Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vendégkönyv - MySQL


egerecske
 Share

Recommended Posts

egerecske

Sziasztok!

 

Újabb problémám van. Van egy extra.hu-s tárhelyem, amihez letöltöttem egy PHtmL csomagot, egy csomó mappa meg fájl van benne, gyönyörűen működik, ahogy kell. Ezzel még nincs is probléma. Viszont egy másik laphoz, ami előfizetett tárhely, szintén szeretnék vendégkönyvet. Sajnos MySQL nem tartozik hozzá, ahhoz külön kellene venni, ezt most nem szeretnék.

 

Tehát 1. kérdésem: vajon használhatok-e máshonnan adatbázist egy adott tárhelyen lévő weblaphoz? Ha nem, az sem akkora gond még, csinálok egy aranyos másik weboldalt, egy kicsit komolytalanabb "nemhivatalost" (hogy ugye mégse ugyanaz legyen, mint az "eredeti", de kapcsolódjon hozzá), és majd a mellé csinálok vendégkönyvet, az "eredeti" lapomról meg majd oda megy a link, ez nem akkora vész (igaz, hogy biztos lesz rajta reklám, de ez van). Szóval problémám itt kezdődik: erre a másik lapra sehogysem sikerül a telepítés. A csomag maga nagyon szuper, csak fel kell töltögetnem a fájlokat, utána, mint egy "fórum-varázsló", szépen végigvezet a telepítésen. Legalábbis az elsőn igen. Most viszont a 2. lépésnél megakad, és azt írja, hogy "Helytelenül lett beállítva a var.php állomány!!". Én már annyiszor átírtam, mindenfélét kipróbáltam, de nem akar jó lenni. Idemásolom a var.php-t:

 

<?php
$sql_server_name = "";
$sql_login_name = "loginnév";
$sql_login_password = "jelszó";
$sql_dbase_name = "guestbook.uw.sql2";
$mainpage = "http://weblapom.uw.hu/";
$uzenetek_szama_oldalankent = "10";
?>

Az első mező kapásból üres, már nem tudom, miért, oda kellene a "szerver elérési útvonala", de amit az extra.hu-ra tettem, az is üres, és mégis működik. Próbáltam már oda is beírni mindenfélét.

Amit az uw adott nekem:

MySQL host: sql2.ultraweb.hu

Az adatbázissal az extrán nem kellett csinálnom semmit, azt ez a sok php, ami a csomaggal jött, megtette helyettem. Már egy csomóféle tárhelyre próbáltam regisztrálni, de mindenhol ilyen MySQL Host-ot adnak. Az extrán: Szerver: nevem.extra.sql

 

szerintetek mit csinálok rosszul...?

Link to comment
Share on other sites

egerecske

Á, azt hiszem, feladom, már az install mappát sem találja, pedig ha WEB-FTP-n nézem, fent van a mappa, és benne van az index.html meg index.php is... most beletettem egy másik sima html-t, hogy látja-e, de azt sem... sajnos még 2 hónapig legalább nem érek rá arra, hogy ennek magam nézzek utána, utálom a rohadt vizsgákat, amíg azt nem teszem le, nem érek rá php-kézikönyveket bújni... :-(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...