MailMan Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Ez lehet, hogy hasonlított annál a zenénél breakre, de nem az. is található átvezetõ hang például 2:32 és 2:34 között. Így már teljesen világos, mire gondolsz, viszont sajna nem tudom a nevét, de remélem, valaki más igen.
masterhungary Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Így már teljesen világos, mire gondolsz, viszont sajna nem tudom a nevét, de remélem, valaki más igen. Én is remélem! :) Köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni!
MailMan Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Már egy ideje nem tud midit lejátszani a gépem, és eléggé zavar, mert nem tudom a Guitar Pro-t se használni (a MIDI Output Devicesnél nincsen semmi, még az alap Microsoft GS Synth is hiányzik). Órákon át böngésztem a google-t, de nem találtam semmit... valakinek esetleg van ötlete? (Windows 7)
adamszekely Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 1:07 és 1:10 között található például. 1:07-re ér véget a zenének az a dübögõs, keményebb része, ekkor itt van ez az átvezetõ, majd utána 1:10-tõl következik a zene lassabb, lágyabb része. Ez a 3 másodperces szakasz egy kis apró átvezetõ. Na ennek kéne a neve (lehetõleg szaknyelven, mert a célom az lenne, hogy találjak pár ilyet, vagy tutorialt ahhoz, hogy hogy készítsek ilyet). :) Azért lenne fontos, mivel így lenne még plusz egy mód, ahogy két zenét össze tudok kötni. :) Továbbá az efféle összekötésnél nem lenne probléma az sem, ha pár bpm-mel eltér a két zene sebessége. Hát, ha jól értelmezem, akkor vmi gondolsz a mutatott példák alapján. Úgy hívják, hogy "reverse cymbal" ergo a cintányér sávot visszafelé játsszák le. Ha így keresel rá, találsz tutorialokat is. Amiket mutattál az gyakorlatilag ebbõl az effektbõl meg az utolsó hang visszhangosításából jön létre szerintem. :)
masterhungary Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Hát, ha jól értelmezem, akkor vmi gondolsz a mutatott példák alapján. Úgy hívják, hogy "reverse cymbal" ergo a cintányér sávot visszafelé játsszák le. Ha így keresel rá, találsz tutorialokat is. Amiket mutattál az gyakorlatilag ebbõl az effektbõl meg az utolsó hang visszhangosításából jön létre szerintem. :) Többek között erre is. :) Köszönöm!
Snajper Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Bemenõ jel erõsítésére milyen lehetõségek vannak? Szoftveres dolgokra gondolok, valami elfogadható minõségû booster esetleg? (konkrétan mikrofonhoz)
Snajper Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Bemenõ jel erõsítésére milyen lehetõségek vannak? Szoftveres dolgokra gondolok, valami elfogadható minõségû booster esetleg? (konkrétan mikrofonhoz) Lényegtelen, megoldva, helyette van új probléma. Miért csinálja azt minden felvevõ minden mikrofonnal, hogyha egy kitartott hangot éneklek bele 1-2 másodperc után hozzáad valami üveghangszerû felhangot az egészhez aztán szépen lassan lehalkul az egész bemenet?
LorDiablo Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Lényegtelen, megoldva, helyette van új probléma. Miért csinálja azt minden felvevõ minden mikrofonnal, hogyha egy kitartott hangot éneklek bele 1-2 másodperc után hozzáad valami üveghangszerû felhangot az egészhez aztán szépen lassan lehalkul az egész bemenet? Nem lehet hogy pl hangszórón hallgatod vissza az éneket és befeedbackel?
Snajper Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Nem lehet hogy pl hangszórón hallgatod vissza az éneket és befeedbackel? Nem hallgatom vissza, meg a sztereó keverõ is le van némítva.
Balu027 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Nem hallgatom vissza, meg a sztereó keverõ is le van némítva. Tilts le minden mást a mikrofon bemeneten kívül, hátha.
Snajper Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Tilts le minden mást a mikrofon bemeneten kívül, hátha. Sehogy se ment, de a te gépeden nincs baja. Szóval fuck is meg nem is. Legalább tudok felvenni:D
-malvin- Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Sehogy se ment, de a te gépeden nincs baja. Szóval fuck is meg nem is. Legalább tudok felvenni:D Milyen hangkártyát használsz? Ugye valami alaplapit, ami ultragagyi?
Snajper Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Milyen hangkártyát használsz? Ugye valami alaplapit, ami ultragagyi? Hidd el hogy én is szívesen molesztálnék egy csilivili külsõ hangkártyát, de nem vagyok annyira eleresztve.
