Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Alvó állapot probléma


Fujima
 Share

Recommended Posts

Fujima

A következõ problémában kérem a segítségeteket:

Vista fut a gépemen. Amikaor alvó állapotba akarom küldeni, - mindegy, hogy bill. komb.val, vagy a start menübõl, - elsõre soha nem sikerül. :dühös: Elõször úgy tûnik, hogy igen. Monitor elsötétül, wincseszter egy pillanatra leáll, de aztán egybõl visszakapcsol. Megjelenik a bejelentkezõ kép. Aztán újra lenyomom a billentyû kombinációt, és ekkor " elalszik". Együtt lehet ezzel a problémával élni, de bosszantó.

Elõre is köszönöm

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Ez csak ötlet, de próbáld meg Driver Sweeper-rel lepucolni a videokártya illesztõprogramját, és újra feltenni.

Link to comment
Share on other sites

Fujima

Ok. Kipróbálom

Link to comment
Share on other sites

Fujima

Sajnos ez nem segített.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Hülye ötlet, de mi van, ha hanyatt fordítod az egeret kikapcsolás elõtt?

Link to comment
Share on other sites

Fujima

Köszi, ki fogom próbálni.

Link to comment
Share on other sites

Fujima

Az egér megfordítása mûködik!

Köszi.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Az eszközkezelőben az egér tulajdonságai között le tudod tiltani, hogy az egér mozgatása felébreszthesse a számítógépet. Ez helyre is hozza a dolgokat.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
stabipapi

Sziasztok.

A gondom az hogy a gépen nem tud alvó állapotba menni. Konkrétan a monitor kikapcsol, a vinyók is, de a táp és a proci hűtő nem. Ez vajon op.rendszer vagy alaplap probléma?

(megjegyzem, sem manuálisan, sem ütemezetten)

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Nekem elsõ körben BIOS beállításos problémának tûnik. Kéne az alaplap pontos típusa, hogy megtudjuk, egyáltalán alkalmas-e alvásra a gép. :)

Link to comment
Share on other sites

stabipapi

Az alaplap: AsRock A780LM-S. Egyébként ezzel a lappal már aludt a Win7, de azt már nem tudom hogy most miért nem akar. Esetleges elõzmény lehet-e az a dolog, hogy megpróbáltam 4 magosítani egy procit, amirõl kiderült hogy natív 2 magos. Ezután az ACC-t kikapcsoltam, sõt azóta pár napja újra telepítettem az oprendszert.

Link to comment
Share on other sites

solties

Ez tipikusan arra a problémára enged következtetni, mikor az ACPI Suspend Type (AsRock-nál Nem tudom mi a neve), a Power Management menü alatt, S1(POS)-ra van állítva. Ha ha S3(STR)-en van akkor alszik el teljesen! Legalábbis nálam. Elsõ esetben, a ventilátorok, tápegység, nem alszik el.

Link to comment
Share on other sites

stabipapi

Köszönöm Solties, tényleg így állítva kikapcsol a táp és a proci venti is. Sajnos viszont felébresztve nincs jel a monitoron. "No signal input" feliratot kapok. Talán még valamit kell állítani? Vagy lehet default-ra állítom a biost és csak a ventilátor szabályozásokat kapcsolom be? Akkor lehet jó lenne. Igazából nem annyira fontos a dolog, de már mûködött és most inkább bosszantóvá vált.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...