Kreator 0 Share Posted June 22, 2007 A témát szándékosan a Film részlegbe szántam. Szerintem az idejáró filmnéző tömegben nagyobb az érdeklődés a filmzenei műfaj iránt, mint a zenész urakban a zenei részlegben. Az alcím felhozott még egy érvet a filmzenei téma, filmrészleghez való tartozása mellett. Szétnéztem a zenei blokkban is, ahol nem találtam filmzene topicot. Ha mégis van, az esetben a nem vállalt felelősségem, a szemész szakorvosom terhe! :D Remélem itten is tud működni a filmzene topic. Ennyit a bevezetésről..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakeamarth 1 Share Posted June 22, 2007 jó ez a filmzene topic, kár hogy sztem senki sem fog idejárni nembaj, én itt leszek, ugyanis imádom a filmzenéket kedvenc zeneszerzőm Hans Zimmer B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreator 0 Author Share Posted June 22, 2007 jó ez a filmzene topic, kár hogy sztem senki sem fog idejárni nembaj, én itt leszek, ugyanis imádom a filmzenéket kedvenc zeneszerzőm Hans Zimmer B) Van egy egészen jó alkotói korszaka, viszont van egy oldala amit nem igazán kedvelek tőle. Bár pl. A Pearl Harborban csak ő nem volt szar, de a régebbi önmagához képest........(pl. The Thin Red Line). Én örök John Williams párti maradok. Túl sok van a neve mellett, hogy mást mondjak. Iszonyat sablon filmzenében a neve, de a legtöbb ismert dallam hozzá köthető. Hiába rajta cseperedtem fel. A másik nagy kedvenc Danny Elfman. B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iam_The_Ghost 76 Share Posted June 22, 2007 Bár nem ismerek sok filmzeneszerzőt, nekik sem ismerem annyira a zenéjüket, de Danny Elfmant nagyon szeretem, baromi jó zenét írt Pókemberhez, szerintem teljesen hozzá passzol. Aztán ott van a feledhetetlen Batman főcímdal, na de a Charlie és a Csokigyár zenéje is szórakoztató. Másik akit megemlítenék Steve Jablonsky, hihetetlen számot írt A Szigetnek, fantasztikus... Kiváncsi vagyok, hogy a Transformersnek milyen számot ír majd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kult13 0 Share Posted June 22, 2007 Hú nekem a Dead or Alive: hanazisha és a Birds-nek kellene a ost-ja nagyon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreator 0 Author Share Posted June 22, 2007 Michael Kamen még brutális kedvenc, a Band of Brothers zenéjének elkövetője. Ő se rossz szuperhős témában, X-men B), nagyon parodizálható, de kurv@jó. Ismehetitek még ilyen akciófilmekből mint Die Hard, Lethal Weapon (mondjuk az akciótémák szinte egyformák). Link to comment Share on other sites More sharing options...
B4LINT 0 Share Posted June 22, 2007 Howard Shore-t se felejtsük ám el, a LoTR zenéje magáért beszél, egyszerűen imádom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreator 0 Author Share Posted June 22, 2007 De nemcsak Williams, Elfman, Zimmer, Shore fajta zenéket lehet körbe rajongani. Vannak még filmekkel egybeforrt számok is. Gary Jules-Mad World Nancy Sinatra-Bang Bang Vagy a teljes The Doors film Link to comment Share on other sites More sharing options...
B4LINT 0 Share Posted June 22, 2007 Ja meg Nino Rota is elég maradandót alkotott a Keresztapa zenéjével. Amik nekem még egybeforrtak egy filmmel: Pixies - Where is my mind (Fight Club zárójelenet) All Star - Smash Mouth (Shrek nyitójelenet) Dropkick Murphys - I'm Shipping Up To Boston (The Departed főcímzene + egy autókázós jelenet) The Liveley Ones - Surf Rider (Pulp Fiction) Propellerheads - Spybreak (Matrix - csarnokos jelenet) Rage Against the Machine - Wake up (Matrix zárójelenet) Rammstein - Feuer Frei (xXx elején a koncert) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellnight 0 Share Posted June 22, 2007 Klaus Badelt - Prates of The Caribbean - The Curse of The Black Pearl OST imádom B) Hans Zimmer - The Rock OST Hans Zimmer - Now We Are Free (Gladiator soundtrack) Clint Mansell & The Chronos Quartet - Requiem For a Dream (Lux Aeterna, Marion Barfs, Summer Overture) Ezek a kedvenceim B) :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaRoss 0 Share Posted June 22, 2007 Donnie Darko és The fountain. Egyelőre ez a kettő, ami valami hatalmasan megfogott... Gyönyörű... Akit még nagyon szeretek Danny Elfman. jáá. A Hair idesorolható? :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreator 0 Author Share Posted June 22, 2007 A Hair idesorolható? :lol: Egyértelműen igen. A zene híressé tette a filmet, a film híressé tette a zenét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaRoss 0 Share Posted June 22, 2007 Egyértelműen igen. A zene híressé tette a filmet, a film híressé tette a zenét. Akkor az ott van mindenek előtt. Meg akkor a Jézus Krisztus szupersztár is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted June 22, 2007 Danny Elfman és Howard Shore a két kedvenc, de John Williamset is megemlíthetem (akit egyébként annyira nem bírok, túl nagyzenekari) a Star Wars, Jaws és Indiana Jones dallamok miatt. Vagy Clint Manssell (Requiem 4 a Dream, Fountain) is kezd beérni nálam. Filmzene albumok amelyeket imádok: Fight Club (egyszerűen no comment B) Vizuális hatásokkal is tökéletesen élvezhető, csak az a pár remix felesleges bele, a The Pixies meg a fénypont) Pulp Fiction (a kutyának nem kellenének ezek a zenék, ha Tarantino nem rakja bele a Ponyvába, amelyek azóta himnuszoknak számítanak) Desperado (mind Rodriguez mind a Tito & Tarantula szerzemények óriásiak) GrindHouse (a Death Proofé annyira nem jön be, csak néhány szám, de a Planet Terror zseniális, főleg a Rose McGowan kisasszony által énekeltek B)) Donnie Darko () Fountain (na erre mit mondjak? ...) ... Vagy a teljes The Doors film Uhh, a Light my Firetől a The Endig remek mestermunka. Maga a film is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaRoss 0 Share Posted June 22, 2007 Téényleg. Eszembe jutott mégegy. Lehet már említette valaki nem olvastam vissza. Pink Floyd: The Wall. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B4LINT 0 Share Posted June 22, 2007 Clint Mansell & The Chronos Quartet - Requiem For a Dream (Lux Aeterna, Marion Barfs, Summer Overture) Jesszusom, hogy tudtam ezt kihagyni? Valami hihetetlen hangulata van ennek a zenének... Ami még nagyon jó, az a Letters from Iwo Jima legtöbbet előforduló zenéje. Azt is be kéne szerezni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreator 0 Author Share Posted June 22, 2007 És akit mindenki kihagy: Ennio Morricone is nagy. És végre megvan tőle Death Rides A Horse (Kill Bill vol1./a Sofie Fatale csonkításnál kezdődő zene, az OST-n nincs rajta) B) Ami még nagyon jó, az a Letters from Iwo Jima legtöbbet előforduló zenéje. Azt is be kéne szerezni... A tavalyi év egyik legjobbja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jolly_Joker_ 0 Share Posted June 22, 2007 Az általatok említett nagyokat nem írom le mégegyszer, de pár ötletem van még. Nino Rota a Keresztapa zenéjével óriásit alkotott szerintem, aztán kicsit lazább a Gone in 60 Seconds pár száma (War-Lowrider, Apollo Four Forty-Stop the Rock), aztán a Jarheadben is vannak nagyon ütős számok (Fight the Power B) ), aztán kérem szépen 300 OST, és még lehetne sorolni napestig. Kreator: Chi-Mai a Le Professionelből. B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
VegaSHFOREVER 1 Share Posted June 22, 2007 már volt ilyen topik nem egszer és mindig átkerül a zene részlegbe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreator 0 Author Share Posted June 22, 2007 Az általatok említett nagyokat nem írom le mégegyszer, de pár ötletem van még. Nino Rota a Keresztapa zenéjével óriásit alkotott szerintem, aztán kicsit lazább a Gone in 60 Seconds pár száma (War-Lowrider, Apollo Four Forty-Stop the Rock), aztán a Jarheadben is vannak nagyon ütős számok (Fight the Power B) ), aztán kérem szépen 300 OST, és még lehetne sorolni napestig. Kreator: Chi-Mai a Le Professionelből. B) És a többi kihagyhatatlan, JJ: The Good, the Bad and the Ugly Man With Harmonica számomra Ennio a western. The Trashman-Surfin' bird /Full Metal Jacket B) pörögnek az OST-im. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted June 22, 2007 Jarheadben az volt a legjobb, mikor az égő olajmezők felett, egy nem kivehető helikopter The Doorsszal pásztázza a tájakat, hogy a katonákba öntsön egy kis pátoszt. Gyllenhaal persze megjegyzi, hogy "ez vietnámi zene, még k*bszott saját zenénk sincs" B) A The Doors meg ugye az Apocalypse Now óta vietnámi zene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreator 0 Author Share Posted June 22, 2007 Jarheadben az volt a legjobb, mikor az égő olajmezők felett, egy nem kivehető helikopter The Doorsszal pásztázza a tájakat, hogy a katonákba öntsön egy kis pátoszt. Gyllenhaal persze megjegyzi, hogy "ez vietnámi zene, még k*bszott saját zenénk sincs" B) A The Doors meg ugye az Apocalypse Now óta vietnámi zene. A Break On Trough ott nagyon poén. Stone is a vietnámban kialakult rajongása miatt csinálta a nagyszerű The Doors filmet. B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted June 22, 2007 A Break On Trough ott nagyon poén. Stone is a vietnámban kialakult rajongása miatt csinálta a nagyszerű The Doors filmet. B) Jóhogy mondod, megkeresem a The Doors gyűjteményem... (4.6 giga, épphogy ráfért egy DVD-re) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreator 0 Author Share Posted June 22, 2007 Jóhogy mondod, megkeresem a The Doors gyűjteményem... (4.6 giga, épphogy ráfért egy DVD-re) Mitől annyi? Rajta van az összes rögzített koncert? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaniRazor 0 Share Posted June 22, 2007 A Titanic betétdala nálam még mindig viszi a pálmát! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts