lali1981 0 Share Posted August 6, 2009 (edited) Sziasztok! Kezdő vagyok Windows 2003 R2-ben, egyszerre több kérdésre is keresem a választ. 1. kérdés: A szerveremben 2 db hálókártya van. Azt szeretném, hogy az egyiken jöjjön be a net, a másikon meg menjen ki. Tudom, hogy DHCP-t kell üzemeltetni a szerveren, de hiába csinálom: vagy a DHCP működik de nincs net, vagy DHCP nélkül működtetem és és van net (ilyenkor az ADSL rooter látja el a DHCP feladatot). A kérdés tehát az, hogyan lehet rábírni a 2003-at arra, hogy egyik hálókártyát használja arra, hogy intenet engedjen be rajta, a másik hálókártyát meg csak arra, hogy a helyi hálózatom felé továbbítja a netet? 2. kérdés: Fájlszervert is szeretnék működtetni a szerveren. Nagyjából tudom, hogy lehet itt kvótákat beállítani, fáljtípusokat szűrni, stb. Hallottam arról, hogy a kliensgépeken (amiken Xp-k futnak) lévő My Documents mappa tartalmát is rá lehet valahogy "varázsolni" a szerverre. Vagyis függetlenül attól, melyik gépet használja a felhasználó mindig megtalálja a My Documents mappájában a saját fáljait. Tudom, hogy egyszerűbb lenne megoldani, hogy mappelek egy meghajtót és mindent oda mentsen a felhasználó, de nekem ez a My Document-es megoldás szimpatikusabb. 3. kérdés: Ez is lehet, hogy inkább a fáljszerveres részhez tartozik. Hogyan lehet azt letiltani, hogy a felhasználók semmit se tudjanak menteni a desktopra és esetleg a merevlemezekre? A legjobb az lenne, ha a merevlemezeket, CD/DVD meghajtókat nem is látnák! Így biztosan nem esnének kísértésbe... 4. kérdés: Lehetséges-e, hogy bizonyos felhasználók tudjanak USB meghajtókat csatlakoztatni a gépekhez, más felhasználók pedig ne tudjanak? Hogyan? 5. kérdés: Tudom, hogy sok fentebb említett dolgot scriptekkel is meg lehet oldani. Azonban hiába keresgélek a neten, nem találok semmi gyorstalpalót, ismertetőt scriptek írásáról. Ha valaki tudna egy-két ilyen oldalcímet, szivesen venném. KÖSZI! Azt hiszem egyszerre rengeteget kérdeztem. Remélem ezért nem fognak kitiltani és a kérdésem sem kerül a kukába. Kérlek benneteket, segítsetek! KÖSZÖNÖM ELŐRE IS! Edited August 6, 2009 by lali1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted August 6, 2009 Active Directory PowerShell ügyben itt nézz körül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts