Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Home Cinema

Recommended Posts

Posted

Várom a tapasztalatokat a digitális tévével kapcsolatban.

Én jó magam a UPC digitális kábeltévéjét nyúzom már május közepe óta és néhány hiányzó csatornán kívül (TV6, Filmbox) eddig még nem találtam hiányosságot de más ezzel hogy van?

Posted

Én valamelyik nagy európai mûholdra álltam rá pár hónapja... jött is sok szép német adó sd-ben (pro7, sat1 és még 1-2 pedig hd-ban (1080i)). Szép volt mindaddig amíg egyszer csak el nem tûntek :) Azóta nem volt kedvem utána nézni, hogy melyik frekvenciákra (esetleg másik mûholdra) tették át õket.

Posted

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) pénteken megkötötte a hálózatok üzemeltetésre jogosító szerzõdéseket az Antenna Hungáriával, a földfelszíni digitális televíziós és rádiós pályázat nyertesével. Pataki Dániel, az NHH elnöke elmondta: a hatóság azt várja, hogy a digitális átállás nemcsak a választékot bõvíti, hanem az egész országban növeli a versenyt. Ezen túlmenõen megjelenik egy teljesen új szolgáltatás, a mobiltelevízió is a magyar piacon. A cég célja a lehetõ legkedvezõbb árú, adott esetben díjmentes szolgáltatás nyújtása az ügyfeleknek - mondta Jean-Francois Fenech, az AH vezérigazgatója. Hozzátette: "a digitális karácsony két televíziós és egy rádiós multiplex estében már az idén eljön", s a hálózat teljes kiépítése után, 2011-ben a magyar lakosság több mint 96 százalékát eléri a szolgáltatás.

Három helyett nyolc-tíz csatorna

A vezérigazgató közölte: a következõ 4-5 évben több mint 25 milliárd forintot költenek fejlesztésre. Az elsõ három digitális adó Kabhegyen, Budapesten és Szentesen lesz, amelyek révén a tévéadást a lakosság majdnem 60 százaléka éri el. A cég összesen 16 adót épít, s jövõre a lakosság 88 százalékát érik el. A mobiltévé Budapesten és környékén indul el az idén. A vezérigazgató ígérete szerint a digitális adás fogásához szükséges set top boxok gyakorlatilag minden elektronikai boltban kaphatók lesznek, s tévés szolgáltatás része lesz az elektronikus mûsorújság is.

Magyarországon a MinDig Tv nevû digitális adást az MPEG4 tömörítõ eljárással sugározzák majd, ami több csatorna továbbítását teszi lehetõvé, mint a kevésbé fejlettek. Napjainkban Magyarországon mintegy 1 millió háztartásba csak 3 országos adás jut el a tetõantennákon keresztül. A digitális adás révén viszont 8-10 csatorna is fogható lesz.

2011 végén lekapcsolják az analóg hálózatot

Egy földfelszíni televíziós és a mobil-televíziós hálózat kiépítése már az idén megkezdõdik, míg további kettõé csak akkor, ha az analóg hálózatok 2011 végén kikapcsolnak. A mobiltévé kezdetben, 2008-ban 16 százalékos lakosság-arányos lefedettséggel indul, majd 2012-re ez az arány 50 százalékos lesz, ám a piaci igények alapján ez 70-80 százalék is lehet. Jövõre a mobiltévé már nemcsak Budapesten, hanem a Balaton térségében, Gyõrben és néhány nagyvárosban is fogható lesz, míg 2012-re az összes nagyvárosban is. A digitális rádiót illetõen a nyertes kezdetben, 2008-ban 38 százalékos, míg 2014-re 94 százalékos lefedettséget ígért.

Az év végén digitálisan biztosan fogható lesz a m1, az m2 és a Duna Tv, míg az RTL és a TV2 60 napon belül dönthet arról, megjelenik-e az új szolgáltatáscsomagban. Az ATV és a Hír Tv kódolt adással jelenik meg. A rádiós csatornán biztosan foghatók lesznek a Magyar Rádió közszolgálati adásai és a Katolikus Rádió.

Forrás: MTI

Posted

Nem éppen a legjobb az, hogy 2011 végén le kell állni az analóg mûsor szolgáltatással mivel sok a szegény ember és azok, hogyan fogják megfizetni a drágább digitális tévét?

Posted

van parabola antennánk, de csak német nyelvû adások jönnek be a cnn kivételével. nem is használom soha sem. ha még amerikai vagy angol adókat is betudnék vele fogni, akkor népszerûbb lenne itthon.

Hardverbacsi
Posted

Nem éppen a legjobb az, hogy 2011 végén le kell állni az analóg mûsor szolgáltatással mivel sok a szegény ember és azok, hogyan fogják megfizetni a drágább digitális tévét?

Régi tévével (nem HD) is ugyanúgy nézhetõ lesz a digitális adás, csak ott ugyebár marad a képminõség, tehát nem érinti a szegény embereket szinte sehogy sem, csak set top box-ot kell venniük.

Posted

Régi tévével (nem HD) is ugyanúgy nézhetõ lesz a digitális adás, csak ott ugyebár marad a képminõség, tehát nem érinti a szegény embereket szinte sehogy sem, csak set top box-ot kell venniük.

Attól még, hogy megmarad a hagyományos tévé meg kell venni a STB-t amire meg sokaknak nincsen pénze még ételre sem, nem hogy egy 30-50 e forintos STB-re. Akkor még nem beszéltünk a kezeléssel járó nehézségekrõl amivel idõsebbeknek kell szembe nézniük.

Hardverbacsi
Posted

Attól még, hogy megmarad a hagyományos tévé meg kell venni a STB-t amire meg sokaknak nincsen pénze még ételre sem, nem hogy egy 30-50 e forintos STB-re. Akkor még nem beszéltünk a kezeléssel járó nehézségekrõl amivel idõsebbeknek kell szembe nézniük.

Az a Set Top Box kb. 5 ezer forint ha lesz. :ph34r:

Posted

Max x éves hûségnyilatkozattal és kezdõ részletként.

Posted

Max x éves hûségnyilatkozattal és kezdõ részletként.

Fenéket...nem kell semmiféle Box...kell venni egy occsó külsõ digitális tunert, oszt' jónapot... :)

Posted

Fenéket...nem kell semmiféle Box...kell venni egy occsó külsõ digitális tunert, oszt' jónapot... :)

Csak éppen az nem jó semmire sem mivel nem kompatibilis a kialakított rendszerrel, arra egyedileg gyártott kell.

Posted

Csak éppen az nem jó semmire sem mivel nem kompatibilis a kialakított rendszerrel, arra egyedileg gyártott kell.

???

A digitális adás szabványosított, mindössze arra kell figyelni, hogy a tuner tudja az MPEG4-t...

Posted

Az a Set Top Box kb. 5 ezer forint ha lesz. :ph34r:

mtv-ben 10 000 forinttól kezdõdõ árat mondtak. de a rászorulók igényelhetnek egy olyan lehetõséget hogy havi 300 forint vagy nem sokkal többért kölcsönzik/hitelezik és x év után az övék maradhat.

Posted

Érdekes téma a digitális tévé kérdésköre. Elég sok embert ismerek, akik, amint megjelent a digitális mûsorszórás megrendelték a sok esetben drága csomagokat, amikre elég sok panasz érkezett. Kimaradozó adás, hiányzó csatornák, stb. A HD televízió már megvan, de személy szerint nem érzem olyan fontosnak azt, hogy elõfizessek egy drágább és még hazánkban kiforratlan technológiára. Egyébként a digitális tévének mi lenne a lényege? Lehetõséget ad HD felbontású csatornák sugárzására? A Kaliban által linkelt cikk szerint hamarosan több neves, kereskedelmi csatorna is csatlakozik a digitális mûsorszóráshoz. Ez azt jelenti, hogy teszem azt az RTL-t év vége felé nézhetem majd HD-ben, ha mégis előfizetek?

Posted

Érdekes téma a digitális tévé kérdésköre. Elég sok embert ismerek, akik, amint megjelent a digitális mûsorszórás megrendelték a sok esetben drága csomagokat, amikre elég sok panasz érkezett. Kimaradozó adás, hiányzó csatornák, stb. A HD televízió már megvan, de személy szerint nem érzem olyan fontosnak azt, hogy elõfizessek egy drágább és még hazánkban kiforratlan technológiára. Egyébként a digitális tévének mi lenne a lényege? Lehetõséget ad HD felbontású csatornák sugárzására? A Kaliban által linkelt cikk szerint hamarosan több neves, kereskedelmi csatorna is csatlakozik a digitális mûsorszóráshoz. Ez azt jelenti, hogy teszem azt az RTL-t év vége felé nézhetem majd HD-ben, ha mégis elõfizetek?

