Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Számítógépek Hűtése

oliba

Hogy tervezed a hûtésed?  

129 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

oliba

Az elõzõ topik megtelt, itt lehet folytatni :)

Xigmatek Aegir teszt

Folytatás innen: Hûtés

oliba

Úgy nézem ez így sikerült :D Grat a szavazásért Pali :)

jagdtigger

Ja, ez az opció nagyon megnevettetett:

"Zaj nem számít, extrém legyen! (kompresszor és subzero) " [sm52]

Ja és egy apró tipp a vízhûtéssel rendelkezõknek, aki teheti tegye ki a radiátort az erkélyre :D .

LorDiablo

Ja, ez az opció nagyon megnevettetett:

"Zaj nem számít, extrém legyen! (kompresszor és subzero) " [sm52]

Ja és egy apró tipp a vízhûtéssel rendelkezõknek, aki teheti tegye ki a radiátort az erkélyre :D .

Én mer terveztem hogy kipróbálom.

gbal65

Lehet lecserélném az AMD box hûtõjének a ventijét. Milyen ventit ajánlotok a venticseréhez ? (2-3K +PWM)

gbal65

Eselteg valami progi, amivel levehetem a venti fordulatát? :D

chrisnagy13

Lehet lecserélném az AMD box hûtõjének a ventijét. Milyen ventit ajánlotok a venticseréhez ? (2-3K +PWM)

Ó, inkább vegyél egy TX3-at. :D

AMD Overdrive. :)

oPalRx7

speedfan :)

nyrfan

speedfan :)

én a BIOSban állogattam a fordulaton.

oPalRx7

én a BIOSban állogattam a fordulaton.

hát nem minden bios úgy mûködik :) nálam pl csak off/voltage/pwm arra hogy mit kezdjen a ventillátorral :) speedfannal viszont %ra be lehet állítani amit szeretnél :)

nyrfan

hát nem minden bios úgy mûködik :) nálam pl csak off/voltage/pwm arra hogy mit kezdjen a ventillátorral :) speedfannal viszont %ra be lehet állítani amit szeretnél :)

igen,értem,csak megjegyeztem,h én ott is tudtam állítani :)

siletto

Vélemény kéne a Thermaltake V1 rõl,mert nemigazán van idõm kockulni,és úgy döntöttem feleslegesen nem költöm rá az összes lét.

qwert05

Sziasztok!

Van egy Asus EAH4850-es vid.kártyám a gyári hûtõjével. Pár hete elkezdett zörögni a csapágya, megolajoztam kicsit és egy ideig jó volt, de azóta megint rázendített. Mocsokmód idegesít, emiatt ki szeretném cserélni. (õ lenne az : http://prohardver.hu/dl/cnt/200903/2875/pi..._top_vga_b.jpg)

Tudtok rá valami olcsó de jó alternatívát amit rá tudnék rakni? Szervízben ugyanilyen hûtést ajánlottak, csak annak az ára 7-8000 Ft :S Kicsit borsosnak érzemm a kártya saját árához viszonyítva. :(

gbal65

Sziasztok!

Van egy Asus EAH4850-es vid.kártyám a gyári hûtõjével. Pár hete elkezdett zörögni a csapágya, megolajoztam kicsit és egy ideig jó volt, de azóta megint rázendített. Mocsokmód idegesít, emiatt ki szeretném cserélni. (õ lenne az : http://prohardver.hu/dl/cnt/200903/2875/pi..._top_vga_b.jpg)

Tudtok rá valami olcsó de jó alternatívát amit rá tudnék rakni? Szervízben ugyanilyen hûtést ajánlottak, csak annak az ára 7-8000 Ft :S Kicsit borsosnak érzemm a kártya árához viszonyítva. :(

AC L2 Pro/ AC s1 + venti.

mio007

Vélemény kéne a Thermaltake V1 rõl,mert nemigazán van idõm kockulni,és úgy döntöttem feleslegesen nem költöm rá az összes lét.

Én most láttam ezt elõször ahogy rákerestem, de nem ajánlanám. Elõször is mert Thermaltake. Ha ezt a hangot hallom már utána kell nézzek, nehogy megint rossz vásárt csináljak. Megnéztem az említett cpu hûtõt. Kb. 5 ezer forintos ár. Nekm már a külseje sem tetszik, de kinek mi...

