Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pre-béta történet (6801, 6956)


vmiki
 Share

Recommended Posts

vmiki

Thurrott

 

Mi tudtok a következõ Windows-ról?

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Talán 2010-re elkészül! Ha csak nem jár úgy mint a Vista.

Link to comment
Share on other sites

vmiki

És ez a Longhorn idejérõl Blackcomb-ként megismert dolog?

Link to comment
Share on other sites

gergo66

Igen! Elõször volt Blackcomb, utána lett Vienna és most úgy néz ki, hogy Windows Seven a kódnév. Némi infó: >> LINK <<

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
[OP]Destroy-man

Mostanában egyre több pletyka és screenshot(?) kering a seven-ről... Az érdekesség az ellentmondásos képekben van... Bár volt egy elég meggyőző video, hogy milyen is lesz(?) valójában.

 

Egyes weblapok szerint már készült belőle nem publikus béta változat is, de szerintem még nincs semmi, mert azon az egy bizonyos FAKE változaton kívűl, ami január 28-án jött ki, még sehol sem láttam... Márpedig ennyi idő alatt simán kikerült volna a nyilvánosságra.

 

Egyébként Connecten mikor lehet/lehetett jelentkezi a Seven Betára? Vagy ez is zártkörű, mint a WLM2009? Mertha igen, akkor ezek szerint majd e-mailben fogják küldeni az aktivációs kódot.

Link to comment
Share on other sites

Alex99

Ha az XP és Vista közötti időt vesszük alapul, nem mostanába fog megjelenni. Felesleges még latolgatni. :)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Mostanában nyilatkozták, hogy 2010 körül lesz belőle valami, tehát béták még egy jó évig nem várhatók szerintem.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Lehet, de a Vista elsõ BETA verziói megjelenés elött 3 évvel korábban már kint voltak a neten... Ezt onnan tudom, mert nekem ép PreBeta1-es vista volt a gépemen, amikor bekötötték nálunk a netet. Szenvedtek is vele eleget, mivel elég instabil volt a hálozat vezérlés... Indítás után kb. 5 perc után ledobott a hálórol, aztán kb. 10 perc után újra indult a hálozat... :D

 

ÉS IGEN!!! Jövõ hónapban jön a Seven BETA!!!!!

 

LINK

 

Balázs! azt hiszem lehet is áthelyezni ezt a topic-ot egy mappával kijebb (mint a Vista volt beta korában). :)

Már nagyon várom az elsõ RLS-t... :démonikacaj:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
[OP]Destroy-man

Úgy néz ki, hogy mégsem lesz belõle Beta változat, sõt még 2009-ben sem. :( Viszont a megjelenés ettõl függetlenül 2010 marad. :D

 

Link

Link to comment
Share on other sites

payskin

Én mondtam. :hááát: Egyébként jó hosszú, iszonyú unalmas, és helyenként elég meglepő interjú. Hárít minden kérdést, ami konkrétumokra kérdez rá, például az új minimal kernelre. Nem hangzik jól.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Hát tényleg nem hangzik jól...

 

Valamit nagyon titkolnak ezzel az OS-sel kapcsolatban... Csak a fejlesztők tesztelhetik, még véletlen sem tesztelhetik külsősök.

Szerintem valami nagyon nincs rendben ezzel az OS-sel kapcsolatban... Vistánál már az M1 is kiszivárgott, és lehetett tesztelni (igaz illegálissan), a Sevennél meg már (állítolag), az M2-nél járnak. Vagy valami hatalmas durranás lesz belőle, olyan újdonságokkal, amit nem szeretnének viszont látni az OSX-ben, illetve a linuxokban (bár ezt kétlem, mert egyre több ötletet merítenek belőlük), vagy hatalmas csődtömeg lesz, ami az MS bukásához, de legalábbis a támogatottság csökkenéséhez vezet... Meglátjuk mit hoz nekünk 2010...

 

Ami biztos: jó ötlet a multi-touch, de még van mit fejleszteni rajta, illetve megint hardverfüggő lesz a dolog, és ennek az ize már most hatással van ránk: az új alaplapom, amit vettem (ASUS M3N-H/HDMI) már nem tartalmaz PS2-es egér csatlakozót... Szerencsére USB-s, 2,4 GHz-es a billentyűm, és az egerem, így nekem nem okoz gondot... A másik dolog vele kapcsolatossan, hogy a jelenlegi monitorok (nem a CRT-kre gondolok, hanem az LCD-kre) elavultak lesznek, mert nem érintőképernyősek. Ez eddig okés, új monitor, de milyen? 17-19" monitoron multi-touch? Nem kicsi egy kicsit erre a célra? Az MS Surface egy méretes asztallap, ami nem is rosz elgondolás, de ezért még egy butor a szobába? Mintha a számítás technika hőskorát élnénk, mikor egy számítógép, egy egész szobát foglalt, persze ezt most megspécizve a legújabb technológiával... Nem beszélve arról, hogy ez mennyibe is fog kerülni? Iskolába jó, mert leköti a gyerek figyelmét, szemléletes, és még sorolhatnám az előnyét a dolognak, de otthonra is kell ez a technológia? Mert én special nem láttam még 40"-os érintőképernyős LCD monitort... De el tudom képzelni az árát, hogyha a 15"-osak is 70-80 ezer Ft-ról indulnak...

 

Újdonság lesz még a Dock: csak híresztelik, hogy lesz benne, de semmit sem láttunk még róla, és azt igérik, hogy más lesz a szerepe, mint az OSX-nél. Mégis micsoda? Az OSX-nél gyorsindító/tálca szerepét tölti be. A jelenlegi Windowsokban más szolgáltatás nincs ami átkerülhetne ide, és ezenkívűl mást el sem tudok képzelni, mert azok már fölös funkciók lennének.

 

Amit viszont hiányolok: MultiDesk. Az OSX-hez, vagy a Linuxhoz hasonlóan igazán berakhatnának már egy szép design-os multidesket. Igaz, külön telepíthető windowsra is, de elég nagy erőforrás igényüek, az OSX-es, vagy Linuxos társához képest. Márpedig ez a funkció elég hasznos egy op-rendszerben, mikor 17-19" monitorokon dolgozik az ember, ráadásul egyszerre több nagy felbontást igénylő programon.

Link to comment
Share on other sites

payskin
Csak a fejlesztők tesztelhetik, még

Ez pont így van, csak nem kell bele a vessző. Csak a fejlesztők és a kiemelt partnerek tesztelhetik még. Ez minden eddig Windows oprendszernél így volt, a milestone-ok sosem voltak nyilvánosak. Az, hogy nem szivárgott ki, nem jelent semmit (egyébként szerintem kiszivárgott - és tényleg).

 

Vagy valami hatalmas durranás lesz belőle [...] vagy hatalmas csődtömeg lesz

Vagy egyik sem, és kapunk végre egy normálisan használható operációs rendszert. Én már annak is örülnék, ha csak annyit tudna, mint a Vista, de az XP erőforrásigényével / sebességével.

 

Ez eddig okés, új monitor, de milyen? 17-19" monitoron multi-touch? Nem kicsi egy kicsit erre a célra?

Két szó: Apple iPhone. És annál azért picit nagyobb akár egy 17"-es monitor is.

 

Az MS Surface egy méretes asztallap, ami nem is rosz elgondolás, de ezért még egy butor a szobába? Nem beszélve arról, hogy ez mennyibe is fog kerülni?

Sokba. Ez egyben meg is oldja azt a problémát, hogy még egy bútor a lakásba, mert senki nem fogja megvenni a lakásába.

 

azt igérik, hogy más lesz a szerepe, mint az OSX-nél.

A kiszivárgott képeken vannak furcsa felhasználói felületi eszközök, amik eddig nem voltak a Windowsban. Ilyen térben körben forgó akármi. Nem tudom, lehet, hogy az a dock. Meg az is lehet, hogy az összes képet valaki csak megrajzolta, és semmi ilyesmi nem lesz benne.

 

Amit viszont hiányolok: MultiDesk. [...] Igaz, külön telepíthető windowsra is, de...

Az örök dilemma: legyen benne ez, meg ez, meg ez --> pereljük be azért, mert van benne ez, meg ez, meg ez, és így a mi programunkat nem használja senki. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
[OP]Destroy-man

Most, hogy kiszivárgott a 6801-es build, pár szót írnék róla. :D

 

Lesz hozzá boot screen, nem egy nagy gépigényű, de legalább elegáns.. :D

Ami elsőként meglepett, az a sebessége, pedig még csak beta állapotú... Iszonyú gyorsan megy, szinte semmin sem gondolkozik sokáig, egyedül a driver telepítés tűnik lassabbak, de ez valószínű a teljesítmény optimizálás miatt van így.

