Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Progresszív-rock Vol.2

Warfare

Recommended Posts

erdly

Köszönöm, előbb-utóbb biztos sort kerítek valamelyik albumra, eléggé hangulatzene a linkelt felvétel is, szóval nem tudok csak úgy nekiugrani, viszont nem rossz, ahogy építi magát :rolleyes: , csak régen voltak az ilyenek nagy kedvenceim. De akkor gondolom, erről a post-rockos irányról a Maybeshewill-t vágod ;) .

Mostanában sokat pörög a The Jezabels-től a

, nem annyira progresszív, inkább indie, viszont eléggé ötletes, érdemes megpróbálni, olyan kiállással csap tarkón, hogy na ;). Albumszinten is egész ügyesek hálistennek.

Sajnos még nem ismerem őket, sőt prog/post rock elméletről, nagy előadókról sem tudok sok mindent. Egyszerűen ez azért van, mert sokszor évekig hajlamos vagyok rákattanni egy előadóra. Ilyen volt a Pink Floyd, amely legalább 3 évig uralta nálam a lejátszási listákat, 3 évig a zenei életem 95%-a csak róluk szólt, ennyi idő alatt sikerült elég sokat megtudni róluk, az összes számukat, albumukat, koncertfelvételek nagyrészét megismerni.

Szóval van még hova építkezni, az tény.

Én inkább az a típus vagyok, aki mélyen meg akarja ismerni a dolgokat, ahhoz meg ugyebár idő kell.

De szívesen fogadok jó post rockos előadókat, nem árt már a frissítés. Amit ajánlottál azt mindenféleképpen megnézem.

Nem rég a Spiritualized fogott meg nagyon.

B4LINT

A 65dos egy tök érdekes jelenség nálam, valahogy album szinten egyáltalán nem tudtak még megnyerni, a legújabbat hallgattam meg többször, a régiek egyszer mentek csak le, és nem tudott megragadni - DE a Radio Protector az egyik all-time kedvenc számom, a 143 scrobble-bõl 47-et az ad last.fm-en :)

Koncerten viszont egész végig abszolút imádtam õket, mert valami félelmetes energiájuk van ezzel a kicsit elektromosabb hangzással és a nagyon hangos dobokkal. Szóval azért post-rock koncerten body surf, azt nem gondoltam volna, hogy valaha bekövetkezik...

IkIAhHbgFx4

Relatedben mondjuk akadnak talán jobb videók is, de elsõre ez akadt a kezembe.

Honi

De szívesen fogadok jó post rockos elõadókat, nem árt már a frissítés. Amit ajánlottál azt mindenféleképpen megnézem.

Amit Bálint ír a 65days-re, az a Maybeshewill-re is jellemzõ szerintem, albumszinten nincs akkora egység, de olyan számaik vannak, amik önmagukban nagyon el tudják találni az embert. Például ezt igencsak tudom javasolni, a videóval együtt hatalmas:

. Lehet, van benne hatásvadászat, és talán túlzottan "epic" helyenként, de engem mai napig képes lenyûgözni.

Még

is gyönyörûszép tõlük. Érdemes a youtube-on kutakodni a többiért.

Nemsokára összeírok pár régebbi kedvencet, és beírom a post-rock topicba (nem mintha akkora híve lennék a kategóriáknak, de ha csináltak neki külön témát annak idején, akkor legyen ott ez). Aztán a progresszív kedvencek meg jöhetnek ide ;).

Ejnoyin-Qwebeh-Yenmon

Az új 65dos albumokon, (amiken szerepet játszik az elektronika is) is van pár jó szám.

A Maybeshewill második albuma nekem eléggé összefüggõnek hat.

Hares

PKiXGXpxZYI

Honi

A linkelt szám mellett a shels-tõl nekem meg ez nagyon :rolleyes: :

1ZE_sfuKVJM

Joey

post =/= prog

Gondoltam szólok.

B4LINT

post =/= prog

Gondoltam szólok.

Honi is utalt már erre, hogy ezeknek nem feltétlenül itt a helye, valami hasonló megjegyzést én is akartam írni, de lényegében a topiknak nem árt, ha vannak egyáltalán kommentek, esetleg még fel is lendülhet. Meg hát azért elég szervesen kapcsolódnak össze ezek a dolgok, még ha ez az egyenlõség tényleg abszolút igaz, hogy közel sem áll.

Tegnap kezdtem el ismerkedni egy nagyon ígéretesnek tûnõ zenekarral, ami gyönyörûen ötvözi a stoner búgását, röfögését érdekes zenei felépítéssel, szerintem nagyon eltalált hangulattal. Kicsit psych, de hát hollandok :) Na erre teljesen nyugodt szívvel mondom, hogy prog. A kicsit fura nevük pedig egy jó kis trükköt rejt, fejjel lefelé olvasni érdemes.

xOnM4C4VTY0

• 5 months later...
Warfoki

Új Ayreon album október végén. Vendégek:

Troy Donockley (Nightwish) - tradicionélis ír dudán vagy mifenén (uillean pipes)

Tommy Karevik (Seventh Wonder, Kamelot)

John Wetton

Steve Hackett

Jordan Rudess

Cristina Scabbia (Lacuna Coil)

Rick Wakeman

Keith Emerson

Marco Hietala (Nightwish)

Ráadásnak meg itt ez az arc még, aki szólóban letolja a Queen Bohemian Rhapsody-ját:

qemPTyCU5os

Dupla album, új történetvonal, sci-fi nélkül, inkább a Human Equation vonalán, ami abszolút a kedvenc Ayreon albumom.

Gyerekek, én vagy 7-8 éve nem vettem eredeti lemezt. Erre előrendelésben lecsapok még mint a huzat, ha lehet akkor egy limitált példányszámú, dedikált verzióra. Mert egyszerűen erre muszáj. -_-

getro2

Hû, kár hogy ez a 21. századi progrock/metál inkább taszít, mint vonzz, azért elég durva vendégelõadók szerepelnek. Na mindegy, ha egyszer végére érek az Ayreon életmûnek talán erre is szánok majd idõt... :D

Joey

Új Ayreon album október végén. Vendégek:

Troy Donockley (Nightwish) - tradicionélis ír dudán vagy mifenén (uillean pipes)

Tommy Karevik (Seventh Wonder, Kamelot)

John Wetton

Steve Hackett

Jordan Rudess

Cristina Scabbia (Lacuna Coil)

Rick Wakeman

Keith Emerson

Marco Hietala (Nightwish)

Ráadásnak meg itt ez az arc még, aki szólóban letolja a Queen Bohemian Rhapsody-ját:

qemPTyCU5os

Dupla album, új történetvonal, sci-fi nélkül, inkább a Human Equation vonalán, ami abszolút a kedvenc Ayreon albumom.

Gyerekek, én vagy 7-8 éve nem vettem eredeti lemezt. Erre elõrendelésben lecsapok még mint a huzat, ha lehet akkor egy limitált példányszámú, dedikált verzióra. Mert egyszerûen erre muszáj. -_-

Az utóbbi évtized Ayreon albumai ennél csak erõsebb felállással dolgoztak (e tekintetben talán a 01 meg a THE az etalon), de igazából engem Arjen zenei világa vonz, de valamiért nem hoz annyira lázba, mint amit a 01 elõtti várakozás alatt éreztem.

Arjen-féle Vengeance albumok megvoltak már?

• 2 weeks later...
Hares

Ezek a nevek csak engem hagynak teljesen hidegen? Nem azt mondom hogy rossz lesz az album, esetleg szar névsor, de mindegyikõjük messze áll tõlem.

Joey

Ezek a nevek csak engem hagynak teljesen hidegen? Nem azt mondom hogy rossz lesz az album, esetleg szar névsor, de mindegyikõjük messze áll tõlem.

Wetton, Hackett, Rudess, Wakeman jöhet, a többi helyett nem nehéz jobbakat összegereblyézni. Btw furcsa ez a szimfónikus-power metal <---> klasszikus prog/jazz rock tagolódás. Ha csak az utolsó teljes értékû albumhoz, a 01-hoz hasonlítom (Anneke, Simone, Floor, Steve Lee, Jorn, Gildenlöw, Bob Catley, Michael Romeo, Sherinian), ordító a különbség. A THE és a Universal Migrator/Dream Sequencer szintén sokkal izgalmasabb felhozatallal rendelkezik. Fõleg ez a Kamelot, Nightwish, Lacuna Coil vonal nem hoz lázba, hogy mást ne mondjak még taszít is.