Rákerestem, gyorsan megnéztem egy tesztet és a végén negatívumként a méretét és a ventilátor nagy hangját említik. Hát igen, TT venti biztos nem lesz minõségi... :ph34r:

Ha 5 ezer forintod van arra, hogy cpu hûtõt vegyél, akkor inkább egy CM Hyper TX3-at ajánlanék, na azzal már sokan elégedettek. Esetleg AC-tõl a Freezer 7-t, de az csak socket 775-re jó, az újabb verzió meg talán több foglalattal is kompatibilis, de azt annyira nem ismerem. Esetleg ha több pénzed van akkor meg CM 212 plus. De mivel említetted, hogy nem szeretnéd az összes pénzed rákölteniígy gondolom nem fogod azt venni :)

qwert05

AC L2 Pro/ AC s1 + venti.

ahham. Szuper, elég jókat írnak róla!

Köszönöm az ajánlást!

Remélem kapható Kecskeméten, hehe ;)

siletto

Én most láttam ezt elõször ahogy rákerestem, de nem ajánlanám. Elõször is mert Thermaltake. Ha ezt a hangot hallom már utána kell nézzek, nehogy megint rossz vásárt csináljak. Megnéztem az említett cpu hûtõt. Kb. 5 ezer forintos ár. Nekm már a külseje sem tetszik, de kinek mi...

Rákerestem, gyorsan megnéztem egy tesztet és a végén negatívumként a méretét és a ventilátor nagy hangját említik. Hát igen, TT venti biztos nem lesz minõségi... :ph34r:

Ha 5 ezer forintod van arra, hogy cpu hûtõt vegyél, akkor inkább egy CM Hyper TX3-at ajánlanék, na azzal már sokan elégedettek. Esetleg AC-tõl a Freezer 7-t, de az csak socket 775-re jó, az újabb verzió meg talán több foglalattal is kompatibilis, de azt annyira nem ismerem. Esetleg ha több pénzed van akkor meg CM 212 plus. De mivel említetted, hogy nem szeretnéd az összes pénzed rákölteniígy gondolom nem fogod azt venni :)

Egy ilyen TX3 -mal meddig lehet túlpörgetni a procim anélkül,hogy turbina lenne a ventibõl?

3600mhz?

chrisnagy13

Egy ilyen TX3 -mal meddig lehet túlpörgetni a procim anélkül,hogy turbina lenne a ventibõl?

3600mhz?

Kb., mondjuk fesz függõ a dolog.

mio007

Kb., mondjuk fesz függõ a dolog.

Hát ajánlott a gyári venti lecserélése.

Ha marad akkor szabályozd le, ha tudod.

Nem volt még ilyen ventim, nem próbáltam.

Royalfrakk

Amd Phenom II X6 1090t-re milyen pro hûtést lehet kapni? Valami csúcs itemre gondolok.

És nekem is kellene valami pro az i7 930-asra.

Valami tuning hûtés mind2-re.

-TT-

Amd Phenom II X6 1090t-re milyen pro hûtést lehet kapni? Valami csúcs itemre gondolok.

És nekem is kellene valami pro az i7 930-asra.

Valami tuning hûtés mind2-re.

Attól függ mi a csúcs item...vízhûteni is lehetne 40k-ér,az nálam elég csúcs kategória.Amúgymeg Scythe Mugen2 is bõven jó lehet 930-ra 12-13k-t meg is érhet, amd x6-nál jobb vétel játékra,lévén tudtommal 1db játék nem használ ki 6magot,többszálú munkákra viszont jobban eltudok képzelni egy x6-ost,pláne h csökkent ott is ár végre.

Royalfrakk

Attól függ mi a csúcs item...vízhûteni is lehetne 40k-ér,az nálam elég csúcs kategória.Amúgymeg Scythe Mugen2 is bõven jó lehet 930-ra 12-13k-t meg is érhet, amd x6-nál jobb vétel játékra,lévén tudtommal 1db játék nem használ ki 6magot,többszálú munkákra viszont jobban eltudok képzelni egy x6-ost,pláne h csökkent ott is ár végre.

Nem vízre gondoltam : D

Én a thermaltake frio-t nézegettem. Elég derekas.

-TT-

Nem vízre gondoltam : D

Én a thermaltake frio-t nézegettem. Elég derekas.

Már csak a méretébõl is látszik gyengébb hûtõ,az kb egy cm 212 szint,nézd meg mugen2-t,2x nagyobb borda térfogat,eléggé üt már ránézésre is,picit sajnálom mert igy h 12-ért is tudnék lehet szerezni még jobb vétel is 212+ nál sztem,mivel cm-re ugyis érdemes költeni egy jobb/halkabb ventire. :)

GordonGU

Mugen2-t nyugodt szível ajánlom, nyáron legnagyobb melegbe 28fokos szobába kipróbáltam 4Ghz felett a procit, és nem ment 70 fok fölé terhelés alatt sem!, alapórajelen meg nevetséges van hogy 30fokos!