Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Sok hibát láttam már de ilyet még nem megállás!


Elder999
 Share

Recommended Posts

Elder999

A helyzet a következő néha ha bekapcsolom a gépet és utána egyből elkezdek netezni eddig csak akkor fordult elő a hibajelenség. Netezek szép nyugodtan majd minden átmenet nélkül a gép megáll mintha a falból húztam volna ki, egyből ujraindítás betölt a Windows-ig majd ugyanaz, ha várok 10-15 percet és utána újraindít akkor akár egész nap vagy napokig is megy (attól függően hogy használom) leállás nélkül. Először túlmelegedésre gondoltam a szünet problémamegoldó képessége miatt. Viszont egy alkalommal kipróbáltam vártam újraindítottam majd core damage 1 órán keresztül real time priority-vel, procinál semmi, üzemi hőmérséklet, semmi változás semmi leállás. A portalanítást azért majd megejtem de ezek után nem hiszem hogy az a baj.

Konfig: Processor: Q6600 core quad intel

Alap: P5K-deluxe

Ram: 2GB

Videókártya: HD 4770 (saphire)

Táp: Cooler master 500W

Winchester: régi Kellemetlen Samsung 300 GB

OS: Win 7 professional (legutóbb 2013. 10. 27. teljesen frissítve mindenhez az elérhető legujabb stabil driver van fenn)

Link to comment
Share on other sites

Temporary

Meg kellene nézni a merevlemezt HD Sentinellel, mit ír róla.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Kondi hiba is okozhat ilyent. Nézd meg az alaplapot, hogy nincs-e felpúposodott kondi.

Link to comment
Share on other sites

Elder999

A kondik voltak az első gondolatom de azokat megnéztem plusz akkor produkálná máskor is a leállást nem csak mikor indítás után egyből netezni kezdek. A merevlemez mindig is furcsa volt mostanába még nem néztem HD Sentinellel de meg fogom nézni viszont az elejétől fogva azt írta rá hogy kondíció 100% teljesítmény 70% amire szintén soha nem találtam megoldást mert az alaplap leírása szerint megfelelő Sata slotba van dugva. Meg próbáltam kicserélni is de az se segített rajta, de mindenestre nem mai darab szóval elég gyanús a gép legrégebbi része.

Link to comment
Share on other sites

Elder999

Ja és egy fontos infót nem említettem ami szintén elég furcsa ugyanis néha ha kikapcsolom a gépet az egér LED világítása nem kapcsol ki olyan mintha még mindig teljesen áram alatt lenne. Ami elég érdekes mert master-slave-es elosztóm van és semmi nem kapcsol be a slave slotokban szóval a gép kikapcsolt fogyasztása 8W alatt marad, de azért feletéb érdekes ez a jelenség is és lehet hogy van összefüggés. Meg mellesleg a Cooler master tápokat senkinek nem javaslom mert a kábel saját súlya alatt félig kiszakadt a csatlakozó :DD.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Nem tudom, milyen CM tápod van, nekem többhöz is van szerencsém, és egyedül a ventilátort találom kifogásolhatónak, de azt is csak pár év után. Szerintem elfogadható minőséget adnak megfizethető áron.

 

Elég homályos a problémaleírásod, mert nem írod körül elég részletesen az újraindulás körülményeit. Kékhalál volt? (Egyáltalán be van kapcsolva, hogy kékhalál esetén ne legyen automatikus újraindítás?) BIOS-ban látsz-e valami rendelleneset? Memtest? Az is simán lehet, hogy a videokártyád szemétkedik.

Link to comment
Share on other sites

Elder999

Semmilyen hibaüzenet semmi minden átmenet nélkül leáll a gép mintha kitépnéd a falból a konnektort. Event logban semmi nem látszik mezei hibátlan működés. Autómata ujraindulás nálam alapértelmezetten ki van kapcsolva. BIOS beállítás 3 éve ugyanaz. A táp típusa most nincs meg mert az se túl mai darab de moduláris az tuti :D. Mindenesetre a következő tápom Seasonic lesz :D.

Link to comment
Share on other sites

Elder999

No mindegy holnap megejtek egy portalanítást meg egy HD Sentinelt és elkezdek spórolni egy 250 gb OCZ SSD-re :D Mindig halogatom a portalanítást aztán ilyenkor az egyetlen tuti módszer hogy berakom a zuhany alá a hűtőbordákat...

