Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Milyen Albumot Hallgattál Legutóbb?

Warfoki

Recommended Posts

Warfoki

Könyveknél, zenénél, játékoknál, filmeknél egyaránt van hasonló topik. Zenéknél talán a Zenehallgatókör hasonló, de ott ugye elõre ajánlás van.

Szerintem a topik értelme egyértelmû a cím alapján, de azért tömören álljon itt. Egyes albumok rövid (vagy hosszú, tetszés szerint) értékelésére hoztam létre a topikot. Ilyesmi bõszen ment eddig is az egyes mûfajok topikjaiban, de gondoltam nem ártana egy gyûjtõhely, ahova az egyéb, önálló topikkal nem rendelkezõ zenék is beférnek. Mivel nem találtam ilyen topikot, hát nyitottam egyet. Ha esetleg lenne már ilyen és elsiklottam felette, akkor ez úgy is rövid életû lesz. :)

Újoncoknak említeném, hogy ezen a fórumon tilos a warezolás, legalábbis nyíltan. Szóval a "forrás" keresésére és hasonlókra ott a PM gomb, ide ne!

SaltyDave
Nightwish - Made in Hong Kong - Koncertalbum, 2009

IPB Image

Az új énekesnõvel ( :wub: ) "felvértezett" Dark Passion Play c. albumokról a fõbb, meghatározó számok koncertfelvételrõl. Ezekben végülis nincs semmi extra az alap számokhoz képest (amik egytõl egyig zseniális mûvek, remek dallamokkal, angyali hangú énekesnõvel -akinek a hangja sokkal szebb és szimpatikusabb számomra, mint a régié- :wub: , az igazi meglepetés a csak ezen az albumon megtalálható Escapist c. szám (Album Version, szóval nem egyéb háttérzajokkal van), ami hozza a Nightwish (az ÚJ Nightwish) magas színvonalát. Ezt a számot ha hozzácsapjuk a Dark Passion Play-hez, akkor jobban járunk mint ezzel az albummal, hiszen egy koncertalbumról beszélünk, ezért az ezen lévõ számok minõsége lényegesen elmarad a stúdióban felvett számokétól (ez mondjuk természetes).

Én csak ajánlani tudom:

90%

Warfare

Grinded Nig - Freezer Full of Nigger Heads

IPB Image

Náci grindcore. Nem osztom a nézeteiket, de minden fajta zenébe belekóstolok, így a náci dolgok sem maradnak ki. Hát, aki nem szereti a grindcoret, nem fogja élvezni, egyébként meg tök átlagos anyag.

50%

Snexi

We Butter The Bread With Butter - Das Monster Aus Dem Schrank

valami hihetetlen hogy mennyire jók,én nem az a fajta vagyok aki leül és egybe végighallgat egy albumot de ennél...napok óta csak õket hallgatom

talán utoljára az ABRB fogott meg ennyire (amikor még "ismerkedtem" a deathcore-al)

99%

Warfoki

Nightwish - Made in Hong Kong - Koncertalbum, 2009

[kép helye]

Az új énekesnõvel ( :wub: ) "felvértezett" Dark Passion Play c. albumokról a fõbb, meghatározó számok koncertfelvételrõl. Ezekben végülis nincs semmi extra az alap számokhoz képest (amik egytõl egyig zseniális mûvek, remek dallamokkal, angyali hangú énekesnõvel -akinek a hangja sokkal szebb és szimpatikusabb számomra, mint a régié- :wub: , az igazi meglepetés a csak ezen az albumon megtalálható Escapist c. szám (Album Version, szóval nem egyéb háttérzajokkal van), ami hozza a Nightwish (az ÚJ Nightwish) magas színvonalát. Ezt a számot ha hozzácsapjuk a Dark Passion Play-hez, akkor jobban járunk mint ezzel az albummal, hiszen egy koncertalbumról beszélünk, ezért az ezen lévõ számok minõsége lényegesen elmarad a stúdióban felvett számokétól (ez mondjuk természetes).

Én csak ajánlani tudom:

90%

Én nem igazán tudok választani a régi és az új énekes között. Tarja hihetetlen precíz, operába illõ hangjától néha a hideg rázott ki, annyira megérintõ tudott lenni. Anette ilyenre nem képes, viszont cserébe az új dalok elsöprõ lendülete és dinamizmusa kárpótol. Igazából nagy kedvenc mindkettõ, de azért sajnálom kicsit, hogy a régi Nightwishnek vége.

Warfare

A régi Nightwish énekesnõ több szempontból is jobb volt. A We Butter The Bread With Butter meg tényleg isten dolog, talán még én linkeltem be -core topicba.

Snexi

A régi Nightwish énekesnõ több szempontból is jobb volt. A We Butter The Bread With Butter meg tényleg isten dolog, talán még én linkeltem be -core topicba.

az lehet,de nem tõled ismerem :D

Warfoki
Samael - Reign of Light

Black metál mûfajában kezdték a pályát (Into The Infernal Storm Of Evil, mint a demoalbum címe azért valamelyest beszédes), ez az (a'sszem 2004-es) album viszont leginkább industrial metálba sorolható be. Gépi és szintetizátoros lüktetés, "hagyományos" hangszerekkel kísérve, torzított vokállal, nagyon enyhe black metálos beütéssel. Felületes hallgatásra úgy tûnhet, mintha egy szám lenne az egész, a többi copy-paste módszerrel jött volna létre. Pedig nem, mindegyiknek megvan a maga ritmusa, és dallama. Kitûnõ, ha ez ember valami felpörgetõt, ébren tartót akar hallgatni. (nekem legalábbis, de sejtem, hogy lesznek itt olyanok, akik inkább altatónak tudnák használni... :D )

87%

Warfare

Samaeléktõl csak a Worship Him (1990-es) albumot szeretem, lassú, feelinges black metal, még semmi indu. :D

Warfoki

Samaeléktõl csak a Worship Him (1990-es) albumot szeretem, lassú, feelinges black metal, még semmi indu. :D

Ejnoyin-Qwebeh-Yenmon

FreshFabrik-Drive my Hand

Magyarok, mégis, ha nem látod leírva, nem gondolsz rá.

Remek hangzásvilág, fülbemászó nóták, nem túlzásbavitt üvöltözés.

Iszonyat menõ. ^^

BajuszGG

Metallica - Death Magnetic

Szerintem a legjobb album a St. Anger óta, bár ezért most sokan meg fognak kövezni. Van benne mindenféle hangulatú zene, lassabb, gyorsabb, zúzósabb stb. Szerintem a tavalyi év egyik legjobb albuma

95%

SaltyDave

Én nem igazán tudok választani a régi és az új énekes között. Tarja hihetetlen precíz, operába illõ hangjától néha a hideg rázott ki, annyira megérintõ tudott lenni. Anette ilyenre nem képes, viszont cserébe az új dalok elsöprõ lendülete és dinamizmusa kárpótol. Igazából nagy kedvenc mindkettõ, de azért sajnálom kicsit, hogy a régi Nightwishnek vége.

Na ja... igazából úgy lenne jó hogy két külön team lennének, akkor élvezhetnénk mindkettõjük hangját.

-max-

Metallica - Death Magnetic

Szerintem a legjobb album a St. Anger óta, bár ezért most sokan meg fognak kövezni. Van benne mindenféle hangulatú zene, lassabb, gyorsabb, zúzósabb stb. Szerintem a tavalyi év egyik legjobb albuma

95%

Jah. És akkor a hangminõség miatt vonjunk le szépen mondjuk 94%-ot...

Grinded Nig - Freezer Full of Nigger Heads

Te jó Isten... :D

-BlackBird-

Arra vannak a GuitarHero-s remasterek :D . Szerintem is nagyon jó lemez lett.

BajuszGG

Nem a hangminõséggel van neked bajod... :rolleyes:

-max-

Arra vannak a GuitarHero-s remasterek :D . Szerintem is nagyon jó lemez lett.

Igen, de azért szvsz elég gáz, hogy a játékbeli szarrátömörített fájlok jobban szólnak, mint az eredeti lemezen lévõk...

-BlackBird-

Igen, de azért szvsz elég gáz, hogy a játékbeli szarrátömörített fájlok jobban szólnak, mint az eredeti lemezen lévõk...

Tényleg gáz, de az anyag attól még ütõs :) .

-max-

Tényleg gáz, de az anyag attól még ütõs :) .

Az tény.

SaltyDave
World of Warcraft - Wrath of the Lich King OST
IPB Image

Nagyon szerethetõ kis lemez, a rajta lévõ számok minõségi, jól átgondolt, igényes mûvek. A számok nagy része a Howard Shore féle Gyûrûk Ura hangulatát idézik, és úgy érzem, hogy méltóak is hozzá, tényleg nagyon szerethetõ. Kevés olyan album van, aminél nem elindítom és közben böngészgetek vagy játszok, hanem kikapcsolom a monitort, kényelmesen hátradõlök a székben, becsukom a szemem, és csak hallgatom. Ez ilyen album volt, mindenképp ajánlom a mûfaj kedvelõinek. Igazán kiemelkedõ számai a Wrath of the Lich King (Main Theme), az Arthas, My Son (Cinematic Intro Theme), a Garden of Life, Totems of Grizzliemaw, a The Wrath Gate és a zseniális befejezés, az Assault on New Avalon.

89%

Warfoki
Aziza Mustafa Zadeh - Dance of Fire

Azerbajdzsáni énekesõ-zongorista 1995-ös albuma. Jazz és mugam (azerbajdzsáni improvizációs stílus a Wiki szerint) keverék. Olyan zene, amihez hangulat kell, de szerintem kitûnõ, lazulós hallgatnivaló.

87%

_Attesz_
The Prodigy:Invaders Must Die CD/DVD

Az album összes száma nagyon ütõs és nagyon tetszett h pár régi számból vettek át.új és mégis ismerõs! B)
Viszont csak 2 klip és 2 szám koncert felvétele van a DVD-n ami valljuk be elég kevés ebben nagyot csalódtam összességében:

90%

Warfoki
Black Shape of Nexus - Black Shape of Nexus

Lassú, de B R U T Á L I S bass.zussal megáldott zene. Az ember szó szerint a gyomrában érzi a bass.zus dübörgését, a hörgés/sikoltás határán egyensúlyozó vokál meg idegeket őröl. Kifejezetten gyilkos hangulathoz ajánlott. B) És kizárólag mélynyomóval felfegyverzett fülessel/hangfallal.

65% - 91% (bármilyen értéket rá tudnék húzni ezek közt: totál hangulatfüggő)

Ronnie

The Ting Tings - We Started Nothing

Továbbra is az egyik legnagyszerûbb electropop album tavalyról. Hangulatos, egyedi, változatos.

Graves of Valor - Salarian Gate

A jól megszokott death metal alapokra építõ zene, mely kiegészül egy kis hardcore-al és tech metallal. Számomra elég nagy meglepetés volt, mert nem vártam sokat a GoV-albumtól, de mégis nagyon élvezetes és kellõen brutális.