Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Memóriákról Minden 2!

oliba

147 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

oliba

savazzatok :)

jagdtigger

Szavazni majd késöbb szavazok mert a közeljövõben fejlesztés lesz, szóval ez a RAM megéri ennyiért?

takii

Szavazni majd késöbb szavazok mert a közeljövõben fejlesztés lesz, szóval ez a RAM megéri ennyiért?

DDR2 DDR3 holtverseny van eddig :D.

Mellesleg nem számít semmit se az hogyha egy Phenom II mellé egy DDR2-es memo van betéve és nem egy 3-as ugye?

Természetesen am2+-s lapba.

gbal65

Mellesleg nem számít semmit se az hogyha egy Phenom II mellé egy DDR2-es memo van betéve és nem egy 3-as ugye?

AthlonII/PhenomII egyarán kezeli a DDR2 és a DDR3 Ramot, igen. :D (úgy használja a gépet oPal és chrisnagy is, mármint PII+DDR2) :D

oPalRx7

nagyon nagy különbséget nem tud egyik se :) ddr3 esetén könnyebb elérni a 10MB/s átviteli sebességet tuningban :D imc elég limitáló tényezõ, mind ddr2 mind ddr3 sebességet elemezve.

takii

nagyon nagy különbséget nem tud egyik se :) ddr3 esetén könnyebb elérni a 10MB/s átviteli sebességet tuningban :D imc elég limitáló tényezõ, mind ddr2 mind ddr3 sebességet elemezve.

Magyarul akkor fölösleges a váltás nekem, eldöntöttem marad a mostani lap, csak ha egy 955Black editiont veszek akkor a lap bírni fogja a tuningot?

oliba

Magyarul akkor fölösleges a váltás nekem, eldöntöttem marad a mostani lap, csak ha egy 955Black editiont veszek akkor a lap bírni fogja a tuningot?

Egy darabig biztos fogja bírni :) AM2+ról már nincs értelme váltani AM3-ra. Majd Bulldozer esetén AM3+ra talán

takii

Egy darabig biztos fogja bírni :) AM2+ról már nincs értelme váltani AM3-ra. Majd Bulldozer esetén AM3+ra talán

Lehet nem is lenne rossz befektetés a 4 GB ram.

A mostanit max 12k-ér el tudnám adni (3+1 GB), és vennék egy ilyet, szerintetek ebben a kategóriában van jobb ennyiért?

jagdtigger

A mostanit max 12k-ér el tudnám adni (3+1 GB), és vennék egy ilyet, szerintetek ebben a kategóriában van jobb ennyiért?

CL5-ös RAM-ok?

oliba

Hát ezt egyáltalán nem éri meg, mivel még gari sincs rá. Iponon kapsz ennyiért, vagy még olcsóbban is és nem kell rá várni két hetet és még garanciád is lesz rá.

CL5-ös RAM-ok?

Oda van írva, hogy CL5-ös

jagdtigger

Hát ezt egyáltalán nem éri meg, mivel még gari sincs rá. Iponon kapsz ennyiért, vagy még olcsóbban is és nem kell rá várni két hetet és még garanciád is lesz rá.

Oda van írva, hogy CL5-ös

Igen, ahhoz amit meg akar venni nem ahhoz amit el akar adni ;) .

oliba

Igen, ahhoz amit meg akar venni nem ahhoz amit el akar adni ;) .

Azt nem írtad oda, hogy melyikre gondolsz :)

jagdtigger

Azt nem írtad oda, hogy melyikre gondolsz :)

Minek írjam oda ha egyszer aláhúztam a beidézésben? :D

oliba

Minek írjam oda ha egyszer aláhúztam a beidézésben? :D

Ja télleg, késõ volt már reggel 6 :D

Jajjdejó, vannak A-DATA ramok iponon már és nem is kevés :D

Egy ilyenmég a hülyének is megéri :)

chrisnagy13

Kevés rá a gari. :( Kell az az 5 év. :)

kaliban

AX3U2000GB2G9-2G DDR3-2000G PC3-16000 2GBx2 CL9-9-9-24 1.55V-1.75V

Elmegy...

HD2

Most 1600mhz-en 1,58V-al megy a memória stress test CL10-11-11-24-ben (eredetileg 1866mhz cl9-9-9-27 1,65V-on mennének) Az elõzõ topikban leírtam mi a panaszom a rammal. (LordDiablo érteni fogja) Az elképzelhetõ, hogy az alaplap nem bírja a 2:10-es BCLK:Ram Frequency szorzót? (Mert most 2:8-al vígan megy. Eddig.)

Most 1600mhz-en 1,58V-al megy a memória stress test CL10-11-11-24-ben (eredetileg 1866mhz cl9-9-9-27 1,65V-on mennének) Az elõzõ topikban leírtam mi a panaszom a rammal. (LorDiablo érteni fogja) Az elképzelhetõ, hogy az alaplap nem bírja a 2:10-es BCLK:Ram Frequency szorzót? (Mert most 2:8-al vígan megy. Eddig.)

Remélem jó, eddig bírja a tesztet. :D Megy az AIDA64-es System Memory stress, meg FPU stress test, közben HD videó, meg megnyitottam a Photoshopot, Premiere Prot, After Effectset, Soundbootht, Sony Vegast, IE-t Google chrome-ot, meg steamen videó. (Ezt mindet egy percen belül, eddig semmi komolyabb belassulás, akadás meg egyáltalán nem volt, és semelyik program sem omlott össze. Bár ez inkább a proci érdeme. :))

LorDiablo

Most 1600mhz-en 1,58V-al megy a memória stress test CL10-11-11-24-ben (eredetileg 1866mhz cl9-9-9-27 1,65V-on mennének) Az elõzõ topikban leírtam mi a panaszom a rammal. (LordDiablo érteni fogja) Az elképzelhetõ, hogy az alaplap nem bírja a 2:10-es BCLK:Ram Frequency szorzót? (Mert most 2:8-al vígan megy. Eddig.)

Remélem jó, eddig bírja a tesztet. :D Megy az AIDA64-es System Memory stress, meg FPU stress test, közben HD videó, meg megnyitottam a Photoshopot, Premiere Prot, After Effectset, Soundbootht, Sony Vegast, IE-t Google chrome-ot, meg steamen videó. (Ezt mindet egy percen belül, eddig semmi komolyabb belassulás, akadás meg egyáltalán nem volt, és semelyik program sem omlott össze. Bár ez inkább a proci érdeme. :))

Elõfordulhat néha hogy bizonyos osztókat nem szeret annyira, kipróbálhatod úgy hogy ugyanazt a frequenciát beállítod más osztóval, persze úgy hogy mindkét esetben biztos legyen hogy a BCLK-t viszi a lap biztosan. Nálam pl a proci nem megy valami jól 20-as szorzóval, 21-es szorzóval lényegesen jobban húzható és nem a nagyobb BCLK a probléma

Royalfrakk

Gigabyte GA-X58A-UD5 egy ilyen lapba kellene 3x2 = 6GB ram 50-65ezerig. Valami jó kis tuning ram.

Nem nekem kellene így nem akarok hülyeséget mondani :D

HD2

Elõfordulhat néha hogy bizonyos osztókat nem szeret annyira, kipróbálhatod úgy hogy ugyanazt a frequenciát beállítod más osztóval, persze úgy hogy mindkét esetben biztos legyen hogy a BCLK-t viszi a lap biztosan. Nálam pl a proci nem megy valami jól 20-as szorzóval, 21-es szorzóval lényegesen jobban húzható és nem a nagyobb BCLK a probléma

Most stabil a gép, elkezdem lejjebtolni az idõzítéseket. Már az 1600 mhz is tökéletesen megfelel. :)

LorDiablo

Gigabyte GA-X58A-UD5 egy ilyen lapba kellene 3x2 = 6GB ram 50-65ezerig. Valami jó kis tuning ram.

Nem nekem kellene így nem akarok hülyeséget mondani :D

Pl ez itt.

HD2

És igen, az alaplap volt a ludas. Már bõven gyári fesz alatt mennek 1600mhz-en cl9-9-9-24-en, és végre elértem a 21000 mb/sec-es másolási sebességet. :D Én meg szegény memóriákat szidtam. Bár nem értem miért nem bírták eddig az 1400mhzet CL10-ben. BCLK-t tettem fel 175-rõl 200-ra, és azóta mintha ki lennének cserélve.

HD2

Egy órája megy a memtest, eddig 0 hiba. Lehidalnék, ha még ennél kisebb idõzítéseket is bírna.

jagdtigger

Szétnéztem egy kicsit még RAM ügyben és találtam egy egész jónak tûnõ KIT-et, CL5-ös és elpida a chipek neve(az egyik vásárló írta le ezeket aki megvette). Szerintetek megéri ez a 12400 Ft-ot? :unsure:

És akkor hogy is lesz ez a dolog ha az idõzítések megegyeznek mind a 4 modulnál?