Kreator Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 A témát szándékosan a Film részlegbe szántam. Szerintem az idejáró filmnéző tömegben nagyobb az érdeklődés a filmzenei műfaj iránt, mint a zenész urakban a zenei részlegben. Az alcím felhozott még egy érvet a filmzenei téma, filmrészleghez való tartozása mellett. Szétnéztem a zenei blokkban is, ahol nem találtam filmzene topicot. Ha mégis van, az esetben a nem vállalt felelősségem, a szemész szakorvosom terhe! :D Remélem itten is tud működni a filmzene topic. Ennyit a bevezetésről.....
Drakeamarth Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 jó ez a filmzene topic, kár hogy sztem senki sem fog idejárni nembaj, én itt leszek, ugyanis imádom a filmzenéket kedvenc zeneszerzőm Hans Zimmer B)
Kreator Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 jó ez a filmzene topic, kár hogy sztem senki sem fog idejárni nembaj, én itt leszek, ugyanis imádom a filmzenéket kedvenc zeneszerzőm Hans Zimmer B) Van egy egészen jó alkotói korszaka, viszont van egy oldala amit nem igazán kedvelek tőle. Bár pl. A Pearl Harborban csak ő nem volt szar, de a régebbi önmagához képest........(pl. The Thin Red Line). Én örök John Williams párti maradok. Túl sok van a neve mellett, hogy mást mondjak. Iszonyat sablon filmzenében a neve, de a legtöbb ismert dallam hozzá köthető. Hiába rajta cseperedtem fel. A másik nagy kedvenc Danny Elfman. B)
Iam_The_Ghost Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Bár nem ismerek sok filmzeneszerzőt, nekik sem ismerem annyira a zenéjüket, de Danny Elfmant nagyon szeretem, baromi jó zenét írt Pókemberhez, szerintem teljesen hozzá passzol. Aztán ott van a feledhetetlen Batman főcímdal, na de a Charlie és a Csokigyár zenéje is szórakoztató. Másik akit megemlítenék Steve Jablonsky, hihetetlen számot írt A Szigetnek, fantasztikus... Kiváncsi vagyok, hogy a Transformersnek milyen számot ír majd.
Kult13 Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Hú nekem a Dead or Alive: hanazisha és a Birds-nek kellene a ost-ja nagyon.
Kreator Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Michael Kamen még brutális kedvenc, a Band of Brothers zenéjének elkövetője. Ő se rossz szuperhős témában, X-men B), nagyon parodizálható, de kurv@jó. Ismehetitek még ilyen akciófilmekből mint Die Hard, Lethal Weapon (mondjuk az akciótémák szinte egyformák).
B4LINT Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Howard Shore-t se felejtsük ám el, a LoTR zenéje magáért beszél, egyszerűen imádom...
Kreator Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 De nemcsak Williams, Elfman, Zimmer, Shore fajta zenéket lehet körbe rajongani. Vannak még filmekkel egybeforrt számok is. Gary Jules-Mad World Nancy Sinatra-Bang Bang Vagy a teljes The Doors film
B4LINT Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Ja meg Nino Rota is elég maradandót alkotott a Keresztapa zenéjével. Amik nekem még egybeforrtak egy filmmel: Pixies - Where is my mind (Fight Club zárójelenet) All Star - Smash Mouth (Shrek nyitójelenet) Dropkick Murphys - I'm Shipping Up To Boston (The Departed főcímzene + egy autókázós jelenet) The Liveley Ones - Surf Rider (Pulp Fiction) Propellerheads - Spybreak (Matrix - csarnokos jelenet) Rage Against the Machine - Wake up (Matrix zárójelenet) Rammstein - Feuer Frei (xXx elején a koncert)
Hellnight Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Klaus Badelt - Prates of The Caribbean - The Curse of The Black Pearl OST imádom B) Hans Zimmer - The Rock OST Hans Zimmer - Now We Are Free (Gladiator soundtrack) Clint Mansell & The Chronos Quartet - Requiem For a Dream (Lux Aeterna, Marion Barfs, Summer Overture) Ezek a kedvenceim B) :D
MikaRoss Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Donnie Darko és The fountain. Egyelőre ez a kettő, ami valami hatalmasan megfogott... Gyönyörű... Akit még nagyon szeretek Danny Elfman. jáá. A Hair idesorolható? :lol:
Kreator Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 A Hair idesorolható? :lol: Egyértelműen igen. A zene híressé tette a filmet, a film híressé tette a zenét.
MikaRoss Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Egyértelműen igen. A zene híressé tette a filmet, a film híressé tette a zenét. Akkor az ott van mindenek előtt. Meg akkor a Jézus Krisztus szupersztár is.
grasslover Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Danny Elfman és Howard Shore a két kedvenc, de John Williamset is megemlíthetem (akit egyébként annyira nem bírok, túl nagyzenekari) a Star Wars, Jaws és Indiana Jones dallamok miatt. Vagy Clint Manssell (Requiem 4 a Dream, Fountain) is kezd beérni nálam. Filmzene albumok amelyeket imádok: Fight Club (egyszerűen no comment B) Vizuális hatásokkal is tökéletesen élvezhető, csak az a pár remix felesleges bele, a The Pixies meg a fénypont) Pulp Fiction (a kutyának nem kellenének ezek a zenék, ha Tarantino nem rakja bele a Ponyvába, amelyek azóta himnuszoknak számítanak) Desperado (mind Rodriguez mind a Tito & Tarantula szerzemények óriásiak) GrindHouse (a Death Proofé annyira nem jön be, csak néhány szám, de a Planet Terror zseniális, főleg a Rose McGowan kisasszony által énekeltek B)) Donnie Darko () Fountain (na erre mit mondjak? ...) ... Vagy a teljes The Doors film Uhh, a Light my Firetől a The Endig remek mestermunka. Maga a film is.
MikaRoss Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Téényleg. Eszembe jutott mégegy. Lehet már említette valaki nem olvastam vissza. Pink Floyd: The Wall.
B4LINT Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Clint Mansell & The Chronos Quartet - Requiem For a Dream (Lux Aeterna, Marion Barfs, Summer Overture) Jesszusom, hogy tudtam ezt kihagyni? Valami hihetetlen hangulata van ennek a zenének... Ami még nagyon jó, az a Letters from Iwo Jima legtöbbet előforduló zenéje. Azt is be kéne szerezni...
Kreator Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 És akit mindenki kihagy: Ennio Morricone is nagy. És végre megvan tőle Death Rides A Horse (Kill Bill vol1./a Sofie Fatale csonkításnál kezdődő zene, az OST-n nincs rajta) B) Ami még nagyon jó, az a Letters from Iwo Jima legtöbbet előforduló zenéje. Azt is be kéne szerezni... A tavalyi év egyik legjobbja.
_Jolly_Joker_ Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Az általatok említett nagyokat nem írom le mégegyszer, de pár ötletem van még. Nino Rota a Keresztapa zenéjével óriásit alkotott szerintem, aztán kicsit lazább a Gone in 60 Seconds pár száma (War-Lowrider, Apollo Four Forty-Stop the Rock), aztán a Jarheadben is vannak nagyon ütős számok (Fight the Power B) ), aztán kérem szépen 300 OST, és még lehetne sorolni napestig. Kreator: Chi-Mai a Le Professionelből. B)
VegaSHFOREVER Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 már volt ilyen topik nem egszer és mindig átkerül a zene részlegbe.
Kreator Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Az általatok említett nagyokat nem írom le mégegyszer, de pár ötletem van még. Nino Rota a Keresztapa zenéjével óriásit alkotott szerintem, aztán kicsit lazább a Gone in 60 Seconds pár száma (War-Lowrider, Apollo Four Forty-Stop the Rock), aztán a Jarheadben is vannak nagyon ütős számok (Fight the Power B) ), aztán kérem szépen 300 OST, és még lehetne sorolni napestig. Kreator: Chi-Mai a Le Professionelből. B) És a többi kihagyhatatlan, JJ: The Good, the Bad and the Ugly Man With Harmonica számomra Ennio a western. The Trashman-Surfin' bird /Full Metal Jacket B) pörögnek az OST-im.
grasslover Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Jarheadben az volt a legjobb, mikor az égő olajmezők felett, egy nem kivehető helikopter The Doorsszal pásztázza a tájakat, hogy a katonákba öntsön egy kis pátoszt. Gyllenhaal persze megjegyzi, hogy "ez vietnámi zene, még k*bszott saját zenénk sincs" B) A The Doors meg ugye az Apocalypse Now óta vietnámi zene.
Kreator Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Jarheadben az volt a legjobb, mikor az égő olajmezők felett, egy nem kivehető helikopter The Doorsszal pásztázza a tájakat, hogy a katonákba öntsön egy kis pátoszt. Gyllenhaal persze megjegyzi, hogy "ez vietnámi zene, még k*bszott saját zenénk sincs" B) A The Doors meg ugye az Apocalypse Now óta vietnámi zene. A Break On Trough ott nagyon poén. Stone is a vietnámban kialakult rajongása miatt csinálta a nagyszerű The Doors filmet. B)
grasslover Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 A Break On Trough ott nagyon poén. Stone is a vietnámban kialakult rajongása miatt csinálta a nagyszerű The Doors filmet. B) Jóhogy mondod, megkeresem a The Doors gyűjteményem... (4.6 giga, épphogy ráfért egy DVD-re)
Kreator Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Jóhogy mondod, megkeresem a The Doors gyűjteményem... (4.6 giga, épphogy ráfért egy DVD-re) Mitől annyi? Rajta van az összes rögzített koncert? :D
JaniRazor Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 A Titanic betétdala nálam még mindig viszi a pálmát!
Recommended Posts