Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Creative fülhallgató nem szól


FZoli

Recommended Posts

FZoli

Sziasztok!

 

Nem rég egy Creative HS-390 (ha jól emlékszem a típusszámra) fülhallgatóval hozott össze a sors, melyet ismerõseim vettek de nem igazán akart nekik mûködni.

A hangeszközöket kezelõ program azt jelezte, hogy a fülhallgató és a mikrofon be van dugva, viszont hibát jelzett a hangfalra. Pedig az is be volt dugva, ám nem külön hangfal van a géphez csatlakoztatva, hanem az Acer monitoré van használva és az szól is, de a füles néma maradt.

Próbaképp kihúztam hátulról a fülhallgató és a mikrofon kábelét és akkor láttam, hogy a gép hátulján az egyik bõvítõ helye ki van törve, és a gépbõl is jön kifelé egy fülhallgató és mikrofon kábel. (Ilyet még nem láttam :pislog: ). Ezeket vissza dugtam, majd a fülhallgató kábeleit bedugtam az elõlapi portokba, de ott se mûködött, továbbra is a monitor hangfalán keresztül jött a hang.

Valakinek van valami ötlete, mi lehet a gond/megoldás?

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Hangkimenet valószínû csak azon a csatlakozáson van, ahova a monitor hangszórói vannak csatlakoztatva. Ha lóg ki elõlapi csatlakozó hátul, akkor az is csak ide dugva vinné a jelet elõre. Az elsõ csatlakozók csak úgy mûködnek függetlenül, ha az alaplapi tüskékre vannak csatlakoztatva, vagy ha külön hangkártya van akkor ha azon van ilyen, akkor arra.

A megoldás, ha mindkattõt akarod az, hogy veszel egy "jack" elosztót, azt bedugod a monitor hang helyére, és abba a monitor hangkábelt, meg a fejhallgatót.

Link to comment
Share on other sites

FZoli

Ok, köszi. Továbbítom az infót.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...