Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Monitorok

chrisnagy13

219 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

chrisnagy13

A "Monitorok" topik folytatása. :)

Folytatás innen: Monitorok

oliba

Miért jobb a LED-es monitor? Egyeneletesebb háttérfilágítás, emiatt szebb színek + jobb betekintés? Most akkor már a folyadékkristállyal és a leddel is baj lehet? Dupla haszon :)

gbal65

Miért jobb a LED-es monitor? Egyeneletesebb háttérfilágítás, emiatt szebb színek + jobb betekintés? Most akkor már a folyadékkristállyal és a leddel is baj lehet? Dupla haszon :)

+ a fogyasztás.

oliba

+ a fogyasztás.

Mennyivel fogyaszt kevesebbet? 40W-ot eszik most az én 22"-es monitorom

gbal65

LED TV volt összehasonlítva egy sima hasonló LCD TV-vel és kevesebbet fogyasztott (démász "kiállítás"; fogyasztásmérõvel demonstrálva). (márka ua. volt)

-TT-

Fele kb mindig durván épp ha megnézed egyes modelleknél, 24"-os modellek esznek max. 25-30W körül,magyarán fényerõ ugyis fele értéken lesz, szóval maradhatunk nyugodtan abba a kb 20W fogyasztásba,ami elég jó egy ekkora tft-nél.

Nem okoskodásból,de javítanám a 3. szav.nál "LED TFT"-re egész nyugodtan, mivel ennyi erõvel CCFL-t is kitehetnénk opciónak.Ugyanúgy tft marad az új ledes is, csak nem ccfl a megvilágítási mód. :)

nyrfan

az én 24 colos Benq-m 24W-ot fogyaszt.nem rossz :)

oliba

Fele kb mindig durván épp ha megnézed egyes modelleknél, 24"-os modellek esznek max. 25-30W körül,magyarán fényerõ ugyis fele értéken lesz, szóval maradhatunk nyugodtan abba a kb 20W fogyasztásba,ami elég jó egy ekkora tft-nél.

Nem okoskodásból,de javítanám a 3. szav.nál "LED TFT"-re egész nyugodtan, mivel ennyi erõvel CCFL-t is kitehetnénk opciónak.Ugyanúgy tft marad az új ledes is, csak nem ccfl a megvilágítási mód. :)

Ki lett javítva :)

Na, akkor fogyasztásból is nagy elõrelépés :)

jagdtigger

Úgy nézem a LED-es monitorok nem nagyon hódítanak még a fórumozók körében :D .

oPalRx7

Úgy nézem a LED-es monitorok nem nagyon hódítanak még a fórumozók körében :D .

hódítanának, csak most monitorra nincs elég guba :) biztos hogy led+fullhd+dvi monitor kéne, de nem annyiért amennyi monstanában :)

kaliban

hódítanának, csak most monitorra nincs elég guba :) biztos hogy led+fullhd+dvi monitor kéne, de nem annyiért amennyi monstanában :)

Tegnap olvastam valahol, hogy év végén 20-25% árcsökkenés várható a kereslet hiánya miatt a monitoroknál.

ashtm

Tegnap olvastam valahol, hogy év végén 20-25% árcsökkenés várható a kereslet hiánya miatt a monitoroknál.

Nagyon helyes, csak így tovább velük. :D

jagdtigger

Ballagáskor nekem összejött rá pénz :D . Az viszont nem kétséges hogy hosszútávon visszahozza az árát ;) .

oPalRx7

egy nagy elõnye van a led-nek a ccfl-hez képest :)

ccfl ha kicsit is, de változtatja a színhõmérsékletét a fényerejétõl és elhasználódásától függõen :)

a led-nél viszont a zöld tónus csökken az idõ elõrehaladásával. viszont jól kontrollált mind a fényerõ, mind a színhõmérséklet ez közben :)

jagdtigger

egy nagy elõnye van a led-nek a ccfl-hez képest :)

ccfl ha kicsit is, de változtatja a színhõmérsékletét a fényerejétõl és elhasználódásától függõen :)

a led-nél viszont a zöld tónus csökken az idõ elõrehaladásával. viszont jól kontrollált mind a fényerõ, mind a színhõmérséklet ez közben :)

Na errõl nem tudtam :blink: .