 

Megszüntették az oldalsávot, viszont a gadgetek megmaradtak. :) Alapvetően nem rossz ötlet, mivel az a fránya csík többet zabálta a memóriát mint a gadgetek összesen. :D

Amin meglepődtem még, az a telepítő volt, ami közölte velem, hogy 24 Gb szabad hely kell neki. Szerencsére összesen nem foglal 16 Gb-t telepítés után (ami mondjuk nálam sokat foglal ebből az a lapozó fájl, a maga 4 GB-jával, illetve a hibernálási fájl 3,5 Gb-jával).

 

Már most beta változatnál megy az Update Center, szépen töltögeti a frissítéseket, és az új beta drivereket is! Vistánál nekem semmit nem talált anno. :)

Grafikáról egyenlőre nem akarok írni, mert még csak 1-2 újdonság került bele, és még nagyon sok elem a Vistából lett átmásolva.

Link to comment
Share on other sites

jagdtigger

Igen, nagyon jó lett, aki vpc-re teszi fel a vm additionst meg se próbálja felrakni elszáll kék halállal újraindítás után, és itt lepődtem meg hogy automatikusan megkereste és kijavította a hibát. :pislog:

 

[OP]Destroy-man

A beta normálisan frissíti magát? :pislog:

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Igen, normálisan frissíti magát. :)

 

És a helyreállítással is találkoztam: alaplapi video kártyám van (GeForce 8300), és az alaplapi DVD-rõl telepítettem a video kártya meghajtóját, amit nem igazán szeretet. 2-3 alkalommal elugrott a kép, majd kiírta, hogy video kártya driver hiba, helyreállítás. :) Utána gyors leszedtem a legfrisebb drivert hozzá, telepítettem, utána megnéztem - kiváncsiságból - az Update Centert, és ott volt a 0.1-es beta driver a videokártyához. :)

 

Végre sikerül(t) elérni az inteligens op-rendszerhez. Ehez foghatót még más rendszereken (UNIX, Linux, OSX) nem láttam eddig. És ezekrõl a dolgokról korábban nem szivárgott ki infó... Ugyhogy még készül meglepivel az MS az elkövetkezõ 1,5 évben, az biztos. :)

 

Már csak az lenne jó, ha az érintõ képernyõt hardwares vezérlésrõl át tudnák tenni szoftveres vezérlésre. :P Na jó, lehetetlent nem kérek. :lol:

Link to comment
Share on other sites

jagdtigger

Én csak vpc-n fogom nyúzni, sajna csak egy vinyóm van.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Ha valaki szeretné aktiválni, akkor itt egy nem illegális megoldás:

 

Ha rendelkeztél korábban Vista Beta vagy RC1-2 telepítési kóddal, akkor azt írd be (utolagossan jobb klikk a sajátgépre, lap alján Change Product Key), és már aktíválhatod is! Kipróbáltam működik, a licence 2009. augusztus 1-jéig szól!

 

Ezt egy külföldi oldalon olvastam, nem saját találmány. :D

Link to comment
Share on other sites

jagdtigger

Aktiválás nélkül meddig mûködik?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Telepítéstől számított 30 nap (másodperc alapú számlálással. :)).

Link to comment
Share on other sites

jagdtigger

Akkor undo disk, mindig visszaáll a telepítéskori állapotába.

Link to comment
Share on other sites

Frikker Dániel

1GB rammal is elég gyors?

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Elvileg egy Asus EeePC már szépen viszi 1 GB-tal.

 

Amúgy honnan lehet beszerezni? :D

Link to comment
Share on other sites

jagdtigger
Hóhó!

 

Egyelõre csak a fejlesztõknek adták ki!

Upsz, akkor nem szóltam. :upsz::bocsánat:

Link to comment
Share on other sites

Frikker Dániel

OFF: Nem tudom miért került törlésre az üzenetem, tudtommal a Windows 7 letöltése nem illegális, torrentrõl be lehet szerezni. 30 napos próbaidõs változat.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Hóhó!

 

Egyelõre csak a fejlesztõknek adták ki! :gonosz:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...