Jump to content

Rift: Planes Of Telara


Machine_Head
 Share

Recommended Posts

Machine_Head

Nos úgy érzem hogy már ideje ennek a játéknak is topicot nyitni. :) A leírást Cifu-tól kölcsönöztem egy másik fórumról:

"Háttértörténet:

Telara a hat õselem (Föld, Levegõ, Tûz, Víz, Élet és Halál) síkjainak metszéspontjába lett létrehozva eredet-kövekbõl (Source Stone's), amelyek segítségével az elemeket meg lehet kötni, és mivel Telara mind a hat elem energiájából táplálkozik, így hosszú idõn keresztûl békében fejlõdött.

Ám aztán az istenek elszabadították a Vér Viharát (Blood Storm), és Telara békés világában elementális hasadások (Rift's) jelentek meg, amelyeken keresztûl az adott elementális sík hordái elkezdtek átáramlani Telara földjére. A Vér Viharában sárkányok materalizálódtak, amelyek mohón vetõdtek Telara eredet-köveinek gazdagsága után. Összesen 5 'kissebb' istenség jelent meg sárkány formában, mindegyikük saját elképzeléseit, jövõképét akarja ráerõszakolni Telara világára. Regulos, a legerõsebb azonban el akart nyelni minden lényt a világon, ezért harcra kelt a többi sárkánnyal, és legyõzte õket. Csatájuk eredményeként az ég meghasadt, ezt látva pedig Telara népei egyesíteni kezdték erõiket, hogy felvegyék a harcot a veszedelemmel.

Az istenek (mind a világot létrehozók, mind Regulos) a Telara hajdan volt hõseinek szellemeit hívták új életre, õk a Felemelkedettek (Ascended), akiknek meg kell védeniük Telarát. A játékos karakterek egy-egy Ascended-et személyesítenek meg.

A népek azonban két eltérõ nézetet vallottak. Az Õrzõk (Guardians) az istenek kegyelméért imádkoznak, a bajok forrását pedig abban, hogy sokan hátat fordítottak az isteneknek. Legfõbb vezetõjük Cyril Kalmar, egy Mathosian hõs, aki egymaga egész légiónyi Sárkány Lovagot állított meg. Újraszületett életének célja hogy kardélre akarja hányja Telara ellenségeit, és mindenkit, aki kérdõre vonja az istenek hatalmát.

A Kihívók (Defiant) a saját kezükbe akarják venni sorsukat, nem kérnek az istenek kegyelmébõl, nem akarnak a bábjaik lenni. Leghíresebb vezetõjük Asha Catari, egy Eth nemes, aki szabadulni akar az istenek béklyójából, és akire még Regulos is felfigyelt. Regulos felajánlotta neki, hogy legyen a legfõbb tábornoka, de Asha kosarat adott neki, és a Kihívók élére állt inkább.

Õrzõ fajok:

Törpék: A hegyek mélyén élõ kis termetû, de mokány fickók.

Nemes Elfek: Az erdõkben lakó legõsibb faj, kecsesek és hosszú életûek.

Mathosianok: Északi emberek, a becsület és hit elkötelezett követõi.

Kihívó fajok:

Bahmi: Tetovált, a testük és lelkük fejlesztésére koncentráló keleti emberek.

Eth: Sivatagi emberek, akik a proto-technológiák beavatott szakértõ.

Kelari: Lázadó Elfek, akik spirituális megvilágosodásban látják a jövõjüket.

Kasztok:

Az egyik legnagyobb újdonsága az, hogy a kasztrendszere meglehetõsen flexibilis (errõl késõbb). A másik újdonsága, hogy a Rift-ek miatt aféle "nyitott csoportos" raid eventek lesznek folyamatosan a játékterületen.

4 fõ kaszt van (Warrior, Rogue, Mage és Cleric), a kaszt itt azonban nem szigorúan vett skatulya, hanem egyfajta "érdeklõdési kör", a mágusok ugye a mágia iránt vonzódnak, a rugók a mozgékonyságra, kitérésre, gyors támadásokra és a lõfegyverekre, a papok a vallási alapú mágiára és buzogánnyal való igazságosztásra, a harcosok meg a közelharcra és a fizikai erõnlétre koncentrálnak. Mindegyik kaszton belül van 8 Soul, ami végül is egy-egy talentág. A karakterednél 3 választott talentágat vegyíthetsz szabadon, ízlésnek megfelelõen, és késõbb lehetõség van több ilyen kaszt-kombót is elmenteni. A talentágak bizonyos képességeket nyújtanak, és bizonyos feladatkörökre valóak. Lent a táblázatban lehet látni a feladatköröket (DPS, Heal, Tank és Enhance (alias Buff)) illetve az extrákat (Pet, CC). Az X az elsõdleges, az O a másodlagos, gyengébb képességet takarja.

[GSF] Picture

Rögtön feltûnhet, hogy mind a négy fõ kaszt képes majdnem mindegyik feladatkört betölteni (egyetlen kivétel van: nincs Mágus tank). Ezek pedig elég jól kitalált és felépített dolgok. Például a Rogue healer a Bárd, aki mágikus énekével gyógyít, bár elsõ sorban buffokat ad a csapatnak/raidnek. A Warriornál a két mágiahasználó soul (Paladin, Void Knight) képes healelni, mindkét esetben szintén jól felépített rendszerrel. A Cleric visszatér a klasszikus szerepjátékok papjaihoz, Chainmail-t viselhetnek, tehát nem éppen papírból vannak, így érthetõ, hogy van náluk egy tank-fókuszú soul. A mágusok a hat fõ elemre (föld, levegõ, tûz, víz, élet és halál) koncentrálnak illetve a maradék kettõ soul (elementalista és nekromancer) pedig fõleg a petjeivel harcol.

Rift: Amikor valamelyik sík egy hasadékon át behatol Telara területére. A hasadékon át a sík lényei (szörnyei) özönlik el a területet, amelyeket a játékos karaktereknek kell megállítaniuk, végül pedig a hasadékot bezárniuk.

Ezek a hasadékok képezik a játékon belüli dinamikus quest rendszer egyik alapját."

Cifu

Link a forráshoz (fórumhoz)

Link to comment
Share on other sites

Machine_Head

Még hozzá tenném az elsõ hozzászólásomhoz, hogy holnap este 7kor kezdõdik az 1 hetes open béta, és a játék havidíjas lesz.

Link to comment
Share on other sites

moody

Még hozzá tenném az elsõ hozzászólásomhoz, hogy holnap este 7kor kezdõdik az 1 hetes open béta, és a játék havidíjas lesz.

csak 1 hetes?:S

akkor viszont lehet nem tolom. úgy terveztem h haverom leszedi koliba nekem és majd hétvégén odaadja. annyira nem izgat a játék h lehuzzak 8-9 gigát...

Link to comment
Share on other sites

Machine_Head

Viszont a max netsebességgel jön majd le, nekem lejött 8 giga kb 1,5-2 óra alatt. 24-én pedig indul head-starttal a játék, márc 4-én kezdhetik azok akik a dobozos verziót szerezték meg. A zárt béták eddig max 4 naposak voltak. :))

Link to comment
Share on other sites

Leo88

Csak azt nem értem, hogy az istenek a Blood Stormot minek engedték Telarára, hogyha utána létrehozták az Ascendeket is, hogy megvédjék a világot? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

crocki

én asszem még a négyes meg az ötös CBvel toltam, de valahogy nem nagyon fogott meg a játék. átlag "ó hatalmas hõs, hogy legyõzd az õsi gonoszt, ami hosszú idõk óta sanyargatja ezt a vidéket, el kell nekem hoznod tíz farkasbundát" küldetések, a riftek eleinte jók, de aztán már inkább unalmasak, a kasztrendszer ötletes, de horribilisen imbalanced, a lore ponyva, stb. szerintem teljesen átlag MMO, ha nem lenne havidíjas, tuti megvenném, de így...

Link to comment
Share on other sites

Machine_Head

Itt van a magyar guildek listája a head-starthoz:

PvP: Whitefall

Guildek:

Guardian: The Prophecy

Defiant: Hangover

PvE: Icewatch

Guildek:

Guardian:

Renegade

Infernum

Zephyr

link a guildinfókhoz

Link to comment
Share on other sites

chaosmonger

Itt van a magyar guildek listája a head-starthoz:

PvP: Whitefall

Guildek:

Guardian: The Prophecy

Defiant: Hangover

PvE: Icewatch

Guildek:

Guardian:

Renegade

Infernum

Zephyr

link a guildinfókhoz

Ezt azért aktualizáljuk: a PVE guildek a Steampike szerverre mentek végül.

Link to comment
Share on other sites

moody

mennyi a havidíja ennek a játéknak?

Link to comment
Share on other sites

Machine_Head

Havi 13 euró(3,539.36 HUF) ha havonta veszel játékidõt a hivatalos honlapon. Ennél olcsóbb ha 3-6 hónapra fizetsz elõ egybõl. CDgalaxisban 7990 huf lesz a 2 hónapos kártya.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
whistleblower

üdv! tudom, hogy ez nem az adós vevõs topik, de van egy eladó zsír új rift accom (tegnap éjszaka regeltem be a keyt), akit érdekel nézzen át az adok-veszek részbe, vagy a wow account adó-vevõ részbe, oda is beírtam! üdvvvvv

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Alan

Ingyenes hétvége van. Szerintetek melyik karit érdemes kipróbálni. Melyik a legérdekesebb? Tudom, hogy ez hülye kérdés :D, de azért valamit ajánljatok. Ranged kari érdekelne, az mindegy, hogy caster vagy dps. Vagy melyik az a kari amivel nem nyüglődés a fejlődés, és minél több mindent meg tudok nézni.

Link to comment
Share on other sites

Machine_Head

Leírom neked a ranged kasztokat. Ne feled a kasztokból 3-at választhatsz 1 roleba (összesen 4 role lesz). Ezek a kasztok mind életképesek ha 2.ik valami petes kasztot veszel fel, a 3.ik meg lehet egy gyógyító kaszt.

A warrior 1 ranged kaszttal rendelkezik ami viszonylag erõs (riftblade), azt a beastmasterrel (petes kaszt) kombinálva érdemes kipróbálni.

Rogue: 4 ranged kaszt: marksman: sniper kaszt. saboteur: bomba dobálos kaszt, ami elég jól darál(sok csapdája van). ranger: petes ranged kaszt. bard: support healer, nem túl erõs viszont hasznos.

cleric: inquisitor: caster dps néhány dottal. cabalist: láncsebzés specialistája, amit pvpben nem lehet megszakítani mint a spellek nagy részét.

mage: nemsokat játszottam mage karival, ezért nem 100%-os az leírásom:

stormcaller,pyromancer: aoe kasztok. A pyro az én szerveremen nagyon divatos mert nagyon tápos tud lenni. A stormcaller csak azért nem kedvelt kaszt, mert az vízzel és villámmal dobálozik és nem tûzzel... (sok piromániás :lol: )

necromanta,elementalist: petes kasztok, változatos spellekkel (aoe, dot).

dominátor,archon: support, pvpben gyilkos, pve endgameben igen hasznos, fejlõdéshez sztem csak 2-3.ik kasztnak éri meg.

warlock: nemismerem, de sztem dotos kaszt. A necro-warlock kaszt kombo is igen népszerû.

chloromancer: healer mage, ami a sebzésével gyógyít, necroval kombinálva nagyon kényelmes szintezõ karakter.

Itt egy talentfa kalkulátor, ha a skilleket, spelleket szeretnéd megnézni.

Link to comment
Share on other sites

Alan

Hát rugó ranger - marksman - bárd lett belõle :D Nem tudom mi fog kisülni ebbõl, majd kiderül. Eddig tetszik, lvl9-es vagyok és már voltam egy ilyen eventen is.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
bakacsincs

sziasztok!

ha van vki aki ki szeretné próbálni a Rift játékot, tudok ajándékozni 7 nap trialt! akárhányan szeretnétek kipróbálni írjatok, mert nincs limitem! ide írjatok, és még aznap küldöm a trialt --> bakacsincs@gmail.com

remélem vagytok, mert kapok értetek kutyát :)

sziasztok!

ha van vki aki ki szeretné próbálni a Rift játékot, tudok ajándékozni 7 nap trialt! akárhányan szeretnétek kipróbálni írjatok, mert nincs limitem! ide írjatok, és még aznap küldöm a trialt --> bakacsincs@gmail.com

remélem vagytok, mert kapok értetek kutyát :)

nem is kell az e-mail bocs, itt a link:

http://www.riftgame.com/en/products/ascend...n=ascend_invite

Link to comment
Share on other sites

Machine_Head

Látom valaki nagyon hajt arra a mountra... mellesleg bárki kipróbálhatja a játékot 7 napig ingyen, mindenféle felesleges meghívó nélkül. Azt nem tudom hogy van-e bármiféle korlát az idõn kívül, de ha valaki nagyon rászánja magát az 4 nap alatt eltudja érni a max szintet.

Link to comment
Share on other sites

blacky

4 nap alatt eltudja érni a max szintet.

wá ez komoly? :huh: :blink:

Link to comment
Share on other sites

foxxi

wá ez komoly? :huh: :blink:

Nem.

Link to comment
Share on other sites

blacky

Nem.

4 nap alatt max szint az eléggé irreálisnak tûnik

Link to comment
Share on other sites

Machine_Head

Ebben a játékban nem a szintezés a lényeg, de ez a 4 nap nem napi 3-4 órában értendõ. A játék megjelenése után a hc-s emberek a 4-5 nap után elég sokat sírtak hogy mennyire unatkoztak, mert csak nekik sikerült villámgyorsan kifarmolni a max szintet (és nem voltak olyan sokan hogy bármihez kezdhessenek)... a többi ember ugyebár ráért... Ha napi 7 órát rászánsz a játékra akkor 5-6 nap max.

Link to comment
Share on other sites

foxxi

Ebben a játékban nem a szintezés a lényeg, de ez a 4 nap nem napi 3-4 órában értendõ. A játék megjelenése után a hc-s emberek a 4-5 nap után elég sokat sírtak hogy mennyire unatkoztak, mert csak nekik sikerült villámgyorsan kifarmolni a max szintet (és nem voltak olyan sokan hogy bármihez kezdhessenek)... a többi ember ugyebár ráért... Ha napi 7 órát rászánsz a játékra akkor 5-6 nap max.

Azt azért nem ártana hozzátenni hogy akkor ha bétáztál, vagy már valamely módon játszottál vele. Tök újjoncként ezt nehezen tudom elképzelni. A kockák meg külön állatfaj, nem rájuk kéne építeni.

Link to comment
Share on other sites

Machine_Head

Nekem nem egy olyan játékbeli ismerõsöm van aki kevesebb mint egy hét alatt húzta ki a kariját úgy hogy nem bétázott. -_-

Mellesleg rendkívül egyszerû a játékban küldetéseket végrehajtani, így elég gyorsan mennek a dolgok. Persze egy normális (casual) játékosnak biztos nem az endgame minél elõbbi elérése volna a célja.

Te máshogy tapasztaltad a játékban?

Link to comment
Share on other sites

foxxi

Nekem nem egy olyan játékbeli ismerõsöm van aki kevesebb mint egy hét alatt húzta ki a kariját úgy hogy nem bétázott. -_-

Mellesleg rendkívül egyszerû a játékban küldetéseket végrehajtani, így elég gyorsan mennek a dolgok. Persze egy normális (casual) játékosnak biztos nem az endgame minél elõbbi elérése volna a célja.

Te máshogy tapasztaltad a játékban?

Nem, kb igy... de a 4 nap akkor is irreális. :) - ezért is hagytam abba. Majd ha letisztul a közösség, meg a game akkor talán befizetek.

Link to comment
Share on other sites

blacky

Nem, kb igy... de a 4 nap akkor is irreális. :) - ezért is hagytam abba. Majd ha letisztul a közösség, meg a game akkor talán befizetek.

hogy érted h letisztul?

ott is sok a vérpisti? :P

Link to comment
Share on other sites

foxxi

hogy érted h letisztul?

ott is sok a vérpisti? :P

Volt belõlük bõven :D Azt nem tudom hogy ma mennyire jellemzõ ez ( abbahagytam pár hete, és pihenõpályára tettem ) :)

A tipikus wow VS..-tõl, a "adjál már zsét-ig" minden :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...