azt a gitárt. Most még egy kicsit háttérbe szorul, úgy érzem. És persze elviekben nincs több heroin, ahogy Chad Smith mondta ez Ethiopia kapcsán: It reflects the new spirituality of the band. Instead of drugs and alcohol, meditation, and injections of ozone, not heroin. Love for children and family. Respect and hope. Hippik :lol: . Hát én is arra vártam, hogy kapunk majd végre vmi funkosabb anyagot, nekem kicsit csalódás a szám, olyan semmilyen... Pedig rohadtul szeretem õket még most is, bár kétségtelen, számomra az etalon album a BSSM marad... Mondjuk a koncerteket valószínûleg nem fogja befolyásolni, a régi dolgokat nyomták ugyanúgy a stadium turné alatt is... ^_^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted July 21, 2011 Hát én is arra vártam, hogy kapunk majd végre vmi funkosabb anyagot, nekem kicsit csalódás a szám, olyan semmilyen... Pedig rohadtul szeretem õket még most is, bár kétségtelen, számomra az etalon album a BSSM marad... Mondjuk a koncerteket valószínûleg nem fogja befolyásolni, a régi dolgokat nyomták ugyanúgy a stadium turné alatt is... ^_^ Hát, asszem talán valamelyik rádiónak szánták az új számot, szóval ez alapján érthetõ ez a popos lötyögõs hangvétel, könnyen befogadható, bármikor meghallgatható cucc. Ha a többi is ilyen lesz, akkor az gáz, de bízom Klinghofferben, meg Flea híres zongoraleckéiben. Ha már a koncerteknél tartunk, most már jöhet minden a One Hot Minute-rõl, hogy nincs Frusciante. Mondjuk nincs kilátásban, hogy mostanában Bécs felé venném az irányt, de jó ilyet is tudni :D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted July 21, 2011 Bocsesz a dupláért, a máker német Rolling Stones már végigfülelte az albumot, ilyesmi világmegváltó dolgokat fûztek hozzá: - Néhány szám olyan funky mint a régi számok, néhány pedig olyan mint a Stadium Arcadium - Josh háttér éneke csodálatos Nem is tudtam, hogy énekelgetni is fog az új srác B) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csubi90 0 Author Share Posted July 22, 2011 Bocsesz a dupláért, a máker német Rolling Stones már végigfülelte az albumot, ilyesmi világmegváltó dolgokat fûztek hozzá: - Néhány szám olyan funky mint a régi számok, néhány pedig olyan mint a Stadium Arcadium - Josh háttér éneke csodálatos Nem is tudtam, hogy énekelgetni is fog az új srác B) . Mindkettõt szeretem, ha a kettõt vegyítjük, abból csak jó jöhet ki :D (Egyszerû képlet: Jó + Jó = Mégjobb :D ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csubi90 0 Author Share Posted July 22, 2011 Milyen érdekes, amióta kijött az Adventures of Raindance Maggie, azóta hûvösebb, esõsebb, kellemesebb idõ van. B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamszekely 0 Share Posted July 22, 2011 Hát, asszem talán valamelyik rádiónak szánták az új számot, szóval ez alapján érthetõ ez a popos lötyögõs hangvétel, könnyen befogadható, bármikor meghallgatható cucc. Ha a többi is ilyen lesz, akkor az gáz, de bízom Klinghofferben, meg Flea híres zongoraleckéiben. Ha már a koncerteknél tartunk, most már jöhet minden a One Hot Minute-rõl, hogy nincs Frusciante. Mondjuk nincs kilátásban, hogy mostanában Bécs felé venném az irányt, de jó ilyet is tudni :D. Hát én igyekszem idén is kijutni a bécsi koncertre, az elõzõ turné Stadthallés állomásán is kint feszítettem az ötödik sorban, az azóta is életem egyik, ha nem a legjobb koncertje volt... :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted July 23, 2011 Hát én igyekszem idén is kijutni a bécsi koncertre, az elõzõ turné Stadthallés állomásán is kint feszítettem az ötödik sorban, az azóta is életem egyik, ha nem a legjobb koncertje volt... :rolleyes: Várjál, vannak még jegyek? Hol lehet ennek utánanézni? Más: Most találtam rá Klinghoffer egyik projektjére, Dot Hacker a neve. Ebben õ az agy, pár szám jött ki mindösszesen, a linkeltben asszem õ énekel, gitározik, meg komplett õ írhatta. Fogós B) , ez az ember tényleg tud valamit... mondjuk én csak az Ataxia meg a Bicycle Thief alapján mondom ezt, de határozottan bejön, amiben közremûködik. Ahol ott van, abból szar nem sül ki. Egy hónap múlva ilyenkorra csak-csak kiszivárog az az album, kíváncsi vagyok, mit ad hozzá :rolleyes: . ZfS3rwYtGwA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted July 31, 2011 Red Hot Chili Peppers - I Like Dirt & The Adventures Of Rain Dance Maggie 5qp_11PXJgI Emellett már nem lehet szó nélkül elmenni :P . Flea vokálozik, jeeee, lemos mindenkit :lol: . Szolid jam az új szám végén, Klinghoffer pörög mint állat B) . Bakker, hogy mit hozott ki ebbõl az együttesbõl. Van egy Under the Bridge-es elõadás is, ott vokálozik, adja szépen. Toltak új számokat is különben a titkos koncerteken, youtube-on fellelhetõek egyelõre, a minõségrõl egy szót se, az új dalokba nem is hallgatok bele az album jöttéig. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csubi90 0 Author Share Posted August 3, 2011 De irigylem azokat, akik ott lehettek. :D Egész jó amúgy, de az új dalokba én se hallgatok bele. Remélem, lesz még egy single ami kijön rendes minõségben, hivatalosan, bár ha nem, az se baj, annál több lesz a jóból 27 nap múlva. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted August 4, 2011 annál több lesz a jóból 27 nap múlva. :D Az tuti, fõleg, hogy most olvastam, hogy augusztus 22-én lesz egy fellépésük, a felvételt pedig leadja 30-án valami Fuse TV. Egy napon kapunk egy új albumot meg egy komplett koncertfelvételt B) , mert gondolom, még aznap be lehet szerezni ilyen-olyan forrásokból. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted August 5, 2011 Csubi, ha jól emékszem, szegedi vagy, ezúton üzenem, menj a fenébe a hülye szerencséddel :lol: . RHCP koncert élõ közvetítése Szegeden Hivatalos oldal Szeged :unsure: . Nagyon meglepõdtem, hogy nem Pest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csubi90 0 Author Share Posted August 6, 2011 Csubi, ha jól emékszem, szegedi vagy, ezúton üzenem, menj a fenébe a hülye szerencséddel :lol: . RHCP koncert élõ közvetítése Szegeden Hivatalos oldal Szeged :unsure: . Nagyon meglepõdtem, hogy nem Pest... Áh, megelõztél, pont most akartam kiírni. :D Amúgy Szegedre járok egyetemre, de a lényegen nem változtat. :D Köszi, hogy írtad, jó lenne elmenni. :D Én is furcsállom, hogy Szegeden van. :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts