Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows 2003 R2 kérdések


lali1981
 Share

Recommended Posts

lali1981

Sziasztok!

 

Kezdő vagyok Windows 2003 R2-ben, egyszerre több kérdésre is keresem a választ.

 

1. kérdés:

A szerveremben 2 db hálókártya van. Azt szeretném, hogy az egyiken jöjjön be a net, a másikon meg menjen ki. Tudom, hogy DHCP-t kell üzemeltetni a szerveren, de hiába csinálom: vagy a DHCP működik de nincs net, vagy DHCP nélkül működtetem és és van net (ilyenkor az ADSL rooter látja el a DHCP feladatot). A kérdés tehát az, hogyan lehet rábírni a 2003-at arra, hogy egyik hálókártyát használja arra, hogy intenet engedjen be rajta, a másik hálókártyát meg csak arra, hogy a helyi hálózatom felé továbbítja a netet?

 

2. kérdés:

Fájlszervert is szeretnék működtetni a szerveren. Nagyjából tudom, hogy lehet itt kvótákat beállítani, fáljtípusokat szűrni, stb. Hallottam arról, hogy a kliensgépeken (amiken Xp-k futnak) lévő My Documents mappa tartalmát is rá lehet valahogy "varázsolni" a szerverre. Vagyis függetlenül attól, melyik gépet használja a felhasználó mindig megtalálja a My Documents mappájában a saját fáljait. Tudom, hogy egyszerűbb lenne megoldani, hogy mappelek egy meghajtót és mindent oda mentsen a felhasználó, de nekem ez a My Document-es megoldás szimpatikusabb.

 

3. kérdés:

Ez is lehet, hogy inkább a fáljszerveres részhez tartozik. Hogyan lehet azt letiltani, hogy a felhasználók semmit se tudjanak menteni a desktopra és esetleg a merevlemezekre? A legjobb az lenne, ha a merevlemezeket, CD/DVD meghajtókat nem is látnák! Így biztosan nem esnének kísértésbe... :)

 

4. kérdés:

Lehetséges-e, hogy bizonyos felhasználók tudjanak USB meghajtókat csatlakoztatni a gépekhez, más felhasználók pedig ne tudjanak? Hogyan?

 

5. kérdés:

Tudom, hogy sok fentebb említett dolgot scriptekkel is meg lehet oldani. Azonban hiába keresgélek a neten, nem találok semmi gyorstalpalót, ismertetőt scriptek írásáról. Ha valaki tudna egy-két ilyen oldalcímet, szivesen venném. KÖSZI! :)

 

Azt hiszem egyszerre rengeteget kérdeztem. Remélem ezért nem fognak kitiltani és a kérdésem sem kerül a kukába. :) Kérlek benneteket, segítsetek! KÖSZÖNÖM ELŐRE IS! :)

Edited by lali1981
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...