chrisnagy13 0 Share Posted October 29, 2010 A "Monitorok" topik folytatása. :) Folytatás innen: Monitorok Link to comment Share on other sites More sharing options...
oliba 0 Share Posted October 29, 2010 Miért jobb a LED-es monitor? Egyeneletesebb háttérfilágítás, emiatt szebb színek + jobb betekintés? Most akkor már a folyadékkristállyal és a leddel is baj lehet? Dupla haszon :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbal65 0 Share Posted October 29, 2010 Miért jobb a LED-es monitor? Egyeneletesebb háttérfilágítás, emiatt szebb színek + jobb betekintés? Most akkor már a folyadékkristállyal és a leddel is baj lehet? Dupla haszon :) + a fogyasztás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oliba 0 Share Posted October 29, 2010 + a fogyasztás. Mennyivel fogyaszt kevesebbet? 40W-ot eszik most az én 22"-es monitorom Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbal65 0 Share Posted October 29, 2010 Mennyivel fogyaszt kevesebbet? 40W-ot eszik most az én 22"-es monitorom LED TV volt összehasonlítva egy sima hasonló LCD TV-vel és kevesebbet fogyasztott (démász "kiállítás"; fogyasztásmérõvel demonstrálva). (márka ua. volt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
-TT- 0 Share Posted October 29, 2010 Mennyivel fogyaszt kevesebbet? 40W-ot eszik most az én 22"-es monitorom Fele kb mindig durván épp ha megnézed egyes modelleknél, 24"-os modellek esznek max. 25-30W körül,magyarán fényerõ ugyis fele értéken lesz, szóval maradhatunk nyugodtan abba a kb 20W fogyasztásba,ami elég jó egy ekkora tft-nél. Nem okoskodásból,de javítanám a 3. szav.nál "LED TFT"-re egész nyugodtan, mivel ennyi erõvel CCFL-t is kitehetnénk opciónak.Ugyanúgy tft marad az új ledes is, csak nem ccfl a megvilágítási mód. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyrfan 36 Share Posted October 30, 2010 Mennyivel fogyaszt kevesebbet? 40W-ot eszik most az én 22"-es monitorom az én 24 colos Benq-m 24W-ot fogyaszt.nem rossz :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oliba 0 Share Posted October 30, 2010 Fele kb mindig durván épp ha megnézed egyes modelleknél, 24"-os modellek esznek max. 25-30W körül,magyarán fényerõ ugyis fele értéken lesz, szóval maradhatunk nyugodtan abba a kb 20W fogyasztásba,ami elég jó egy ekkora tft-nél. Nem okoskodásból,de javítanám a 3. szav.nál "LED TFT"-re egész nyugodtan, mivel ennyi erõvel CCFL-t is kitehetnénk opciónak.Ugyanúgy tft marad az új ledes is, csak nem ccfl a megvilágítási mód. :) Ki lett javítva :) Na, akkor fogyasztásból is nagy elõrelépés :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagdtigger 278 Share Posted October 30, 2010 Úgy nézem a LED-es monitorok nem nagyon hódítanak még a fórumozók körében :D . Link to comment Share on other sites More sharing options...
oPalRx7 4 Share Posted October 31, 2010 Úgy nézem a LED-es monitorok nem nagyon hódítanak még a fórumozók körében :D . hódítanának, csak most monitorra nincs elég guba :) biztos hogy led+fullhd+dvi monitor kéne, de nem annyiért amennyi monstanában :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaliban 0 Share Posted October 31, 2010 hódítanának, csak most monitorra nincs elég guba :) biztos hogy led+fullhd+dvi monitor kéne, de nem annyiért amennyi monstanában :) Tegnap olvastam valahol, hogy év végén 20-25% árcsökkenés várható a kereslet hiánya miatt a monitoroknál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ashtm 0 Share Posted October 31, 2010 Tegnap olvastam valahol, hogy év végén 20-25% árcsökkenés várható a kereslet hiánya miatt a monitoroknál. Nagyon helyes, csak így tovább velük. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagdtigger 278 Share Posted October 31, 2010 hódítanának, csak most monitorra nincs elég guba :) biztos hogy led+fullhd+dvi monitor kéne, de nem annyiért amennyi monstanában :) Ballagáskor nekem összejött rá pénz :D . Az viszont nem kétséges hogy hosszútávon visszahozza az árát ;) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