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Ez vagy táp, vagy alaplap. Nincs kizárva a videokártya, de mindenképpen ellenőrizném a memóriákat is. A háttértároló kb. az utolsó, amire egy ilyen helyzetben gyanakodnék. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Szerintem is táp vagy alaplap. :igen:

Link to comment
Share on other sites

Elder999

Valóban a vinyóra én is kis esélyt láttam mert az vagy hangos ha rossz vagy kék halál nem igazán jellemző a csak kikapcsolás én legalábbis nem nagyon láttam még olyat. Mindenesetre felraktam egy HD Sentinelt és ilyet még nem pipáltam megjavult a teljesítmény probléma időközben :DD kondicó 100% teljesítmény 100%. Sajnos én is attol félek alaplap lesz de amíg nem kezdi el random módon szórni bármikor ezt a hibát addig nem megyek szétverni a malacperselyt :D. Az infós a cégnél ahol dolgozom helyből azt mondta hogy szerinte nem is hardver probléma hanem szoftver amit kicsit furcsálottam de aztán elmesélte hogy a cégnél volt egy laptop ami pont ugyan ezt csinálta csak ott IE elindult a gép indítása után egyből és amikor megpróbált megnyitni kicsit izmosabb oldalt azonnal lekapcsolt a gép ... szóval mindig tanul az ember új dolgokat :D ezt ő úgy oldotta meg hogy mindent (OS meg IE) frissített és utána elmúlt ez a gond a baj csak az hogyha valami ilyen van nálam nekem minden kb a legfrissebb állapotban van :S mindenesetre a tápot lehet hogy bemérem milyen módon adja a feszkót de mikor táppal ilyen problémám volt utoljára (Kellemetlen chieftec) akkor azért elég random módon kapcsolgatott ki a gép nem ennyire egyértelműen. Szóval please az esti imátokban foglaljátok hogy ne az alaplap legyen a Kellemetlen mert az drága lesz :D és köszönöm mindenkinek a tippeket!

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Még azért megnézném a táp csatlakozásait is. Írtad, hogy moduláris táp. Hátha kilazult valamelyik, van valami rendszertelen kontakthiba.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

@Elder999: Mondd, te egyébként ismered a vesszőt? Na nem azt, amelyik a gatyádban van, hanem amelyik a billentyűzeteden. Iszonyú nehéz követni a hozzászólásaidat.

Link to comment
Share on other sites

Elder999

A táp csatlakozókat már az első körben megigazítottam, de újabban egyre jobban hajlok a szoftveres problémára pláne az után amit tegnap csinált. Játékot patcheltem elég nehez akart elindulni (tűzfal állandóan ügybuzgó volt) azt mire végre elindult egyböl "attempting to reconnect" üzenettel fogadott a játék. Gondoltam nem gond néha úgy is meghal a modemem, így hát reset és próbáltam újra semmi, erre megnéztem egy másik gépen a hálózatban, hogy valóban nincs e net, hát volt. Ekkor vettem észre hogy a tűzfal el rakta magát befőttnek (szürke ikon két opcióval "service not ready" és "exit" opciók :S) hálozat pedig azt írta, hogy nem azonosítható hálózat. Mindegy mit csináltam (átdugtam a kábelt, router reset) ez nem változott csak az újraindítás segített a gépemen. Akkor pedig minden helyrejött. Ezeknek fényében eléggé hajlok arra, hogy szoftver probléma van de majd decemberben veszek új vinyót addig kibírom majd valahogy így. Arról nem is beszélve, hogy háromszol hackelt windowsom van pedig most elvileg jogtiszta :DD (először WAT remover windows frissítés kinyírta, aztán loader de elég körülményesen sikerült, de végülis kaptam egy jogtiszta kulcsot haveromtól :D). Mindenestre mindenkinek köszönöm a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

Elder999

Na paff már nem csak a böngészővel csinálja. Ha ebben az iramban folytatódik a hiba begyűrűzése akkor hamarosan fel kell törni a malacperselyt :S Az alaplap csere kicsit drága lesz ha nem akarok bontóból venni :S

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...