Elvileg nézhetsz HD-t ha úgy sugározzák...de egyelõre elég valószínûtlen, hogy az rtl év végére teljesen hd lenne. Általában csak a sima sd-t konvertálják fel.

Posted

Elvileg nézhetsz HD-t ha úgy sugározzák...de egyelõre elég valószínûtlen, hogy az rtl év végére teljesen hd lenne. Általában csak a sima sd-t konvertálják fel.

Köszi a választ. Kíváncsi leszek, hogy mikor startolnak a magyar nyelvû HD-csatornák itthon. Azt tudom, hogy az EuroSport és a National Geographic több ezer forintos elõfizetés esetén fogható HD-ben. Nem tévézek sokat, sõt, de azért néha megnéznék egy-két Premier League meccset nagy felbontásban. :rolleyes:

Posted

Köszi a választ. Kíváncsi leszek, hogy mikor startolnak a magyar nyelvû HD-csatornák itthon. Azt tudom, hogy az EuroSport és a National Geographic több ezer forintos elõfizetés esetén fogható HD-ben. Nem tévézek sokat, sõt, de azért néha megnéznék egy-két Premier League meccset nagy felbontásban. :rolleyes:

Az M1 , és talán az M2 is fogható volt HD-ban az olimpia idején.

Posted

Az M1 , és talán az M2 is fogható volt HD-ban az olimpia idején.

Elvileg most is fogható.

Posted

Elvileg most is fogható.

Jah, csak nincsenek hd adások :)

Posted

Jah, csak nincsenek hd adások :)

Adnak azért egy-kettõ mûsort hd-ban de még nem jött ez igazi Kánaán de majd az is el fog jönni (egyszer???).

Posted

Adnak azért egy-kettõ mûsort hd-ban de még nem jött ez igazi Kánaán de majd az is el fog jönni (egyszer???).

Ha jól tudom az M1 az új sorozatát a Presszót már HD-ban adja.

Posted

Ha jól tudom az M1 az új sorozatát a Presszót már HD-ban adja.

m2 meg az Ókori kalandok is HD.

Posted

Sziasztok.Lenne egy oylan kérdésem, h vki nem tudja, hogy a upc mi a francért nem vezeti be a magyar eurosport 2 õt?Eléggé bosszantó dolog, hogy már az összes szolgáltatónál van sõt vhol már hd minõségben, a tányéros tévések meg nézhetik az angol nyelvût, amire a sz.r se kiváncsi...Már nagyon mérges vagyok, a másik meg a tv 6.Szal vki nem tudja mikor vagy lesz e egyáltalán magyar eurosport 2 upcn?:D

Posted

Sziasztok.Lenne egy oylan kérdésem, h vki nem tudja, hogy a upc mi a francért nem vezeti be a magyar eurosport 2 õt?Eléggé bosszantó dolog, hogy már az összes szolgáltatónál van sõt vhol már hd minõségben, a tányéros tévések meg nézhetik az angol nyelvût, amire a sz.r se kiváncsi...Már nagyon mérges vagyok, a másik meg a tv 6.Szal vki nem tudja mikor vagy lesz e egyáltalán magyar eurosport 2 upcn?:D

Hívd fel õket :D

Posted

Tiszta szégyen, hogy upc nél a digitális csomagban, csak budapesten elérhetõ a magyar eurosport 2.Bács Kiskun megyében, és egyes megyékben pedig egyáltalán nem érhetõ el ez a szolgáltatás, csak a nagyobb megyékben, Pest, Baranya, stb.Én mostmár ott tartok, hogy lemondom a upc elõfizetésemet.Digi tv-n, t home tv-n mindenütt vannak új csatornák, pl magyar eurosport 2, tv 6, film plus 2, upc-n meg nemhogy ezek a csatornák,hanem ez a digitlális visszatekerõs cucc sincs jó pár megyében.A reklámban meg mondja a pudingi, hogy bárhol az ország területén.Hát igen bárhol.Én konkrétan kecskeméti vagyok ahol 110 ezer ember lakik, ebbõl ugy 90 ezer a magyar a többi tücsök, sem elérhetõ sõt sehol az egész megyében.Jó lenne ha a upc csinálna végre valamit, mert szépen lassan a Digi lenyomja, mint a sz.art:D