Ronnie Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Itt lehet gyülekezni mindazoknak, akik már regisztráltak vagy tervezik, hogy regiznek a Last.fm-re. Néhány szót érdemes errõl a Web 2.0-ás alkalmazásról írni, mely a zenéhez kapcsolódik, de jóval több annál. A weboldal az általunk hallgatott zenékbõl statisztikákat készít. Mások listáit is böngészhetjük és ennek segítségével rengeteg új zenekart, énekest, stb., ismerhetünk meg. Az évek során a Last.fm nagyon sokat fejlõdött: bekerült a szomszédok funkció, mely a hasonló zenei érdeklõdésû felhasználókat gyûjti körénk, több tízezer számot ingyen lehet hallgatni és minden komolyabb elõadó számaiból hallgathatunk 30 másodperces részleteket is. Természetesen barátainkat is meghívhatjuk az oldalra és üzengethetünk egymásnak. Ezenkívül vannak csoportok, ahova mûfajok, elõadók rajongói csatlakozhatnak. A profilunkat kedvünk szerint átalakíthatjuk a rengeteg minialkalmazásnak köszönhetõen, melyek ingyenesek és könnyen kezelhetõek. Még nem teljesen kiforrott, de az egyik leghasznosabb funkció az ajánlások, ahol az általunk hallgatott elõadók alapján kapunk hasonló stílusú zenéket. A Last.fm-et ingyen lehet használni, de lehetõség van néhány euróért plusz funkciókat vásárolni. Az oldal használatához egy programot kell a gépre feltelepíteni, mely az adatok küldését végzi. Fontos még, hogy a gépen tárolt számok megfelelõen legyenek címkézve, de az elmúlt hetekben már a hibás tag-eket is elkezdték összevonni. Remélem sikerül néhány embert meggyõznöm a Last.fm pozitívumairól és örülök, hogy néhány tucat GS Fórumos felhasználó már fenn van.
_z0LEe_ Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Huh nagyon jó oldal, sok jó zenét ismertem meg a segítségével.
Gagabol Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Nekem is van fm-es profilom,ott van az alámban. Amúgy high musical compatibility. :D
_z0LEe_ Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 nálam tiédre - Gagabol- very high, Ronnie: super ^^
Ronnie Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Na örülök neki, hogy egyre többekrõl derül ki, hogy fenn vannak az oldalon. ;) Ha nem baj mennek is a friend requestek.
martin_dante Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Engem erre Mitisz vett rá pár hete, mDante néven megtalálható vagyok bárki számára.
BajuszGG Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Én is fent vagyok "adlersson" néven, pár tagot már fel is vettem barátnak a GS-rõl... B)
Warfare Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Helló. Én is imádom a lásztöfömöt. :D Profilom: http://last.fm/user/Rareform
Ronnie Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Helló. Én is imádom a lásztöfömöt. :D Profilom: http://last.fm/user/Rareform Az igen Warfare...igen nagy mennyiségû zenét vagy képes egy nap alatt meghallgatni. Nagy pozitívum, hogy az 50-es listádon ott az All That Remains.
Warfare Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Az utóbbi pár hónapban napi 150 szám alá nem igazán megyek. :lol: Hiányérzetem van, ha nincs jó zene, miközben gépnél ülök. :lol:
Ronnie Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Az utóbbi pár hónapban napi 150 szám alá nem igazán megyek. :lol: Hiányérzetem van, ha nincs jó zene, miközben gépnél ülök. :lol: A resetelés elõtt napi 40 zenét hallgattam átlagban, de január 21. óta valahogy egyre növekszik a szám. Egyre több az új stoner, sludge meg post-rock zene, ami Csakbenn-rõl vándorol a gépre és egyszerûen idõm sincs rájuk. A zenén kívül még ott van a sorozatozás és a filmezés is.
Warfare Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Hja, én is naponta ismerek meg új zenéket, néha csakbennrõl én is töltök. Szerencsére filmezésre nem kell idõt szánnom, az nem igazán az én reszortom. :)
Bergamo Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Én is fenn vagyok már tavaly október óta és egyre jobban tetszik :) Bejön a sok ingyenes szám + a sok rádió is. Rengeteg új előadót ismertem már meg én is itt. Profilom az alámban, pár GSF-es tagot fel is vettem már friendsnek :) Aki akar, az bejelölhet :)
sid Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Én is fenn vagyok már tavaly október óta és egyre jobban tetszik :) Bejön a sok ingyenes szám + a sok rádió is. Rengeteg új elõadót ismertem már meg én is itt. Profilom az alámban, pár GSF-es tagot fel is vettem már friendsnek :) Aki akar, az bejelölhet :) Azért meglepõdtem hogy te ilyen hip hop-os arc vagy. :) Én is fenn vagyok, ha még valaki nem látta volna az aláírásomat. :D 2006 óta vagyok itt, de régebben nem használtam, köbö 1 éve scrobbolok rendesen, azért van oly kevés lejátszott számom. Az openmindindexemre azért büszke vagyok. :D
_z0LEe_ Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Flagcountert meg hasonlókat hogy kell oldalra bepakolni? :unsure:
Bergamo Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Azért meglepõdtem hogy te ilyen hip hop-os arc vagy. :) Én is fenn vagyok, ha még valaki nem látta volna az aláírásomat. :D 2006 óta vagyok itt, de régebben nem használtam, köbö 1 éve scrobbolok rendesen, azért van oly kevés lejátszott számom. Az openmindindexemre azért büszke vagyok. :D Hát nem mindig hallgattam hiphopot. Kb 3 éve kezdõdött. Azelõtt az ilyen rockosabb vonulatot képviseltem :)
Gagabol Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Flagcountert meg hasonlókat hogy kell oldalra bepakolni? :unsure: Flagcountert itt,top-elõadó képet itt,"kitüntetést" itt,top albumok képet itt,rangsorolást itt,halgatott zene típusa mérõt meg itt lehet beszerezni.Utána a kapott linket kell bemásolni a profil About you részébe.
sid Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Flagcountert itt,top-elõadó képet itt,"kitüntetést" itt,top albumok képet itt,rangsorolást itt,halgatott zene típusa mérõt meg itt lehet beszerezni.Utána a kapott linket kell bemásolni a profil About you részébe. Mondjuk ha rákattint a képekre nálam akkor simán megtalálta volna a módját hogy kell. :rolleyes:
Extrasystole Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Engem is meg lehet találni ezen a helyen, éppen most váltottam felhasználónevet, a régin természetesen sokkal több zenét hallgattam már meg. :P Ez vagyok én
_z0LEe_ Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Flagcountert itt,top-elõadó képet itt,"kitüntetést" itt,top albumok képet itt,rangsorolást itt,halgatott zene típusa mérõt meg itt lehet beszerezni.Utána a kapott linket kell bemásolni a profil About you részébe. thx
Mitisz Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Én is megtalálható vagyok, lásd aláírásom, vegyetek fel ;D
sid Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 szintén: junior_pi néven énke Na helyes, jókis kalózrock. B)
-StiF- Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Na helyes, jókis kalózrock. B) Alap. B) Am. olyan cuccokat, h lehet oda oldalra sós perecni mint neked? :huh:
Recommended Posts