Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Alvó állapot után újraindul a gép


djpety94
 Share

Recommended Posts

djpety94

Egy érdekes problémám van, mégpedig az, hogyha Alvó állapotba kapcsolom a gépet (Készenléti állapot), majd utána vissza kapcsolom, olyan mintha elveszne minden, mert simán újraindul a gép. Kikapcsoltam az automatikus újra indítást a windowsban, de semmit nem ír ki, szóval itt a windowsnak nem sok köze lehet hozzá elvileg.

 

A gépen Windows 7 Ultimate fut, maga a gép egy Acer Aspire 5720Z, dual core procival, 2GB rammal. Értetlenül állok a dolog elõtt, már lett újra rakva a windows, vista alatt is jelentkezett ez a gond régebben, de egyszer csak ott jó lett. A hibernálás tökéletesen mûködik, de volt már olyan, hogy félre nyomta, az alvó állapotra, és ebben az esetben minden elveszett, ami igen csak bosszantó dolog.

 

Remélem valaki találkozott már hasonlóval, vagy van ötlete a probléma megoldására.

 

A válaszokat elõre is köszönöm!

 

Ui: Most utólag látom, mehetett volna az "Újraindul/leáll a számítógép" topicba, ezért elnézést kérek.

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Ha Vista alatt helyre jött, akkor az valami driver frissítés, vagy hotfix miatt lehetett.

BIOS frissítéssel már próbálkoztál? Chipset driver a legújabb? (nem az Acer oldaláról letölthetõre gondolok..)

Link to comment
Share on other sites

djpety94

Nos igen, a bios frissítés még vista idéjén megvolt:) azóta nincs újabb bios. Driver minden fent van, a legfrissebb, chipsethez meg nem hiszem, hogy külön lenne win7hez. XP-hez volt még azt tudom. De ezt a gépet vistára tervezték, és ott úgy rémlik már nem volt hozzá.

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Ez csak a gyártó lustasága. Elvileg Intel GM965 Express chipsetes. Itt van a legújabb Intel INF driver.

Link to comment
Share on other sites

djpety94

Nos, felraktam a chipset drivert, de a hibajelenség továbbra is fenn áll. Sejtettem, hogy nem ez lesz a megoldás kulcsa, itt inkább tényleg valami bios lehet, de ahhoz meg nincsen újabb frissítés. Megpróbáltam újra felrakni a biost is, de nem sokat vártam tőle, hiszen ugyan az a verzió. Esetleg valamilyen más ötlet?

Link to comment
Share on other sites

Gersomn

Nekem is hasonló problémám van

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
djpety94

Senkinek semmi ötlete sincs?:(

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Nincs ismeretlen eszközöd az eszközkezelõben? VGA driver fent van?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...