2 CRT? Nem folyik ki a szemetek tõle? :D

ashtm

Na errõl nem tudtam :blink: .

2 CRT? Nem folyik ki a szemetek tõle? :D

Adsz egy kis pénzt és lecserélem a kedvedért TFT-re. :P

jagdtigger

Adsz egy kis pénzt és lecserélem a kedvedért TFT-re. :P

Nem azt mondtam hogy cseréld le :D , csak megkérdeztem hogy nincs-e eleged abból hogy vibrál ;) .

kaliban

Nem azt mondtam hogy cseréld le :D , csak megkérdeztem hogy nincs-e eleged abból hogy vibrál ;) .

85Hz-en már teljesen észrevehetetlen.

ashtm

Aki egy Eizo-t 85Hz-en vibrálni lát, az elé letérdelek (egyébként 75Hz-en sem vettem már vibrálást észre rajta, pedig érzékeny rá a szemem)

Egyébként tudom, hogy nem mondtad, de ha szeretnéd, akkor lecserélem :P

(tervbe volt véve most karácsony környékén egy Benq G2222HDL, csak a nagy büdös magyar valóság szemen köpött, a múlt héten elbocsájtottak :angry: )

jagdtigger

Aki egy Eizo-t 85Hz-en vibrálni lát, az elé letérdelek (egyébként 75Hz-en sem vettem már vibrálást észre rajta, pedig érzékeny rá a szemem)

Egyébként tudom, hogy nem mondtad, de ha szeretnéd, akkor lecserélem :P

(tervbe volt véve most karácsony környékén egy Benq G2222HDL, csak a nagy büdös magyar valóság szemen köpött, a múlt héten elbocsájtottak :angry: )

Vibrálni tényleg nem vibrál de(bár ez csak az én véleményem) jobban elfárad a szemed mint egy tft-tõl. Amúgy miért bocsátottak el?

kaliban

Vibrálni tényleg nem vibrál de(bár ez csak az én véleményem) jobban elfárad a szemed mint egy tft-tõl. Amúgy miért bocsátottak el?

Ebben nem értek egyet.

Mikor a céges TFT-n kellett adatokat menteni egy vinyóról, 5-6 óra után azt hittem a szemem folyik ki...CRT-n még nem volt hasonló gondom.

ashtm

Nem tudom, anno volt itt 3 napig egy G2222HDL, nem sok különbséget vettem észre, mondjuk nekem attól hamarabb elfáradt a szemem, gondolom megszokás kérdése.

OFF:

Nem tudom, nem indokolták. A próbaidõ lejárta elõtti napon jelentették be.

ON

oPalRx7

led mélylélektana:

jelenleg a színspektrum egy részét nem tudják a ledek natívan elõállítani (jellemzõen a zöld komponensnél), ezért ott trükköznek a gyártók :)

általában uv spektrumú fényt alakítanak át zöld komponenssé :) ebbõl következik az is hogy a zöld komponensû ledek drágábbak mint a kék/vörösek :)

azonban ez a módosítás (nagyon)hosszú távon gyengül valamelyest :) emiatt a tiszta fehér fény zöld hiányába kékül idõvel.

ccfl viszont piros árnyalatba gyengül :)

oled fejlesztések jórésze pont a natív zöld fényért harcol, kiegészített színsprektummal, és már kezd jól mûködni a dolog :)

oliba

Az én szemem nem könnyebbül meg a 21"-os Dell monitor cseréje után. Asszem vagy 160Hz-e, vagy 120Hz-ena hajtottam szegénykét :)

oPalRx7

amugy 100hz alatt azért érzékelhetõ a villogás.

1: ha nem szembõl nézed (periférikus látás, nálam a 85 simán látszik, de ez is emberfüggõ)

2: ha mozdul a fejed, pláne gyorsan.