Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MP3 lejátszó töltése


hgf

Recommended Posts

hgf

Üdv mindenkinek!

 

Vettem egy MP3-lejátszót, amihez saját, az eszköz oldalán speciális csatlakozású USB-kábel jár, és csak ezen keresztül lehet az akkumulátorát tölteni. Olyan csatlakozót nem adtak hozzá, amivel konnektorból is tölthetném, csak a számítógép USB-jén keresztül lehet.

 

Egy régi, noname, filléres MP3-lejátszótól viszont maradt nálam egy ilyen csatlakozó. A kérdésem az, hogy biztonságos-e az új lejátszóm saját USB-kábelét a régi, más gyártótól származó konnektor-USB-csatlakozón keresztül töltésre használni?

 

Elõre is köszönöm a tanácsokat.

Link to comment
Share on other sites

kori

Ha egy digitális voltmérõvel ugyanolyan feszültséget mérsz mindkét kábelnél , akkor van esély a hibátlan mûködésre. 8)

Link to comment
Share on other sites

geri005

De valószínüleg a Töltõn is rajta van.

Link to comment
Share on other sites

hgf

Igen, köszönöm, a töltõn rajta van a feszültség, és a készülékem gyártójának a fórumán rábukkantam a lejátszó igényére is.

 

A régi töltõ 5V (plusz-mínusz 0,5) és 400mA értékkel mûködik. A lejátszómnak szintén 5V kell, de a 400mA éppen csak elég lehet neki, inkább 500-at javasolnak a fórumon.

 

Igazából arra vagyok kíváncsi - és ha buta kérdés, ne nevessetek ki -, hogy meg lehet-e bízni egy abszolút noname gyártó (PTI) töltõjében? Vagy egy egyszerû hálózat-USB adapteren nincs mit elrontani, tökmindegy, ki gyártotta?

Link to comment
Share on other sites

kori

Sokszor két gyártó azonos termékeinek árában a márkanevet kell megfizetni, tudásban nincs különbség köztük. 8) (persze kivételek mindíg vannak) Szerintem használd nyugodtan a noname töltőt.

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Nem a gyártó, inkább a felhasznált alkatrészek minõsége a domináns. Gagyi alkatrész hamarébb megy tönkre és tönkreteheti az eszközödet (túlfesz/túláram). De ez a veszély minden elektromos készüléknél fennál és nem gyakran fordul elõ.

Link to comment
Share on other sites

Jay

:off_kacsint:

 

Velem pontosan ez történt. Volt régen egy telefonom, amihez vettem egy után gyártott autós töltõt, a telefon márkaboltjában. Körülbelül a harmadik töltés után megfõzte az akkumulátort. Én azóta nem veszek semmilyen után gyártott, vagy név nélküli töltõt, semmihez.

Link to comment
Share on other sites

geri005

Hát neke volt PTI MP4 lejátszóm az érintõkielzõs 2GB-os darab még ma is árulják.Nem volt vele semmi baj azérintõ kijelzõ nem volt a legütõsebb de szép képe volt stb...nem is ez az érdekes...szerintem megbízhatsz benne!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...