Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Zeneszerzõknek

Recommended Posts

Posted

Ha vannak itt Broomstick Bassban jártasak, lenne egy problémám. FL Studioval ha midit importálok az elõbbi programba minden egyes hangot lefelé csúsztatással játszik. Ha hangonként, sajátkezõleg szerkesztem meg a számot akkor rendesen lejáttsza, de ez egy majdnem 7 perces szerzeménynél igencsak szívás. Valami ötlet?

Posted

Ha vannak itt Broomstick Bassban jártasak, lenne egy problémám. FL Studioval ha midit importálok az elõbbi programba minden egyes hangot lefelé csúsztatással játszik. Ha hangonként, sajátkezõleg szerkesztem meg a számot akkor rendesen lejáttsza, de ez egy majdnem 7 perces szerzeménynél igencsak szívás. Valami ötlet?

Használj Reapert!!!

Posted

Használj Reapert!!!

És abban hogy lehet a midit lejátszatni a pluginokkal? Egyelõre azt csak a felvett sávok összerakására szoktam használni.

• 2 months later...
Posted

Midi dobsávot be lehet valahogy tenni pl Ableton Live-ba? Beimportáltam de nincs hangja, leszedtem Addictive Drummert, de azt meg nem tudtam beletenni. Reaper dettó.

• 4 weeks later...
Posted

Midi dobsávot be lehet valahogy tenni pl Ableton Live-ba? Beimportáltam de nincs hangja, leszedtem Addictive Drummert, de azt meg nem tudtam beletenni. Reaper dettó.

Dobsáv a legbonyolultabb. Az útvonalakat jól kell beállítani, és szólni fog. De ez minden dobpluginben más és más. EZ Drummer (és deriváltjaiban) és Steve Slate Drums beállításában tudok segíteni, de ezt az Addictive Drummert nem ismerem.

Posted

Dobsáv a legbonyolultabb. Az útvonalakat jól kell beállítani, és szólni fog. De ez minden dobpluginben más és más. EZ Drummer (és deriváltjaiban) és Steve Slate Drums beállításában tudok segíteni, de ezt az Addictive Drummert nem ismerem.

Közben már meg tudtam csinálni Superior Drumerrel.

Posted

És azzal lehet valamit kezdeni hogy ha mic in bemenetrõl veszek fel gitárt akkor egy pillanatra jó a hangja, utána viszont olyan mintha teljesen véletlenszerûen filtereket nyomnék rá, a hangerõ is változik stb. menõ hangzásokat tud produkálni csak éppen használhatatlan :D Tudom hogy line in-bõl kéne venni de laptopon sajnos csak ez van. Egyébként Korg AX3000-bõl megy rá a jel bár tuti nem azzal van a gond. Ja, a hangszórón keresztül semmi gondja nincs, csak ha pl Goldwave-vel fel is veszem.

• 3 months later...
DarklingElf
Posted

Hi! Lenne egy problémám a Cubase 4-gyel. Számot veszek fel, úgy, hogy a multieffektet (digitech rp-350) rákötöm USB-vel, átállítom hogy ez legyen az ASIO driver, és valamiért a gitár hangja "megkettõzõdik" és a két hang össze is gerjed. Eddig nem volt ilyen probléma, mindent ugyanúgy csináltam de most meg nem mûködik normálisan O.o Van valami ötletetek, mit csináljak?

Posted

Hi! Lenne egy problémám a Cubase 4-gyel. Számot veszek fel, úgy, hogy a multieffektet (digitech rp-350) rákötöm USB-vel, átállítom hogy ez legyen az ASIO driver, és valamiért a gitár hangja "megkettõzõdik" és a két hang össze is gerjed. Eddig nem volt ilyen probléma, mindent ugyanúgy csináltam de most meg nem mûködik normálisan O.o Van valami ötletetek, mit csináljak?

Jééé téged látni fórumon? :D

• 2 months later...
Posted

Használ itt valaki Abletont? Mitõl van az hogy szinte mindent funkciótól ami telepít/módosít/letöröl/áthelyez/másol/stb fájlokat egyszerûen lefagy? Már harmadszorra rakom újra és semmi.

• 2 months later...
Posted

Megjelent az új Reaper (4.01). Hát, kinézetre elég sokat változott, elég kaotikus lett :unsure:

balazstheking
Posted

Otthon talált cuccokból 0 Ft-os költségvetéssel kezdtem bele a stúdió építésbe. :D Most van itten egy Videoton RA 6363 S erősítő, egy Sound Blaster CT4830-as hangkártya meg egy QuickShot-5836 midi billentyűzet.. Minden szépen tisztán szól.. A Midinél nem késik a jel egy cseppet sem, tehát szinte teljesen meg vagyok vele elégedve, de még nem kezdődhet sajnos a zenélés, mert az FL Studionál problémáim vannak az ASIO driverrel, ugyanis amikor átállítom arra akkor nem szól a hangszórókból semmi, de csak ekkor lehet felvenni. Mi a véleményetek róla? Tud valaki esetleg segíteni?

[GSF] Picture

No, hát ez meg nem az én felhasználóm :D Haverom bejelentkezve maradt elnézést. BlackTigerHUN vagyok.

• 1 month later...
Posted

Otthon talált cuccokból 0 Ft-os költségvetéssel kezdtem bele a stúdió építésbe. :D Most van itten egy Videoton RA 6363 S erősítő, egy Sound Blaster CT4830-as hangkártya meg egy QuickShot-5836 midi billentyűzet.. Minden szépen tisztán szól.. A Midinél nem késik a jel egy cseppet sem, tehát szinte teljesen meg vagyok vele elégedve, de még nem kezdődhet sajnos a zenélés, mert az FL Studionál problémáim vannak az ASIO driverrel, ugyanis amikor átállítom arra akkor nem szól a hangszórókból semmi, de csak ekkor lehet felvenni. Mi a véleményetek róla? Tud valaki esetleg segíteni?

No, hát ez meg nem az én felhasználóm :D Haverom bejelentkezve maradt elnézést. BlackTigerHUN vagyok.

Helló!

Ha még mindig aktuális a kérdés, így két hónappal később, akkor szerintem nézd meg az ASIO beállításainál (az értesítősávban van az ikonja), hogy jól be vannak-e állítva a kimenetek. A másik az, hogy az ASIO teljesen lefoglalja a hangkártyát, de erre csak akkor képes, ha egy másik program nem használja azt. Pl. ha nyitva van a winamp, akkor az ASIO nem fog működni, szóval érdemes mindent bezárni.

:)

Posted

Ilyen kísérletezgetõs dolgot tolok most leírná mindenki ,hogy milyen VSTi-ket használ, mert keresgélek :D

Ja meg egy srácnál láttam olyat ,hogy valami olyat használt ,hogy a gépének a billentyûzete midi kontrollerként funkciónált amikor arra volt szükség, egyébként meg visszatudta kapcsolni rendes használatra, Cubase-be lehet ilyet csinálni? :D Mert ha igen akkor én rohadtul nem találtam ilyet, mondjuk a fickó Logic Prot használ MacBookon ,de elég remek dolognak tûnik meg egyszerûnek is az a kis cuccos és az asztalán nem láttam midi kontrollert... :D

Posted

Ilyen kísérletezgetõs dolgot tolok most leírná mindenki ,hogy milyen VSTi-ket használ, mert keresgélek :D

Ja meg egy srácnál láttam olyat ,hogy valami olyat használt ,hogy a gépének a billentyûzete midi kontrollerként funkciónált amikor arra volt szükség, egyébként meg visszatudta kapcsolni rendes használatra, Cubase-be lehet ilyet csinálni? :D Mert ha igen akkor én rohadtul nem találtam ilyet, mondjuk a fickó Logic Prot használ MacBookon ,de elég remek dolognak tûnik meg egyszerûnek is az a kis cuccos és az asztalán nem láttam midi kontrollert... :D

Reaperben meg lehet oldani, én abban szoktam használni a billt midi kontrollerként. Majd egyszer veszek egy hatalmas 88 billentyûs kalapácsmechanikás monstrumot, aztán megtanulok rendesen billentyûzni, a hangfoglaláson csak néhány akkorddal tudtam kipróbálni a roland szintiket.

VSTikbõl a következõket használom elsõsorban:

-Broomstick Bass

-EZ Drummer + DFH

-Proteus VX

-Arppe2600

-Adonis

-Mayken's Chimera

Posted

Néhány általam használt/tervbe vett VSTi:

Drumcore 3

DSK hangszerek /rengeteg féle van, én a basszust meg a vonósokat használom fõleg/

Independence /még nem próbáltam de jókat mondanaka róla/

East West Quantum Leap Orchestra /még ezt sem próbáltam/

Posted

Doboknak Superior Drummer (helyigényes), vagy Ableton Live Session dobmodulok.

Basszusnak Spectrasonics Trilian (helyigényes), ugyanez Trilogy, vagy Broomstick Bass.