-malvin- Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Hidd el hogy én is szívesen molesztálnék egy csilivili külsõ hangkártyát, de nem vagyok annyira eleresztve. Még ennyire sem?
M3LK0R Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Meg azért annyira szerintem senki nincs eleresztve ,h 32-ért vegyen egy ilyet amikor ugyanennyiért biztosan lehet sokkal jobb megoldásokat találni :D
-malvin- Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Milyen általános hangkészletet ajánlotok, ami jól szól és túl sok helyet sem foglal? Eléggé drágák most a HDDk és rájöttem, hogy kellene szinti is a nótáimba.
Snajper Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Milyen általános hangkészletet ajánlotok, ami jól szól és túl sok helyet sem foglal? Eléggé drágák most a HDDk és rájöttem, hogy kellene szinti is a nótáimba. mi számít nem sok helynek?
-malvin- Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 mi számít nem sok helynek? Kb. 10 giga. Jól jönne némi vonós és zongora hangszín, a mellotronba is beleszerettem (a King Crimsonnak és az Opethnek köszönhetõen). Orgona is jöhet. Basszert majd kunyizok a bátyám haverjától, ha nem sikerül akkor Broomstick. Van valamennyi a hangkártyámhoz való samplerben (Proteus VX), ha az ember eleget kotorászik, akkor van ott jó hangszín is.
Snajper Posted April 4, 2012 Posted April 4, 2012 Kb. 10 giga. Jól jönne némi vonós és zongora hangszín, a mellotronba is beleszerettem (a King Crimsonnak és az Opethnek köszönhetõen). Orgona is jöhet. Basszert majd kunyizok a bátyám haverjától, ha nem sikerül akkor Broomstick. Van valamennyi a hangkártyámhoz való samplerben (Proteus VX), ha az ember eleget kotorászik, akkor van ott jó hangszín is. Basszushoz inkább Spectrasonics Triliant mondanám, bár az magában 25 giga. Zongorának Pianissimot szedj le, az szerintem 50 mega sincs, de nagyon frankó hangzást ki lehet hozni belõle. Vonósoknak meg amivel érdemes kezdeni az az EastWest valamelyik programja, onnan aztán válogathatsz.
Balu027 Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 Kb. 10 giga. Jól jönne némi vonós és zongora hangszín, a mellotronba is beleszerettem (a King Crimsonnak és az Opethnek köszönhetõen). Orgona is jöhet. Basszert majd kunyizok a bátyám haverjától, ha nem sikerül akkor Broomstick. Van valamennyi a hangkártyámhoz való samplerben (Proteus VX), ha az ember eleget kotorászik, akkor van ott jó hangszín is. Ezek között is érdemes szétnézni, meglepõen jó dolgokat ki lehet hozni egy kis odafigyeléssel. És nem terheli meg a családi vinyót ;)
-malvin- Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 Basszushoz inkább Spectrasonics Triliant mondanám, bár az magában 25 giga. Zongorának Pianissimot szedj le, az szerintem 50 mega sincs, de nagyon frankó hangzást ki lehet hozni belõle. Vonósoknak meg amivel érdemes kezdeni az az EastWest valamelyik programja, onnan aztán válogathatsz. Úgy látszik, vinyóvásárlás lesz majd, csak sajnos túlzásba vittem mostanság a költekezést. :(
Iam_The_Ghost Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Nem tudom mennyire illeszkedik ide a kérdésem, de hátha tudtok segíteni: igazából egy olyan hangeffektet keresek, amivel egy zenének olyan hatását kelthetem, mintha rádióból vagy valamilyen zenelejátszóból szólna. Van ennek valami külön neve vagy tudtok olyan módszert (akár egy adott programon belül), amivel ez elérhetõ?
Balu027 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Nem tudom mennyire illeszkedik ide a kérdésem, de hátha tudtok segíteni: igazából egy olyan hangeffektet keresek, amivel egy zenének olyan hatását kelthetem, mintha rádióból vagy valamilyen zenelejátszóból szólna. Van ennek valami külön neve vagy tudtok olyan módszert (akár egy adott programon belül), amivel ez elérhetõ? Szerintem szûrõkkel, EQ-val próbálkozz. Fõleg a magasak és a mélyek változtatása fog olyan hatást kelteni. Ha megnézel egy kis elemes rádiót, általában semmi mélye nincs.
abstractor Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 Sziasztok! Ezer éve nem jártam erre, viszont szeretném Nektek is megmutatni legújabb . Remélem, tetszik. :-) Üdv^^
Recommended Posts