Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Asztali gép indítasa után sípoló hang


leszakkert
 Share

Recommended Posts

leszakkert

Sziasztok!

Egy ismerõsöm gépe bekapcsoláskor indul,ventilátor pörög, kb.10 másodperc után leáll és folyamatos sípoló hangot ad. Újra indítani csak úgy lehet, ha a tápegység kapcsolóját kikapcsolom, majd újra be. A jelenség folytatódik tovább. Mint közben kiderült a processzor ventilátora be volt sülve,vagyis nem pörgött. Lehet, hogy meg halt a processzor? Ha van javaslat elõre is megköszönöm.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Nagyon valószínû, hogy proci csere lesz.

Link to comment
Share on other sites

leszakkert

Igazad volt. Proci csere kellett.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
hun_marczy

Sziasztok. Asus

 

Nekem is hasonló lenne a gondom...bekapcsoltam reggel a masinát, és 1 hosszú, 2 rövid hangot ad. Megnéztem a vid.kártyát, nem láttam problémát. Megnéztem egy másikkal, ugyan az a csipogás. Át tettem a másik sínbe, ugyan az, vid. kártyáról leszedtem a tápot, ugyan úgy csipog. Egyenként kiszedtem a ramokat, indítottam velük a gépet, ugyan az a hiba. Nem nagyon tudom mi lehet a hiba. Asus A8N SLI-Deluxe-s AWARD bios-os alaplapom van. A hiba elvileg a vid. kártya, de mint mondtam, másikkal is ugyan ez a jelzés van. (Award

1 long + 2 short Your video card is malfunctioning)

Tudna valaki segíteni??

Link to comment
Share on other sites

kisszabo

Szia,

 

Ha a második kártyának is kell a plusz táp és így is rossz akkor szerintem a táp nem ad neki elég áramot és nem tud elindulni. Azt nem írtad milyen tápod van, de ha van lehetõséged próbáld ki egy másik táppal vagy a VGA-t egy másik gépben! Így kideríthetõ, hogy a táp vagy valami más a hibás.

Link to comment
Share on other sites

hun_marczy

plusz táp kell Mindkét kártyához, a cseréhez csak 1, míg az eredetihez 2 csatolóval. a kártya elindul (legalább is ami a hûtését illeti). 600W-os enermax tápom van.a csere Nvidia Geforce 7900GTX, ami a gépben van eredetileg, gigabyte Geforce 260 OC. Megnéztem a csatolókat is, tüskéit is, nem láttam hibát...

 

Link to comment
Share on other sites

kisszabo

Akkor minden képp próbáld ki egy másik gépben a kátryát! (az hogy a tüskék rendben vannak az nem azt jelenti, hogy a kellõ feszültséget is leadják). Vagy kérj egy olyan VGA-t aminek nem kell plusz táp és azt próbáld ki a saját gépedben. Ha azzal elindul akkor a táp a hunyó.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
ngb

Sziasztok!

Hozzám került egy jópár éves gép, állítólag évek óta nem volt használva. Első bekapcsolás után semmi, a processzor ventillátora felpörög, kép nincs, semmi beep code, ennyi.

Megnéztem, minden rendben van-e a bekötésekkel, pár perc után újra próbálkoztam, ekkor kép továbbra sem, csak egy kb. 3 mp-es sípoló hang, 5 sec csend, megint a 3 sec-es sípolás, és így tovább, ventillátor pörög, semmi egyéb. Power gombot hosszan megnyomva tudtam csak kikapcsolni.

Utánanéztem angol nyelvű oldalakon, volt pár tipp, de sajnos annyira nem vágom az angolt, hogy pontosan megértsem.

Amúgy azt hiszem Phoenix BIOS, a lap MSI, a táp egy 300W-os CODEGEN.

Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Azt a Codegen tápot nem kellene erőltetni.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Elöször is, a Codegen inkább nevezhető ipari hulladéknak, mintsem tápnak.

Az első jelenség memória hibára szokott utalni, akkor nem indul a gép, ha hibás a ram.

A sipolás jelentése minden alaplapnál más és más. A pontos típusa a lapnak rá van nyomtatva, az alapján a kézikönyvben meg lehet nézni, hogy mit jelent. A BIOS hibák résznél kell keresni (csak angol nyelvű kézikönyvben vannak benne).

Link to comment
Share on other sites

ngb

Hello!

Köszönöm a válaszokat. A Phoenix BIOS beep code-ok meg lettek nézve reggel, nem találtam köztük ezt, ezért kértem segítséget

Végül is volt egy tippem. Kicseréltem az alaplapi elemet, a memória modult áttettem a másik DIMM-be, és elindult. A modult az első DIMM-be visszatéve továbbra is gond nélkül működik.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...