És minden másra ott az East West Quantum Leap. Ami hangszer létezik azt ebben megtalálod, csak drága, baromi sok helyet foglal, és idõbe telik mire rájössz mindenre.

Posted

A Trilogy-ból szerintem nagyon nehéz normális hangzást kicsikarni, de lehet hogy csak én voltam a béna. A kezelõfelülete mindenesetre nagyon fapados.

• 4 weeks later...
masterhungary
Posted

Üdv mindenkinek!

Igazából csak egy kérdésem lenne. (Szeretném megjegyezni, hogy csak hobbi szinten szoktam mixelni a saját szórakozásomból :) )

Meg tudná mondani nekem azt valaki, hogy hogy hívják azt a rövid hangot (pár másodperc az egész), ami néha átvezetõként/áttûnésként van két zene között? :)

Posted

Üdv mindenkinek!

Igazából csak egy kérdésem lenne. (Szeretném megjegyezni, hogy csak hobbi szinten szoktam mixelni a saját szórakozásomból :) )

Meg tudná mondani nekem azt valaki, hogy hogy hívják azt a rövid hangot (pár másodperc az egész), ami néha átvezetõként/áttûnésként van két zene között? :)

Lehet hogy egyedül vagyok vele de lövésem sincs mire gondolsz :unsure: Esetleg ha egy példát tudsz mutatni, akkor tudunk segíteni.

masterhungary
Posted

Lehet hogy egyedül vagyok vele de lövésem sincs mire gondolsz :unsure: Esetleg ha egy példát tudsz mutatni, akkor tudunk segíteni.

1:07 és 1:10 között található például. 1:07-re ér véget a zenének az a dübögős, keményebb része, ekkor itt van ez az átvezető, majd utána 1:10-től következik a zene lassabb, lágyabb része. Ez a 3 másodperces szakasz egy kis apró átvezető. Na ennek kéne a neve (lehetőleg szaknyelven, mert a célom az lenne, hogy találjak pár ilyet, vagy tutorialt ahhoz, hogy hogy készítsek ilyet). :) Azért lenne fontos, mivel így lenne még plusz egy mód, ahogy két zenét össze tudok kötni. :) Továbbá az efféle összekötésnél nem lenne probléma az sem, ha pár bpm-mel eltér a két zene sebessége.
Posted

1:07 és 1:10 között található például. 1:07-re ér véget a zenének az a dübögõs, keményebb része, ekkor itt van ez az átvezetõ, majd utána 1:10-tõl következik a zene lassabb, lágyabb része. Ez a 3 másodperces szakasz egy kis apró átvezetõ. Na ennek kéne a neve (lehetõleg szaknyelven, mert a célom az lenne, hogy találjak pár ilyet, vagy tutorialt ahhoz, hogy hogy készítsek ilyet). :) Azért lenne fontos, mivel így lenne még plusz egy mód, ahogy két zenét össze tudok kötni. :) Továbbá az efféle összekötésnél nem lenne probléma az sem, ha pár bpm-mel eltér a két zene sebessége.

Ott pont, hogy nincs semmilyen hang, az egy szünet :D (pause)

masterhungary
Posted

Ott pont, hogy nincs semmilyen hang, az egy szünet :D (pause)

Annál a zenénél (Bank Dance himnusz) ott van hang, abban a 3 másoperces szakaszban is, ami egy átvezetőként szolgál.

ennél a zenénél van szünet 2:50-től 2:55-ig. Ennél tényleg semmilyen hang nincs. Nem azért írtam ezt, hogy belekössek, továbbá azért köszönöm a hozzászólást! :)
Posted

Annál a zenénél (Bank Dance himnusz) ott van hang, abban a 3 másoperces szakaszban is, ami egy átvezetõként szolgál.

ennél a zenénél van szünet 2:50-tõl 2:55-ig. Ennél tényleg semmilyen hang nincs. Nem azért írtam ezt, hogy belekössek, továbbá azért köszönöm a hozzászólást! :)

Ja, értem. Hát, én nem nagyon ismerem az elektronikus zene terminológiáját, de asszem ezt breaknek hívják :) Nem konkrét hang, hanem dalszerkezeti elem, ami kicsit megtöri a számot.

masterhungary
Posted

Ja, értem. Hát, én nem nagyon ismerem az elektronikus zene terminológiáját, de asszem ezt breaknek hívják :) Nem konkrét hang, hanem dalszerkezeti elem, ami kicsit megtöri a számot.

Ez lehet, hogy hasonlított annál a zenénél breakre, de nem az.

is található átvezetõ hang például 2:32 és 2:34 között.