abstractor Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 Üdv! Olyan problémám lenne hogy ma szereztem meg az EASTWEST DRUMKIT FROM HELL 2 programot és teljes mértékben homály vagyok hozzá :s Kérek valaki segitsen legalább az alapokat elsajátitani. vagy esetleg egy felhasználói kézikönyve ha van valakinek ossza meg pliz. Elõre is köszi a segitséget. jerro@vipmail.hu Elõször is üdv a fórumon! ;) Nem tudom, mennyire vagy tisztában a dolgokkal, úgyhogy ha túlmagyaráznám, vagy esetleg valamit nem értesz, csak szólj. :D Nah, ez a progi is a Native Kontakt Playert használja samplernek, vagyis azzal nem kell bajlódni. El tudod indítani, van 8 sáv, amikhez "empty" (üres) van írva, a jobb oldalukon a kis háromszöggel tudsz hangszert választani melléjük. Ezután a billentyûk egy része elkékül, ezeket tudod használni, ezekhez van minta rendelve. Ha van számítógépre köthetõ midis szintetid, akkor azzal is mûködik elvileg. Összesen ugye 8 sáv van, mindegyikhez külön hangszert tudsz rakni, sávonként van egy rakás beállítás, ilyenek, h "Volume Envelope", ezt pl hagyd alapon, esetleg kísérletezz vele. Van Reverb ("zöngésítõ" by gitártanárom XD), Delay (visszhang), Chorus, ezeket simán be tudod kapcsolni, úgy, hogy a fejlécükre, nevükre kattintasz, és akkor világítanak. Mindegyik effekthez vannak beállítások, azokat is csak próbálgasd. Alul, a billentyûktõl balra van olyan, hogy Pitch, ezzel hangmagasságot lehet állítani, de itt szerintem irreleváns, a Mod pedig speciális szabályzó, nem mindig van jelentõsége, de mondjuk erõsséget, vagy hangzást lehet vele állítani, ez hangszerfüggõ. A probléma az, hogy alapból csak ennyit tudsz, hogy hangszereket választasz, és nyomkodod a gombokat, mint a hülyegyerek. Ha konkrét számot akarsz összeállítani, ahhoz kell egy igazi hangszerkesztõ progi, ami képes VSTi-ket kezelni, én pl. Steinberg Cubase-t használok. Ez annyit tesz, hogy a hangszerkesztõbe beimportálsz egy midi-fájlt, vagy a progiban hozod létre a dallamot. VSTi-nek, vagyis virtuális hangszernek beállítod a Drumkitet, az elindítja a programot, ezután hozzárendeled az adott midi-sávot, ami annyit tesz, hogy a midi-sáv hangjai a Drumkitben fognak megszólalni. A midi-sávnál be kell állítani a Channelt is, amelyik szám, azon a sávon fog szólni a 8 sáv közül a Drumkitben a midi. Elõször ki kell kísérletezned, hogy melyik hangon mi szólal meg, és úgy tudsz hozzá midi-sávot csinálni. Pl lehet hogy egy C-hangra lábdob jön be, így C-hangot kell "leütnöd". Hát, röviden ennyi, ha valami nem tiszta, csak szólj. :D Remélem, azért érthetõ tudtam maradni így 11 óra felé. :D
jerropapa77 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Elõször is üdv a fórumon! ;) Nem tudom, mennyire vagy tisztában a dolgokkal, úgyhogy ha túlmagyaráznám, vagy esetleg valamit nem értesz, csak szólj. :D Nah, ez a progi is a Native Kontakt Playert használja samplernek, vagyis azzal nem kell bajlódni. El tudod indítani, van 8 sáv, amikhez "empty" (üres) van írva, a jobb oldalukon a kis háromszöggel tudsz hangszert választani melléjük. Ezután a billentyûk egy része elkékül, ezeket tudod használni, ezekhez van minta rendelve. Ha van számítógépre köthetõ midis szintetid, akkor azzal is mûködik elvileg. Összesen ugye 8 sáv van, mindegyikhez külön hangszert tudsz rakni, sávonként van egy rakás beállítás, ilyenek, h "Volume Envelope", ezt pl hagyd alapon, esetleg kísérletezz vele. Van Reverb ("zöngésítõ" by gitártanárom XD), Delay (visszhang), Chorus, ezeket simán be tudod kapcsolni, úgy, hogy a fejlécükre, nevükre kattintasz, és akkor világítanak. Mindegyik effekthez vannak beállítások, azokat is csak próbálgasd. Alul, a billentyûktõl balra van olyan, hogy Pitch, ezzel hangmagasságot lehet állítani, de itt szerintem irreleváns, a Mod pedig speciális szabályzó, nem mindig van jelentõsége, de mondjuk erõsséget, vagy hangzást lehet vele állítani, ez hangszerfüggõ. A probléma az, hogy alapból csak ennyit tudsz, hogy hangszereket választasz, és nyomkodod a gombokat, mint a hülyegyerek. Ha konkrét számot akarsz összeállítani, ahhoz kell egy igazi hangszerkesztõ progi, ami képes VSTi-ket kezelni, én pl. Steinberg Cubase-t használok. Ez annyit tesz, hogy a hangszerkesztõbe beimportálsz egy midi-fájlt, vagy a progiban hozod létre a dallamot. VSTi-nek, vagyis virtuális hangszernek beállítod a Drumkitet, az elindítja a programot, ezután hozzárendeled az adott midi-sávot, ami annyit tesz, hogy a midi-sáv hangjai a Drumkitben fognak megszólalni. A midi-sávnál be kell állítani a Channelt is, amelyik szám, azon a sávon fog szólni a 8 sáv közül a Drumkitben a midi. Elõször ki kell kísérletezned, hogy melyik hangon mi szólal meg, és úgy tudsz hozzá midi-sávot csinálni. Pl lehet hogy egy C-hangra lábdob jön be, így C-hangot kell "leütnöd". Hát, röviden ennyi, ha valami nem tiszta, csak szólj. :D Remélem, azért érthetõ tudtam maradni így 11 óra felé. :D Hát nagyon szépen köszönöm hogy igy éjjeltájt a rendelkezésemre tudtál állni. A leírás sokat segitett köszönöm. ha valami kérdésem lesz még felkereslek itt a forumon, köszi mégegyszer
abstractor Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 Hát nagyon szépen köszönöm hogy igy éjjeltájt a rendelkezésemre tudtál állni. A leírás sokat segitett köszönöm. ha valami kérdésem lesz még felkereslek itt a forumon, köszi mégegyszer Nagyon szívesen, csak nyugodtan kérdezz, örülök, hogy végre a társadalom hasznára válhattam. :blink: :D
jerropapa77 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Na mostmár nagyjábol képben vok, már csak annyi lenne a kérdésem, hogy ugyebár mondtad a midi beimprotálást, amit értek, még egy dolgot nem vágok, azt hogy hogyan lehet midit létrehozi? A cubase-ben lehetséges ez? vagy valami más progi van ilyen funkciora készitve? segítséget elõre is köszi
abstractor Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 Na mostmár nagyjábol képben vok, már csak annyi lenne a kérdésem, hogy ugyebár mondtad a midi beimprotálást, amit értek, még egy dolgot nem vágok, azt hogy hogyan lehet midit létrehozi? A cubase-ben lehetséges ez? vagy valami más progi van ilyen funkciora készitve? segítséget elõre is köszi Cubase-ben is lehet, létre kell hozni egy midi-sávot, arra "rajzolni" a ceruza eszközzel, a rajzold téglalap alakú darabkára duplakatt, és akkor megnyitja midiszerkesztõben, ahova ugyancsak tudsz rajzolni hangokat. Gondolom, van még sok más midi-készítõ progi, én, mivel gitáros vagyok, Guitar Pro-t használok, azzal is lehet midibe exportálni.
jerropapa77 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 éértem tehát akkor cubase-ben is lehet. Mondjuk nekem is a másik progi ami beugrott a guitar pro :D. Köszi
abstractor Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Nah, megvan az Eastwest Stormdrum Kompakt, ami azért jó, mert van benne egy rakás (rohadt jól szóló) drumkit, emellett te is összeállíthatsz, rengetegféle tom (talán tam magyarul, de nem biztos xd), cintányér, minden, sõt, ami a legjobb: vannak benne nagyobb és egzotikus dobok is: iraki, afrikai, minden, szóval filmzenekészítéshez is tökéletes. :rolleyes:
Deadlord666 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Most utobbi idökben nagyon rááltam a power metál írásra csak azabaj hogy van olyan tema amit elképzelek énekléssel (vagy hörgéssel ) ugy jol hangzik a fejemben de amint lekottazom a nyomi guitarproba tiszta szar amit visszakapok és neha el is megy a kedvem :)
cyrko Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Most utobbi idökben nagyon rááltam a power metál írásra csak azabaj hogy van olyan tema amit elképzelek énekléssel (vagy hörgéssel ) ugy jol hangzik a fejemben de amint lekottazom a nyomi guitarproba tiszta szar amit visszakapok és neha el is megy a kedvem :) Én is így vagyok vele. Ennek kiküszöbölésére találták ki a zenekart. Nemrég szereztem be én is egyet.
Deadlord666 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Én is így vagyok vele. Ennek kiküszöbölésére találták ki a zenekart. Nemrég szereztem be én is egyet. nekem is van 2 egyikben dobolok masikban gitarozok de mind2 hobbi, majd remelem lesz komolyabb zenekarom ( igen, vilaghíru akarok lenni :D ez a cél ) akkor majd azoknak megtanitom de azert az ötleteimet nem lönem csak ugy el :)
abstractor Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 Hát, nekem meg van 2-2,5 bandám, de valahogy mostanában egyik sem túl aktív... :lol: :D
Deadlord666 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Hát, nekem meg van 2-2,5 bandám, de valahogy mostanában egyik sem túl aktív... :lol: :D hallod akkor mar énis pontositok igazabol csak 1.9 bandám van :) ( a masodiknak nincs enekese xD )
Deadlord666 Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Tegnap ökörködtem olyan éjfél tájban kisse megfáradt aggyal irtam ezt az érdekes dolgot :) nagyon nem jellemzö rám a stilus de mivel nem konyitok a jazz elmélethez semmilyen szinten ezzel kell beérni :D csak leirtam ami jött egyböl nem nagyon problemaztam de majd atfesulom késö9bb
abstractor Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 Te, most vagy lejárt a 2 éves emelt szintû infó érettségim szavatossága, vagy csúnyán bedurvult a rapidshare rendszere. Hogy a rákba kell letölteni? Nem vágom, milyen kódot kéne beírni. :lol: :D A hülye b*zi macskák! ÁÁÁÁ utálom a macskákat! Ilyen szemét egy rendszert. :D Nah meghallgattam, egész jó. :D Ezt simán billentyűzettel írtad be? Bázz, nekem az ilyenhez sose volt türelmem, ezért is akarok venni egy midis szintetit, hogy rákössem gépre, és azzal vigyek be ilyen dallamokat. :D
M3LK0R Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Te, most vagy lejárt a 2 éves emelt szintû infó érettségim szavatossága, vagy csúnyán bedurvult a rapidshare rendszere. Hogy a rákba kell letölteni? Nem vágom, milyen kódot kéne beírni. :lol: :D A hülye b*zi macskák! ÁÁÁÁ utálom a macskákat! Ilyen szemét egy rendszert. :D Nah meghallgattam, egész jó. :D Ezt simán billentyûzettel írtad be? Bázz, nekem az ilyenhez sose volt türelmem, ezért is akarok venni egy midis szintetit, hogy rákössem gépre, és azzal vigyek be ilyen dallamokat. :D ja a rapidshare elég elbaxott lett, a kedvenc az ,h elvileg 4 betûhöz rak macskát és azokat kell beütni.. nos nálam minden betûhöz van macska és random ,h melyik 4-et kell beütni, de általában vagy az elsõ 4 vagy az utolsó 4.. volt olyan hogy vagy 10szer újrakellett probálni, aztán a rapid ledobott,hogy sokszor probálkoztam... <_<
Deadlord666 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Ezt simán billentyûzettel írtad be? Bázz, nekem az ilyenhez sose volt türelmem, ezért is akarok venni egy midis szintetit, hogy rákössem gépre, és azzal vigyek be ilyen dallamokat. :D hat erre kb. 1 orát szántam rá... többet nem fogok... viszont van 7-8 perces 8 szolamu kottam is meg az atlag olyan 4-5 perces nah azokkal azert már kellett szarakodni :D de mondjuk az amit feltttem még régebben és olyan baromi hosszu volt azt mostmar igy utolag visszahalgatva egy kicsit unalmas meg olyan... semmilyen azt majd atdolgozom a jobb reszeket belöle beleillesztem egy kisebb szamba.
abstractor Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Hát mondom, kipróbálom mégegyszer, túl tudok-e járni a macskák eszén, erre most épp nincsenek is macskák!!! :D :lol: "The RapidShare Happy Hours are active right now. Have fun!" HOgy témánál maradjak: esetleg van vkinek tippje feszültségkeltõ filmzene komponálásához? Eddigi ötleteim: dobok, ilyen nagyon nagy dobok, mint pl. Bombo Hanger vagy mi (Stormdrumban van), mély zongora, tremolós vonósok, fúvósok stb., csak ezt vhogy össze kéne hoznom. :D
M3LK0R Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Hát mondom, kipróbálom mégegyszer, túl tudok-e járni a macskák eszén, erre most épp nincsenek is macskák!!! :D :lol: "The RapidShare Happy Hours are active right now. Have fun!" HOgy témánál maradjak: esetleg van vkinek tippje feszültségkeltõ filmzene komponálásához? Eddigi ötleteim: dobok, ilyen nagyon nagy dobok, mint pl. Bombo Hanger vagy mi (Stormdrumban van), mély zongora, tremolós vonósok, fúvósok stb., csak ezt vhogy össze kéne hoznom. :D Hmm gityóval játszál magas tartományban nagy visszanggal, sokáig kitartott hangok, nagyon para tud lenni ha jól csinálod :D dobok is jók meg talán hegedû ilyesmi
abstractor Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Hmm gityóval játszál magas tartományban nagy visszanggal, sokáig kitartott hangok, nagyon para tud lenni ha jól csinálod :D dobok is jók meg talán hegedû ilyesmi Elõször gitár+szimfónikus zenét akartam, csak sajna nem tudok olyan minõségben felérni, hogy passzoljon a VSTi hangzásához... :(
Deadlord666 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 "The RapidShare Happy Hours are active right now. Have fun!" HOgy témánál maradjak: esetleg van vkinek tippje feszültségkeltõ filmzene komponálásához? Eddigi ötleteim: dobok, ilyen nagyon nagy dobok, mint pl. Bombo Hanger vagy mi (Stormdrumban van), mély zongora, tremolós vonósok, fúvósok stb., csak ezt vhogy össze kéne hoznom. :D Használj kakafón hangzásokat :D Mint amikor az ördög zongorazik vagy nemtudom
abstractor Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Használj kakafón hangzásokat :D Mint amikor az ördög zongorazik vagy nemtudom Milyen az a kakafón? Vagy csak beindult a autokorrektor? :unsure: :D Ööö... utánanéztem: nem kakofónra gondoltál? :D "Hangzavar, lárma, kellemetlen hangzatok zûrzavaros együttese. ...s mert talán a vers a leginkább az erõm, verssel üvöltök bele a politikai kakofóniába. (Ady) Görög eredetû nemzetközi szó (kakosz 'csúf', phoné 'hang'); választékos."
jerropapa77 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Na Csõ! Visszatértem :D. Természetesen azért mert ismét béna vok és nem jutok egyrõl a kettõre. Most már evvel a drumkit from hell-el eljutottam addig hogy az gombnyomogatásra megszólal + kész a midi fájl. Most már csak annyi, hogy nemtom meg effektezni a hangot. Beimprotálom a progiba, de már az sem megy hogy a midi-hez adja hozzá mert csak wav-hoz illetve mp3-hoz tudom ezt az effektet rendelni midihez nem. Amúgy Sonar 6-ot haszálok. Kérném ismét a segítséget :D. Elõre is köszi, megint :S
abstractor Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Na Csõ! Visszatértem :D. Természetesen azért mert ismét béna vok és nem jutok egyrõl a kettõre. Most már evvel a drumkit from hell-el eljutottam addig hogy az gombnyomogatásra megszólal + kész a midi fájl. Most már csak annyi, hogy nemtom meg effektezni a hangot. Beimprotálom a progiba, de már az sem megy hogy a midi-hez adja hozzá mert csak wav-hoz illetve mp3-hoz tudom ezt az effektet rendelni midihez nem. Amúgy Sonar 6-ot haszálok. Kérném ismét a segítséget :D. Elõre is köszi, megint :S Lehet, hogy reklámszövegnek vagy rábeszélésnek fog hangzani, amit mondok, dehát... az is. :D Ajánlom a Cubase-t!!!! Namámorst: amiket leírtál, azt abban az egyetlen progiban meg lehet csinálni. Elõször töröld le a drumkit from hell-t, aztán telepítsd fel a Cubase-t, és utána telepítsd fel a drumkitet, amikor kérdezi, hogy hova telepítsen VSTi-t, akkor keresd meg a Steinberg/CubaseSX3/VSTPlugins mappát, és oda telepítsd. Ezután Cubase-ben tudsz midi-t készíteni, midi-t importálni (ha mondjuk GP-ben dolgozol), VSTi-n keresztül a midire rákapcsolni a drumkitet, hogy azon szóljon, aztán megeffektezni a hangsávot. ;)
-BlackBird- Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 HOgy témánál maradjak: esetleg van vkinek tippje feszültségkeltõ filmzene komponálásához? Eddigi ötleteim: dobok, ilyen nagyon nagy dobok, mint pl. Bombo Hanger vagy mi (Stormdrumban van), mély zongora, tremolós vonósok, fúvósok stb., csak ezt vhogy össze kéne hoznom. :D Ezek hangszerelésileg jó ötletek, de érdemes több disszonanciát alkalmazni a feszültségkeltéshez. Na Csõ! Visszatértem :D. Természetesen azért mert ismét béna vok és nem jutok egyrõl a kettõre. Most már evvel a drumkit from hell-el eljutottam addig hogy az gombnyomogatásra megszólal + kész a midi fájl. Most már csak annyi, hogy nemtom meg effektezni a hangot. Beimprotálom a progiba, de már az sem megy hogy a midi-hez adja hozzá mert csak wav-hoz illetve mp3-hoz tudom ezt az effektet rendelni midihez nem. Amúgy Sonar 6-ot haszálok. Kérném ismét a segítséget :D. Elõre is köszi, megint :S Elõször audio sávvá kell alakítanod a midi fájlt. Ehhez szólóra (S) kell kapcsolnod a dobsávo(ka)t, majd Edit/Bounce To Tracks. Itt kiválasztasz egy audio sávot (vagy létrehozhatsz egyet), és a progi audiová konvertálja a midit. Ezután már szabadon effektezheted a létrejött .wav fájlt.
abstractor Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Ezek hangszerelésileg jó ötletek, de érdemes több disszonanciát alkalmazni a feszültségkeltéshez. Elõször audio sávvá kell alakítanod a midi fájlt. Ehhez szólóra (S) kell kapcsolnod a dobsávo(ka)t, majd Edit/Bounce To Tracks. Itt kiválasztasz egy audio sávot (vagy létrehozhatsz egyet), és a progi audiová konvertálja a midit. Ezután már szabadon effektezheted a létrejött .wav fájlt. Jah, még próbálkozok, de mondjuk a film elejére a robbantás (hupsz, elszóltam magam) elõtti mászkáláshoz olyan dobos/feszkós témát akartam, mint ami a München elején volt, de átkapcsoltam magam dél-koreai üzemmódra, és írtam hozzá egy szép kis hegedûs számot, az lesz alatta. :D Szóval az egészre inkább a koreai-sztájl lesz jellemzõ, legalábbis zenében. :rolleyes: Cubase-ben lehet olyat, hogy ha hozzárendeltél egy VSTi-t egy midisávhoz, akkor a midinek a baloldalon megjelenített tulajdonságai között (ahol hozzárendelted az "out" és "chn" alapján) a legalsó sorban kiírja a VSTi nevét, és mellette van egy "e"-betû, amire ha rákattintasz, akkor arra a hangszerre ugyanúgy 8 effektet rá lehet pakolni, mint a sima hanghullámokra, anélkül, hogy át kéne konvertálni, és így utólag is tudsz módosítani a midin. B) Csak annyi a hátránya, hogy elvileg a VSTi-ben bekapcsolt max 8 hangszerhez mindhez hozzárendeli az effektet, de ez drumkitnél pont hogy jó. Sőt, az előbb sikerült valahogy elővarázsolnom egy ablakot, amivel csak adott hangszerre rak effektet, de azóta se találom, hol volt. :D
Recommended Posts