Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Progresszív-rock Vol.2

Warfare

Recommended Posts

_z0LEe_

IPB Image

alig várom az új albumokat :)

-BlackBird-

A PoS koncert eszméletlen volt, sajnálhatja, aki kihagyta... Már az elõzenekaron (Beardfish) összenéztünk, hogy úristen, mi lesz itt ma este, és nem is kellett csalódnunk B)

-malvin-

A PoS koncert eszméletlen volt, sajnálhatja, aki kihagyta... Már az elõzenekaron (Beardfish) összenéztünk, hogy úristen, mi lesz itt ma este, és nem is kellett csalódnunk B)

Láttad-e az embert, aki a vállán cipelte a bas szert? Na az én voltam. :)

Amúgy tényleg király koncert volt, kár hogy nincs ilyen minden nap.

a880120

Hares

Hát...tökölhetett volna kicsit,vagy maradhatott volna klipp nélkül,mind1, a számot imádom.

Angol nyelvû EPt szeretne összedobni télen...majd meglátjuk.

Joey

Ez az új Star One nálam simán Év Albuma várományos. [sm44] Már amikor megszólalt a cucc, akkor tudtam, hogy itt oda fog b@szni Lucassen. Nagyon ügyesen tartotta meg az elõzõ album sajátos hangzását, csak még egy kicsivel darkosabbra tekerve. Az énekesek terén az ismerõs arcok egy kivétellel visszatértek, Joost szólói csodásak, és amikor az album vége felé kezdtem hiányolni egy jóféle dallamos Arjen szólót (mint pl a Computer Eyesban), akkor az utolsó szûmban azt is megkaptam.

Jó ez így, ahogy van. B)

Hares

Ez az új Star One nálam simán Év Albuma várományos. [sm44] Már amikor megszólalt a cucc, akkor tudtam, hogy itt oda fog b@szni Lucassen. Nagyon ügyesen tartotta meg az elõzõ album sajátos hangzását, csak még egy kicsivel darkosabbra tekerve. Az énekesek terén az ismerõs arcok egy kivétellel visszatértek, Joost szólói csodásak, és amikor az album vége felé kezdtem hiányolni egy jóféle dallamos Arjen szólót (mint pl a Computer Eyesban), akkor az utolsó szûmban azt is megkaptam.

Jó ez így, ahogy van. B)

Hát én bizony unom már... :unsure: A 3. hallgatás után uncsi volt már, az Earth That Was egy himnusz lett,de a többi szerintem uncsi lett...Ja meg a Digital Rain.

Warfare

Nálam úgy van, hogy egy tök átlagos brutal death albumot is százszor tovább tudok hallgatni, mint egy prog metált. :unsure: Mondjuk én a zenében az egyszerûséget és a lényegre törést szeretem, szóval nem csoda. :rolleyes:

Joey

Hát én bizony unom már... :unsure: A 3. hallgatás után uncsi volt már, az Earth That Was egy himnusz lett,de a többi szerintem uncsi lett...Ja meg a Digital Rain.

Pedig szvsz prog létére fogós refrének nagyon ott vannak a szeren, az egész hangulata meg számomra annyira otthonos, mint a korábbi Star One album (ami azért jobb mint ez), vagy az Ayreon sci-fi felvonásai. Imádom, hogy Damian Wilson, Floor és Russell hangja csak jobb lett, és mindegyikük ugyanolyan jellegzetesen tolja, mint akkoriban.

Egyébként annyira nosztalgikus az egész, hogy rögtön indítottam magamnak egy sorceresst Dio2-ben, és a régi szép idõkre tekintettel egyfajta meditatív állapotban játszottam, és közben elmélyültem a zenében.

Lucassen szvsz teljesen életképes folytatást készített az eddigi legjobb side projectjéhez (bár az Ambeon a szívem csücske máig is), nem igazán akarok belekötni sehol. :rolleyes:

Joey

IPB Image

Most hallgattam végig másodjára a Centaurus - Pulse albumot, és rá kellett jönnöm, hogy ez bizony elég meggyõzõ debütálás. Instrumentális progmetál, amiben igen hangsúlyos a metal szócska is. Az meg külön szimpi, hogy nem erõltettek semmilyen vokált. Aki szereti a darkosabb prog cuccokat, az szvsz vessen rájuk egy pillantást! :rolleyes:

Joey

IPB Image

A Creation's End - A New Beginning-et rohadtul gyorsan szerezzétek be srácok, mert kib@szott jó. Kicsit olyan, mintha egy súlyosbított Redemption-féle übergazdag hangszerelést és dallamokat ötvözték volna egy heavy metalos, karcos férfihanggal (Mike DiMeo). Ja, és egy akkora dobos is itt van, mint John Macaluso. -_- Nagyon-nagyon-nagyon erős cucc. B)

Joey

Honi

Most hallgattam végig másodjára a Centaurus - Pulse albumot...

Huhúú, debüthöz képest tényleg nem rossz, simán élvezhetõ kis cucc ez, mondom ezt az Ultra Magnus szám alapján :D... azért a Bieber ajánlás befigyel jobb oldalt :D

Lord_Crusare

Ebben az évben egy kevésbé ismert, de annál tehetségesebb csapat is kihozta második albumát:

Érdemes adni nekik egy esélyt, szerintem nem akármilyen minõségû zenét alkottak...

• 2 weeks later...
Joey

Hiba: a kép nem jeleníthetõ meg.

Buddy...izé, Devon Graves új albuma. Kikhurt jó cucc, Psychotic Waltzra hajazó kettõsségekkel, és rengeteg thrash beütéssel. B)

• 1 month later...
Joey

Most hallgattam az Aeon Zen - The Face Of The Unknown albumot, csak ajánlani tudom. -_-

itt egy hosszabb ajánlás

• 3 months later...
Matheos

Erõsen ajánlom minden progresszív rock-hívõnek a Turbo új, Lost Measure címû lemezét. Etalon! Ingyen hallgatható: http://turboband.bandcamp.com/

[GSF] Picture

• 4 months later...
a880120

Májusi az uccsó hsz? Frankó B)

Azt hiszem Pain of Salvationék feltették ideén a koronát a mûfajra, akármi is az. Elképesztõen gyönyörû lett a Road salt two

Hares

Prog lemezekbõl sincs kevés idén, de alig pár jutott el hozzám. Nagyon eltávolodtam a mûfajtól. :unsure:

• 1 year later...
erdly

Hûû de régi a legutolsó hozzászólás.

65 days of static -ot ismeri valaki? Szokta valaki hallgatni?

Honi

Hûû de régi a legutolsó hozzászólás.

65 days of static -ot ismeri valaki? Szokta valaki hallgatni?

Azt az ismertebb Retreat!-számot vágom tõlük, de ha van király albumuk, amit érdemes beszerezni, akkor írd meg ;).

erdly

Azt az ismertebb Retreat!-számot vágom tõlük, de ha van király albumuk, amit érdemes beszerezni, akkor írd meg ;).

Az egyik kedvenc albumom a The Destruction of Small Ideas. Nem annyira pörgõs számok vannak rajta, mint pl. a Retreat! Inkább lassabb, megfontoltabb, mûvészibb, ám annál zseniálisabb.

A Don't Go Down to Sorrow is hasonlóan nagyszerû.

Én az összes albumot tudom ajánlani, sõt általában inkább számokat tudok kiemelni, mint albumokat.

Az egyik kedvenc számom, amely a Full Throttle nevû játék elemeit is tartalmazza, ajánlom mindenkinek:

http://youtu.be/pX7r0GnWkio

Honi

Köszönöm, elõbb-utóbb biztos sort kerítek valamelyik albumra, eléggé hangulatzene a linkelt felvétel is, szóval nem tudok csak úgy nekiugrani, viszont nem rossz, ahogy építi magát :rolleyes: , csak régen voltak az ilyenek nagy kedvenceim. De akkor gondolom, errõl a post-rockos irányról a Maybeshewill-t vágod ;) .

Mostanában sokat pörög a The Jezabels-tõl a

, nem annyira progresszív, inkább indie, viszont eléggé ötletes, érdemes megpróbálni, olyan kiállással csap tarkón, hogy na ;). Albumszinten is egész ügyesek hálistennek.