Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HDD beüzemelésével kapcsolatos probléma


Kronn1993
 Share

Recommended Posts

Kronn1993

Üdv mindenki!

 

Lehet kicsit zagyvának és érthetetlennek fog tûnni a leírásom, de kérlek nézzétek el, nem vagyok profi ebben a témában .

A problémám a következõ. A napokban vettem egy új WD20EARX típusú HDD-t. A régi merevlemezem egy 160Gigás Seagate barracuda 7200.10.

Miután sikeresen összedugtam az alaplappal és a táppal (alaplap: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=g31m-s), elindul a felismerés,de sajnos a következõ hibaüzenetet írja ki: "Primary Master Hard Disk Error" A felismerésnél érdekes módon azt írja, hogy "SATAII_1...IDE HDD". A windows(XP) el se indul, csak a biosba tudok belépni, ahol a csak az új HDD nevét ismeri fel a gép.

Átböngésztem rengeteg fórumot és support oldalt, de nem tudtam rájönni a hiba okára vagy a megoldásra . Kérem, akinek van valami ötlete írja meg.

Ha valami triviális hiba, akkor bocsi, hogy ilyesmiért új témát nyitottam, de már nagyon nem tudom mit kéne tennem.

Elõre is köszönöm, Kronn.

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

A szóban forgó merevlemez SATA III -as, neked meg csak SATA II csatolókkal rendelkezõ alaplapod van. Át kell kapcsolnod a vinyód SATA II módba. Helyezz jumper -t az 5. és 6. tûre:

IPB kép

 

Ha szerencséd van, akkor ez megoldja a problémát.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...