oPalRx7 4 Share Posted October 31, 2010 egy nagy elõnye van a led-nek a ccfl-hez képest :) ccfl ha kicsit is, de változtatja a színhõmérsékletét a fényerejétõl és elhasználódásától függõen :) a led-nél viszont a zöld tónus csökken az idõ elõrehaladásával. viszont jól kontrollált mind a fényerõ, mind a színhõmérséklet ez közben :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagdtigger 278 Share Posted October 31, 2010 egy nagy elõnye van a led-nek a ccfl-hez képest :) ccfl ha kicsit is, de változtatja a színhõmérsékletét a fényerejétõl és elhasználódásától függõen :) a led-nél viszont a zöld tónus csökken az idõ elõrehaladásával. viszont jól kontrollált mind a fényerõ, mind a színhõmérséklet ez közben :) Na errõl nem tudtam :blink: . 2 CRT? Nem folyik ki a szemetek tõle? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ashtm 0 Share Posted October 31, 2010 Na errõl nem tudtam :blink: . 2 CRT? Nem folyik ki a szemetek tõle? :D Adsz egy kis pénzt és lecserélem a kedvedért TFT-re. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagdtigger 278 Share Posted October 31, 2010 Adsz egy kis pénzt és lecserélem a kedvedért TFT-re. :P Nem azt mondtam hogy cseréld le :D , csak megkérdeztem hogy nincs-e eleged abból hogy vibrál ;) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaliban 0 Share Posted October 31, 2010 Nem azt mondtam hogy cseréld le :D , csak megkérdeztem hogy nincs-e eleged abból hogy vibrál ;) . 85Hz-en már teljesen észrevehetetlen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ashtm 0 Share Posted October 31, 2010 Nem azt mondtam hogy cseréld le :D , csak megkérdeztem hogy nincs-e eleged abból hogy vibrál ;) . Aki egy Eizo-t 85Hz-en vibrálni lát, az elé letérdelek (egyébként 75Hz-en sem vettem már vibrálást észre rajta, pedig érzékeny rá a szemem) Egyébként tudom, hogy nem mondtad, de ha szeretnéd, akkor lecserélem :P (tervbe volt véve most karácsony környékén egy Benq G2222HDL, csak a nagy büdös magyar valóság szemen köpött, a múlt héten elbocsájtottak :angry: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagdtigger 278 Share Posted October 31, 2010 Aki egy Eizo-t 85Hz-en vibrálni lát, az elé letérdelek (egyébként 75Hz-en sem vettem már vibrálást észre rajta, pedig érzékeny rá a szemem) Egyébként tudom, hogy nem mondtad, de ha szeretnéd, akkor lecserélem :P (tervbe volt véve most karácsony környékén egy Benq G2222HDL, csak a nagy büdös magyar valóság szemen köpött, a múlt héten elbocsájtottak :angry: ) Vibrálni tényleg nem vibrál de(bár ez csak az én véleményem) jobban elfárad a szemed mint egy tft-tõl. Amúgy miért bocsátottak el? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaliban 0 Share Posted October 31, 2010 Vibrálni tényleg nem vibrál de(bár ez csak az én véleményem) jobban elfárad a szemed mint egy tft-tõl. Amúgy miért bocsátottak el? Ebben nem értek egyet. Mikor a céges TFT-n kellett adatokat menteni egy vinyóról, 5-6 óra után azt hittem a szemem folyik ki...CRT-n még nem volt hasonló gondom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ashtm 0 Share Posted October 31, 2010 Vibrálni tényleg nem vibrál de(bár ez csak az én véleményem) jobban elfárad a szemed mint egy tft-tõl. Amúgy miért bocsátottak el? Nem tudom, anno volt itt 3 napig egy G2222HDL, nem sok különbséget vettem észre, mondjuk nekem attól hamarabb elfáradt a szemem, gondolom megszokás kérdése. OFF: Nem tudom, nem indokolták. A próbaidõ lejárta elõtti napon jelentették be. ON Link to comment Share on other sites More sharing options...
oPalRx7 4 Share Posted October 31, 2010 led mélylélektana: jelenleg a színspektrum egy részét nem tudják a ledek natívan elõállítani (jellemzõen a zöld komponensnél), ezért ott trükköznek a gyártók :) általában uv spektrumú fényt alakítanak át zöld komponenssé :) ebbõl következik az is hogy a zöld komponensû ledek drágábbak mint a kék/vörösek :) azonban ez a módosítás (nagyon)hosszú távon gyengül valamelyest :) emiatt a tiszta fehér fény zöld hiányába kékül idõvel. ccfl viszont piros árnyalatba gyengül :) oled fejlesztések jórésze pont a natív zöld fényért harcol, kiegészített színsprektummal, és már kezd jól mûködni a dolog :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oliba 0 Share Posted October 31, 2010 Az én szemem nem könnyebbül meg a 21"-os Dell monitor cseréje után. Asszem vagy 160Hz-e, vagy 120Hz-ena hajtottam szegénykét :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oPalRx7 4 Share Posted October 31, 2010 amugy 100hz alatt azért érzékelhetõ a villogás. 1: ha nem szembõl nézed (periférikus látás, nálam a 85 simán látszik, de ez is emberfüggõ) 2: ha mozdul a fejed, pláne gyorsan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts