Shadeling 0 Share Posted October 3, 2010 Üdv mindenkinek! Úgy gondoltam, ideje lenne egy ilyen hiánypótló topiknak. Nem hiszem, hogy egyedül én lennék, aki ezeket a játékokat nyüstöli és szereti. Érdekelne, ki és mit nyúz esõs (és kevéssé esõs) napokon, illetve kinek hogy lenne kedve multizni. Per pillanat a Sword of the Stars nevû csodát gyûröm, ami szerintem veri a kategória koronázatlan királyát, a Master of Orion 2-t. Ha valakinek lenne kedve kipróbálni a multit, azonnal jelezzen! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadeling 0 Author Share Posted October 3, 2010 Kis kedvcsináló: Link to comment Share on other sites More sharing options...
-max- 0 Share Posted October 3, 2010 A Master of Orion 2 itt figyel a gépemen, de valahogy nem bírom rávenni magam, hogy elkezdjem... ez a Sword of the Stars viszont jónak tûnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 5, 2010 Én már rég várok egy igazi ajánlatot a kategóriában. Õszinte leszek az IG2-nél még nem találkoztam jobbal. A stratégiai része kicsit felszínes a technológiák miatt, de a menedzsmentben bõven kárpótol + diplomácia + event-ek... A Sword-ot kipróbáltam egy hónapja, valamiért nem ragadott meg de már nem is emlékszem rá. Beszereztem a Sins of o Solar-t is, azzal kísérleteztem egy darabon, de én túl lassan fejlõdtem, a gép meg egyszer csak megjelent egy egész armadával. Hamar elvesztettem a türelmem. A Nexus stratégiailag volt a top de hiányzott a kolónia-menedzsment. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daermon 0 Share Posted October 6, 2010 Én már rég várok egy igazi ajánlatot a kategóriában. Õszinte leszek az IG2-nél még nem találkoztam jobbal. A stratégiai része kicsit felszínes a technológiák miatt, de a menedzsmentben bõven kárpótol + diplomácia + event-ek... A Sword-ot kipróbáltam egy hónapja, valamiért nem ragadott meg de már nem is emlékszem rá. Beszereztem a Sins of o Solar-t is, azzal kísérleteztem egy darabon, de én túl lassan fejlõdtem, a gép meg egyszer csak megjelent egy egész armadával. Hamar elvesztettem a türelmem. A Nexus stratégiailag volt a top de hiányzott a kolónia-menedzsment. Ha olyan a hangulatom akkor én IG2 - Nexus - Haegemonia trióból szoktam ûrstratégiát választani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 6, 2010 Igen a Haegemonia-t kifelejtettem... De a már másodjára nem tudott lekötni, pedig aszontan végig viszem a Föld frakcióval kezdve is. Kicsit light-osabb és nagyoltabb mint az IG2, valahogy az marad a király :) Tényleg: nem terveznek valami hasonlót a Digital Reality-sek? Igazán siker sorozat volt, a Nexus (ex IG3) azért kellett átírni és lepasszolni mert a demo után a GT azt mondta nem ad több pénzt rá, de egy ilyen siker-sorozatot kár volna eldobni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skyeu67 0 Share Posted October 6, 2010 Emlékszem anó az IG 2 demójával játszottam 2 hónapot . (Nem vicc ) Az egésszel meg sztem kb fél évet. Életem egyik legmeghatározóbb játéka volt, a maga nemében a magyarok megelõzték ezzel a gémmel a korukat. A grafika, a zene, a játékmenet. Ilyen jól még egy ûrstratégiában sem voltak ezek a dolgok együtt. A Haegemonia szép próbálkozás volt, de a leegyszerûsített kolónia menedzsment, a földi csaták hiánya, és a "koncentráljunk a látványos ûrcsatákra fíling" kicsit éreztette, hogy véget ért egy korszak. Azonban el voltam vele, és most is kiemelném, a magyaroktól halottam eddig a legepikusabb ûrcsata zenéket. Büszke vagyok ilyen téren a fiúkra. különösen ez az az EPIC amire máig azt mondom. Respect HUN : http://www.youtube.com/watch?v=vz87ZFQqx4c...feature=related Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenderlumpling 270 Share Posted October 6, 2010 Én MoO2 párti vagyok :) Hihetetlen, mennyit játszottam vele, csak Win7-en színhibás :\ Majd megveszem GoG-on. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-max- 0 Share Posted October 6, 2010 Én MoO2 párti vagyok :) Hihetetlen, mennyit játszottam vele, csak Win7-en színhibás :\ Majd megveszem GoG-on. Dosbox-szal simán megy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 6, 2010 Én MoO2 párti vagyok :) Hihetetlen, mennyit játszottam vele, csak Win7-en színhibás :\ Majd megveszem GoG-on. Épp ma akadtam a Gog-ra. Leszedtem a két Freespace-t... ó istenem a régi békebeli idõk. Nézem a trailer-jeit, anno a 98 májusi PC-X (Gamestar elõdje) CF-jén (igen akkor még felfért a melléklet arra is :D ) jött egy pár trailer: Heretic 2, Quake 2: The Reckoning, és két Freespace video. Rongyosra néztem õket, akkor még meg kellett dolgozni az infóidért... Persze most minden csak néhány kattintás kérdése de nemtom jobb-e így. Jobban becsültem amit anno kaptam és minden olyan egyszeróbb volt... na ennyi az off-ból... IG2 lehetne most neten játszani? Elég régi játék, nem hiszem copyright dolgokkal gond lenne. Amúgy aláírom: az IG2 még ma is megállná a helyét koncepcióban és összetettségben. Kár hogy már 11 éve kijött és nem lehetett überelni :D Ezzel egyformán tud játszani az is aki komolyabbra vágyik de anno a casual játék-lehetõségével fogott meg. 14-15 évesen jobb dolgom is lett volna mine eléragadni... de aztán csak nyakig ástam magam benne :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadeling 0 Author Share Posted October 6, 2010 Nekem az elso resze jobban tetszett az rpg-szeru elemek miatt. Az IG2 valahogy kevesbe fogott meg. Es igen, lehet IG2 multit jatszani, bar gyanitom, hogy hamachi-ra van itt is szukseg. Ugyan a Freespace nem ide tartozik, de amenyiben szereted, erosen ajanlom a Freespace Open hasznalatat. Nagyon szep grafikat csinaltak a jatekhoz es rengeteg uj kampanyt. A Blue Planet es a War in Heaven a legjobbak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 7, 2010 Meg is nézem mirõl beszélsz. Ha csak a grafikát húzzák fel az már bõven elég nekem, a játékmenettel semmi gondom sincs még így tizenvalahány év távlatából sem. Viszont a kinézete miatt nagyon illúzióromboló... anno gyönyörûnek számított és ennyi más zsuka után elõvenni kiábrándító. Apám! Ezek így néznek ki Open-ben????? :o :o :o :o Levizelem a bokám! Az Open ingyen letölthetõ? És hogy kell használni? Ez csak valami mod és a sima FS-FS2-vel kombinálva kell bütykölni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadeling 0 Author Share Posted October 7, 2010 Meg is nézem mirõl beszélsz. Ha csak a grafikát húzzák fel az már bõven elég nekem, a játékmenettel semmi gondom sincs még így tizenvalahány év távlatából sem. Viszont a kinézete miatt nagyon illúzióromboló... anno gyönyörûnek számított és ennyi más zsuka után elõvenni kiábrándító. Apám! Ezek így néznek ki Open-ben????? :o :o :o :o Levizelem a bokám! Az Open ingyen letölthetõ? És hogy kell használni? Ez csak valami mod és a sima FS-FS2-vel kombinálva kell bütykölni? Igen, igy neznek ki. http://scp.indiegames.us/bnr_installer.php Kell hozza egy alap FS2. Es ennyi :) Az FS1 es kiegje kampanyat is megcsinaltak, benne lesz mindketto az installer pack-ban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 7, 2010 Kösz, megtaláltam már. Jaj istenem alig várom már hogy hazaérjek és nekiessek :D :D Szégyen, hogy évek óta nem jött ki ûrszimulátor. Az még inkább, hogy az utolsó ütõs példány a 2000-es vagy 2001-es Starlancer volt... Ja mégvalami... nem szokott lenni Seven-es probléma ezekkel? Tegnap az FS simán elindult Seven alatt, feltételezem a 2-es sem lesz gond sem ezzel az Open-nel. Az IG2-t valaki próbálta már Win Seven-el? Pár éve Vista-n akartam futtatni és nem ment. XP alatt is folyamatosan csak hibákkal és összeomlásokkal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadeling 0 Author Share Posted October 7, 2010 Kösz, megtaláltam már. Jaj istenem alig várom már hogy hazaérjek és nekiessek :D :D Szégyen, hogy évek óta nem jött ki ûrszimulátor. Az még inkább, hogy az utolsó ütõs példány a 2000-es vagy 2001-es Starlancer volt... Ja mégvalami... nem szokott lenni Seven-es probléma ezekkel? Tegnap az FS simán elindult Seven alatt, feltételezem a 2-es sem lesz gond sem ezzel az Open-nel. Az IG2-t valaki próbálta már Win Seven-el? Pár éve Vista-n akartam futtatni és nem ment. XP alatt is folyamatosan csak hibákkal és összeomlásokkal. Akkor nem ismered az X sorozatot. A mostani darab a Terran Conflict es 2 eves :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 7, 2010 De az ûrkereskedõs. Van új része? Az 1-vel próbálkoztam még anno a "kalózhajón" és ezért minden utazásnál felezte a pénzem :D Az újabbakat nem próbáltam. Amúgy volt még az I-War 2, nagyon bejött a népnek, mondjuk az is 2002-es már talán, viszont nekem szörnyen játszhatatlannak tûnt. Kínlódtam egy darabig vele, egész messzire vittem, de mikor már az X-edik misszió után sem kaptam egy ütõsebb hajót azt mondtam nem tépem tovább az idegeim vele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masakari 0 Share Posted October 7, 2010 Számomra IG-IG2-Nexus-Haegemonia az etalon,nemigen láttam még jobb ûrstratégiát.A Sins of a solar empire nagyon jó de sokkal idõigényesebb mint 1 IG2:/ A csata zenék pedig valóban überelnek mindent! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 7, 2010 Na ezzel a Freespace-el gond lesz. Kb. 3-4 órája instalálja magát. Elhiszem, hogy letölt meg minden de ez ku.rva sok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 8, 2010 Nem voltam biztos benne hogy jól emlékszem, de ma elõvettem a volt évfolyamtársamat és kiderült hogy jó a memóriám. Õ a Digital Reality kiadójánál dolgozik (valami Tribal Tech vagy Point vagy valami Tribal az biztos), viszont a sógora akit szintén régrõl ismerek effektíve a DR-nél van mint tanácsadó vagy mi a szösz. Rá gondolok ha rémálmokat akarok a beteljesítetlen álmokról. A srác ugyanis játszott mint a güzü egész életében, mindenki leírta, aszitték semmi nem lesz belõle, erre fejlesztõi tanácsadó és sorra járja a világ legnevesebb fejlesztõit és kiadóit, akiknek osztja az észt, hogy szerinte mi lenne jó egy játékban... Na a lényeg az hogy megkérdeztem tervezik-e folytatni az IG-t. Aszonta egyelõre nem. Most gõzerõvel a Nadirim-en dolgoznak, ez ha jól veszem ki, valami browser-es RPG lesz. Aszongya új piacra törnek be, de szerintem azzal, hogy elhagyják a régi bevált címeket (címet) inkább váltanak mint piacot foglalnak. A Tribal szintén magyar cég, szerintem maga a DR hozta életre, mikor szétmentek a GT-vel. Biztonyítja az is hogy 11 alkalmazottja van, míg a DR-nél 80 és ebben nincs benne a takarítónõ meg hasonló kiegészítõ személyzet. Az évfolyamtársam 5 méterre dolgozik a DR vezérigazgatójától... És fingja, köze nincs a cég "dicsõ" ûrstratégiás múltjáról... a kutya is oda szarik ahova nem kéne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daermon 0 Share Posted October 8, 2010 Hát szerintem ez a böngészés rpg elég nagy f*szság.. Mióta kiderült végkép elkönyveltem, hogy a DR már egy leépült gagyi kis cég lett. Persze lehet azt hangoztatni, hogy nincs piaca az ûr rts-nek, de ha jól tévedek a Sins of a Solar Empire (jó, de az IG2, Haegemonia közelébe se ér szerintem) nagyon szépen kaszált. Haegemonia 2, IG3, Nexus 2. Egy kívánság lista ûr rts-re (bár a Nexus nem teljesen rts, de jó volt az úgy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 8, 2010 Hát a böngészõsdi tényleg visszalépés. Fõleg ingyér van meg minden, nagy tömeg meg egy csomó szép rajz de csak böngészés a vége... A Nexus stratégiailag csúcs. De tényleg! Rengeteg taktikai opció, oda kell figyelj a hajóidra, de zéró termelés, zéró kutatás, zéró management... nagyon kiveszi a dolgok fûszerét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 8, 2010 Na sikerült beüzemelnem a dolgot, de nem tudok modot választani. Csak a sima FS2-vel megy az Open. Azt olvasom itt hogy az 1-est is lehet játszani, de úgy nem ahogy leírja. Megint fel kell instaláljam az Open-t az 1-es könyvtárába? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daermon 0 Share Posted October 9, 2010 A Nexus stratégiailag csúcs. De tényleg! Rengeteg taktikai opció, oda kell figyelj a hajóidra, de zéró termelés, zéró kutatás, zéró management... nagyon kiveszi a dolgok fûszerét. Ne is mond.. mekkora lett volna, ha lehet kutatni, termelni, bolygókhoz ûrbázist építeni... volt a Nexus-ban egy nagyon nagy lehetõség. Szerintem a mai napig az egyik legnagyobb game lenne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadeling 0 Author Share Posted October 9, 2010 Na sikerült beüzemelnem a dolgot, de nem tudok modot választani. Csak a sima FS2-vel megy az Open. Azt olvasom itt hogy az 1-est is lehet játszani, de úgy nem ahogy leírja. Megint fel kell instaláljam az Open-t az 1-es könyvtárába? Ha mindent felpakolt, akkor a launcherrel kell elinditanod a jatekot. A launcher menujeben kivalasztod a modot. A jatek inditasa utan menj a campaign menube es ott meg fog jelenni a launcherben engedelyezett mod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonkosz 0 Share Posted October 9, 2010 Kisilabizáltam. Nem szedtem le az összes modot mert még mindíg töltene... de rájöttem hogy az 1-részt is ehhez kell leszedni... megoldottam és ígérem átköltözöm ezekkel a gondjaimmal a másik topic-ba :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts