Warfare 0 Share Posted October 31, 2010 A topic folytatása. Folytatás innen: Progresszív-Rock, Avagy rockzene az igényeseknek ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_z0LEe_ 1 Share Posted November 1, 2010 alig várom az új albumokat :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
-BlackBird- 0 Share Posted November 2, 2010 A PoS koncert eszméletlen volt, sajnálhatja, aki kihagyta... Már az elõzenekaron (Beardfish) összenéztünk, hogy úristen, mi lesz itt ma este, és nem is kellett csalódnunk B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
-malvin- 0 Share Posted November 2, 2010 A PoS koncert eszméletlen volt, sajnálhatja, aki kihagyta... Már az elõzenekaron (Beardfish) összenéztünk, hogy úristen, mi lesz itt ma este, és nem is kellett csalódnunk B) Láttad-e az embert, aki a vállán cipelte a bas szert? Na az én voltam. :) Amúgy tényleg király koncert volt, kár hogy nincs ilyen minden nap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hares 0 Share Posted November 3, 2010 Hát...tökölhetett volna kicsit,vagy maradhatott volna klipp nélkül,mind1, a számot imádom. Angol nyelvû EPt szeretne összedobni télen...majd meglátjuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joey 233 Share Posted November 9, 2010 Ez az új Star One nálam simán Év Albuma várományos. [sm44] Már amikor megszólalt a cucc, akkor tudtam, hogy itt oda fog b@szni Lucassen. Nagyon ügyesen tartotta meg az elõzõ album sajátos hangzását, csak még egy kicsivel darkosabbra tekerve. Az énekesek terén az ismerõs arcok egy kivétellel visszatértek, Joost szólói csodásak, és amikor az album vége felé kezdtem hiányolni egy jóféle dallamos Arjen szólót (mint pl a Computer Eyesban), akkor az utolsó szûmban azt is megkaptam. Jó ez így, ahogy van. B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hares 0 Share Posted November 9, 2010 Ez az új Star One nálam simán Év Albuma várományos. [sm44] Már amikor megszólalt a cucc, akkor tudtam, hogy itt oda fog b@szni Lucassen. Nagyon ügyesen tartotta meg az elõzõ album sajátos hangzását, csak még egy kicsivel darkosabbra tekerve. Az énekesek terén az ismerõs arcok egy kivétellel visszatértek, Joost szólói csodásak, és amikor az album vége felé kezdtem hiányolni egy jóféle dallamos Arjen szólót (mint pl a Computer Eyesban), akkor az utolsó szûmban azt is megkaptam. Jó ez így, ahogy van. B) Hát én bizony unom már... :unsure: A 3. hallgatás után uncsi volt már, az Earth That Was egy himnusz lett,de a többi szerintem uncsi lett...Ja meg a Digital Rain. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warfare 0 Author Share Posted November 9, 2010 Nálam úgy van, hogy egy tök átlagos brutal death albumot is százszor tovább tudok hallgatni, mint egy prog metált. :unsure: Mondjuk én a zenében az egyszerûséget és a lényegre törést szeretem, szóval nem csoda. :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joey 233 Share Posted November 9, 2010 Hát én bizony unom már... :unsure: A 3. hallgatás után uncsi volt már, az Earth That Was egy himnusz lett,de a többi szerintem uncsi lett...Ja meg a Digital Rain. Pedig szvsz prog létére fogós refrének nagyon ott vannak a szeren, az egész hangulata meg számomra annyira otthonos, mint a korábbi Star One album (ami azért jobb mint ez), vagy az Ayreon sci-fi felvonásai. Imádom, hogy Damian Wilson, Floor és Russell hangja csak jobb lett, és mindegyikük ugyanolyan jellegzetesen tolja, mint akkoriban. Egyébként annyira nosztalgikus az egész, hogy rögtön indítottam magamnak egy sorceresst Dio2-ben, és a régi szép idõkre tekintettel egyfajta meditatív állapotban játszottam, és közben elmélyültem a zenében. Lucassen szvsz teljesen életképes folytatást készített az eddigi legjobb side projectjéhez (bár az Ambeon a szívem csücske máig is), nem igazán akarok belekötni sehol. :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joey 233 Share Posted November 9, 2010 Most hallgattam végig másodjára a Centaurus - Pulse albumot, és rá kellett jönnöm, hogy ez bizony elég meggyõzõ debütálás. Instrumentális progmetál, amiben igen hangsúlyos a metal szócska is. Az meg külön szimpi, hogy nem erõltettek semmilyen vokált. Aki szereti a darkosabb prog cuccokat, az szvsz vessen rájuk egy pillantást! :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joey 233 Share Posted November 13, 2010 A Creation's End - A New Beginning-et rohadtul gyorsan szerezzétek be srácok, mert kib@szott jó. Kicsit olyan, mintha egy súlyosbított Redemption-féle übergazdag hangszerelést és dallamokat ötvözték volna egy heavy metalos, karcos férfihanggal (Mike DiMeo). Ja, és egy akkora dobos is itt van, mint John Macaluso. -_- Nagyon-nagyon-nagyon erős cucc. B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted November 17, 2010 Most hallgattam végig másodjára a Centaurus - Pulse albumot... Huhúú, debüthöz képest tényleg nem rossz, simán élvezhetõ kis cucc ez, mondom ezt az Ultra Magnus szám alapján :D... azért a Bieber ajánlás befigyel jobb oldalt :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Crusare 0 Share Posted November 20, 2010 Ebben az évben egy kevésbé ismert, de annál tehetségesebb csapat is kihozta második albumát: Érdemes adni nekik egy esélyt, szerintem nem akármilyen minõségû zenét alkottak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joey 233 Share Posted December 2, 2010 Buddy...izé, Devon Graves új albuma. Kikhurt jó cucc, Psychotic Waltzra hajazó kettõsségekkel, és rengeteg thrash beütéssel. B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joey 233 Share Posted January 19, 2011 Most hallgattam az Aeon Zen - The Face Of The Unknown albumot, csak ajánlani tudom. -_- itt egy hosszabb ajánlás Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheos 0 Share Posted May 14, 2011 Erõsen ajánlom minden progresszív rock-hívõnek a Turbo új, Lost Measure címû lemezét. Etalon! Ingyen hallgatható: http://turboband.bandcamp.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
a880120 0 Share Posted September 30, 2011 Májusi az uccsó hsz? Frankó B) Azt hiszem Pain of Salvationék feltették ideén a koronát a mûfajra, akármi is az. Elképesztõen gyönyörû lett a Road salt two Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hares 0 Share Posted October 1, 2011 Prog lemezekbõl sincs kevés idén, de alig pár jutott el hozzám. Nagyon eltávolodtam a mûfajtól. :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
-malvin- 0 Share Posted October 2, 2011 Ezeknek az albumát mindenképp beszerzem eredetiben. De szerintem mindenképp megfogja érni, már a veszteségmentes minõség miatt is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
erdly 0 Share Posted March 25, 2013 Hûû de régi a legutolsó hozzászólás. 65 days of static -ot ismeri valaki? Szokta valaki hallgatni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted March 25, 2013 Hûû de régi a legutolsó hozzászólás. 65 days of static -ot ismeri valaki? Szokta valaki hallgatni? Azt az ismertebb Retreat!-számot vágom tõlük, de ha van király albumuk, amit érdemes beszerezni, akkor írd meg ;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
erdly 0 Share Posted March 26, 2013 Azt az ismertebb Retreat!-számot vágom tõlük, de ha van király albumuk, amit érdemes beszerezni, akkor írd meg ;). Az egyik kedvenc albumom a The Destruction of Small Ideas. Nem annyira pörgõs számok vannak rajta, mint pl. a Retreat! Inkább lassabb, megfontoltabb, mûvészibb, ám annál zseniálisabb. A Don't Go Down to Sorrow is hasonlóan nagyszerû. Én az összes albumot tudom ajánlani, sõt általában inkább számokat tudok kiemelni, mint albumokat. Az egyik kedvenc számom, amely a Full Throttle nevû játék elemeit is tartalmazza, ajánlom mindenkinek: http://youtu.be/pX7r0GnWkio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honi 21 Share Posted March 26, 2013 Köszönöm, elõbb-utóbb biztos sort kerítek valamelyik albumra, eléggé hangulatzene a linkelt felvétel is, szóval nem tudok csak úgy nekiugrani, viszont nem rossz, ahogy építi magát :rolleyes: , csak régen voltak az ilyenek nagy kedvenceim. De akkor gondolom, errõl a post-rockos irányról a Maybeshewill-t vágod ;) . Mostanában sokat pörög a The Jezabels-tõl a , nem annyira progresszív, inkább indie, viszont eléggé ötletes, érdemes megpróbálni, olyan kiállással csap tarkón, hogy na ;). Albumszinten is egész ügyesek hálistennek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts